×
اقتصادی
شناسه خبر : 203601
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/22 ساعت 20:19
خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

خاموشی‌ها از سر گرفته می‌شود/ انتشار جداول خاموشی از شنبه/گاز 53 هزار باغ‌ویلا قطع شد+فیلم

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: ناترازی سوخت زمستانی و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها عامل محدودیت در تامین برق شده است؛ از روز شنبه برنامه احتمالی خاموشی های برق را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: صبح روز جاری را بخشی از مردم در نقاط مختلف کشور با قطعی برق آغاز کردند؛ قطعی‌های برقی که در بخش خانگی، حدود دو هفته پیش متوقف شده بود از صبح امروز بدون اطلاع قبلی دوباره آغاز شد.

محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با بیان اینکه بیش از 90 درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی و با سوخت گاز تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاه‌ها نیز عامل دیگری برای محدودیت در تامین برق مشترکان خانگی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخشهای اداری، خانگی و صنعت شده‌ایم.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در صورت تامین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها آماده تولید و تامین برق پایدار برای همه مشترکان هستیم و برنامه محدودیت‌ها لغو خواهد شد.

ذبیحی همچنین گفت: اطلاع رسانی اعمال محدودیت مشترکان خانگی از طریق شناسه قبض در نرم افزار برق من و یا سایت شرکت‌های توزیع نیروی برق سراسر کشور برای مشترکان قابل دسترسی و مشاهده خواهد بود.

وی در پایان از همه هموطنان درخواست کرد در مصرف گاز و برق حداکثر صرفه‌جویی را به‌عمل آورند و با تنظیم دمای محیط در 18 درجه و خاموش کردن لامپ‌های اضافی و وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات اوج مصرف «11 تا 13» و «17 تا 19 »امکان تامین برق را برای همه هموطنان فراهم کنند.

ذبیحی خاطرنشان کرد: از روز شنبه برنامه احتمالی خاموشی های برق را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

درخواست شرکت ملی گاز از مردم برای کاهش دو درجه‌ای دمای محیط

 مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از مردم درخواست کرد برای برخورداری همه مردم در سراسر کشور از گاز، نسبت به کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط زندگی خود اقدام کنند.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی فردا؛ جمعه ۲۳ آذرماه ابتدا در شمال غرب و از روز شنبه تا دوشنبه در اکثر مناطق کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد و این امر از یک سو به افزایش میزان مصرف گاز منجر می‌شود و از سوی دیگر، مصرف انرژی برق را افزایش خواهد داد.

طبق برآوردهای صورت گرفته، به ازای هر یک درجه، کاهش دمای هوا، ۲۵۰ میلیون مترمکعب به مصرف گاز کشور افزوده می‌شود و پیش‌بینی‌ها نشان از آن دارد که هفته آینده از جمله سردترین هفته‌ها در طول ۵۰ سال اخیر باشد.

بر همین اساس احتمال می‌رود میزان مصرف گاز در بخش خانگی تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد که رقم بسیار زیادی محسوب می‌شود.

با توجه به این شرایط، سعید توکلی؛ مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن درخواست از شهروندان برای کم کردن دو درجه دمای منازلشان، گفت: درصورت تحقق کاهش دو درجه‌ای محیط زندگی هموطنان، ۵۰ میلیون متر مکعب به شبکه گاز کشور کمک خواهد شد.

به گفته معاون وزیر نفت در امور گاز، ۵۰ میلیون متر مکعب گاز به اندازه ۲ فاز پالایشگاه‌های پارس جنوبی (عسلویه) است.

پیش از این هم مسعود پزشکیان رئیس جمهوری نیز گفت: اگر صرفاً ۲ درجه کاهش دما را داشته باشیم، می‌توان تا ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد

گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلا قطع شد

 مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلاهای واقع در استان‌های شمالی که سکونتگاه غیردائم محسوب می‌شوند، قطع شده و وزارت نیرو نیز مکلف به قطع برق این مناطق شده است.

 سعید توکلی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال سرمای هوا زودتر از سال‌های گذشته شروع شد، خاطرنشان کرد: این درحالی است که سال گذشته پاییز و زمستان گرمی را داشتیم و همین امر، روند مصرف گاز را بیشتر کرد.

معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: امسال ۹۹ میلیون متر مکعب گاز بیشتری را نسبت به میانگین چهار سال گذشته در اختیار بخش خانگی، تجاری، صنایع غیر عمده و حمل‌ونقل قرار دادیم.

توکلی خاطرنشان کرد: میانگین مصرف گاز را امسال ۳۷۱ میلیون مترمکعب درنظر گرفته بودیم درصورتی که در آبان ماه به عدد ۴۱۷ میلیون مترمکعب رسیدیم.

وی ادامه داد: انتظار می‌رفت که نیروگاه‌ها در این شرایط همکاری بیشتری داشته باشند، از ابتدای امسال تا ۱۷ آذر ماه، ۲۸۵ میلیون مترمکعب سوخت به نیروگاه‌ها داده شد که نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۷۸ میلیون مترمکعب بود افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: همچنین سال گذشته، کشور ترکیه در فصل تابستان سه میلیارد مترمکعب گاز از ایران دریافت نکرد که این گاز تحویل نیروگاه‌ها شد و توانستیم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم.

توکلی خاطرنشان کرد: علاوه بر این موضوعی که در سال گذشته برای خطوط لوله رخ داد، موجب شد تا نیروگاه‌ها از ذخایر خود استفاده کنند و در امسال شاهد کمترین حجم ذخیره گاز بودیم.

وی با بیان اینکه اکنون ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم، گفت: در هفته آینده، یکشنبه و دوشنبه. بر اساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی شاهد کاهش دمای محسوس هستیم که لازم است مشترکان همکاری ویژه‌ای با ما داشته باشند به‌طوری که اگر هر مشترک تنها دو درجه دمای خانه خود را کاهش دهد ۵۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد که این موضوع نه تنها منجر به پایداری شبکه می‌شود بلکه در کاهش آلودگی و جلوگیری از خاموشی‌ها نیز نقش دارد.

به گزارش ایرنا، هوشنگ صیدالی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز نیز اعلام کرد: متأسفانه بعضی از مشترکان، از ابتدای هفته، شعله‌های گاز را برای گرم نگه‌داشتن باغ ویلاهایشان تا آخر هفته روشن می‌گذارند. این کار در شرایطی که اکنون کشور دارد مناسب نیست؛ بنابراین همکاران ما با جدیت پیگیری و گاز آنها را قطع می‌کنند.

افت فشار گاز در سه استان کشور

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور گفت: از شب گذشته، اُفت فشاری را در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم؛ همچنین در استان‌های نیمه شمال شرقی به خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است.

 مسلم رحمانی، مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور اظهار داشت: رکوردهای بی‌نظیری در حوزه تولید و پالایش گاز کشور در روزهای اخیر به ثبت رسیده و بیش از 855 میلیون مترمکعب و در برخی روزها حتی بیش از 860 میلیون مترمکعب گاز شیرین­ (فرآوری شده) به شبکه گازرسانی کشور تزریق شده است.

وی با اشاره به اینکه در 20 استان کشور دمای زیر صفر درجه به ثبت رسیده و این مسئله، سبب افزایش مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است، افزود: مصرف روزانه گاز در این بخش‌ها به 600 میلیون مترمکعب در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال، بیش از 120 میلیون مترمکعب افزایش نشان می‌دهد. تقریبا 70 درصد مصرف در این بخش صورت می‌گیرد که افزایش 25 تا 26 درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با بیان اینکه با افزایش مصرف در این بخش‌ها و ثابت بودن تولید گاز، گازرسانی به سایر بخش‌ها دچار چالش‌هایی خواهد شد، گفت: گازی که باید به صنایع عمده و سایر صنایع یعنی شهرک‌های صنعتی و نیروگاه‌ها تحویل داده شود، با افزایش مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء، کاهش خواهد یافت.

رحمانی با بیان اینکه نیروگاه‌ها مجموعه‌ای از گاز و سوخت‌های مایع را به‌عنوان سوخت معادل مصرف می‌کنند، اظهار کرد:­ نیروگاه‌ها می‌توانند از سوخت‌های جایگزین یعنی نفت‌کوره و نفتِ‌گاز (گازوئیل) استفاده کنند و از ابتدای امسال، سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها نسبت به پارسال بیشتر شده است.

وی ادامه داد: اگر مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء از 550 میلیون مترمکعب بیشتر شود، سهم گاز از سبد سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها کاهش می‌یابد و آنها مجبور به مصرف سوخت مایع جایگزین می‌شوند.

مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با اشاره به اینکه امسال یک ماه زودتر سرما آغاز شده است، بیان کرد: میانگین دمای هوا نسبت به پارسال بین 4 تا 6 درجه کاهش یافته است. به ازای هر یک درجه کاهش دمای هوا، حدود 25 میلیون مترمکعب مصرف گاز بخش خانگی افزایش پیدا می‌کند که معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی است.

رحمانی ادامه داد: وزارتخانه‌های نفت و نیرو حداکثر تلاش خود را برای تأمین پایدار برق و گاز انجام می‌دهند، اکنون، ­تنها راه جبران ناترازی گاز صرفه‌جویی در همه بخش‌های کشور است.

وی با بیان اینکه خط قرمز ترسیم شده برای شرکت ملی گاز، قطع نشدن گاز منازل و واحدهای تجاری است، ­گفت: پیش‌بینی می‌شود که هفته آینده بسیار سرد باشد و مصرف گاز بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء به بیش از 680 میلیون مترمکعب در روز برسد؛ یعنی گازرسانی به نیروگاه‌ها که 120 میلیون مترمکعب بوده، به مراتب کمتر خواهد شد. نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار، هر روز­ به 230 تا 240 میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.

مدیر ­مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با تأکید بر اینکه صرفه‌جویی فقط مختص به بخش خانگی نیست و بخش‌هایی مانند کشاورزی نیز می‌توانند در گلخانه‌ها با اقدامات ساده مانند تنظیم مشعل و از بین بردن پارگی پوشش گلخانه، بین 20 تا 25 درصد مصرف خود را کاهش دهند، افزود: در شهرک‌های صنعتی و برخی صنایع کوچک ­هم بازدیدها نشان‌دهنده مصارف غیرمتعارف است. باید سریعتر اقدام‌های لازم را انجام دهند تا شاهد قطعی گاز نباشیم.

رحمانی با بیان اینکه در دو ماه گذشته اطلاع‌رسانی لازم درباره وضعیت تأمین گاز کشور به بخش‌های مختلف داده‌ شده است، اظهار کرد: به بخش‌هایی که مصارف بالاتر از الگو دارند هم هشدار داده‌ایم؛ مانند باغ‌ویلاها و استخرهای روباز و گرماتابش‌های محیطی در اماکن تجاری و تفریحی. مقدار هدررفت گاز در بخش‌های مختلف از مصرف گاز بسیاری از بخش‌های مختلف بیشتر است.

وی ضمن درخواست از مصرف‌کنندگان و دستگاه‌های اجرایی مختلف برای همکاری اعلام کرد  از شب گذشته، افت فشاری را در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم؛ همچنین در استان‌های نیمه شمال شرقی به‌خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است. نیاز است که همه استان‌ها به ویژه استان‌های نیمه شمالی، شمال مرکز و شمال شرق صرفه‌جویی بیشتر در مصرف گاز داشته باشند.


نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند