نورنیوز-گروه بین الملل: العربی الجدید به نقل از یک منبع آگاه با اشاره به پیشرفت مذاکرات آتشبس در غزه، تاکید کرد که مذاکرات به مرحله تبادل اسامی اسرا از طریق میانجیها رسیده است و کمیتههای فنی از جنبش حماس، مصر و “اسرائیل” کار بر روی جزئیات اجرای توافق مبادله اسرا را آغاز کردند و حماس لیست اولیه را به میانجی مصری تحویل داده است و هیئت اسرائیلی در حال بررسی اسامی و برخی پیشنهادات است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، منبع مذکور اشاره کرد که طرفین به شکلی بیسابقه برای رسیدن به توافق جدیت دارند و مصر، قطر، ترکیه و آمریکا بر روند مذاکرات نظارت دارند.
العربی الجدید اعلام کرد که هیئت مذاکره کننده حماس در سفر چند ساعته روز گذشته خود به قاهره اسامی شماری از اسرای اسرائیلی بیمار و سالخورده که قرار است در چارچوب توافق مبادله اسرا بین مقاومت و دولت رژیم صهیونیستی آزاد شوند، را تحویل وزارت اطلاعات مصر داده است، کما اینکه این جنبش لیستی از اسامی اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی را که مایل به آزادی آنها در چارچوب این توافق است، به مصریها تحویل داده است.
حماس از پایان مذاکره هیات اعزامی به مصر خبر داد
-هیأت جنبش حماس به ریاست خلیل الحیه پس از پایان مذاکرات در قاهره با رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر، صبح دوشنبه این شهر را ترک کرد.
به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، در این نشست، موضوعاتی از جمله تلاشهای مربوط به توقف درگیریها، برقراری آتشبس در نوار غزه، و تشکیل کمیتهای برای حمایت از جامعه غزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بازگشت هیأت حماس پس از آن صورت می گیرد که این جنبش روز پننجشنبه ۱۵ آذرماه اعلام کرد که هیأت این جنبش بر پایبندی خود به موفقیت این تلاشها و پایان حملات رژیم اسرائیل به فلسطینیان در غزه تأکید کرده است.
هیات جنبش حماس روز پنجشنبه گذشته موافقت خود را با پیشنهاد مصر برای تشکیل «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه از طریق سازوکارهای جامعی که منعکس کننده مشارکت ملی فلسطینیان است، اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، هیات حماس با نمایندگان جنبش فتح درباره تشکیل کمیتهای برای مدیریت نوار غزه به عنوان بخشی از اقدامات جهت اجرای توافقات جامع ملی با هدف تقویت وحدت و پایان دادن به اختلافات گفت و گو کرد.
هیات حماس بر تعهد خود به ادامه تلاشهای ملی برای دستیابی به راه حلهایی که مشارکت بین طرفهای فلسطینی را تقویت کند، تاکید و از نقش مصر در حمایت از آشتی بین گروههای فلسطینی قدردانی کرد.
برپایه این گزارش، یک سند مربوط به توافق بین فتح و حماس برای تشکیل کمیته حمایت از مردم غزه منتشر شده است که بر اساس آن، کمیته یاد شده امور نوار غزه را در زمینههای مختلف از جمله بهداشت، آموزش، اقتصاد، کشاورزی و امداد مدیریت خواهد کرد. این کمیته با هدف متحد کردن تلاشهای گروههای فلسطینی و رسیدگی به اثرات جنگ اخیر و نظارت بر روند بازسازی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین کار خواهد کرد.
این سند توافق تاکید دارد که کمیته یاد شده از ۱۰ تا ۱۵ شخصیت ملی مستقل فلسطینی که از صلاحیت و پاکدستی برخوردارند تشکیل میشود، مشروط بر اینکه این کمیته تابع قوانین فلسطین و تحت نظارت و کنترل مقامات رسمی باشد.
این توافق اشاره دارد که کمیته «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه پس از اجماع نهایی میان گروههای فلسطینی در نشستی که با حضور احزاب مختلف فلسطینی و با تصمیم رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار میشود، کار خود را آغاز خواهد کرد.
این کمیته تا زمانی که دلایلی که منجر به تشکیل آن شده است از بین نرود یا برگزاری انتخابات عمومی یا توافق بر سر فرمول جایگزین به کار خود ادامه خواهد داد.
بر اساس این توافق، کمیته یاد شده با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین گذرگاههای نوار غزه را مدیریت میکند، ضمن اینکه گذرگاه رفح را بر اساس توافقنامه ۲۰۰۵ بازگشایی میکند و همچنین صندوق بینالمللی بازسازی [غزه] را برای ضمانت شفافیت تحت نظارت کشورهای کمککننده تشکیل میدهد.
در این سند توافق آمده است که تشکیل کمیته یاد شده با هدف حفظ یکپارچگی سرزمینهای اشغالی و رد هرگونه اقدامی که نوار غزه را از سایر اراضی فلسطین جدا کند، میباشد.
این توافق منعکس کننده تلاشهای مستمر برای دستیابی به وحدت ملی فلسطین و متحد کردن مدیریت نوار غزه در چارچوب اتحاد سیاسی و اجرایی برای مقابله با چالشهای کنونی است.
اهداف تلآویو از بازی با آتشبس در غزه از نگاه تحلیلگران
تحلیلگران مسائل رژیم صهیونیستی با اشاره به مذاکرات مربوط به آتش بس در نوار غزه ، به اهداف این رژیم در این زمینه پرداختند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، از زمان توافق رژیم اسرائیل با لبنان و پیش از آن پیروزی «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، زمزمه هایی درباره پایان جنگ غزه مطرح شده است.
به دنبال آن، مذاکرات با حماس از طریق میانجی گران قطری و مصری از سرگرفته شده است. رسانه های عربی و عبری اعلام کرده اند که قاهره تلاش های زیادی انجام می دهد و با ترامپ برای پایان دادن به جنگ غزه که بیش از ۱۴ ماه به طول انجامیده است، به رایزنی پرداخته است.
خبرگزاری شهاب نوشت: درباره قصد اشغالگران از رفتن به سمت توافق با غزه، «عزام ابوالعدس» کارشناس مسائل اسرائیل گفت که احتمال دستیابی به توافق به مراتب بیشتر از دوره های قبلی است که نتانیاهو عامدانه در راستای به شکست کشاندن هر تحرکی حرکت کرد.
ابوالعدس افزود: علت تمایل رژیم اسرائیل به آتش بس، تمایل ارتش برای پایان جنگ است، زیرا دستاوردهای جدیدی ندارد. از دیگر دلایل این تمایل، حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست وزیر و وزیر جنگ سابق این رژیم و نیز آمدن ترامپ و تمایل او برای پایان دادن به جنگ غزه است.
وی ادامه داد: همچنین فشارهای داخلی از سوی خانواده اسیران و افزایش شمار مخالفان جنگ غزه و نیز پرونده آتش بس با لبنان نیز در این موضوع دخیل است.
این کارشناس مسائل رژیم اسرائیل در ادامه به موضع «ایتامار بن گویر»(وزیر امنیت داخلی اسرائیل ) و اصرار او بر تداوم جنگ و نیز نیاز نتانیاهو برای تداوم جنگ اشاره کرد.
«فراس یاغی» دیگر کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی نیز گفت: اشغالگران به دنبال آتش بس موقتی هستند که به آتش بس دائمی و پایان جنگ و عقب نشینی کامل منجر نشود.
وی به خبرگزاری شهاب گفت: نتانیاهو به دنبال گرو نگه داشتن غزه تا زمان آمدن ترامپ است تا درباره کرانه باختری به خواستههای خود برسد و گواه آن نیز اظهارنظرهای «بزالل اسموتریچ »( وزیر دارایی اسرائیل) و برخی دیگر از وزیران این رژیم است که به دنبال الحاق کرانه باختری هستند و اقدامات مقامات اشغالگر و شهرک نشینان ترجمان عملی آن است.
رسانه صهیونیست: تحولات سوریه فرصتی برای تبادل اسرا با حماس به وجود آورد
یک رسانه صهیونیست بامداد دوشنبه اعلام کرد که تحولات در سوریه و رفتن بشار اسد، فرصت خوبی برای تبادل اسرای ا حماس به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره افزود : زمینه معامله با حماسه در غزه فراهم شده است.
در همین رابطه، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ۱۴ آذرماه گفت: این بار احتمال پیشرفت به سمت توافق برای تبادل اسرا وجود دارد.