×
بین الملل
شناسه خبر : 203120
تاریخ انتشار :

روزنامه اکونومیست: نگرانی‌ها در مورد جنگ داخلی در سوریه افزایش یافته است

پس از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، نگرانی‌ها دربارهٔ آینده کشور افزایش یافته است. مخالفان رژیم که به سرعت وارد دمشق شدند، به دنبال تشکیل دولتی جدید هستند، اما اختلافات بین گروه‌های مختلف مخالف ممکن است منجر به جنگ داخلی جدید شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: به نوشته این روزنامه، پس از سقوط رژیم بشار اسد، گروه‌های مختلف مخالف که شامل شورشیان سنی تحت حمایت ترکیه، کردها، شورشیان تحت حمایت اردن و علوی‌مذهبان باقی‌مانده هستند، برای کنترل کشور و منابع اقتصادی آن وارد رقابت شده‌اند.

این گروه‌ها که هر کدام ارتش و تسلیحات خود را دارند، به دنبال سهم خود از بازسازی کشور هستند که نیازمند حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است. اکنون نیز آتش‌بس شکننده میان این گروه‌ها به سرعت شکسته شد و درگیری‌ها در منبج شدت گرفته است.

ابو محمد الجولانی، رئیس گروه تحریر الشام، به عنوان یکی از رقبای اصلی برای رهبری کشور مطرح است، اما گذشته تروریستی‌اش و روابط پیچیده‌اش با ترکیه و قطر او را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ این گروه را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کرد و بیشتر کشورهای دنیا نیز هیئت تحریر الشام را تروریستی می‌دانند.

نگرانی لندن از بازگشت داعش با سقوط دولت اسد

دولت انگلیس نگران است که با سقوط دولت سوریه به ریاست بشار اسد، چهره‌های افراطی از زندان‌ها آزاد شده و یک داعش جدید را رقم بزنند.

ناظر ضدتروریسم دولت بریتانیا هشدار داد سرنگونی دولت «بشار اسد» در سوریه خطر رشد تروریست‌ها و شکل‌گیری نوع جدیدی از داعش را به همراه دارد.

«جاناتان هال کی‌سی» بازرس مستقل قوانین تروریسم در انگلیس گفت به همان اندازه که درباره لیبی، عراق و افغانستان نگران بوده، اکنون نیز نسبت به تحولات سریعی که منجر به تصرف دمشق توسط گروه هیئت تحریر الشام شده، نگران است.

او ابراز نگرانی کرد که ممکن است این تحولات به آزادسازی تروریست‌ها و نظامیان افراطی از زندان‌ها و اردوگاه‌های بازداشت در شمال شرق سوریه منجر شود و این افراد هسته اصلی یک داعش جدید را تشکیل دهند.

پیش از این «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا ضمن استقبال از سقوط دولت دمشق، تاکید کرد هنوز مشخص نیست که آیا لندن با رهبری آینده در سوریه تعامل خواهد داشت یا خیر. این در حالی است که بریتانیا از سال ۲۰۱۷ هیئت تحریر الشام را به دلیل ارتباطاتش با گروه تروریستی القاعده، به‌عنوان یکی سازمان تروریستی معرفی کرده است.

گرچه در حال حاضر حمایت از این گروه و تعامل با آن بر اساس قوانین بریتانیا یک جرم تلقی می‌شود، اما وزارت کشور بریتانیا اعلام کرده است که ممکن است این وضعیت در آینده تغییر کند، زیرا این گروه دیگر از القاعده جدا شده است.

جاناتان هال گفت: «ما نمی‌دانیم برای زندان‌ها و مراکز بازداشت در شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردها هستند، چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است خودمختاری کردها در این بخش از سوریه حفظ شود. با این حال، همیشه این ترس وجود دارد که اگر کردها کنترل خود را از دست بدهند، بقایای سرسخت و افراطی داعش که در حال حاضر در بازداشت هستند، هسته‌ای برای یک داعش جدید تشکیل دهند یا به هیئت تحریرالشام پیوسته و آن را افراطی‌تر کنند.»

«رابرت جنریک» وزیر دادگستری دولت سایه بریتانیا و وزیر پیشین مهاجرت این کشور با اشاره به احتمال آزادی ده‌ها هزار عضو داعش از زندان‌ها، نسبت به احتمال سرازیر شدن این افراد به مرزهای اروپا یا بازگشت آن‌ها به میدان‌های جنگ ابراز نگرانی کرد.

به گزارش تایمز، بیشتر تحلیلگران بر این باورند که حذف نام تحریرالشام از فهرست نهادهای تروریستی دولت بریتانیا زمان‌بر خواهد بود و به اقدامات این گروه در آینده بستگی خواهد داشت. این روزنامه با اشاره به اینکه خارج شدن یک نهاد از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور از سال ۲۰۰۰ تا کنون به ندرت اتفاق افتاده، تاکید کرد وزارت کشور انگلیس در اظهارنظری کم‌سابقه، به جدایی این گروه از القاعده اشاره کرده و حذف آن در بلندمدت را به‌عنوان یکی از گزینه‌های ممکن اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، «جان ساورز» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی «ام‌آی۶» می‌گوید در گذشته هیئت تحریرالشام را به‌عنوان یک نهاد بسیار افراطی و نزدیک به القاعده دسته‌بندی کرده، اما «ابومحمد جولانی» رهبر این گروه در ۱۰ سال گذشته تلاش‌های زیادی کرده تا خود را از این گروه‌های تروریستی دور کند. او می‌گوید تحریر الشام در ۲ هفته گذشته نه مانند یک گروه تروریستی، بلکه در قامت یک «جنبش آزادی‌بخش» رفتار کرده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی