×
بین الملل
شناسه خبر : 203130
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/19 ساعت 15:48
ارزیابی رسانه‌های عبری از اوضاع سوریه؛ اسرائیل باید نگران تغییر قواعد بازی در منطقه باشد

ارزیابی رسانه‌های عبری از اوضاع سوریه؛ اسرائیل باید نگران تغییر قواعد بازی در منطقه باشد

کارشناسان و رسانه‌های عبری تاکید می‌کنند، آنچه که در سوریه می‌گذرد یک رویداد تاریخی است که بازتاب‌های فراوانی بر کل منطقه خواهد داشت و به تغییر قواعد بازی در منطقه کمک می‌کند. این همان چیزی است که می‌تواند برای اسرائیل نگران کننده باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: کارشناسان و محافل صهیونیستی با اشاره به اینکه تحرکات اشغالگرانه اسرائیل در مرزهای سوریه بیانگر نگرانی تل‌آویو از آینده تحولات این کشور است، تأکید کردند: خیلی زود است که بگوییم اتفاقات سوریه به‌نفع اسرائیل خواهد بود و باید محتاط باشیم.

در ادامه واکنش صهیونیست‌ها به تحولات سوریه و سقوط دولت این کشور و در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر، این اتفاقات را فرصتی بزرگ برای اسرائیل تلقی می‌کند، بازخوانی محافل عبری از آنچه که در سوریه می‌گذرد مبهم بوده و برخی صهیونیست‌ها معتقدند که تحولات کنونی سوریه می‌تواند در بلند مدت پیامدهای بدی برای اسرائیل داشته باشد.

کارشناسان و رسانه‌های عبری تاکید می‌کنند، آنچه که در سوریه می‌گذرد یک رویداد تاریخی است که بازتاب‌های فراوانی بر کل منطقه خواهد داشت و به تغییر قواعد بازی در منطقه کمک می‌کند. این همان چیزی است که می‌تواند برای اسرائیل نگران کننده باشد و اسرائیل می‌ترسد آنچه که در سوریه اتفاق افتاده، به برخی از کشورهای عربی نیز منتقل گردد.

تحرکات اسرائیل در مرزهای سوریه بیانگر نگرانی‌های تل‌آویو است

در این زمینه، «عمیرام لوین» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اقدام یگان کماندویی «شلداگ» ارتش اسرائیل برای اشغال قله کوه حرمون (جبل الشیخ) در سمت سوریه به بهانه نزدیک شدن افراد مسلح به مرزها، بیانگر نگرانی‌های اسرائیل بوده و در شرایطی که سوریه در وضعیت هرج و مرج قرار گرفته، اسرائیل باید با آرامش عمل کند و بر سر طرح حمله به قله کوه حرمون، جنجال به راه نیندازد.

این ژنرال صهیونیست که قبلاً به عنوان فرمانده بخش شمالی ارتش اشغالگر و معاون موساد عمل می‌کرد، طی گفتگو با روزنامه عبری معاریو به اهمیت اشغال قله کوه حرمون در سمت سوریه که یک منطقه استراتژیک مشرف بر ارتفاعات جولان، لبنان و همچنین دمشق به شمار می‌رود، پرداخت و هشدار داد که طرح اشغال کوه حرمون، وضعیت را در خط آتش بس اسرائیل (فلسطین اشغالی) و سوریه پیچیده می‌کند.

وی افزود: اسرائیل باید مطمئن باشد که عملیات نظامی آن در جولان منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع نمی‌شود و اسرائیل را در عرصه سوریه درگیر نمی‌کند؛ به ویژه اینکه ارتش اکنون شرایط حساسی دارد، جنگ در غزه همچنان ادامه داشته و توافق آتش بس با لبنان نیز شکننده است. در کرانه باختری هم اوضاع همچنان متشنج بوده و احتمال انفجار اوضاع وجود دارد.

ژنرال مذکور صهیونیست تاکید کرد: نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل باید هوشیار باشند و محتاطانه رفتار کنند؛ زیرا گمانه زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه شاید تحولات سوریه تهدیدی علیه اسرائیل ایجاد کند.

