نورنیوز-گروه اجتماعی: کارشناس سازمان هواشناسی گفت: فردا؛ جمعه ۲۳ آذرماه ابتدا در شمال غرب و از روز شنبه تا دوشنبه در اکثر مناطق کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد.
فریبا گودرزی درباره وضعیت آب و هوای امروز؛ پنجشنبه ۲۲ آذرماه خاطرنشان کرد: از بعد از ظهر امروز، سامانه بارشی از سمت شمال غرب وارد کشور شده و در استانهای آذربایجان غربی و شرقی، برخی نقاط اردبیل، شمال استان زنجان و از اواخر وقت در شمال استانهای قزوین البرز و تهران سبب بارش میشود.
وی افزود: این سامانه جمعه در استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز تهران، قم، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، همدان، مرکزی، شمال و شمال شرق خوزستان، شمال چهار محال و بختیاری، استانهای ساحلی خزر، خراسان شمالی و ارتفاعات سمنان سبب بارش برف و باران وزش باد شدید گاهی رعد و برق در برخی نقاط گردوخاک خواهد شد.
گودرزی ادامه داد: شنبه علاوه بر مناطق فوق در استانهای اصفهان، خراسانهای رضوی و جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد، برخی نقاط یزد، خوزستان، شمال غربی استانهای فارس و بوشهر و یکشنبه در نیمه شرقی کشور بارش رخ داده و سپس سامانه بارشی از کشور خارج میشود.
به گفته کارشناس سازمان هواشناسی، در پنج روزه آینده برای نوار شرقی و جنوب شرق کشور وزش باد شدید گاهی گردوخاک پیش بینی میشود و از بعد از ظهر جمعه، از میزان آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در سه روز آینده، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و روزهای شنبه و یکشنبه نیز دریای خزر مواج و متلاطم هستند.
گودرزی اعلام کرد: کمینه دمای هوای پایتخت امروز ۳ درجه بالای صفر خواهد بود و بیشینه دما نیز به ۹ درجه بالای صفر میرسد.
تهران یخ میزند/تردد در ارتفاعات ممنوع
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار نارنجی هواشناسی مبنی بر بارش باران و برف از فردا تا روز یکشنبه در استان خبر داد و با توجه به احتمال یخبندان، گفت: محافظت از تاسیسات آبی و محصولات کشاورزی در دستور کار قرار بگیرد.
حامد یزدی مهر روز پنج شنبه از صدور هشدار نارنجی هواشناسی مبنی بر بارش باران و برف از فردا روز جمعه ۲۳ آذر تا روز یکشنبه به ویژه روز شنبه ۲۴ آذر خبر داد.
وی اظهار کرد: طبق اعلام هواشناسی بارش باران وبرف، مه و محدودیت دید، کاهش محسوس دما و به تدریج یخبندان سطح زمین، گاهی باد شدید تا خیلی شدید برای استان تهران پیش بینی شده است.
یزدی مهر با بیان اینکه در دامنه و ارتفاعات استان بارش برف، کولاک برف و سوز باد لغزندگی معابر و جاده ها، امکان لغزش سنگ و رانش کوه پیش بینی شده است، افزود: از همه شهروندان و مردم میخواهیم از حضور و تردد در مناطق کوهستانی خودداری کنند.
وی در ادامه بر ضرورت تجهیز خودروها به ضدیخ و زنجیر چرخ و سوخت کافی در صورت حضور در مناطق کوهستانی تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به احتمال یخبندان، محافظت از تاسیسات آبی و محصولات کشاورزی در دستور کار ذینفعان باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران همچنین بر ضرورت آمادگی دستگاه های راهداری جهت برفروبی و مدیریت حامل های انرژی تاکید کرد.
یزدی مهر اضافه کرد: با توجه به آلودگی هوا توصیه اکید مدیریت بحران به افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان این است که همواره فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند.
اعلام هشدار سطح نارنجی و پیش بینی برف،باران و یخبندان برای البرز
مدیرکل هواشناسی استان البرز هم با اعلام هشدار سطح نارنجی از پیش بینی بارش برف و باران و کاهش ۱۲ درجه ای دما طی۲ روز آینده در این استان خبرداد.
"آرش بهاروند احمدی" اظهار کرد: بررسی نقشه های پیشیابی هوا از ورود سامانه سرد بارشی از فردا جمعه به استان البرز حکایت دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس کاهش هشت تا ۱۲ درجه ای دما ، وزش باد، بارش برف و باران و یخبندان از پیامدهای این وضعیت جوی است .
بهاروند احمدی گفت : آبگرفتگی معابر ، لغزندگی جاده ها به ویژه محورهای کوهستانی و اختلال در رفت و آمد خودروها در این شرایط جوی دور از انتظار نیست.
مدیرکل هواشناسی استان البرز تاکید کرد: این سامانه بارشی تا روز شنبه هفته آینده در استان البرز فعال است اما هوای سرد و یخبندان تا دوشنبه۲۶ آذرماه ادامه دارد.
وی به مردم و رانندگان توصیه کرد در این مدت از سفرهای غیر ضروری در محورهای کوهستانی البرز به ویژه جاده کرج - چالوس خودداری کنند.
تمهیدات لازم برای پیشگیری از خسارت به محصولات باغی و کشاورزی به ویژه گشت گلخانه ا و خودداری کوهنوردان از صعود به ارتفاعات از دیگر توصیه های هواشناسی مردم در مدت زمان فعالیت این جبهه سرد بارشی است.
بهاروند احمدی همچنین به مردم توصیه کرد در مصرف انرژی صرفه جویی کنند ضمن آنکه در زمان بارش برف و یخبندان با احتیاط در معابر تردد نمایند.
برف و باران در راه گیلان
کارشناس هواشناسی گیلان گفت: نقشههای هواشناسی نشانگر ورود سامانه بارشی و سرد از فردا به استان است و برای فعالیت این سامانه در روز شنبه هفته آینده هشدار نارنجی صادر شدهاست.
آرش نبی زاده اظهار کرد: بر اساس نقشههای هواشناسی با تقویت سامانه بارشی و سرد و شمالی شدن جریانات از فردا (جمعه) ابرناکی، مه آلودگی هوا، روند کاهش دما، وزش باد گاهی شدید، بارندگی در برخی مناطق شدید و خیلی شدید و رعد و برق پیش بینی شدهاست.
وی اظهار کرد: بر این اساس در ارتفاعات و دامنههای گیلان بارش برف و کولاک و به تدریج در برخی مناطق جلگهای مخلوط باران و برف و بارش برف پیش بینی شدهاست از اینرو هشدار سطح نارنجی برای بازده زمانی (شنبه) هفته آینده صادر شدهاست.
وی اظهار کرد: احتیاط در ترددهای جادهای به دلیل لغزندگی و کاهش دید، تجهیز خودرو به امکانات ایمنی و زمستانه و به همراه داشتن زنجیر چرخ برای تردد در محورهای کوهستانی و گردنههای برف گیر، پناهگیری در مکان امن هنگام رعد و برق و مدیریت مصرف سوخت و انرژی ضروریست.
هشدار نارنجی دریایی
کارشناس هواشناسی گیلان با اشاره به هشدار نارنجی دریایی در گیلان گفت: دریا از شنبه تا صبح روز یکشنبه هفته آینده با ارتفاع موج تا ۲.۵ متر برای فعالیت های دریانوردی و صید و صیادی مناسب نیست.
وی بیان کرد: دریا امروز برای فعالیتهایی دریایی مناسب است اما فردا با ارتقاع موج ۷۰ سانتیمتر برای این نوع فعالیتها گاهی نامناسب است.
نبی زاده اضافه کرد: لاهیجان با پنج درجه کمترین و ازبرم سیاهکل با ۱۹ درجه بیشترین دمای گیلان را در ۲۴ ساعته گذشته به خود اختصاص دادند و دمای فعلی رشت ۱۱ درجه و رطوبت ۱۰۰ درصد است.
وی بیان کرد: به تدریج از یکشنبه هفته آینده کاهش ابر، روند افزایش دما و طی صبح و شب یخبندان و وزش باد جنوبی در برخی مناطق شدید به ویژه در ارتفاعات و دامنهها تا چهارشنبه هفته آینده پیش بینی شدهاست.
آسمان گیلان هماینک قسمتی ابری تا نیمه ابری است.
هرمزگانیها منتظر بارشهای پراکنده باشند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: درپی ناپایداریهای جوی، افزایش ابر و رگبار پراکنده باران (امروز پنجشنبه) بیشتر نقاط استان هرمزگان را فرا میگیرد.
مهرداد حسنزاده با اعلام این خبر اظهار کرد: در ادامه ناپایداریهای جوی اعلام شده، از عصر امروز پنجشنبه ۲۲ آذر تا پایان روز یکشنبه ۲۵ آذرماه نیز هشدار زرد هواشناسی صادر شده است.
حسنزاده، با اشاره به افزایش ابر و رگبارهای پراکنده باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید در روزهای پیشرو،به شهروندان توصیه کرد: این سامانه از سمت غرب و سواحل غربی هرمزگان به سوی نواحی مرکزی و شرق استان ادامه دارد و لازم است مردم احتیاط و ایمنی کامل را رعایت کرده و ترددها را محدود کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان همچنین تاکید کرد: شهروندان در حوالی رودخانههای فصلی اتراق نکنند؛ چرا که سیلابی شدن موقت رودخانهها دور از انتظار نیست.
وی همچنین باتوجه به وزش باد همراه با باران نسبت به مواج شدن دریا هشدار داد و گفت: احتمال آسیب به شناورهای سبک، پارهشدن تورهای صیادی و احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری هم وجود دارد که توصیه میشود هرمزگانیها در این مدت از تردد با شناورهای سبک و صیادی و فعالیتهای تفریحی و شنا نیز دوری کنند.
حسنزاده، پرهیز از صعود به ارتفاعات را مورد تاکید قرار داد و به کشاورزان مراقبت از محصولات گلخانهای، کشاورزی و سازه های سبک را یادآوری کرد.
سیل در راه مازندران
هواشناسی مازندران با اشاره به فعالیت سامانه سرد بارشی، نسبت به آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیلاب و خطر رانش زمین و ریزش سنگ در مناطق مختلف این استان هشدار داد.
هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح نارنجی، زمان فعالیت این سامانه را از شنبه آینده تا صبح روز از یکشنبه و منطقه اثر آن را در سطح استان اعلام و پیش بینی کرد که آسمان این خطه از شمال کشور در طی این مدت با بارش باران، گاهی شدید، وزش باد شدید موقتی، کاهش محسوس دما، بارش و کولاک برف و تگرگ و مه همراه خواهد بود.
هواشناسی، آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، صاعقه و کاهش دید، رانش، ریزش سنگ، لغزندگی، اختلال تردد و انسداد جاده ها به ویژه در محورهای کوهستانی و خسارت به سازه های کم مقاوم و سست بنیان را اثر مخاطره این سامانه ناپایدار جوی ذکرکرد و نسبت به وقوع آنها در طی این مدت هشدار داد.
هواشناسی مازندران در اخطاریه سطح نارنجی به شهروندان توصیه کرد علاوه بر مقاوم سازی سازه های کم مقاوم و سست بنیان، پرهیز از سفرهای غیرضروری، پاکسازی کانال های آب و دهانه پل ها، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع، پرهیز از فعالیت های کوهنوردی و سایر اقدامات پیشگیرانه، از اسکان یافتن در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها در طی این مدت خودداری کنند و تمهیدات لازم را نیز در بخش های کشاورزی، به ویژه گلخانه ها، واحدهای مرغداری و دامداری ها در نظر بگیرند.
براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیـشیابـی هواشناسـی، وضعیت جوی امروز مازندران صاف تا نیمه ابری با افزایش دما، به ویژه در ارتفاعات با وزش باد به نسبت شدید و روز جمعه در ارتفاعات نیمه غربی استان نیز ابری در بعضی ساعات با بارش باران و برف و وزش باد به نسبت شدید و در سایر مناطق استان نیمه ابری تا ابری با احتمال بارش پراکنده باران و وزش باد پیش بینی کرده است.
آسمان مازندران در روز شنبه آینده ابری همراه با بارش باران، در ارتفاعات مه آلود با بارش برف، کاهش محسوس دما و وزش باد به نسبت شدید همراه خواهد بود و از شب با سرد شدن هوا بارش برف به مناطق میان بند و دامنه ها کشیده خواهد شد.
شرایط جوی مازندران در روز یکشنبه آینده نیز ابری و سرد همراه با بارش باران و برف و به تدریج از سمت غرب استان با کاهش ابر و روزهای دوشنبه و سه شنبه نیز صاف تا نیمه ابری با سرمای شبانه و یخبندان صبحگاهی پیش بینی شده است.
سربیشه سردترین شهر کشور شد
کارشناس هواشناسی ادارهکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: شب گذشته سربیشه با ثبت دمای منفی ۱۲ درجه سلسیوس سردترین شهر کشور ثبت شد.
فاطمه زارعی افزود: همچنین شب گذشته بیرجند با ثبت دمای منفی هشت درجه سلسیوس، بعد از شهرکرد دومین مرکز استان سرد کشور بود.
وی با بیان اینکه شب گذشته از مجموع ۲۲ ایستگاه ثبت دما در استان، ۲۰ ایستگاه دمای منفی و یخبندان را ثبت کردند، بیان کرد: در ۲۴ ساعت آینده شرایط جوی در استان نسبتا پایدار خواهد بود و پدیده غالب افزایش ابر است.
کارشناس هواشناسی ادارهکل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: تا صبح یکشنبه هفته آینده کمی از شدت سرمای هوا کاسته میشود، البته از فردا تا روز شنبه هفته آینده بر سرعت وزش باد در استان افزوده خواهد شد.
زارعی با بیان اینکه در شبانهروز گذشته دهسلم با بیشینه دمای ۱۶ درجه سلسیوس گرمترین ایستگاه استان بود، گفت: صبح امروز نیز دما در بیرجند به منفی ۶ درجه سلسیوس رسید که نسبت به روز گذشته سه درجه کاهش داشته است.
هشدار پلیسراه به مسافران؛ هرچه زودتر از سفر بازگردید/ خطر کولاک
جانشین پلیس راه راهور فراجا، با تأکید بر اهمیت ایمنی سفرها و به دلیل تغییرات ناگهانی دما و کاهش محسوس آن، از هموطنانی که به محورهای شمالی سفر کردهاند درخواست کرد تا هرچه زودتر نسبت به بازگشت خود اقدام کنند تا در جادهها و میان کولاک گرفتار نشوند.
سرهنگ سیاوش محبی با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی درباره وقوع بارش برف و کولاک در محورهای کوهستانی کشور اعلام کرد: بر اساس پیشبینیها، از فردا جمعه ۲۳ آذرماه شاهد بارش برف و کولاک در محورهای چالوس، فیروزکوه و هراز خواهیم بود.
محبی از هموطنانی که به این محورها سفر کردهاند خواست تا هرچه زودتر نسبت به بازگشت خود اقدام کنند تا در جادهها و میان کولاک گرفتار نشوند و پیش از حرکت حتماً خودروهای خود را به تجهیزات زمستانی، بهویژه زنجیر چرخ، مجهز کنند؛ پوشاک گرم و تغذیه کافی نیز همراه داشته باشند.
وی با توصیه به اینکه مسافران زمان بازگشت خود را به گونهای برنامهریزی کنند که با شرایط نامساعد جوی مواجه نشوند، افزود: رانندگان با رعایت کامل مقررات و توجه به هشدارها، از وقوع حوادث و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
هواشناسی برای بوشهر بارش باران پیش بینی کرد
مدیرکل هواشناسی استان بوشهر گفت: بررسی نقشههای هواشناسی نشان میدهد در ساعتهایی از امروز (پنجشنبه) با افزایش پوشش ابر در مناطق جنوبی استان بهویژه مناطق ساحلی و دریایی، احتمال بارش پراکنده را به همراه دارد.
پیام مساعدی افزود: از روز شنبه با افزایش سرعت وزش بادهای شمالی، شرایط برای مواج شدن دریا فراهم میشود و همچنین در مناطق شمالی و مرکزی استان، احتمال بارش باران همراه با رگبار و رعد و برق وجود دارد.
وی بیان کرد: در ۲۴ ساعت آینده آسمان استان بوشهر کمی تا قسمتی ابری همراه با غبار محلی، گاهی وزش باد و مه صبحگاهی در برخی نقاط پیشبینی میشود.
مدیرکل هواشناسی استان بوشهر ادامه داد: همچنین در بخشهای جنوبی استان نیز گاهی افزایش ابر با احتمال بارش پراکنده دور از انتظار نیست.
مساعدی ادامه داد: جهت وزش باد به طور غالب جنوب غربی تا جنوب شرقی خواهد بود و سرعت آن بین هشت تا ۳۰ و گاهی ۳۶ کیلومتر در ساعت پیشبینی و همچنین ارتفاع موج دریا بین ۳۰ تا ۹۰ و در برخی ساعات تا ۱۲۰ سانتیمتر خواهد بود.
وی یادآور شد: فردا زمان جزر اول ساعت ۰۰:۱۶، مد اول ساعت ۰۵:۴۳، جزر دوم ساعت ۱۰:۱۶ و مد دوم ساعت ۱۷:۳۰ خواهد بود.
مساعدی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، خورموج با ۲۹ درجه سانتیگراد گرمترین و جم با ۱۰ درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان بوشهر بودهاند.
پیشبینی کاهش محسوس دما در خوزستان
مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیشبینی کاهش محسوس دما و وقوع یخبندان در استان خبر داد.
محمد سبزهزاری اظهار کرد: بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، تا اوایل فردا همچنان افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای صنعتی و وقوع پدیده مه یا مه رقیق صبحگاهی و شامگاهی در بخشهای جنوبی و جنوب غربی استان خوزستان مورد انتظار است اما فردا استان تحت تاثیر سامانه بارشی قرار میگیرد.
وی افزود: این سامانه به تدریج تا اوایل یکشنبه در نیمه شمالی، نیمه شرقی و ارتفاعات استان خوزستان سبب رگبار و رعد و برق، بارش تگرگ در نقاط مستعد، وزش باد متوسط به همراه تندبادهای لحظهای، کاهش دما و بارش برف در ارتفاعات استان خواهد شد. بیشترین بارشها از اواخر جمعه تا اواخر شنبه در مناطق و شهرهای مرتفع شمالی، شمال شرقی، شرقی، جنوب شرقی و بخشهایی از مرکز و به ویژه ارتفاعات استان پیشبینی میشود.
سبزهزاری ادامه داد: در این ایام در بخشهای غربی، جنوب غربی سرعت وزش بادها در حد متوسط و همراه با تندبادهای لحظهای است و همچنین احتمال بارشهای نقطهای و خفیف نیز مورد انتظار است. از شنبه تا روز سهشنبه روند کاهش محسوس دما در سراسر استان خوزستان و یخبندان سطح زمین در مناطق مرتفع شرقی و شمالی وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در شبانهروز گذشته مسجدسلیمان با دمای ۲۶ و ایذه با ۴ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط استان خوزستان گزارش شدهاند. تغییرات دمای اهواز در این مدت بین ۲۵.۲ و ۹.۶ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
هشدار هواشناسی سطح زرد؛ افزایش سرعت وزش باد و نفوذ توده هوای سرد در انتظار سیستان و بلوچستان
رییس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سیستان و بلوچستان گفت: از ظهر جمعه تا شب شنبه (۲۳ تا ۲۴ آذرماه) وزش باد نسبتا شدید گاهی شدید از سمت جنوب غرب برای دلگان، شمال ایرانشهر، و مناطق غربی شهرستان زاهدان، تفتان و خاش پیش بینی می شود.
ملاشاهی افزود: از صبح یکشنبه تا آخر وقت دوشنبه (۲۵ تا ۲۶ آذرماه) وزش باد نسبتا شدید تا شدید و سرد شمالی در استان به ویژه شهرستانهای هیرمند، هامون، نیمروز، زابل، زهک، گلشن، مهرستان، سراوان، سیب و سوران، دلگان، فنوج، نیکشهر، قصرقند، زرآباد، راسک، دشتیاری، سرباز، لاشار، مناطق غربی ایرانشهر و بمپور رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: یکشنبه تا چهارشنبه (۲۵ تا ۲۸ آذرماه) با نفوذ توده هوای سرد، کاهش محسوس دما و تشدید یخبندان شبانه برای مناطق زاهدان ، هیرمند، هامون، نیمروز، زابل، زهک، خاش، تفتان، میرجاوه، سیب و سوران، گلشن، مهرستان، سراوان و شمال ایرانشهر پیش بینی می شود.
ملاشاهی توصیه کرد: به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبار آلود شدن هوا توجه شود، احتیاط در ترددهای جادهای و عملیات عمرانی در نظر گرفته شود، عدم انجام پروازهای سبک شامل گلایدر و بالگرد مدنظر قرار گیرد. از کندوهای زنبور، محصولات کشاورزی و سالن های پرورشی محافظت شود، تامین و توزیع سوخت خانگی، کنترل ضد یخ رادیاتور خودروها، تنظیم دمای گلخانهها و مرغداریها مد نظر قرار گیرد و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
نورنیوز