×
بین الملل
شناسه خبر : 203068
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/19 ساعت 10:55
سوریه؛ نمایشی جدید از استانداردهای دوگانه آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

سوریه؛ نمایشی جدید از استانداردهای دوگانه آمریکا

رفتار و سیاست‌های ایالات متحده در قبال بحران سوریه به‌ویژه در تعریف و مواجهه با تروریسم، نمایانگر تناقض‌ها و اهداف استراتژیک بلندمدتی است که برای افزایش نفوذ در منطقه و ایجاد امنیت برای رژیم اسراییل دنبال می‌کند.

نورنیوز- گروه بین الملل- هم زمان با تحولات اخیر در سوریه و ساقط شدن حکومت بشار اسد با عملیات مسلحانه هیئت تحریرالشام و سایر شورشیان مسلح ، اقدامات و رفتارهای بازیگران اصلی در این بحران بیش از گذشته مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است.

اگرچه سیاست‌های ایالات متحده به عنوان بازیگری اثرگذار در تحولات سوریه همواره با در نظر گرفتن اصل ثابت ایجاد امنیت برای رژیم صهیونیستی همراه بوده و هست لیکن واکنشهای واشنگتن در خصوص بحران سوریه در دو هفته گذشته بویژه مواضع این کشور در مواجهه با تروریسم نیز بسیار معنا دار و البته غیر قابل توجیه است. موضع رسمی اعلام شده از سوی آمریکا هم زمان با اوج گیری بحران در سوریه بدلایل مختلف نمایانگر تناقض‌ها و اهداف استراتژیک بلندمدتی است که این کشور برای افزایش نفوذ در منطقه و ایجاد امنیت برای رژیم اسراییل دنبال می‌کند.

تعریف متغیر تروریسم

نمونه بارز این تناقض در رویکرد آمریکا به هیئت تحریرالشام (جبهه النصره سابق) دیده می‌شود. این گروه سالهاست که در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد و این کشور برای دستگیری محمد الجولانی رهبر تحریر الشام ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است. در چنین شرایطی و علی رغم اینکه آمریکا در میانه اوج گیری بحران در سوریه بار دیگر رسما بر تروریستی بودن گروه تحریرالشام تاکید کرد، رسانه های این کشور بویژه سی ان ان  به‌واسطه تحولات اخیر و برای تحقق اهداف خاص، این گروه را به شکلی متفاوت به افکار عمومی معرفی کردند.

انجام چنین اقداماتی این شائبه را ایجاد کرد که آمریکا چون گذشته با در پیش گرفتن استاندارد دو گانه قصد دارد مسیر متفاوتی را در تعامل با هیئت تحریرالشام در پیش بگیرد.

در گذشته نیز سابقه داشته که ایالات متحده و هم‌پیمانانش پس از تغییر در تعریف و برچسب‌گذاری گروه‌های مسلح، آنها را بر اساس منافع ژئوپلیتیکی خود به‌عنوان «تروریست»، «شورشیان مشروع»، یا حتی «همکاران سیاسی» معرفی کرده است.

زمینه سازی جدید برای پیگیری سیاست دوگانه آمریکا در قبال تروریسم

واشنگتن در حالی از توسعه تروریسم و فاجعه انسانی در سوریه اظهار نگرانی می کندکه در طول دوهفته گذشته که درگیری های شدیدی میان گروههایی که در فهرست تروریستی این کشور قرار دارند با ارتش سوریه در جریان بود هیچ اقدامی انجام نداد و  ترجیح داد که صرفا خود را نظاره گر تحولات نشان دهد. ایالات متحده آمریکا بارها با حمایت ضمنی یا چشم‌پوشی از اقدامات گروههای تروریستی مختلف، از این گروهها به‌عنوان اهرمی برای تحقق اهداف خود استفاده کرده است.

موضوع جالب توجه اینکه پس از مصاحبه جنجالی سی ان ان با محمد الجولانی رهبر تحریر الشام، روز گذشته واشنگتن پست نیز به نقل از یک مسئول بلندپایه در دولت آمریکا نوشت :بعید نیست گروهک تروریستی هیئت تحریر الشام، از لیست تروریست‌ها حذف شود.

ارتباط تحولات اخیر سوریه با امنیت رژیم صهیونیستی

صرف نظر از اعلام مواضع رسمی آمریکا در مورد تحولات جاری در سوریه، دو موضوع مهم شامل تداوم حضور نظامی این کشور در سوریه بدون هیچگونه نگرانی از افزایش درگیریها و توسعه حضور و نقش مسلحینی که آمریکا آنها را تروریست می داند و همچنین اقدامات نظامی گسترده و دامنه دار رژیم صهیونیستی در انهدام زیر ساختهای نظامی سوریه نشان می دهد که نمی توان نقش و کارکرد آمریکا در رخدادهای اخیر را به عنوان طرفی غیر فعال در نظر گرفت

 رخدادهای چند روز گذشته نشان می دهد که سرنگونی دولت بشار اسد که می تواند با تجزیه سوریه و افزایش بی‌ثباتی در این کشور همراه باشد بدلیل ایجاد فرصت برای رژیم صهیونیستی در جهت تثبیت موقعیت خود در منطقه و تضعیف محور مقاومت نسبت وثیقی با اهداف آمریکا دارد.

ضرورت همگرایی منطقه‌ای

در چنین شرایطی، تنها راهکار مقابله با  سناریوهای پیدا و پنهان قدرتهای فرامنطقه ای، ایجاد اتحاد و همگرایی میان کشورهای منطقه از جمله ضرورتهای مهمی است که عدم اهتمام به آن می تواند شرایط غیر قابل پیش بینی را پیش روی ذینفعان منطقه ای قرار دهد. ایران، ترکیه، روسیه و سایر بازیگران منطقه‌ای می‌توانند از طریق همکاری مشترک، سازوکاری برای تضمین امنیت و ثبات در سوریه ایجاد کنند تا از این طریق ضمن جلوگیری از تحقق برنامه‌های تجزیه‌طلبانه و سلطه‌جویانه در منطقه از توسعه بی ثباتی و ناامنی در سوریه جلوگیری کنند.

درس‌هایی از گذشته

تجربه‌های تلخ افغانستان، عراق ، لیبی و سودان نشان داده که اتکا به وعده‌های قدرت‌های فرامنطقه ای نه‌تنها راه‌حلی برای بحران‌ها نیست، بلکه عامل بی‌ثباتی‌های عمیق‌تر می‌شود. سوریه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

کشورهای منطقه باید با درک عمیق از مخاطراتی که بی توجهی به شرایط حساس حاکم بر سوریه می تواند بدنبال داشته باشد، از دایره کسب منافع کوتاه مدت خارج شده و به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای بپردازند. تنها از این طریق می‌توان ثبات سوریه و امنیت منطقه را تضمین کرد و مانع از تحقق برنامه‌های مخرب قدرت‌های فرامنطقه ای و رژیم صهیونیستی شد. سناریوی تجزیه سوریه و بی‌ثبات‌سازی کل منطقه، تهدیدی برای همه بازیگران منطقه‌ای است و باید با هوشمندی و اتحاد از آن جلوگیری شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی