×
اقتصادی
شناسه خبر : 202933
تاریخ انتشار :

تولید گاز ایران افزایش یافت

وزیر نفت از افزایش تولید گاز ایران به 275 میلیارد مترمکعب در سال خبر داد و گفت: سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از 70 درصد افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر نفت گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.

«محسن پاک نژاد» امروز (یکشنبه) در مراسم افتتاحیه نشست وزارتی بیست و ششمین مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در محل هتل اسپیناس پالاس افزود: اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی در صنعت گاز جهان محسوب می‌شود.

وی ادامه‌داد: این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل‌نظر و همفکری میان کشورهای عضو و ناظر مجمع، صاحب‌نظران و کارشناسان صنعت گاز است تا افق‌های روشن همکاری، بیش‌ازپیش به اشتراک گذاشته شده و تقویت شود.

وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان‌کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی برای اجرای برنامه‌های افزایش تولید گاز طبیعی، بهینه‌سازی مصرف و افزایش کارایی انرژی ازجمله اهداف کلیدی صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران است.

پاک نژاد گفت: ایران افزون بر اینکه به بهره‌برداری از ظرفیت گاز طبیعی خود توجه دارد، همچنین به تعهد خود نسبت به روش‌های دوستدار و حافظ محیط زیست نیز وفادار است. از سوی دیگر، ایران مصمم است در توسعه فناوری‌ها و روش‌هایی که کارایی استخراج و استفاده از گاز را افزایش می‌دهد، پیشرو باشد و در عین حال تأثیرات منفی زیست‌محیطی را به حداقل برساند.

خطر تنش‌های سرزمینی بر زنجیره‌های تأمین انرژی جهان

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه بیش از یک سال است منطقه و جهان شاهد جنایات افسارگسیخته، بی‌سابقه و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در ادامه علیه مردم لبنان بوده است، گفت: در چند روز اخیر نیز همزمان با اعلام آتش‌بس در لبنان، شاهد تحرک گسترده گروه‌های مسلح مخالف در سوریه بوده‌ایم که نیازمند هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه و واکنش فوری و مؤثر جامعه جهانی است.

وی ادامه داد: این تنش‌ها و تهدیدهای سرزمینی، نه‌تنها ثبات منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه خطرات قابل‌توجهی برای امنیت انرژی جهانی به همراه دارد، زیرا زنجیره‌های تأمین را مختل می‌کند و قابلیت اطمینان و دسترسی به منابع حیاتی انرژی را برای جامعه بین‌المللی به خطر می‌اندازد.

تأمین نیمی از انرژی جهان با نفت و گاز تا سال ۲۰۵۰

وزیر نفت با بیان اینکه اتخاذ رویکردهای تک‌بعدی و گذار سریع از سوخت‌های فسیلی به غیرفسیلی، جهان را با مخاطرات پیچیده‌تری مواجه کرده است، تأکید کرد: این رویکردها به تعمیق ناپایداری، بی‌عدالتی و فقر انرژی در جهان منجر می‌شود. حتی خوش‌بینانه‌ترین چشم‌اندازهای انرژی، حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ همچنان حداقل نیمی از نیاز انرژی جهان با استفاده از منابع نفت و گاز تأمین خواهد شد.

پاک‌نژاد گفت: بنابراین تلاش برای حذف یا جایگزینی سوخت‌های فسیلی، اقدامی غیرواقع‌بینانه و تهدیدآمیز برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه در این میان، گاز طبیعی با برخورداری از مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی، وفور منابع و زیرساخت‌های در حال گسترش، نقش حیاتی خود را در تأمین نیاز رو به رشد جهان به انرژی به اثبات رسانده است، افزود: بر اساس جدیدترین پیش‌بینی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۲۶ درصد خواهد رسید.

شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی

وزیر نفت تصریح کرد: دستیابی به چنین جایگاهی بدون سیاست‌گذاری مناسب انرژی، سرمایه‌گذاری‌های کلان در زنجیره عرضه گاز طبیعی و حمایت همه‌جانبه از کاربرد گاز طبیعی در عرصه بین‌المللی انرژی امکان‌پذیر نیست.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه سیاست‌های انرژی و وضعیت فعلی سرمایه‌گذاری‌ها، نگرانی‌هایی را درباره آینده صنعت جهانی گاز و انرژی نمایان کرده است، ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا در دوران پساکرونا، تحولات ژئوپلیتیک و اعمال تحریم‌های فرامرزی بر جریان صادرات نفت و گاز علیه برخی کشورهای عضو مجمع در سال‌های اخیر، سبب شد شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی آشکار شود.

 وی با بیان اینکه نیاز جهان به امنیت عرضه و تقاضای انرژی کاملاً ضروری است، گفت: معتقدیم آزادی دادوستدهای اقتصادی میان کشورها تحقق منافع جمعی را تضمین می‌کند و نباید با مداخله و تحریم‌های یک‌جانبه فرامرزی، شرایط اقتصادی مخدوش شود.

وزیر نفت افزود: توسعه همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی، نقش حیاتی برای تأمین ثبات و امنیت انرژی جهان و هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاری در بخش گاز طبیعی ایفا می‌کند.

تهدید بالقوه در تأمین امنیت انرژی زیر سایه کاهش سرمایه‌گذاری‌ها

پاک‌نژاد ادامه داد: در حالی ‌که انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گاز در میان‌مدت و بلندمدت افزایش یابد، اما احتمالاً حجم آن‌ به سطوح بالای گذشته نزدیک نخواهد شد و این موضوع تهدیدی بالقوه در تأمین امنیت انرژی جهان به‌شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه با توجه به جایگاه ویژه مجمع کشورهای صادرکننده در بازار جهانی گاز، باید از تلاش جمعی اعضا برای حفظ و ارتقای این توانمندی حمایت کرد، گفت: توسعه منابع عظیم گاز طبیعی اعضای مجمع، به پشتوانه استفاده از فناوری‌های جدید، اقدامی مؤثر در راستای دستیابی به اقتصاد سبز و تضمین امنیت انرژی جهان است.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه باید به‌طور هماهنگ و با کمک دبیرخانه مجمع، بیش از گذشته تلاش کنیم گاز طبیعی به‌عنوان بخشی از راه‌حل دستیابی جهان به توسعه پایدار، مورد حمایت‌های همه‌جانبه بین‌المللی قرار گیرد، افزود: ایران به‌عنوان یک تولیدکننده بزرگ گاز جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریم بر صنعت نفت و گاز، توانسته است به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم، برای افزایش عرضه گاز طبیعی خود دست یابد.

ایفای نقشی مؤثرتر در تحولات بازار جهانی گاز و انرژی

پاک‌نژاد افزود: گفت‌وگو، همکاری و هم‌راستایی راهبردی میان کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، بستری حیاتی برای استحکام آن است و ایران به‌عنوان یکی از اعضای بنیان‌گذار مجمع، نقش اساسی در شکل‌دهی اهداف و راهبردهای آن ایفا کرده است.

وی با تأکید بر اینکه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، به اهمیت ارتقای همکاری‌ها و اتخاذ رویکردی متحد در غلبه بر این چالش‌ها وقوف کامل دارد، ادامه داد: این مجمع از اراده و آمادگی لازم برای تکامل روزافزون و ایفای نقشی مؤثرتر در تحولات بازار جهانی گاز و انرژی برخوردار است.

وزیر نفت تصریح کرد: این اراده و آمادگی، سرمایه مشترک ارزشمندی است که ما را در تحقق اهداف مشترک‌مان یاری خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی