×
بین الملل
شناسه خبر : 203120
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/19 ساعت 15:01
روزنامه اکونومیست: نگرانی‌ها در مورد جنگ داخلی در سوریه افزایش یافته است

روزنامه اکونومیست: نگرانی‌ها در مورد جنگ داخلی در سوریه افزایش یافته است

پس از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، نگرانی‌ها دربارهٔ آینده کشور افزایش یافته است. مخالفان رژیم که به سرعت وارد دمشق شدند، به دنبال تشکیل دولتی جدید هستند، اما اختلافات بین گروه‌های مختلف مخالف ممکن است منجر به جنگ داخلی جدید شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: به نوشته این روزنامه، پس از سقوط رژیم بشار اسد، گروه‌های مختلف مخالف که شامل شورشیان سنی تحت حمایت ترکیه، کردها، شورشیان تحت حمایت اردن و علوی‌مذهبان باقی‌مانده هستند، برای کنترل کشور و منابع اقتصادی آن وارد رقابت شده‌اند.

این گروه‌ها که هر کدام ارتش و تسلیحات خود را دارند، به دنبال سهم خود از بازسازی کشور هستند که نیازمند حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است. اکنون نیز آتش‌بس شکننده میان این گروه‌ها به سرعت شکسته شد و درگیری‌ها در منبج شدت گرفته است.

ابو محمد الجولانی، رئیس گروه تحریر الشام، به عنوان یکی از رقبای اصلی برای رهبری کشور مطرح است، اما گذشته تروریستی‌اش و روابط پیچیده‌اش با ترکیه و قطر او را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ این گروه را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کرد و بیشتر کشورهای دنیا نیز هیئت تحریر الشام را تروریستی می‌دانند.

نگرانی لندن از بازگشت داعش با سقوط دولت اسد

دولت انگلیس نگران است که با سقوط دولت سوریه به ریاست بشار اسد، چهره‌های افراطی از زندان‌ها آزاد شده و یک داعش جدید را رقم بزنند.

ناظر ضدتروریسم دولت بریتانیا هشدار داد سرنگونی دولت «بشار اسد» در سوریه خطر رشد تروریست‌ها و شکل‌گیری نوع جدیدی از داعش را به همراه دارد.

«جاناتان هال کی‌سی» بازرس مستقل قوانین تروریسم در انگلیس گفت به همان اندازه که درباره لیبی، عراق و افغانستان نگران بوده، اکنون نیز نسبت به تحولات سریعی که منجر به تصرف دمشق توسط گروه هیئت تحریر الشام شده، نگران است.

او ابراز نگرانی کرد که ممکن است این تحولات به آزادسازی تروریست‌ها و نظامیان افراطی از زندان‌ها و اردوگاه‌های بازداشت در شمال شرق سوریه منجر شود و این افراد هسته اصلی یک داعش جدید را تشکیل دهند.

پیش از این «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا ضمن استقبال از سقوط دولت دمشق، تاکید کرد هنوز مشخص نیست که آیا لندن با رهبری آینده در سوریه تعامل خواهد داشت یا خیر. این در حالی است که بریتانیا از سال ۲۰۱۷ هیئت تحریر الشام را به دلیل ارتباطاتش با گروه تروریستی القاعده، به‌عنوان یکی سازمان تروریستی معرفی کرده است.

گرچه در حال حاضر حمایت از این گروه و تعامل با آن بر اساس قوانین بریتانیا یک جرم تلقی می‌شود، اما وزارت کشور بریتانیا اعلام کرده است که ممکن است این وضعیت در آینده تغییر کند، زیرا این گروه دیگر از القاعده جدا شده است.

جاناتان هال گفت: «ما نمی‌دانیم برای زندان‌ها و مراکز بازداشت در شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردها هستند، چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است خودمختاری کردها در این بخش از سوریه حفظ شود. با این حال، همیشه این ترس وجود دارد که اگر کردها کنترل خود را از دست بدهند، بقایای سرسخت و افراطی داعش که در حال حاضر در بازداشت هستند، هسته‌ای برای یک داعش جدید تشکیل دهند یا به هیئت تحریرالشام پیوسته و آن را افراطی‌تر کنند.»

«رابرت جنریک» وزیر دادگستری دولت سایه بریتانیا و وزیر پیشین مهاجرت این کشور با اشاره به احتمال آزادی ده‌ها هزار عضو داعش از زندان‌ها، نسبت به احتمال سرازیر شدن این افراد به مرزهای اروپا یا بازگشت آن‌ها به میدان‌های جنگ ابراز نگرانی کرد.

به گزارش تایمز، بیشتر تحلیلگران بر این باورند که حذف نام تحریرالشام از فهرست نهادهای تروریستی دولت بریتانیا زمان‌بر خواهد بود و به اقدامات این گروه در آینده بستگی خواهد داشت. این روزنامه با اشاره به اینکه خارج شدن یک نهاد از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور از سال ۲۰۰۰ تا کنون به ندرت اتفاق افتاده، تاکید کرد وزارت کشور انگلیس در اظهارنظری کم‌سابقه، به جدایی این گروه از القاعده اشاره کرده و حذف آن در بلندمدت را به‌عنوان یکی از گزینه‌های ممکن اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، «جان ساورز» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی «ام‌آی۶» می‌گوید در گذشته هیئت تحریرالشام را به‌عنوان یک نهاد بسیار افراطی و نزدیک به القاعده دسته‌بندی کرده، اما «ابومحمد جولانی» رهبر این گروه در ۱۰ سال گذشته تلاش‌های زیادی کرده تا خود را از این گروه‌های تروریستی دور کند. او می‌گوید تحریر الشام در ۲ هفته گذشته نه مانند یک گروه تروریستی، بلکه در قامت یک «جنبش آزادی‌بخش» رفتار کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
کدام شهرهای‌ چهارمحال بختیاری فردا پنجشنبه 26 شهریور قطعی برق دارند؟ برنامه شهرکرد و بروجن
فیلم لحظه سقوط جنگنده F-15 سعودی در یمن منتشر شد
تهدیدات کره شمالی، چاشنی هسته‌ای گرفت
تالار رودکی میزبان نوای موسیقی ایرانی شد
قدردانی پزشکیان از حضور حماسی ملت بزرگ ایران در دویستمین شب حضور
قیمت نقره امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405/شمش‌ها صعودی شدند+جدول قیمت ها
افزایش مرزهای فعال ایران و ترکیه
لغو پروازهای ماهان به ترکیه و عمان؟
بررسی تحولات منطقه از سوی ایران و ترکیه
ادعای رویترز؛ دیدار آمریکا و انصارالله یمن در عمان
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 26 شهریور 1405/ طلا بین دلار و اونس جهانی بالانس می‌شود
ربات آماده ممنوع؛ رقابت متفاوت 54 تیم دانش‌آموزی در ربوکاپ
بازسازی نیروی دریایی آمریکا با ناوهای ژاپنی و کره‌ای؟
جزئیات تازه از عملیات کثیف ارتش ترور در غزه
عارف خواستار جبران هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن شد
سوئد کارمند سفارت ایران را اخراج کرد
جدول قیمت سکه پارسیان امروز 25 شهریور؛ از 100 سوت تا 1500 سوت چقدر است؟
پادکست | تاج و تبعید (قسمت اول، بخش یک)
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش سایپا 151 در شهریور 1405 + شرایط و لینک ثبت‌نام
جنگ ایران، هزینه انرژی اروپا را 90 میلیارد یورو افزایش داد
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 26 شهریور/دلار کمی عقب رفت
ردپای نفت در ساحل بندرعباس؛ تاربال‌ها به هرمزگان رسیدند
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛از تحولات تنگه هرمز تاحملات یمن و رای مجلس نمایندگان آمریکا
افزایش پروازهای فرودگاه کرمانشاه از امروز 25 شهریور؛ 10 ایرلاین فعال شدند
برنامه خاموشی برق ارومیه فردا پنجشنبه 26 شهریور، ساعت قطع برق دیگر شهرهای آذربایجان غربی
کمبود معلم در مدارس باید پیش از اول مهر برطرف شود
بوشهر وارد بازار روسیه شد؛ آغاز فصل تازه تجارت با اورنبورگ
جزئیات بسته پیشنهادی یزدی‌ها برای توسعه همکاری با سن‌پترزبورگ روسیه
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
خاموشی برق در ایلام فردا پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه دهلران، مهران و دیگر شهرهای استان
لاهه حکم داد؛ محکومیت رئیس جمهور سابق کوزوو به دلیل ارتکاب جرایم جنگی
نورنما | نجات نوجوانی 15 ساله که در دریا گم شده بود
شهریاری: ایران باید از فرصت نظم جدید جهانی برای کاهش آثار تحریم‌ها استفاده کند
کیهان خبر «مشکوک‌ترین قرارداد تاریخ نفت ایران» را تکذیب کرد
رزمایش چهارروزه بلاروس در نزدیکی مرز ناتو
هشدار هواشناسی تهران؛ باد شدید و گرد و خاک ادامه دارد
امارات و ایران به لطف قدرت بریکس، موفق به غلبه بر اختلافات خود شده اند
4 تیم نیمه‌نهایی بسکتبال ناگویا مشخص شدند
گام جدید چین برای توسعه همکاری‌های دفاعی با جهان
عراقچی در پکن: ایران از راهکارهای دیپلماتیک برای حل بحران منطقه استقبال می‌کند
مصوبه جدید هیأت وزیران برای واریز رفاهیات به کیف پول الکترونیکی
هشدار برنی سندرز درباره هوش مصنوعی؛ باید ترمز کنیم
افزایش پروازهای بندرعباس ـ تهران؛ ظرفیت سفر هوایی دو برابر شد
جنگ تجاری ترامپ و کانادا؛ فشار تعرفه‌ها بر کسب‌وکارهای کوچک
جزئیات تازه از برخورد شناورهای هندی و پاکستانی
تکذیب 5 ادعای جنجالی؛ ماجرای باب‌المندب و بانک مسکن چه بود؟
21 تن برنج قاچاق در گیلان کشف شد
سرلشکر رضایی: مهم‌ترین سرمایه امنیت ملی ایران، مردم ایران هستند
پاسخ مسکو به جنگ اروپا علیه روسیه
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ توقف دلار و افت یورو