×
اقتصادی
شناسه خبر : 203265
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 14:08

تراشه جدید گوگل؛ جابه‌جایی مرزهای محاسبات ریاضی

شرکت گوگل اعلام کرد با تراشه جدید خود، چالشی در محاسبات ریاضی را حل کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: گوگل اعلام کرد که موفق شده با تولید نسل جدیدی از تراشه‌های کوانتومی، یک چالش مهم در محاسبات کوانتومی را حل کند. این شرکت مسأله‌ای را در مدت پنج دقیقه حل کرده است که حل آن برای یک کامپیوتر کلاسیک ممکن است زمانی بیش‌تر از تاریخچه‌ کل جهان نیاز داشته باشد.

گوگل هم مانند سایر غول‌های فناوری همچون مایکروسافت و آی‌بی‌ام، به دنبال دستیابی به محاسبات کوانتومی است، چرا که این فناوری سرعت‌های محاسباتی بسیار بالاتری نسبت به سریع‌ترین سیستم‌های موجود امروزی وعده می‌دهد. هرچند مسأله‌ای که توسط آزمایشگاه کوانتومی گوگل در سانتا باربارا حل شده، کاربرد تجاری ندارد، گوگل امیدوار است که روزی کامپیوترهای کوانتومی قادر به حل مسائلی در زمینه‌های پزشکی، شیمی باتری‌ها و هوش مصنوعی باشند که برای کامپیوترهای امروزی غیرقابل دسترسی هستند.

نتایج منتشر شده از یک تراشه جدید به نام «ویلو» (Willow) است که ۱۰۵ کیوبیت دارد. کیوبیت‌ها اجزای اصلی کامپیوترهای کوانتومی هستند و به دلیل حساسیت بالا به خطاهای مختلف، از جمله تاثیرات ذرات زیراتمی از رویدادهای فضایی، بسیار آسیب‌پذیر هستند. هر چه تعداد کیوبیت‌ها در یک تراشه بیش‌تر شود، احتمال خطاها نیز افزایش می‌یابد، که می‌تواند باعث شود تراشه‌های کوانتومی کارایی کمتری نسبت به تراشه‌های کلاسیک داشته باشند. به همین دلیل، از دهه ۱۹۹۰ میلادی، دانشمندان در تلاش بوده‌اند تا روش‌هایی برای اصلاح خطاهای کوانتومی توسعه دهند.

در مقاله‌ای که روز دوشنبه در نشریه «نیچر» منتشر شد، گوگل اعلام کرد که توانسته است روشی برای به هم پیوستن کیوبیت‌های تراشه ویلو پیدا کند به گونه‌ای که نرخ خطاها با افزایش تعداد کیوبیت‌ها کاهش یابد. این شرکت همچنین اعلام کرد که قادر است خطاها را در زمان واقعی اصلاح کند، که گامی کلیدی در جهت عملیاتی شدن ماشین‌های کوانتومی است.

هارتموت نون، مدیر واحد هوش‌مصنوعی کوانتومی گوگل، گفت: ما از نقطه شکست عبور کرده‌ایم. در سال ۲۰۱۹، آی‌بی‌ام ادعاهای گوگل را در مورد حل یک مسأله که گفته می‌شد برای یک کامپیوتر کلاسیک ۱۰ هزار سال زمان می‌برد، به چالش کشید و گفت که با استفاده از فرضیات فنی متفاوت، این مسأله را می‌توان در دو و نیم روز با سیستم کلاسیک حل کرد.

گوگل در پست وبلاگی اعلام کرد: برخی از نگرانی‌ها و انتقادات را در برآوردهای جدید خود مدنظر قرار داده است. این شرکت افزود که حتی تحت شرایط ایده‌آل‌ترین، یک کامپیوتر کلاسیک همچنان یک میلیارد سال زمان نیاز خواهد داشت تا نتایج مشابه تراشه جدید گوگل را بدست آورد.

برخی از رقبای گوگل تراشه‌هایی با تعداد کیوبیت بیش‌تر تولید می‌کنند، اما گوگل تمرکز خود را بر روی تولید کیوبیت‌هایی با بالاترین دقت و قابل اعتمادترین ویژگی‌ها گذاشته است.

آنتونی مگران، معمار ارشد گوگل برای هوش‌مصنوعی کوانتومی گفت: ما به دنبال بهترین کیوبیت‌های ممکن هستیم.

گوگل تراشه‌های قبلی خود را در یک مرکز مشترک در دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا ساخته بود، اما برای تولید تراشه‌های ویلو یک مرکز تولید اختصاصی ساخته است. مگران گفت: این مرکز جدید سرعت تولید تراشه‌های آینده گوگل را افزایش خواهد داد، چرا که این تراشه‌ها برای انجام آزمایش‌ها در یخچال‌های بزرگ به نام کریوستات‌ها سرد می‌شوند.

به گزارش برنا، وی افزود: اگر ایده خوبی داشته باشیم، می‌خواهیم کسی در تیم بتواند آن را سریعا به اتاق تمیز منتقل کرده و در یکی از این کریوستات‌ها قرار دهد تا بتوانیم تعداد زیادی چرخه یادگیری انجام دهیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
تام باراک : اسرائیل و سوریه به توافق نزدیک شده‌اند
سفیر چین: تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، گفتگو است نه تحریم
ارزیابی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ منفی است
عارف: بیانات رهبر معظم انقلاب، راهبرد دولت است
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
ترامپ در دیدار با گوترش: آمریکا 100 درصد از سازمان ملل حمایت می‌کند
تفرقه و نزاع در اپوزیسیون در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به نیویورک
توضیحات وزیر فرهنگ درباره برگزاری کنسرت همایون شجریان
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
ابوالغیط: هر گونه سازوکاری درباره غزه باید بر اساس خروج کامل اسرائیل باشد
سیاری: اسرائیل بدون حمایت آمریکا و ناتو توان ادامه جنگ را ندارد
علت صدای انفجار در شیراز / مردم نگران نباشند
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز سه‌شنبه 2 مهر
اسلامی: تاسیسات آسیب دیده بازسازی می‌شوند
تاثیر قطعی معدل در کنکور، طبق قانون
سقوط معیارهای دیپلماسی؛ ترامپ و ابتذال سیاست
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
X
آگهی تبلیغاتی