×
اقتصادی
شناسه خبر : 202933
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/18 ساعت 11:35
تولید گاز ایران افزایش یافت

تولید گاز ایران افزایش یافت

وزیر نفت از افزایش تولید گاز ایران به 275 میلیارد مترمکعب در سال خبر داد و گفت: سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از 70 درصد افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر نفت گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.

«محسن پاک نژاد» امروز (یکشنبه) در مراسم افتتاحیه نشست وزارتی بیست و ششمین مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در محل هتل اسپیناس پالاس افزود: اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی در صنعت گاز جهان محسوب می‌شود.

وی ادامه‌داد: این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل‌نظر و همفکری میان کشورهای عضو و ناظر مجمع، صاحب‌نظران و کارشناسان صنعت گاز است تا افق‌های روشن همکاری، بیش‌ازپیش به اشتراک گذاشته شده و تقویت شود.

وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان‌کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی برای اجرای برنامه‌های افزایش تولید گاز طبیعی، بهینه‌سازی مصرف و افزایش کارایی انرژی ازجمله اهداف کلیدی صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران است.

پاک نژاد گفت: ایران افزون بر اینکه به بهره‌برداری از ظرفیت گاز طبیعی خود توجه دارد، همچنین به تعهد خود نسبت به روش‌های دوستدار و حافظ محیط زیست نیز وفادار است. از سوی دیگر، ایران مصمم است در توسعه فناوری‌ها و روش‌هایی که کارایی استخراج و استفاده از گاز را افزایش می‌دهد، پیشرو باشد و در عین حال تأثیرات منفی زیست‌محیطی را به حداقل برساند.

خطر تنش‌های سرزمینی بر زنجیره‌های تأمین انرژی جهان

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه بیش از یک سال است منطقه و جهان شاهد جنایات افسارگسیخته، بی‌سابقه و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در ادامه علیه مردم لبنان بوده است، گفت: در چند روز اخیر نیز همزمان با اعلام آتش‌بس در لبنان، شاهد تحرک گسترده گروه‌های مسلح مخالف در سوریه بوده‌ایم که نیازمند هوشیاری و هماهنگی کشورهای منطقه و واکنش فوری و مؤثر جامعه جهانی است.

وی ادامه داد: این تنش‌ها و تهدیدهای سرزمینی، نه‌تنها ثبات منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه خطرات قابل‌توجهی برای امنیت انرژی جهانی به همراه دارد، زیرا زنجیره‌های تأمین را مختل می‌کند و قابلیت اطمینان و دسترسی به منابع حیاتی انرژی را برای جامعه بین‌المللی به خطر می‌اندازد.

تأمین نیمی از انرژی جهان با نفت و گاز تا سال ۲۰۵۰

وزیر نفت با بیان اینکه اتخاذ رویکردهای تک‌بعدی و گذار سریع از سوخت‌های فسیلی به غیرفسیلی، جهان را با مخاطرات پیچیده‌تری مواجه کرده است، تأکید کرد: این رویکردها به تعمیق ناپایداری، بی‌عدالتی و فقر انرژی در جهان منجر می‌شود. حتی خوش‌بینانه‌ترین چشم‌اندازهای انرژی، حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ همچنان حداقل نیمی از نیاز انرژی جهان با استفاده از منابع نفت و گاز تأمین خواهد شد.

پاک‌نژاد گفت: بنابراین تلاش برای حذف یا جایگزینی سوخت‌های فسیلی، اقدامی غیرواقع‌بینانه و تهدیدآمیز برای امنیت انرژی جهان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه در این میان، گاز طبیعی با برخورداری از مزایای اقتصادی، زیست‌محیطی، وفور منابع و زیرساخت‌های در حال گسترش، نقش حیاتی خود را در تأمین نیاز رو به رشد جهان به انرژی به اثبات رسانده است، افزود: بر اساس جدیدترین پیش‌بینی دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، سهم گاز طبیعی در ترکیب انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۲۶ درصد خواهد رسید.

شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی

وزیر نفت تصریح کرد: دستیابی به چنین جایگاهی بدون سیاست‌گذاری مناسب انرژی، سرمایه‌گذاری‌های کلان در زنجیره عرضه گاز طبیعی و حمایت همه‌جانبه از کاربرد گاز طبیعی در عرصه بین‌المللی انرژی امکان‌پذیر نیست.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه سیاست‌های انرژی و وضعیت فعلی سرمایه‌گذاری‌ها، نگرانی‌هایی را درباره آینده صنعت جهانی گاز و انرژی نمایان کرده است، ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا در دوران پساکرونا، تحولات ژئوپلیتیک و اعمال تحریم‌های فرامرزی بر جریان صادرات نفت و گاز علیه برخی کشورهای عضو مجمع در سال‌های اخیر، سبب شد شکنندگی اقتصاد جهانی با به مخاطره افتادن امنیت انرژی آشکار شود.

 وی با بیان اینکه نیاز جهان به امنیت عرضه و تقاضای انرژی کاملاً ضروری است، گفت: معتقدیم آزادی دادوستدهای اقتصادی میان کشورها تحقق منافع جمعی را تضمین می‌کند و نباید با مداخله و تحریم‌های یک‌جانبه فرامرزی، شرایط اقتصادی مخدوش شود.

وزیر نفت افزود: توسعه همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی، نقش حیاتی برای تأمین ثبات و امنیت انرژی جهان و هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاری در بخش گاز طبیعی ایفا می‌کند.

تهدید بالقوه در تأمین امنیت انرژی زیر سایه کاهش سرمایه‌گذاری‌ها

پاک‌نژاد ادامه داد: در حالی ‌که انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت گاز در میان‌مدت و بلندمدت افزایش یابد، اما احتمالاً حجم آن‌ به سطوح بالای گذشته نزدیک نخواهد شد و این موضوع تهدیدی بالقوه در تأمین امنیت انرژی جهان به‌شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه با توجه به جایگاه ویژه مجمع کشورهای صادرکننده در بازار جهانی گاز، باید از تلاش جمعی اعضا برای حفظ و ارتقای این توانمندی حمایت کرد، گفت: توسعه منابع عظیم گاز طبیعی اعضای مجمع، به پشتوانه استفاده از فناوری‌های جدید، اقدامی مؤثر در راستای دستیابی به اقتصاد سبز و تضمین امنیت انرژی جهان است.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه باید به‌طور هماهنگ و با کمک دبیرخانه مجمع، بیش از گذشته تلاش کنیم گاز طبیعی به‌عنوان بخشی از راه‌حل دستیابی جهان به توسعه پایدار، مورد حمایت‌های همه‌جانبه بین‌المللی قرار گیرد، افزود: ایران به‌عنوان یک تولیدکننده بزرگ گاز جهان، با وجود فشارهای ناشی از تحریم بر صنعت نفت و گاز، توانسته است به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم، برای افزایش عرضه گاز طبیعی خود دست یابد.

ایفای نقشی مؤثرتر در تحولات بازار جهانی گاز و انرژی

پاک‌نژاد افزود: گفت‌وگو، همکاری و هم‌راستایی راهبردی میان کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز، بستری حیاتی برای استحکام آن است و ایران به‌عنوان یکی از اعضای بنیان‌گذار مجمع، نقش اساسی در شکل‌دهی اهداف و راهبردهای آن ایفا کرده است.

وی با تأکید بر اینکه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، به اهمیت ارتقای همکاری‌ها و اتخاذ رویکردی متحد در غلبه بر این چالش‌ها وقوف کامل دارد، ادامه داد: این مجمع از اراده و آمادگی لازم برای تکامل روزافزون و ایفای نقشی مؤثرتر در تحولات بازار جهانی گاز و انرژی برخوردار است.

وزیر نفت تصریح کرد: این اراده و آمادگی، سرمایه مشترک ارزشمندی است که ما را در تحقق اهداف مشترک‌مان یاری خواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پالایشگاه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی بازسازی می‌شود؛ جزئیات توافق جدید
آیا تحریم‌های آمریکا تحولی جدید است؟
علت افزایش 10 درصدی ترافیک تهران در پیک شبانگاهی اعلام شد
فرصت آخر داوطلبان کنکور برای اعلام علاقه‌مندی به آزمون عملی هنر و ورزش
از «شوک بزرگ» تا آزمون جغرافیای ایران
درس عبرت تاریخ از ما
دیپلماسی چکمه در منطقه خاکستری
جدیدترین قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 5 شهریور + جدول
فاجعه سیل در نپال؛ 162 کشته و صدها نفر مفقود شدند
آخرین وضعیت جاده چالوس؛ تردد در مسیر شمال به جنوب ممنوع شد
انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 آغاز شد؛ مهلت و نحوه انتخاب رشته
واکنش کاخ سفید به سفر وزیر خارجه قطر به تهران:فعلاً هیچ مذاکره‌ای با ایران نداریم
بخشش واشنگتن؛ آغاز یک معامله یا اعتراف به شکست؟
قیمت دلار امروز پنجشنبه 5 شهریور + جدول قیمت ارز
آخرین وضعیت ترافیکی جاده های شمال؛ ممنوعیت تردد از مرزن‌آباد به کرج و تهران
تک ضرب | هفته شگفتی ها و امیدواری ها در لیگ فوتبال
جدول قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه 5 شهریور
10 کشور پرآب جهان کدامند؟
یک نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 5 شهریور 1405+ وضعیت استانها
نوراینفو | 8 راهکار ساده برای کاهش استرس در محیط کار
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 5 شهریور+ جدول
فرمان جدید ترامپ؛ وضعیت اضطراری ملی برای حفاظت از شبکه برق آمریکا
کالابرگ این خانوارها امروز شارژ شد
روسیه: اقدامات تحریک‌آمیز اسرائیل را محکوم می‌کنیم
برنامه پخش بازی‌های امروز پنجشنبه 5 شهریور 1405؛از والیبال ایران تا بارسلونا و چلسی
قیمت طلا امروز پنجشنبه 5 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز پنجشنبه 5 شهریور+ لینک
برنامه قطعی برق اصفهان امروز پنجشنبه 5 شهریور اعلام شد + لینک
جدول زمان بندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز پنجشنبه 5 شهریور
قطعی برق تهران امروز پنجشنبه 5 شهریور+ لینک
جدول زمان قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 5 شهریور اعلام شد
ارتباط معنادار کیفیت رژیم غذای و سلامت ریه
ناسا با کسوف مصنوعی به دنبال چیست؟
همه علائم و عوارض احتمالی ابتلا به زونا
عاداتی که کلیه‌ها را نابود می‌کنند
دارویی که چربی‌ها را بدون از دست دادن عضله یا کمتر غذا خوردن می‌سوزاند!
اولین تولد اکبر عبدی بدون عمو اکبر
خروج نیروهای خارجی از عراق طبق جدول زمانی
نخست‌وزیر قطر فردا به تهران می‌آید
افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه هوشمند شوینده ایران
کولاک سعید اسماعیلی؛ طلای بدون امتیاز
مسعود حسنخانی، نوازنده پیشکسوت ویولن درگذشت
کاهش سرعت رشد تورم در مرداد 1405
تمام شهرهای فارس گازدار شدند
افتتاح 60 کیلومتر راه و بزرگراه در هرمزگان
نورنما | واژگونی چند هواپیما در فرودگاهی در ایتالیا بر اثر طوفان
حریق مراتع کلاردشت پس از چهار ساعت تلاش مهار شد
مقاومت و خدمت‌رسانی؛ راهبرد ایران در برابر تحریم‌ها
انهدام باند بزرگ قاچاق شیشه در سیستان و بلوچستان