×
بین الملل
شناسه خبر : 203053
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/19 ساعت 10:04
آمده‌اند تا بمانند

زاهدالدین سلگی*

آمده‌اند تا بمانند

تحولات سوریه و سقوط آزاد اسد بلافاصله پس از صلح شکننده حزب‌الله با اسراییل چنان غافلگیرکننده و سریع در حال رخ دادن است که حتی فرصت تحلیل را از برجسته‌ترین تحلیلگران گرفته و گمانه‌زنی‌های ضد و نقیضی را به اذهان متبادر می‌کند، آنچنان که پیدا کردن مسیر اصلی تحولات در این کلاف سردرگم بسیار سخت شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  حمایت ضعیف روس‌ها از اسد که مهم‌ترین قدرت خارجی این روزها در سوریه محسوب می‌شود، تاکنون فقط در حد حمله‌های هوایی محدود و کم اثر بوده است به‌طوری که برخی شنیده‌ها حاکی از خیانت پشت پرده روس‌ها و معامله کارت سوریه توسط آنها را دارد.

 پیشروی سریع گروه تروریستی تحریرالشام که پدیده این روزهای سوریه نام گرفته و همه نگاه‌ها را به سوی خود جلب کرده است با صحنه‌گردانی ترکیه و حمایت امریکا و اسراییل در پشت پرده نه از قدرت آنها که بیشتر از ضعف ارتش اسد است؛ ارتشی بدون انگیزه و بدون عرق ملی که جاده صاف‌کن تحریرالشام شده است و بدون کوچک‌ترین مقاومتی فرار را بر قرار ترجیح داده و شهرهای مهم سوریه را یکی پس از دیگری دو دستی به تروریست‌ها تقدیم می‌کند.

 رفتار نامتعارف ارتش سوریه آنقدر غیرمسوولانه و مشکوک است که پایگاه خبری اکسیوس نیز اعتراف کرده است که ارتش سوریه نمی‌جنگد. اما چیز دیگری که بیشتر از سمت تروریست‌های تحریرالشام که از فرقه‌های منفصل شده داعش است خودنمایی می‌کند، نوع رفتار این گروه تروریستی است که با خلافت داعش تا حد زیادی تضاد دارد.

 در خلافت نخست داعش که سرزمین بسیار گسترده‌تری از وضع کنونی تحریرالشام را تصرف کرده بود رفتارهای وحشیانه، سربریدن‌ها و زنده زنده سوزاندن شهروندان و اسیران وحشتی در کل جهان به وجود آورد که همین عامل یکی از عوامل دولت مستعجل آنها شد و به سرعت به گورستان تاریخ پیوستند. در حالی که اکنون تحریرالشام رفتاری بسیار محتاطانه و به ظاهر مسوولانه با شهروندان دارد. بعد از تصرف شهرها زندانیان را آزاد و به سرعت نیروهای نظامی خود را از شهرها خارج کرده تا   مردم زندگی عادی خود را بدون ترس از مواجهه با نظامیان از سر بگیرند و با این کار خود درصدد استحکام دولت نوپای خود برآمده به‌طوری که حتی برخی از پرسنل ارتش سوریه به آنها پیوسته‌اند.

جمله «آمده‌ایم تا بمانیم» برای ما یادآور خاطرات بسیار تلخی از تجاوز رژیم بعث صدام به کشور عزیزمان دارد و حالا این شعار به نوعی دیگر و در عمل در حال رخ دادن علیه یکی از مهم‌ترین متحدین منطقه‌ای ماست. آنها با رفتارشان می‌گویند «آمده‌اند تا بمانند». از دست دادن سوریه برای ایران به منزله از دست دادن حزب‌الله و محاصره آن توسط اسراییل است. در اینکه جولانی مهره امریکا و اسراییل است و ماموریت دارد منطقه را به آشوب بکشاند و نقشه غرب آسیا را در موازات اهداف شوم اسراییل پیش ببرد تردیدی  وجود  ندارد. 

بعد از سقوط اسد و محاصره حزب‌الله حمله بعدی اسراییل شاید از لبنان غزه‌ای دیگر بسازد. لبنانی بدون پشتوانه و حامی و تنها در برابر رژیمی اشغالگر تا دندان مسلح که از جانب امریکا چک سفید امضا برای انواع فجایع و نسل‌کشی‌های خود گرفته و جولانی ماموریت دارد که مقدمات این فجایع را برای گولانی‌های اسراییل فراهم کند.

لحن ملایم کنونی جولانی به ایران که گفته است اگر ایران در ازای باقی ماندن برخی منافع در کنار مردم باشد (شما بخوانید در کنار ما) می‌تواند با سوریه روابط راهبردی داشته باشد حکایت از هوشیاری وی برای وارد نشدن ایران در کارزار سوریه است چون می‌داند که در آن صورت تکرار سرنوشت داعش برای آنها دور از دسترس نخواهد بود.

اینکه تاکنون ایران به رغم وضع بسیار حساس منطقه و احتمال از دست دادن بازوهای منطقه‌ای خود، وارد کارزار سوریه نشده است از جانب برخی قدرناشناسی اسد در قبال ایران تعبیر و از جانب برخی دیگر از سیاسیون داخلی نیز همراهی نکردن ارتش اسد بوده است، چرا که اعتقاد دارند ما نمی‌توانیم به تنهایی بار جنگ را به دوش کشیده و برای کشوری که ارتش خودش تمایلی به جنگیدن ندارد و هواپیمای رییس‌جمهورش به جای تهران در کرملین فرود می‌آید، بجنگیم و بعد از توفان به حاشیه برویم.

به هرحال برای گرفتن تصمیم درست در این روزهای حساس و شکننده وقت زیادی نداریم. فقط دعا کنیم که بهترین تصمیم را بگیریم و در آینده هزینه مضاعفی برای تعلل تصمیم‌گیری این روزها نپردازیم.

 *روزنامه‌نگار


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قالیباف قانون اصلاح سازوکار بررسی بودجه سالیانه را ابلاغ کرد
سرلشکر موسوی: تقویت سامانه‌های دفاعی روند خوبی گرفته است
آمادگی روسیه برای حمله به یک کشور دیگر اروپایی
راه‌اندازی صفحه دریافت گزارش کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی
نامه عراقچی به گوترش در مورد غیرقانونی بودن بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 6 مهر1404+ جدول
بیانیه وزارت خارجه ایران در خصوص بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده
اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | تحقیر رئال در دربی مادرید+ خلاصه بازی
افزایش کشته‌ها در تجمع انتخاباتی بازیگر سینمای هند
آغاز پیش فروش و فروش فوق العاده و اقساطی محصولات ایران‌خودرو از امروز + جزئیات
شرایط پیش فروش محصولات سایپا اعلام شد
جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی فعالسازی مکانیزم ماشه
روبیو: توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است
سفر نتانیاهو به آرژانتین ممنوع شد
عراقچی: قطعنامه 2231، 26مهر منقضی خواهد شد
سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نخواهد شد؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
X
آگهی تبلیغاتی