×
سیاسی
شناسه خبر : 202997
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/18 ساعت 19:46
اظهارات سفیر ایران درباره چگونگی سقوط دمشق +فیلم

اظهارات سفیر ایران درباره چگونگی سقوط دمشق +فیلم

سفیر کشورمان در دمشق با بیان اینکه «قبل از رسیدن مخالفین مسلح از نقاط مختلف سوریه، پایتخت دچار آشوب شد و دولت سقوط کرد»، گفت: بعد از سقوط حلب، اراده دولتی و نظامی و مردمی بر این بود که حادثه را بپذیرند.

نورنیوز-گروه سیاسی: «حسین اکبری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه روز یکشنبه درباره سقوط دمشق به دست مخالفان مسلح صحبت کرد.

اکبری با بیان اینکه «قبل از رسیدن مسلحین از شمال و جنوب، پایتخت دچار اغتشاش شد و سقوط کرد»، گفت: شب گذشته هیات دولت سوریه تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت مقاومتی در پایتخت صورت نگیرد بلکه به صورت مسالمت‌آمیز بخش‌های دولت را واگذار کنند.

او با بیان اینکه «جرم بشار اسد، این بود که در جبهه و محور مقاومت بود»، گفت: بعد از حلب، اراده دولتی و نظامی و مردمی بر این بود که حادثه را بپذیرند.

سفیر ایران در سوریه گفت: جریانی که در سوریه در حال حاضر قدرت را در دست گرفته می‌خواهد حکومت کند، در حالی که قبلاً با جریانی مثل داعش روبرو بودیم که می‌خواست از بین ببرد.

جرم اسد، حضور در جبهه مقاومت بود

او در مورد حمله به سفارت ایران در سوریه گفت: من پیش‌بینی می‌کردم که در جریان این تحولات با سه گروه روبرو باشیم؛ یک گروه اغتشاش‌گر که دنبال تخریب و غارت هستند و گروه دوم جریان امنیتی است که به دنبال ایجاد ناامنی است و به نوعی به رژیمی مثل رژیم صهیونیستی وابسته هستند.

اکبری ادامه داد: جریان سوم، جریانی است که می‌خواهد حکومت کند، این جریان امروز عصر وارد شد و بر حفظ امنیت امکان دیپلماتیک تاکید کردند.

سفیر ایران گفت: ما تدابیر لازم را برای انتقال اسناد و و دیپلمات‌های خود کرده بوده‌ایم، چند نفر از دیپلمات‌های ما در سفارت مستقر بودند که هنگام نماز صبح امروز خارج شدند.

او با اشاره به تعرض به سفارت ایران در دمشق افزود: کسانی  که می خواهند حکومت کنند، عموما این نوع کارها  این کار نمی‌کنند.

تجزیه سوریه محتمل نیست

سفیر ایران در سوریه در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند ممکن است که سوریه نیز با سرنوشتی چون لیبی روبرو شود و یا این که دچار تجزیه شود، گفت : در هر کشوری که بخواهد تجزیه انجام شود باید زمینه آن وجود داشته باشد، به نظرم این موضوع خیلی در مورد سوریه محتمل نیست.

او افزود: ممکن است که سوریه به یک میدان نبرد برای تعدادی از کشورهای اسلامی، غیر اسلامی و صهیونیست‌ها تبدیل شود.

اکبری گفت: تشکیل دولت مرکزی مقتدر در سوریه مطلوب برخی از کشورها نیست.

 سفیر ایران در سوریه گفت: بزرگترین نگرانی من این است که مردم سوریه با مشکل امنیت روبرو شوند.

اکبری با اعتقاد بر اینکه ممکن است به خاطر دخالت های بیگانگان، درگیری‌ها در سوریه گسترش پیدا کند، در بخش دیگر صحبت‌های خود به موقعیت ژئوپلیتیک سوریه از جمله هم‌مرزی آن با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: با توجه به این موقعیت ممکن است دخالت‌های بیگانگان در سوریه بیشتر از کشوری چون لیبی باشد.

او تاکید کرد: مردم سوریه باید در تعیین آینده خود نقش بیشتری ایفا کنند و اگر مردم نتوانند نقش ایفا کنند، با توطئه‌های بیگانه روبرو می‌شوند و در این صورت نمی‌توان آینده خوبی برای سوریه پیش‌بینی کرد.

تفاوت امروز و ۱۲ سال پیش سوریه

اکبری در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی میان تصمیم امروز دولت سوریه و ۱۲ سال پیش وجود دارد، گفت: تفاوت اصلی در توان رزمی و دفاعی کشورهاست. بشار اسد در شرایطی که گزینه‌ای جز تسلیم یا جنگ نداشت، ترجیح داد با آگاهی از هزینه‌های سنگین، مقاومت کند تا هویت تاریخی و ملی سوریه حفظ شود. 

او تصریح کرد: اما امروز، ضعف در توان دفاعی باعث شد دولت سوریه تصمیم به واگذاری مسالمت‌آمیز قدرت بگیرد تا از خونریزی و تخریب بیشتر جلوگیری شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران