×
اقتصادی
شناسه خبر : 203601
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/22 ساعت 20:19

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: ناترازی سوخت زمستانی و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها عامل محدودیت در تامین برق شده است؛ از روز شنبه برنامه احتمالی خاموشی های برق را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: صبح روز جاری را بخشی از مردم در نقاط مختلف کشور با قطعی برق آغاز کردند؛ قطعی‌های برقی که در بخش خانگی، حدود دو هفته پیش متوقف شده بود از صبح امروز بدون اطلاع قبلی دوباره آغاز شد.

محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با بیان اینکه بیش از 90 درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی و با سوخت گاز تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها نیز عامل دیگری برای محدودیت در تامین برق مشترکان خانگی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخشهای اداری، خانگی و صنعت شده‌ایم.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در صورت تامین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها آماده تولید و تامین برق پایدار برای همه مشترکان هستیم و برنامه محدودیت‌ها لغو خواهد شد.

ذبیحی همچنین گفت: اطلاع رسانی اعمال محدودیت مشترکان خانگی از طریق شناسه قبض در نرم افزار برق من و یا سایت شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور برای مشترکان قابل دسترسی و مشاهده خواهد بود.

وی در پایان از همه هموطنان درخواست کرد در مصرف گاز و برق حداکثر صرفه‌جویی را به‌عمل آورند و با تنظیم دمای محیط در 18 درجه و خاموش کردن لامپ‌های اضافی و وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات اوج مصرف «11 تا 13» و «17 تا 19 »امکان تامین برق را برای همه هموطنان فراهم کنند.

ذبیحی خاطرنشان کرد: از روز شنبه برنامه احتمالی خاموشی های برق را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

درخواست شرکت ملی گاز از مردم برای کاهش دو درجه‌ای دمای محیط

 مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مردم درخواست کرد برای برخورداری همه مردم در سراسر کشور از گاز، نسبت به کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط زندگی خود اقدام کنند.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی فردا؛ جمعه ۲۳ آذرماه ابتدا در شمال غرب و از روز شنبه تا دوشنبه در اکثر مناطق کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد و این امر از یک سو به افزایش میزان مصرف گاز منجر می‌شود و از سوی دیگر، مصرف انرژی برق را افزایش خواهد داد.

طبق برآوردهای صورت گرفته، به ازای هر یک درجه، کاهش دمای هوا، ۲۵۰ میلیون مترمکعب به مصرف گاز کشور افزوده می‌شود و پیش‌بینی‌ها نشان از آن دارد که هفته آینده از جمله سردترین هفته‌ها در طول ۵۰ سال اخیر باشد.

بر همین اساس احتمال می‌رود میزان مصرف گاز در بخش خانگی تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد که رقم بسیار زیادی محسوب می‌شود.

با توجه به این شرایط، سعید توکلی؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن درخواست از شهروندان برای کم کردن دو درجه دمای منازلشان، گفت: درصورت تحقق کاهش دو درجه‌ای محیط زندگی هموطنان، ۵۰ میلیون متر مکعب به شبکه گاز کشور کمک خواهد شد.

به گفته معاون وزیر نفت در امور گاز، ۵۰ میلیون متر مکعب گاز به اندازه ۲ فاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی (عسلویه) است.

پیش از این هم مسعود پزشکیان رئیس جمهوری نیز گفت: اگر صرفاً ۲ درجه کاهش دما را داشته باشیم، می‌توان تا ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد

گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلا قطع شد

 مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلاهای واقع در استان‌های شمالی که سکونتگاه غیردائم محسوب می‌شوند، قطع شده و وزارت نیرو نیز مکلف به قطع برق این مناطق شده است.

 سعید توکلی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال سرمای هوا زودتر از سال‌های گذشته شروع شد، خاطرنشان کرد: این درحالی است که سال گذشته پاییز و زمستان گرمی را داشتیم و همین امر، روند مصرف گاز را بیشتر کرد.

معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: امسال ۹۹ میلیون متر مکعب گاز بیشتری را نسبت به میانگین چهار سال گذشته در اختیار بخش خانگی، تجاری، صنایع غیر عمده و حمل‌ونقل قرار دادیم.

توکلی خاطرنشان کرد: میانگین مصرف گاز را امسال ۳۷۱ میلیون مترمکعب درنظر گرفته بودیم درصورتی که در آبان ماه به عدد ۴۱۷ میلیون مترمکعب رسیدیم.

وی ادامه داد: انتظار می‌رفت که نیروگاه‌ها در این شرایط همکاری بیشتری داشته باشند، از ابتدای امسال تا ۱۷ آذر ماه، ۲۸۵ میلیون مترمکعب سوخت به نیروگاه‌ها داده شد که نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۷۸ میلیون مترمکعب بود افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: همچنین سال گذشته، کشور ترکیه در فصل تابستان سه میلیارد مترمکعب گاز از ایران دریافت نکرد که این گاز تحویل نیروگاه‌ها شد و توانستیم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم.

توکلی خاطرنشان کرد: علاوه بر این موضوعی که در سال گذشته برای خطوط لوله رخ داد، موجب شد تا نیروگاه‌ها از ذخایر خود استفاده کنند و در امسال شاهد کمترین حجم ذخیره گاز بودیم.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، گفت: در هفته آینده، یکشنبه و دوشنبه. بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی شاهد کاهش دمای محسوس هستیم که لازم است مشترکان همکاری ویژه‌ای با ما داشته باشند به‌طوری که اگر هر مشترک تنها دو درجه دمای خانه خود را کاهش دهد ۵۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد که این موضوع نه تنها منجر به پایداری شبکه می‌شود بلکه در کاهش آلودگی و جلوگیری از خاموشی‌ها نیز نقش دارد.

به گزارش ایرنا، هوشنگ صیدالی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز نیز اعلام کرد: متأسفانه بعضی از مشترکان، از ابتدای هفته، شعله‌های گاز را برای گرم نگه‌داشتن باغ ویلاهایشان تا آخر هفته روشن می‌گذارند. این کار در شرایطی که اکنون کشور دارد مناسب نیست؛ بنابراین همکاران ما با جدیت پیگیری و گاز آنها را قطع می‌کنند.

افت فشار گاز در سه استان کشور

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور گفت: از شب گذشته، اُفت فشاری را در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم؛ همچنین در استان‌های نیمه شمال شرقی به خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است.

 مسلم رحمانی، مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور اظهار داشت: رکوردهای بی‌نظیری در حوزه تولید و پالایش گاز کشور در روزهای اخیر به ثبت رسیده و بیش از 855 میلیون مترمکعب و در برخی روزها حتی بیش از 860 میلیون مترمکعب گاز شیرین­ (فرآوری شده) به شبکه گازرسانی کشور تزریق شده است.

وی با اشاره به اینکه در 20 استان کشور دمای زیر صفر درجه به ثبت رسیده و این مسئله، سبب افزایش مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است، افزود: مصرف روزانه گاز در این بخش‌ها به 600 میلیون مترمکعب در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال، بیش از 120 میلیون مترمکعب افزایش نشان می‌دهد. تقریبا 70 درصد مصرف در این بخش صورت می‌گیرد که افزایش 25 تا 26 درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با بیان اینکه با افزایش مصرف در این بخش‌ها و ثابت بودن تولید گاز، گازرسانی به سایر بخش‌ها دچار چالش‌هایی خواهد شد، گفت: گازی که باید به صنایع عمده و سایر صنایع یعنی شهرک‌های صنعتی و نیروگاه‌ها تحویل داده شود، با افزایش مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء، کاهش خواهد یافت.

رحمانی با بیان اینکه نیروگاه‌ها مجموعه‌ای از گاز و سوخت‌های مایع را به‌عنوان سوخت معادل مصرف می‌کنند، اظهار کرد:­ نیروگاه‌ها می‌توانند از سوخت‌های جایگزین یعنی نفت‌کوره و نفتِ‌گاز (گازوئیل) استفاده کنند و از ابتدای امسال، سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها نسبت به پارسال بیشتر شده است.

وی ادامه داد: اگر مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء از 550 میلیون مترمکعب بیشتر شود، سهم گاز از سبد سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها کاهش می‌یابد و آنها مجبور به مصرف سوخت مایع جایگزین می‌شوند.

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با اشاره به اینکه امسال یک ماه زودتر سرما آغاز شده است، بیان کرد: میانگین دمای هوا نسبت به پارسال بین 4 تا 6 درجه کاهش یافته است. به ازای هر یک درجه کاهش دمای هوا، حدود 25 میلیون مترمکعب مصرف گاز بخش خانگی افزایش پیدا می‌کند که معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی است.

رحمانی ادامه داد: وزارتخانه‌های نفت و نیرو حداکثر تلاش خود را برای تأمین پایدار برق و گاز انجام می‌دهند، اکنون، ­تنها راه جبران ناترازی گاز صرفه‌جویی در همه بخش‌های کشور است.

وی با بیان اینکه خط قرمز ترسیم شده برای شرکت ملی گاز، قطع نشدن گاز منازل و واحدهای تجاری است، ­گفت: پیش‌بینی می‌شود که هفته آینده بسیار سرد باشد و مصرف گاز بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء به بیش از 680 میلیون مترمکعب در روز برسد؛ یعنی گازرسانی به نیروگاه‌ها که 120 میلیون مترمکعب بوده، به مراتب کمتر خواهد شد. نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار، هر روز­ به 230 تا 240 میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.

مدیر ­مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با تأکید بر اینکه صرفه‌جویی فقط مختص به بخش خانگی نیست و بخش‌هایی مانند کشاورزی نیز می‌توانند در گلخانه‌ها با اقدامات ساده مانند تنظیم مشعل و از بین بردن پارگی پوشش گلخانه، بین 20 تا 25 درصد مصرف خود را کاهش دهند، افزود: در شهرک‌های صنعتی و برخی صنایع کوچک ­هم بازدیدها نشان‌دهنده مصارف غیرمتعارف است. باید سریعتر اقدام‌های لازم را انجام دهند تا شاهد قطعی گاز نباشیم.

رحمانی با بیان اینکه در دو ماه گذشته اطلاع‌رسانی لازم درباره وضعیت تأمین گاز کشور به بخش‌های مختلف داده‌ شده است، اظهار کرد: به بخش‌هایی که مصارف بالاتر از الگو دارند هم هشدار داده‌ایم؛ مانند باغ‌ویلاها و استخرهای روباز و گرماتابش‌های محیطی در اماکن تجاری و تفریحی. مقدار هدررفت گاز در بخش‌های مختلف از مصرف گاز بسیاری از بخش‌های مختلف بیشتر است.

وی ضمن درخواست از مصرف‌کنندگان و دستگاه‌های اجرایی مختلف برای همکاری اعلام کرد  از شب گذشته، افت فشاری را در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم؛ همچنین در استان‌های نیمه شمال شرقی به‌خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است. نیاز است که همه استان‌ها به ویژه استان‌های نیمه شمالی، شمال مرکز و شمال شرق صرفه‌جویی بیشتر در مصرف گاز داشته باشند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
X
آگهی تبلیغاتی