×
فرهنگی
شناسه خبر : 203271
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 14:25
وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

وزیر فرهنگ: از هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی برای حوزه رسانه دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه می‌تواند ایجاد کند اما آنچه باید روی آن بیشتر فکر کنیم این است که چطور می‌توانیم از این فناوری برای حوزه‌های محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ای بهتر استفاده کنیم.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه ایجاد می‌کند، اما باید از این فناوری برای تولید و ارتقا محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ بهتر استفاده کنیم.

 سیدعباس صالحی روز سه شنبه - ۲۰ آذر- در حاشیه برگزاری انتخابات نماینده مدیران مسئول برای بیستمین دوره هیات نظارت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایرنا درباره دستور کار وزارت فرهنگ در کاربرد هوش مصنوعی در رسانه و تدابیر موجود اظهار داشت: جریان هوش مصنوعی جریان رو به رشد و پرشتاب است و به سرعت در حال تحول و ایجاد تحول است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هوش مصنوعی فرصت‌های زیادی را برای همه حوزه‌ها از جمله رسانه می‌تواند ایجاد کند اما آنچه باید روی آن بیشتر فکر کنیم این است که چطور می‌توانیم از این فناوری برای حوزه‌های محتوای کیفی و مرجعیت رسانه‌ای بهتر استفاده کنیم.

باید روی ارتقا کیفیت رسانه و مرجعیت رسانه‌ای فکر کنیم

صالحی تصریح کرد: هوش مصنوعی در حوزه‌های نظارتی هم می‌تواند موثر باشد، اما بیش از اینکه روی حوزه‌های نظارتی فکر کنیم باید روی ارتقا کیفیت رسانه و مرجعیت رسانه‌ای و نحوه استفاده از آن در این مسیر فکر کنیم.

وزیر فرهنگ گفت: وقتی فضای داده‌های ما فضای متکثرتری شود و قدرت پردازش آن را به شکل بهتری پیدا کنیم، امکان کیفیت بالاتر و رقابت بهتر هم برای رسانه‌ها فراهم می‌شود.

صالحی افزود: زمانی داده‌های ما جغرافیایی و محلی بود، اما در پرتو فضای گسترده‌تر جهانی داده‌ها جهانی شده است، مشکل ما در فضای پردازش‌ها و مسیری که می‌تواند از پردازش به طرف یک سری خدمات و تولیدات ویژه متناسب با این پردازش‌ها است .

وی گفت: اکنون فناوری این فرصت را برای ما فراهم کرده که داده‌های جهانی را می‌توانیم از طریق هوش مصنوعی به پردازش‌های جدید تبدیل کنیم. طبیعی است اگر بتوانیم فاصله فناوری‌مان را کمتر کنیم، راه‌های میانبر را برای رسانه می‌توانیم پیدا کنیم تا بتواند با رسانه‌های جهانی رقابت کند.

وزیر فرهنگ گفت: قبلا سانه‌های بزرگ با امکانات وسیع پایه‌هایی داشتند که به راحتی برای ما میسر نمی‌شد، رقابت رسانه‌های محلی و منطقه‌ای با رسانه‌های بزرگ جهانی کار سختی بود. اگر بتوانیم از هوش مصنوعی به خوبی و به سرعت استفاده کنیم، چشم‌اندازی که رسانه‌های منطقه‌ای و ملی بتوانند با برخی رسانه‌های بزرگ رقابت کنند بیشتر می‌شود و امیدواریم این اتفاق بیفتد.

رسانه‌ای بودن یک حرفه است نه یک تفریح

صالحی همچنین درباره مهمترین موانع پیش روی رسانه‌ها اظهار داشت: به علت‌های مختلف، بحث زمان پایداری اصحاب رسانه‌ در رسانه دارد مهم می‌شود. زمانی بود که عمر رسانه‌ای طولانی‌تر بود، اما به علل مختلف به عمرهای کوتاه تبدیل می‌شود که این عمده‌ عمرهای کوتاه آثار خود را در کمیت و کیفیت رسانه خواهد گذاشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سابقه کار رسانه‌ای از قبل انقلاب تاکنون کسانی را داشتیم که نه ۳۰ سال که تمام عمر خود رسانه‌ای بودند. در محیط و زیست‌بوم رسانه فعالیت و زندگی می‌کردند، اما اکنون به دلیل عوامل مختلف که از جمله آنها می‌تواند بحث‌های مربوط به فناوری‌های جدید باشد، اگر پیش‌بینی درستی نکنیم، عمر اصحاب رسانه کمتر می‌شود و این می‌تواند در کیفیت رسانه مخاطره‌آمیز باشد.

وی تصریح کرد: آن چیزی که ما و اصحاب رسانه باید با یکدیگر همفکری کنیم، این است که رسانه‌ای بودن یک حرفه است نه یک تفریح و عمر کوتاه و به تعبیری به شکل یک کارگر فصلی که بیاید و برود. مهمترین مساله این است که چطور می‌شود عمر رسانه‌ها و رسانه‌ای‌ها را در زیست‌بوم رسانه طولانی‌تر کرد.

وزیر فرهنگ همچنین درباره بازگرداندن مرجعیت رسانه‌ای خاطرنشان کرد: مرجعیت رسانه‌ای هم بخش مهمی از همین کوتاه شدن زیست‌بوم رسانه‌هاست. اینکه رسانه‌های داخلی‌ ما به مرور زمان از رسمی و ملی گرفته از صداو سیما تا رسانه‌های مکتوب و برخط، کاهش پیدا کرده عوامل مختلفی در آن دخیل است اما به نظرم یکی از موارد و دلایل مهم این است که اصحاب حرفه‌ای رسانه‌ در حال کاهش یافتن هستند.

به گزارش ایرنا، انتخابات نماینده مدیران مسئول برای بیستمین دوره هیات نظارت بر مطبوعات روز سه شنبه، ۲۰ آذرماه در سالن جلسات معاونت امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران