×
اجتماعی
شناسه خبر : 202754
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/17 ساعت 09:40
توزیع دوباره شیر در مدارس/ 75 درصد ایرانی‌ها کمبود ویتامین D دارند

توزیع دوباره شیر در مدارس/ 75 درصد ایرانی‌ها کمبود ویتامین D دارند

معاون بهداشت وزارت بهداشت از توزیع مجدد شیر در مدارس خبر داد و گفت:اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود.

دکتر علیرضا رئیسی،  درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم. به تازگی، رئیس‌جمهور درباره توزیع شیر در مدارس دستوری صادر کرده و امیدواریم که توزیع شیر در مدارس محقق شود.  

نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم

 وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ایرانی‌ها کمبود ویتامین D را تجربه می‌کنند، توضیح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین می‌بایست برطرف شود. بررسی‌ها بیانگر این است که کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها است.  

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه آفتاب به عنوان منبع اصلی ویتامین D  شناخته می‌شود، تصریح کرد: با توجه به سبک زندگی شهرنشینی، افزایش آپارتمان‌نشینی و زندگی کارمندی در دنیای امروز، به طور معمول کمبود ویتامین D وجود دارد و کمبود این ویتامین می‌بایست با مکمل‌ها جبران شود. مکمل‌های گوناگونی برای ویتامین D در دسترس است؛ به طور مثال، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.  

ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینه‌های نظام سلامت

وی درباره ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت این است که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان شناسایی شوند. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند. با توجه به شایع شدن پدیده‌های  «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» و تحمیل هزینه به سیستم بهداشتی، توجه به گروه سالمندان ضروری است. با توجه به ضرورت توجه به سالمندان، اداره «سالمندی» در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت وجود دارد که خدمات سالمندان ادغام‌یافته در نظام سلامت را ارائه می‌دهند.

چالشی به نام مالیات کالاهای آسیب‌رسان

رئیسی در پاسخ به پرسش «آیا می‌توان مالیات محصولات آسیب‌رسان سلامت را برای محصولات حامی سلامت مانند یارانه محصولات لبنی در نظر گرفت؟» گفت: وزارت بهداشت، لیست عوارض و مالیات محصولات آسیب‌رسان را هر ساله تهیه می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد. دولت بر مبنای لیست ارائه‌شده وزارت بهداشت نسبت به گرفتن مالیات محصولات آسیب‌رسان اقدام می‌کند. بازگشت مالیات محصولات آسیب‌رسان به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع، محل چالش است.  

وضعیت نامناسب توزیع یارانه‌ها

به گزارش ایسنا، معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره طرح‌های حوزه  تغذیه و حمایت‌های تغذیه‌ای از اقشار کم درآمد و مبتلا به سوء تغذیه توضیح داد: هنگامی که طرح‌های مرتبط با تغذیه مطرح می‌شود، مولفه‌های «توانمدنسازی و آگاهی‌بخشی به مردم»، «تمرکز بر مدارس برای آموزش» و «توجه به هدفمندی یارانه‌ها برای دهک‌های  پایین جامعه» در کانون توجه قرار گیرد. شاید در زمینه توزیع هدفمندی یارانه‌ها به خوبی عمل نمی‌شود؛ چرا که با منابع موجود هدفمندی یارانه‌ها می‌توان بسیاری از کمبودهای موجود را پوشش داد. تقسیم‌بندی درست هدفمندی یارانه‌ها به عزم جدی نیاز دارد.   


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
5 روز عزای عمومی در پی آتش‌سوزی مرگبار در سوئیس اعلام شد
موضع بغداد درباره بحران یمن؛ صلح یا تنش؟
دلیل آمدن روباه‌ها به داخل شهر تهران چه بود؟
آخرین وضعیت 3 ماهواره تازه‌وارد ایرانی در فضا
آلودگی هوای تهران همچنان ادامه دارد
پادکست | چه غذا هایی ریسک حمله قلبی رو کاهش میدن ؟
تصادف مرگبار پراید و پژو پارس در محور برازجان–دالکی
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 12 دی 1404 + جدول قیمت
صادرات ایران؛ از فشار تحریم تا تثبیت منطقه‌ای
تردد در جاده‌های شمالی روان است؛ انسداد برخی مسیرها بدلیل شرایط جوی
شهادت اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
روسیه خواستار توقف تعقیب نفتکش بلا-1 شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان رضوی فردا شنبه 13 دی
5 تبعه آمریکایی در ونزوئلا به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت شدند
ادعای سنگین روسیه درباره انهدام بیش از 200 پهپاد اوکراینی در 7 ساعت
جزئیات جدید از افزایش دستمزد سال 1405
پیام غیرمنتظره مادورو به واشنگتن؛ مذاکره یا تغییر بازی؟
قطب‌های جدید گردشگری خاورمیانه و فرصت‌های راهبردی
طرح ساخت «زندان تمساح‌ها» برای اسیران فلسطینی توسط بن گویر
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 12 دی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 12 دی 1404+ جدول پخش
آخرین وضعیت آب و هوا امروز جمعه 12 دی ماه
طرح جدید دولت فرانسه برای محدودیت شبکه‌های اجتماعی نوجوانان
نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
ارتباط علائم خاص افسردگی در میانسالی با خطر ابتلا به زوال عقل
چرا سیب‌زمینی و غلات جایگزین هم نیستند؟
هشدار درباره تخم‌مرغ خام و نیم‌پز
توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزهای سرد
علائم بیماری‌های عروقی را بشناسید
کشف 3 ابرسیاه‌چاله برای اولین بار در کیهان
آیا ماموگرافی معمولی قابلیت آشکارکردن خطرات پنهان قلبی را دارد؟
ممدانی شهردار جدید نیویورک کارش را آغاز کرد
تحرکات سیاسی برای انتخاب نخست‌وزیر آینده عراق
حمله پهپادی اوکراین به مسکو
وریا غفوری روی نیمکت استقلال نشست
ترامپ شایعات درباره سلامت و خواب‌آلودگی خود را رد کرد
نخستین کاروان نظامی آمریکا از عین‌الاسد خارج شد
موضع رسمی پاکستان درباره ایران و برجام
ناکامی داعش در حمله به جشن‌های سال جدید سوریه
نورنما | پیشرفته‌ترین گلخانه در سطح جهانی در خرم‌آباد
آیت‌الله نوری همدانی: صداوسیما باید صدای مردم باشد
مخالفت سازمان همکاری اسلامی با کوچ اجباری فلسطینیان
دستگیری چند مظنون قتل مرد 37 ساله
نورنما | پاکسازی خودکار و مکانیکی،مین
شهردار لندن به حملات ترامپ واکنش نشان داد
تیم فوتبال امید ایران چین را شکست داد
کاهش قیمت طلا و سکه برای سومین روز
دفاتر ثبت ازدواج شنبه 13 دی ماه تا ساعت 19 فعال هستند
دولت ترامپ بودجه «مراقبت از کودکان» را مسدود کرد
جهان در سال 2025 به روایت تصویر_ بخش اول
X
آگهی تبلیغاتی