اسرائیل نباید نسبت به تحولات سوریه خوش‌بین باشد

«مایکل میلشتاین» رئیس انجمن مطالعات فلسطین در مرکز دایان در دانشگاه تل‌آویو هم به نوبه خود در این زمینه در مقاله‌ای تحت عنوان «زلزله در سوریه هنوز ادامه دارد و ما باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم»، به نگرانی‌های رژیم صهیونیستی درباره موفقیت گروه‌های مسلح در سوریه و سقوط دولت این کشور اشاره کرد.

در این مقاله که در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت منتشر شده، آمده است که ویژگی‌ها، پیامدها و عواقب ناآرامی‌های سوریه، با حمله ناگهانی حماس به شهرک‌های غزه و شکست اطلاعاتی اسرائیل در هفت اکتبر 2023 متفاوت است. اینکه مقامات اسرائیلی می‌گویند از اقدامات گروه‌های مخالف مسلح در سوریه و موفقیت آنها در سقوط دولت این کشور تعجب کرده‌اند، این پرسش را مطرح می‌کند که اسرائیل از اتفاقی که برای خودش در 7 اکتبر 2023 افتاد، چقدر تعجب کرد و به نظر می‌رسد که اسرائیل درس عبرت نگرفته و نمی‌توان تضمین کرد که غافلگیری‌ها تکرار نشود.

نویسنده این مقاله تصریح کرد که اقدام سریع برای تحلیل سناریوها و ارائه توصیه‌هایی در رابطه با سیاستی که اسرائیل باید مقابل سوریه اتخاذ کند، به خودی خود، برای تل‌آویو غافلگیر کننده بوده و مشخص نیست که تحولات آینده به چه سمت و سویی برود. واقعیت آن است که بعد از سقوط دولت سوریه، چیزی وجود ندارد که بتواند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را امیدوار به تشکیل خاورمیانه جدید، طبق تصورات او کند. بنابراین اسرائیل باید از این وضعیت سرخوشی شکننده، اجتناب کند.

وی ادامه داد: همچنین اسرائیل باید مراقب باشد؛ زیرا گروه‌های مسلح مخالف در سوریه، گروه‌های متعدد و متناقضی هستند که منافع و افکار مختلفی دارند و ایدئولوژی همه آنها یکی نیست. بنابراین اغراق نیست اگر بگوییم سوریه خیلی زود تجزیه خواهد شد.

نگرانی اسرائیل ادامه دارد

«امیر بن دیوید»، تحلیلگر وب سایت «زمان اسرائیل» هم به نوبه خود در این زمینه اعلام کرد: سقوط دولت بشار اسد در سوریه از منظر تاریخی به عنوان حلقه دیگری از زنجیره حوادثی است که از هفت اکتبر 2023 آغاز شد. عملیات 7 اکتبر نه تنها اسرائیل را غافلگیر کرد؛ بلکه موجب شگفتی کل منطقه، جهان و همچنین مخالفان مسلح در سوریه شد.

به گزارش تسنیم، این تحلیلگر صهیونیست افزود: ما اکنون در آستانه خاورمیانه جدید هستیم، اما برای ارزیابی اینکه آیا تحولات کنونی سوریه خبر خوبی برای اسرائیل محسوب می‌شود خیلی زود است و نباید سریع قضاوت کنیم. «احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد الجولانی» رئیس سازمان هیئت تحریرالشام قول داده که سوریه را متحد نگه دارد و یک دولت آزاد، عادلانه و دموکراتیک در این کشور ایجاد کند، اما باور اینکه واقعاً چنین اتفاقی ر خ خواهد داد بسیار دشوار است و اسرائیل همچنان با نگرانی وقایع را دنبال می‌کند.

«آوی اشکنازی» تحلیلگر برجسته صهیونیست در روزنامه عبری معاریو هم گفت، هنوز اسرائیلی‌ها نمی‌دانند اتفاقاتی که در سوریه رخ می‌دهد برای ما مفید است یا نه. در این میان نگرانی‌هایی درباره تاثیر یک دومینو وجود دارد که معلوم نیست به کدام سو می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد