×
فرهنگی
شناسه خبر : 203271
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 14:25
وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه می‌تواند ایجاد کند اما آنچه باید روی آن بیشتر فکر کنیم این است که چطور می‌توانیم از این فناوری برای حوزه‌های محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ای بهتر استفاده کنیم.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه ایجاد می‌کند، اما باید از این فناوری برای تولید و ارتقا محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ بهتر استفاده کنیم.

 سیدعباس صالحی روز سه شنبه - ۲۰ آذر- در حاشیه برگزاری انتخابات نماینده مدیران مسئول برای بیستمین دوره هیات نظارت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایرنا درباره دستور کار وزارت فرهنگ در کاربرد هوش مصنوعی در رسانه و تدابیر موجود اظهار داشت: جریان هوش مصنوعی جریان رو به رشد و پرشتاب است و به سرعت در حال تحول و ایجاد تحول است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه می‌تواند ایجاد کند اما آنچه باید روی آن بیشتر فکر کنیم این است که چطور می‌توانیم از این فناوری برای حوزه‌های محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ای بهتر استفاده کنیم.

باید روی ارتقا کیفیت رسانه و مرجعیت رسانه‌ای فکر کنیم

صالحی تصریح کرد: هوش مصنوعی در حوزه‌های نظارتی هم می‌تواند موثر باشد، اما بیش از اینکه روی حوزه‌های نظارتی فکر کنیم باید روی ارتقا کیفیت رسانه و مرجعیت رسانه‌ای و نحوه استفاده از آن در این مسیر فکر کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: وقتی فضای داده‌های ما فضای متکثرتری شود و قدرت پردازش آن را به شکل بهتری پیدا کنیم، امکان کیفیت بالاتر و رقابت بهتر هم برای رسانه‌ها فراهم می‌شود.

صالحی افزود: زمانی داده‌های ما جغرافیایی و محلی بود، اما در پرتو فضای گسترده‌تر جهانی داده‌ها جهانی شده است، مشکل ما در فضای پردازش‌ها و مسیری که می‌تواند از پردازش به طرف یک سری خدمات و تولیدات ویژه متناسب با این پردازش‌ها است .

وی گفت: اکنون فناوری این فرصت را برای ما فراهم کرده که داده‌های جهانی را می‌توانیم از طریق هوش مصنوعی به پردازش‌های جدید تبدیل کنیم. طبیعی است اگر بتوانیم فاصله فناوری‌مان را کمتر کنیم، راه‌های میانبر را برای رسانه می‌توانیم پیدا کنیم تا بتواند با رسانه‌های جهانی رقابت کند.

وزیر فرهنگ گفت: قبلا سانه‌های بزرگ با امکانات وسیع پایه‌هایی داشتند که به راحتی برای ما میسر نمی‌شد، رقابت رسانه‌های محلی و منطقه‌ای با رسانه‌های بزرگ جهانی کار سختی بود. اگر بتوانیم از هوش مصنوعی به خوبی و به سرعت استفاده کنیم، چشم‌اندازی که رسانه‌های منطقه‌ای و ملی بتوانند با برخی رسانه‌های بزرگ رقابت کنند بیشتر می‌شود و امیدواریم این اتفاق بیفتد.

رسانه‌ای بودن یک حرفه است نه یک تفریح

صالحی همچنین درباره مهمترین موانع پیش روی رسانه‌ها اظهار داشت: به علت‌های مختلف، بحث زمان پایداری اصحاب رسانه‌ در رسانه دارد مهم می‌شود. زمانی بود که عمر رسانه‌ای طولانی‌تر بود، اما به علل مختلف به عمرهای کوتاه تبدیل می‌شود که این عمده‌ عمرهای کوتاه آثار خود را در کمیت و کیفیت رسانه خواهد گذاشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سابقه کار رسانه‌ای از قبل انقلاب تاکنون کسانی را داشتیم که نه ۳۰ سال که تمام عمر خود رسانه‌ای بودند. در محیط و زیست‌بوم رسانه فعالیت و زندگی می‌کردند، اما اکنون به دلیل عوامل مختلف که از جمله آنها می‌تواند بحث‌های مربوط به فناوری‌های جدید باشد، اگر پیش‌بینی درستی نکنیم، عمر اصحاب رسانه کمتر می‌شود و این می‌تواند در کیفیت رسانه مخاطره‌آمیز باشد.

وی تصریح کرد: آن چیزی که ما و اصحاب رسانه باید با یکدیگر همفکری کنیم، این است که رسانه‌ای بودن یک حرفه است نه یک تفریح و عمر کوتاه و به تعبیری به شکل یک کارگر فصلی که بیاید و برود. مهمترین مساله این است که چطور می‌شود عمر رسانه‌ها و رسانه‌ای‌ها را در زیست‌بوم رسانه طولانی‌تر کرد.

وزیر فرهنگ همچنین درباره بازگرداندن مرجعیت رسانه‌ای خاطرنشان کرد: مرجعیت رسانه‌ای هم بخش مهمی از همین کوتاه شدن زیست‌بوم رسانه‌هاست. اینکه رسانه‌های داخلی‌ ما به مرور زمان از رسمی و ملی گرفته از صداو سیما تا رسانه‌های مکتوب و برخط، کاهش پیدا کرده عوامل مختلفی در آن دخیل است اما به نظرم یکی از موارد و دلایل مهم این است که اصحاب حرفه‌ای رسانه‌ در حال کاهش یافتن هستند.

به گزارش ایرنا، انتخابات نماینده مدیران مسئول برای بیستمین دوره هیات نظارت بر مطبوعات روز سه شنبه، ۲۰ آذرماه در سالن جلسات معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز سه‌شنبه 24شهریور 1405؛اختلاف میلیاردی قیمت بازار و کارخانه
سرلشکر عبداللهی جزئیات برنامه‌های پدافند غیرعامل 1405 را اعلام کرد؛ از آموزش تا رزمایش
آمریکا استقرار سلاح تهاجمی در فضا را تأیید کرد
انتخاب میان «نان» یا «اقامت»؛ قانون جنجالی ترامپ که مهاجران آمریکا را به چالش کشید
مبارزه با تروریسم «شانگهای» علیه حملات تروریستی آمریکا
هشدار هواشناسی برای چند استان؛ باد شدید و غبار در راه است
تأکید سخنگویان ارتش و سپاه بر هم‌افزایی در برابر دشمن
تنها مربی بدون باخت لیگ فوتبال ایران کیست؟
17 میلیون تماس با اورژانس؛ چند درصد تماس‌ها مزاحم بودند؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 24 شهریور 1405؛ بازار دوباره صعودی شد+ جدول قیمت ها
راز مرگ نهنگ 10 تنی در ساحل بندرچارک فاش شد
دام روی دست دامداران ماند؛ چرا گوشت قرمز همچنان گران می‌شود؟
روایت وزیر نیرو از روزهای سخت جنگ؛ برق ایران چگونه سرپا ماند؟
تسهیلات 140 میلیونی برای اسقاط موتورسیکلت فرسوده؛ وام 500 میلیونی در راه است
آخرین قیمت گوشت قرمز امروز 24 شهریور 1405؛ افزایش نرخ گوشت قرمز+ جدول قیمت ها
بازنگری 3200 رشته دانشگاهی به دانشگاه‌ها واگذار شد
برق این شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 24 شهریور قطع می‌شود؛ خانمیرزا، کیار و سامان
دلار توافقی در آستانه کانال 165 هزار تومان؛ قیمت امروز سه‌شنبه 24 شهریور اعلام شد
وزیر آموزش‌وپرورش: مدارس مهرماه حضوری بازگشایی می‌شوند
ایران، بریکس و سازمان شانگهای
ایمان یمنی و خردمندی یمانی!
سرمربی السد بعد از باخت به استقلال: خیلی ضعیف بودیم
تنگنای آژانس/پیش از آنکه فرصت مذاکره از بین برود باید کانال‌های دیگری را باز کرد
سردار موسوی: عظمت و شکوه بعثت را در خیابان‌ها حفظ کنید
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ساعت خاموشی گچساران و سی‌سخت
جزئیات سرنگونی پهپاد MQ1 در غرب تنگه هرمز
نظارت عمومی بر عدالت/ اصرار رئیس قوه به علنی‌شدن دادگاه‌ها
ازنفتکش 800 هزاردلاری تا«محاصره در محاصره»؛پارادوکس دوم آمریکادرجنگ باایران چگونه شکل گرفت
سیاست نامه | حسن روحانی چه گفت؟ و چرا حساسیت برانگیز شد؟
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
صندلی خالی اسلامی و راز پررنگ پشت پرده
جدول قطع برق استان کرمانشاه امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ برنامه خاموشی جوانرود و پاوه
کالابرگ شهریور فردا شارژ می‌شود؛ کدام کدملی‌ها مشمول هستند؟
برنامه مسابقات فوتبال امروز سه شنبه 24 شهریور 1405؛ ساعت بازی گل گهر و الجزیره
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 24 شهریور 1405 /رعدوبرق و گردوخاک در راه است + وضعیت استانها
دیابت و نارسایی کلیه؛ سیاه‌دانه چه کمکی به بیماران می‌کند؟
جلسه اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت «باب المندب»
سرلشکر رضایی: تا تحقق شروط ایران، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
خشکیدگی خوشه خرما؛ چالش قدیمی که تولید خرمای ایران را تهدید می‌کند
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند