×
بین الملل
شناسه خبر : 203053
تاریخ انتشار :

زاهدالدین سلگی*

آمده‌اند تا بمانند

تحولات سوریه و سقوط آزاد اسد بلافاصله پس از صلح شکننده حزب‌الله با اسراییل چنان غافلگیرکننده و سریع در حال رخ دادن است که حتی فرصت تحلیل را از برجسته‌ترین تحلیلگران گرفته و گمانه‌زنی‌های ضد و نقیضی را به اذهان متبادر می‌کند، آنچنان که پیدا کردن مسیر اصلی تحولات در این کلاف سردرگم بسیار سخت شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  حمایت ضعیف روس‌ها از اسد که مهم‌ترین قدرت خارجی این روزها در سوریه محسوب می‌شود، تاکنون فقط در حد حمله‌های هوایی محدود و کم اثر بوده است به‌طوری که برخی شنیده‌ها حاکی از خیانت پشت پرده روس‌ها و معامله کارت سوریه توسط آنها را دارد.

 پیشروی سریع گروه تروریستی تحریرالشام که پدیده این روزهای سوریه نام گرفته و همه نگاه‌ها را به سوی خود جلب کرده است با صحنه‌گردانی ترکیه و حمایت امریکا و اسراییل در پشت پرده نه از قدرت آنها که بیشتر از ضعف ارتش اسد است؛ ارتشی بدون انگیزه و بدون عرق ملی که جاده صاف‌کن تحریرالشام شده است و بدون کوچک‌ترین مقاومتی فرار را بر قرار ترجیح داده و شهرهای مهم سوریه را یکی پس از دیگری دو دستی به تروریست‌ها تقدیم می‌کند.

 رفتار نامتعارف ارتش سوریه آنقدر غیرمسوولانه و مشکوک است که پایگاه خبری اکسیوس نیز اعتراف کرده است که ارتش سوریه نمی‌جنگد. اما چیز دیگری که بیشتر از سمت تروریست‌های تحریرالشام که از فرقه‌های منفصل شده داعش است خودنمایی می‌کند، نوع رفتار این گروه تروریستی است که با خلافت داعش تا حد زیادی تضاد دارد.

 در خلافت نخست داعش که سرزمین بسیار گسترده‌تری از وضع کنونی تحریرالشام را تصرف کرده بود رفتارهای وحشیانه، سربریدن‌ها و زنده زنده سوزاندن شهروندان و اسیران وحشتی در کل جهان به وجود آورد که همین عامل یکی از عوامل دولت مستعجل آنها شد و به سرعت به گورستان تاریخ پیوستند. در حالی که اکنون تحریرالشام رفتاری بسیار محتاطانه و به ظاهر مسوولانه با شهروندان دارد. بعد از تصرف شهرها زندانیان را آزاد و به سرعت نیروهای نظامی خود را از شهرها خارج کرده تا   مردم زندگی عادی خود را بدون ترس از مواجهه با نظامیان از سر بگیرند و با این کار خود درصدد استحکام دولت نوپای خود برآمده به‌طوری که حتی برخی از پرسنل ارتش سوریه به آنها پیوسته‌اند.

جمله «آمده‌ایم تا بمانیم» برای ما یادآور خاطرات بسیار تلخی از تجاوز رژیم بعث صدام به کشور عزیزمان دارد و حالا این شعار به نوعی دیگر و در عمل در حال رخ دادن علیه یکی از مهم‌ترین متحدین منطقه‌ای ماست. آنها با رفتارشان می‌گویند «آمده‌اند تا بمانند». از دست دادن سوریه برای ایران به منزله از دست دادن حزب‌الله و محاصره آن توسط اسراییل است. در اینکه جولانی مهره امریکا و اسراییل است و ماموریت دارد منطقه را به آشوب بکشاند و نقشه غرب آسیا را در موازات اهداف شوم اسراییل پیش ببرد تردیدی  وجود  ندارد. 

بعد از سقوط اسد و محاصره حزب‌الله حمله بعدی اسراییل شاید از لبنان غزه‌ای دیگر بسازد. لبنانی بدون پشتوانه و حامی و تنها در برابر رژیمی اشغالگر تا دندان مسلح که از جانب امریکا چک سفید امضا برای انواع فجایع و نسل‌کشی‌های خود گرفته و جولانی ماموریت دارد که مقدمات این فجایع را برای گولانی‌های اسراییل فراهم کند.

لحن ملایم کنونی جولانی به ایران که گفته است اگر ایران در ازای باقی ماندن برخی منافع در کنار مردم باشد (شما بخوانید در کنار ما) می‌تواند با سوریه روابط راهبردی داشته باشد حکایت از هوشیاری وی برای وارد نشدن ایران در کارزار سوریه است چون می‌داند که در آن صورت تکرار سرنوشت داعش برای آنها دور از دسترس نخواهد بود.

اینکه تاکنون ایران به رغم وضع بسیار حساس منطقه و احتمال از دست دادن بازوهای منطقه‌ای خود، وارد کارزار سوریه نشده است از جانب برخی قدرناشناسی اسد در قبال ایران تعبیر و از جانب برخی دیگر از سیاسیون داخلی نیز همراهی نکردن ارتش اسد بوده است، چرا که اعتقاد دارند ما نمی‌توانیم به تنهایی بار جنگ را به دوش کشیده و برای کشوری که ارتش خودش تمایلی به جنگیدن ندارد و هواپیمای رییس‌جمهورش به جای تهران در کرملین فرود می‌آید، بجنگیم و بعد از توفان به حاشیه برویم.

به هرحال برای گرفتن تصمیم درست در این روزهای حساس و شکننده وقت زیادی نداریم. فقط دعا کنیم که بهترین تصمیم را بگیریم و در آینده هزینه مضاعفی برای تعلل تصمیم‌گیری این روزها نپردازیم.

 *روزنامه‌نگار


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پدافند سپاه زنجان دو پهپاد متخاصم رژیم صهیونیستی را ساقط کرد
تردد در مرز ایران و ترکیه بدون محدودیت در جریان است
آماده‌سازی مرز شلمچه برای ورود روزانه 15 هزار از حجاج ایرانی
جاده چالوس یک‌طرفه شد
تصاویر منتشر شده از اسرائیل پس از حمله موشکی امروز
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار تهران اعلام شد
دیپلماسی فعال ایران پس از تجاوز رژیم صهیونیستی
تصاویر فعالیت مداوم پدافند مشهد در محدوده فرودگاه هاشمی‌نژاد
انفجار و آتش سوزی در 2 نقطه در شهر مشهد
پرتابه دستی در محوطه وزارت اطلاعات؛ هیچ اصابتی به ساختمان نداشت
تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
ادامه بی‌وقفه توزیع سوخت در کشور +فیلم
یارانه نقدی دهک‌های یک تا 3 واریز شد +جزییات واریز
ترامپ: حمله به ایران لازم بود تا به توافق نزدیک شویم
مراسم تشییع شهدای حملات اخیر در روز سه‌شنبه لغو شد+جزییات
عملیات ترمیم لوله آب در میدان قدس آغاز شده است؛ آب قطع نشده
درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی؛ اهداف متخاصم منهدم شدند
بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد
لیست غایبان بزرگ جام جهانی باشگاه‌ها؛ رونالدو، صلاح، نیمار و دیگر ستارگان
ترامپ: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند
خسارت خانه‌ها و خودروها از سوی دولت پرداخت می‌شود
ژنرال صهیونیست: موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران نداریم
آغاز موج تازه حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی +فیلم
آرامش در حوزه سلامت؛ تأمین کامل دارو و تجهیزات پزشکی در کشور
واکنش نایب رئیس باشگاه اینتر به غیبت «مهدی طارمی» در جام باشگاه‌ها
تکذیب هرگونه حادثه در اراضی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)
هشدار دادستانی کل کشور درباره همکاری با رژیم صهیونی
سخنگوی آموزش‌وپرورش از لغو همه آزمون‌های مدارس کشور خبر داد
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
پزشکیان: اگر تجاوزها تکرار شود، پاسخ‌هایی کوبنده‌تر در انتظار متجاوزان خواهد بود
قطعنامه تاریخی سنای پاکستان: حمله اسرائیل جنایت جنگی است
زمان پیش‌فروش حضوری و غیرحضوری بلیت قطارها اعلام شد+جزییات
نحوه بازگشت اولین گروه حجاج ایرانی اعلام شد
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ٰنشست اضطراری برگزار می‌کند
پدافند ایران در تبریز با تجاوز هوایی مقابله کرد؛ هیچ انفجاری در شهر رخ نداد
نتانیاهو بعد ازحملات موشکی ایران از مخفیگاه خود بیرون آمد!
13 مدال طلا و نقره برای نمایندگان ایران در مسابقات قایقرانی قهرمانی آسیا
واکنش قاطع عراق به حمله رژیم صهیونیستی
دستگیری 2 نفر از اعضای تیم تروریستی موساد +فیلم و جزئیات
آتش سوزی شب گذشته در دو مخزن ذخیره سوخت در تهران/ مخازن آسیبی ندیدند + عکس
سخنگوی دولت: مترو از امشب 24 ساعته برای پناهگاه مردم باز خواهد بود+ فیلم
پیامی تاثیرگذار از یک هوادار برزیلی به پیاتزا، سرمربی تیم ملی والیبال ایران
جلسات علنی مجلس این هفته طبق روال ادامه دارد
فریاد هنرمندان از جنایت رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد
واکنش صریح سازمان شانگهای: حمله به ایران تهدیدی برای صلح جهانی
هیچ منطقه‌ای در اسرائیل دیگر امن نیست + فیلم
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
وحشت در عمق زمین؛ جلسه اضطراری صهیونیست‌ها در پناهگاه
فریاد خون‌باری که خاموش نمی‌شود؛ زنان و کودکان قربانی ترور صهیونیستی
چمران: تهران پناهگاه ندارد؛ مترو بهترین گزینه در شرایط اضطراری است +فیلم
X
آگهی تبلیغاتی