×
سیاسی
شناسه خبر : 203442
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/21 ساعت 16:27
آملی لاریجانی: FATF باید به مجمع بیاید و مورد بررسی قرار گیرد

آملی لاریجانی: FATF باید به مجمع بیاید و مورد بررسی قرار گیرد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت بررسی FATF در مجمع، گفت: این موضوع باید به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد تا تبعات آن برای کشور به‌درستی سنجیده شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشگاه‌های کشور در تبیین شرایط بین الملل و تحولات سوریه گفت: در سوریه، مسئولان سوری غفلت کردند و این تحولات رخ داد و صهیونیست‌ها به نزدیکی شهر دمشق رسیدند. جهان امروز ما این است.

در ادامه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را در خصوص پیوستن ایران به FATF و بررسی آن در مجمع گفت: موضوع پیوستن به FATFبحث فنی است. اگر به مجمع بیاید، بررسی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در شرایط تحریم که برای تاجران ایرانی مشکلات متعددی از جمله در نقل و انتقال ارز پدید می‌آورند، آیا با پذیرفتن FATF آمریکا محدودیت‌های خود را بر می‌دارد؟ چندی پیش به فعالان اقتصادی گفتم اگر FATF پذیرفته شود، چقدر موثر است، یک نفر گفت 40 درصد! باید مشخص شود چقدر فایده می‌بریم؟

آیت الله آملی لاریجانی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان در موضوع شفافیت گفت: ما در مجمع به هیچ وجه با شفافیت مخالف نبودیم و نیستیم. انتشار بسیاری از بحث‌های ما مشکلی ندارد. اشکال ما، مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود. بر اساس اصل 112 قانون اساسی، مجمع آئین‌نامه و مقررات خود را می‌نویسد. مجلس خارج از حیطه اختیار خود برای مجمع قانونگذاری کرده بود.

وی تصریح کرد: به این هم باید توجه داشت شفافیت آرای نمایندگان گاهی به خودسانسوری ختم می شود و جلوی آزادی نمایندگان را می‌گیرد.

آیت الله آملی لاریجانی خطاب به دانشجویان حاضر در نشست و ضرورت توجه به مسائل معنوی در کنار درس گفت: توصیه پدرانه دارم به شما عزیزان که در اول راه هستید در کنار همه کارهایی که وظیفه انسانی و ملی شماست به حال روحی و معنوی خود توجه کنید. 

وی با ذکر این نکته که باور به خداوند به عنوان حقیقت مسلط بر همه امور و انس با معبود، باید اصل اصیل در زندگی ما باشد، تصریح کرد: ما مسیری بی نهایت در پیش داریم. اولین گام بیداری، فکر کردن است. به این توجه کنید که همین حالا در عوالم دیگر هستیم و در حال ساختن عوالم دیگر خودمان هستیم. 

آیت الله آملی لاریجانی علاوه بر توصیه به انس، تلاوت و تدبر در قرآن، مطالعه دو کتاب را به جوانان پیشنهاد کرد و گفت: توفیق ترجمه کتاب «الانسان» نوشته علامه طباطبایی، از جمله نعمت‌هایی بود که خدا در سال 1359به این بنده عنایت فرمود. در آن کتاب توجه به این عوالم مختلف و حضور انسان در عوالم با بیانی دقیق و موجز و با کمک آیات قرآنی بیان می‌شود. 

وی همچنین خطاب به دانشجویان گفت: شما جوانان برای خود برنامه‌ای برای تفکر داشته باشید. کتاب «لقاء الله» مرحوم میرزا جواد ملکی را با توجه بخوانید. 

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه عاشق علم باشید و برای پیشرفت کشور و آینده فرزندانتان تلاش علمی کنید گفت: انسان اگر برای خدا، طالب علم باشد، پیشرفت می‌کند و این موضوع منافاتی با فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی ندارد.

وی از جوانان خواست در مسائل علمی مشارکت جدی داشته باشند و تاکید کرد: در مباحث علمی از حالت خمودگی به شدت احتراز کنید. علم آموزی نشاط می‌خواهد. با تشکیل انجمن‌های علمی و پیگیری های جدی علمی، نشاط را به دانشگاه‌ها بیاورید.

آیت الله آملی لاریجانی با ذکر خاطره‌ای از دوران تحصیل خود گفت: در دوران دبیرستان، ریاضیات را عاشقانه می‌خواندم. کتاب‌های ریاضی به زبان خارجی را تا نیمه‌های شب می‌خواندم. طوری که اصلا گذشت زمان را متوجه نمی‌شدم. اکنون هم نمی‌توانم مطالعه علمی را رها کنم.

وی در ادامه به شکل گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام قبل از بازنگری قانون اساسی با تدبیر امام خمینی(ره) پیش بینی شد و در اصل 112 قانون اساسی به تشکیل مجمع و وظایف آن پرداخته شده است. بنا به اصل 110 قانون اساسی، مجمع سیاست‌های کلی را به رهبر انقلاب پیشنهاد می‌کند. در بحث معضل هم با تشخیص و ارجاع مقام معظم رهبری مجمع ورود پیدا می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دانشجویی درباره پرداختن مجمع به خرده مسائلی همچون واردات خودرو گفت: خرده مسائل به عنوان معضل به مجمع ارجاع نمی‌شود. بحث واردات خودرو، از باب اصرار مجلس بر مصوبه خود، به مجمع آمد. مجمع در اختلافات مجلس و شورای نگهبان، به این می‌پردازد که در این زمان و مکان آیا مصوبه اصراری مجلس، مصلحت دارد یا نه؟ دایره مصلحت‌اندیشی مجمع در اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان محدود به محل اختلاف است.

دانشجویی در خصوص کارکرد هیئت عالی نظارت سوال کرد. آیت الله آملی لاریجانی اظهار داشت: بنا به اصل 110 قانون اساسی، نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی از وظایف و اختیارات رهبر انقلاب است. معظم له این وظیفه را به هیئت عالی نظارت تفویض فرموده‌اند. مصوبات مغایر سیاست‌های کلی نظام، به عنوان مغایرت با بند 2 اصل 110 از سوی شورای نگهبان به مجلس اعلام می‌شود و شورای نگهبان مبنای نظر خود را نظر هیئت عالی نظارت قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه مصوبات مجلس نباید بر خلاف سیاست‌های کلی نظام باشد، تصریح کرد: تشخیص این امر با هیئت عالی نظارت است. این بحث انحصاری به مصوبات مجلس ندارد، مقررات دولت را هم شامل می‌شود.

رئیس هیئت عالی نظارت در ادامه با انتقاد از بی توجهی دستگاه های متولی به اجرای سیاست های کلی جمعیت گفت: دولت و پاره‌ای نهادهای دیگر در اجرای سیاست‌های کلی جمعیت کم کاری کرده اند. ما گزارش مبسوط و دقیقی در هیئت عالی نظارت تهیه کردیم و به محضر مقام معظم رهبری تقدیم نمودیم.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه این نشست صمیمی، به فرایند نظارت هیئت عالی و تفاوت آن با کارکرد مجمع پرداخت و گفت: در بعضی از مواردی که هیئت عالی نظارت ایراد می‌گیرد و به مجلس بر می‌گردد، اگر مجلس اصرار کند، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می‌شود. ما در هیئت عالی نظارت، حق نداریم در رابطه با مصوبات مجلس از حیث مصلحت بحث کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان تشکل‌ها در خصوص نظر مجمع در موضوع ثبت رسمی معاملات اظهار داشت: عدم ثبت و صدور سند رسمی برای مردم مشکلات زیادی بوجود آورده است.

وی به ضرورت ارتباط نهادهای تصمیم‌ساز با جامعه علمی و نخبگانی کشور اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در پیوست حکم این دوره مجمع، تاکید کردند که با نخبگان و فضاهای دانشگاهی در ارتباط باشیم. اخیراً در جمع فعالان متخصص هوش مصنوعی گفتم که مواد و بندهایی برای سیاست‌های کلی در همین زمینه را تنظیم و به ما پیشنهاد کنند.

در این نشست نمایندگانی از انجمن های اسلامی دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر، تحکیم وحدت، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام)، جنبش عدالتخواه دانشجویی، انجمن‌های علمی، انجمن مستقل، شوراهای صنفی، گروه‌های جهادی دانشگاه علامه طباطبایی، جامعه اسلامی دانشجویان، شورای نشریات دانشجویی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی پرسش‌های خود را مطرح کردند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی
رسانه عبری: تصور نابودی ایران و حزب‌الله یک خطای راهبردی است
سانچز: اسرائیل به قوانین بین‌المللی احترام نمی‌گذارد
وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات درباره رئیس فدرال رزرو را متوقف کرد
روایت حماس از 195 روز آتش‌بس در غزه
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
معاون وزیر جهادکشاورزی: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گرانفروشی نیست
تغییر معادلات بازار طلا در سایه بحران نفت
ادعای جدید آمریکا درباره توقیف کشتی ایرانی
هشدار هواشناسی درباره افت دما و بارش در زنجان
پروازهای تهران، نجف و مشهد فعال شد
هوای قابل قبول پایتخت در ششمین روز اردیبهشت
معاریو: جنگ با ایران میلیاردها دلار برای آمریکا هزینه داشت
اژه‌ای: اتحاد ملی سد شکست‌ناپذیر مقابل دشمن است
«نشست تهران»؛ دیپلماسی جهانی تنگه هرمز
انتقاد سناتور دموکرات از دولت ترامپ به دلیل گرانی سوخت
روانپریشی که دنیا را تهدید می‌کند
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
مداردیپلماسی | آیا بحران ایران و آمریکا وارد فاز نهایی شده است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ جدول
سفر‌های دیپلماتیک عراقچی
تغییر نگاه نسل Z به سیاست خارجی آمریکا
تغییرات راهبردی فوری جنگ
اضافه‌وزن در 17 تا 29 سالگی خطرناک‌تر از میانسالی است
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
حسن عجمی طلایی شد؛ آغاز درخشان کاروان ایران در سانیا 2026
پایان پرونده تروریست آموزش‌دیده؛ اجرای حکم اعدام عامر رامش در بامداد امروز
دستکاری ژنتیکی سلول‌های بنیادی؛ جهشی تازه در مسیر پزشکی بازساختی
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد