×
سیاسی
شناسه خبر : 202738
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/17 ساعت 08:22

پزشکیان: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند مطالبه کند

رئیس جمهور گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند راحت‌تر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست می‌تواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، گفت: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

 مسعود پزشکیان روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف تهران، با بیان اینکه دنشجویان امید فردای کشور هستند، گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند راحت‌تر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست می‌تواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند.

وی با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، افزود: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقوا، حرکت بدون خطا و اشتباه است، تاکید کرد: جایگاه امروز ما بخاطر این است که بدون مستندات علمی و شواهد مستند حرف زده ایم و عمل کرده ایم، ما باید براساس منطق و شواهد با هم گفت و گو کنیم و حرف مفت نزنیم.

پزشکیان افزود: تا نفهمیم مشکلات کشور دقیقا چیست، نمی توانیم مشکل را حل کنیم .

رئیس جمهوری با حضور در دانشگاه شریف تهران از نمایشگاه دستاوردهای این دانشگاه بازدید و با حضور در جمع برخی از اساتید این دانشگاه با آنان دیدار کرد.

مسعود پزشکیان به مناسبت شرکت در مراسم روز دانشجو تا ساعتی دیگر در جمع دانشجویان این دانشگاه حضور خواهد یافت و پس از شنیدن سخنان نمایندگان گروه های مختلف دانشجویی، در جمع آنان سخنرانی می کند.

رئیس جمهور با انتقاد از نحوه انتصابات در گذشته و نحوه انتخاب مدیران، گفت: آزمون و خطا در تعیین و انتخاب مدیران بخاطر این است که هدف ما مشخص نیست و نمی دانیم می خواهیم به کجا برویم، اگر راه و نقشه را بلد باشیم، با تغییر آدمها نباید مسیر ما عوض شود. متاسفانه با تغییر آدم ها و مدیران در مقاطع مختلف، کل سیستم مدیریت ما تغییر می کندو راه عوض می شود، این یعنی نقشه و هدف مشخص نداریم.

رئیس جمهور با اشاره به موضوع FATF که از سوی یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم. آمریکا آنجا نشسته و می‌فهمد که چه بلایی سر پولمان می‌آوریم، آمریکا می‌فهمد که کدام کشتی و کالا کجا می‌رود اما خود ما بخاطر اینکه FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود متوجه نمی‌شویم کجا رفته است .

وی تصریح کرد: فکر می‌کنید رژیم صهیونیستی چگونه افراد را ترور می‌کند، برای این است که همه چیز را خیلی راحت رصد و مشاهده می‌کند.

پزشکیان افزود: در خارج از کشور کسی نمی تواند به راحتی دلار به حساب شما واریز کند، باید معلوم باشد چه کسی و از کجا این پول را برای شما پرداخت کرده است، شما در بازار نمی‌توانید دلار را  هزینه کنید، همه اینها مشکل سیستمی است که ما در داخل کشور داریم. شما می‌توانید کمک کنید تا این مسائل را درست کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه اگر اساتید و دانشجویان به صحنه بیایند، ما می‌توانیم به کمک هم مشکلات را حل کنیم، گفت: ما برای انتصاب استاندار و فرماندار و بخشدار دنبال مدیرانی بودیم که باتجربه‌ و متخصص باشند، مشکل نداشته باشد و از مقبولیت برخوردار باشد، به این سادگی پیدا نمی‌کردیم و هر کس را انتخاب می‌کردیم، یک عده ایراد می‌گرفتند اما بالاخره با مشکلات مختلف و تلاش فراوان چند روز قبل آخرین استاندار را نیز معرفی کردیم و این هفته می‌خواهیم جلسه ای با استانداران برگزار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما براساس سلسله مراتب، بالا نیامده‌ایم، گفت: براساس اصل توسعه، شاخص‌های مورد نظر برای انتخاب مدیران توانمندی‌های فردی، توانمندی‌های اجتماعی و توانمندی‌های ساختاری است. در توانمندی‌های فردی می‌گویند، میانگین سواد در این روستا با آن روستا و این شهر با آن شهر چه اندازه است، یکی ۱۰ کلاس و دیگری ۱۵ کلاس میانگین سوادشان است، از نظر فردی کسی که ۱۵ کلاس سواد دارد، از فردی که ۵ کلاس سواد دارد بهتر است و اینکه با چند زبان آشنا است و به چه اندازه قدرت ارتباطی‌خوب دارد؟ 

رئیس جمهور با بیان اینکه این موارد را ارزیابی می‌کنند ‌و می‌گویند، افراد این منطقه از آن منطقه بهتر هستند، افزود: بعد به لحاظ ساختاری یا به اصطلاح توسعه اجتماعی موارد در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال مهندسان، پزشکان، صنوف مختلف با هم یک ساختاری تشکیل داده‌اند و یک هدف روشنی را برای خودشان تعریف کرده‌اند.

پزشکیان با طرح این پرسش که آیا اکنون پزشکان، مهندسان، بازاریان و صنعتگران ما به طرف یک هدف روشنی می روند، یا هر کسی به یک طرف حرکت می کند؟، افزود: جامعه‌ای که طبقات آن، شکل و ساختار مناسب پیدا کردند، با برنامه و هدفمند است، در مقایسه با جامعه‌ای که افراد آن تنها هستند؛ آن جامعه رشدیافته‌تر از این جامع است. حالا شما در نظر بگیرید که در جوامع ما چقدر این توانمندی‌های اجتماعی شکل گرفته است.

وی تاکید کرد: تا دلتان بخواهد آدم‌هایی را که اصلاً در ساختار نیستند آورده‌ایم و به آنها مسئولیت و مدیریت داده‌ایم که اصلاً در این سیستم به صورت اصولی بالا نیامده‌اند، بعد از مدتی به او می‌گویم خداحافظ ، خوش آمدی! کار را خراب کرده ای و باید فرد دیگری بیاید و مسئولیت بگیرد.

پزشکیان با انتقاد از عملکرد برخی از سیاست گذاران برای حل مسائل و مشکلات کشور، گفت: بدترین حالت این است که سیاست‌گذاران ما اینگونه نگاه می‌کنند که پس از دو یا سه سال، فرد دیگری بیاید تا ببینیم او چه کار می‌کند، معنی این حرف این است که ما نمی‌دانیم به کجا می‌خواهیم برویم.

وی افزود: عده‌ای را می آوریم و به آنها اختیار می‌دهیم هرکاری دلشان خواست انجام بدهند، سپس می گوییم نشد! اگر نقشه را بلد باشیم نباید با تغییر افراد راه عوض شود، مشخص است که راه را درست تشخیص نداده ایم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از همان روز اول گفتم که چشم انداز و سیاست های مقام معظم رهبری هدف ما است، اظهار کرد: اینکه براساس سند توسعه، ایران کشوری توسعه یافته و جایگاه اول در علم، فناوری و اقتصاد در منطقه باشد چشم انداز زیبایی است. ما مملکتی می خواهیم که در منطقه بهترین باشد، نه اینکه هر روز جایگاه آن کاهش یابد.

پزشکیان با بیان اینکه با قهر کردن نمی شود مملکت را اصلاح کرد، افزود: نباید هر روز شاهد دعوای چپ و راست در کشور باشیم، هرکسی مدعی است، می توانیم بستر را برای او مهیا کنیم تا برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد و کمک کند.

پزشکیان با توصیه به جوانان و دانشجویان برای خواندن کتاب ۱۹۸۹ را درباره سقوط امپراطوری روسیه در اروپای شرقی، خطاب به آنان گفت: مملکت مال شماست. باید دست به دست هم بدهیم و مملکت را به چشم اندازی برسانیم که مقام معظم رهبری ترسیم کرده است. طبیعی است که برای رسیدن به آن چشم انداز، فرد نخبه و کاردان باید بیاید و آدم بی‌عرضه کنار برود. ما تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد. 

رئیس دولتِ وفاق ملی با بیان اینکه ارتباط‌ با دانشگاه را افزایش خواهیم داد، تصریح کرد: دانشگاه‌های ما نسل ۲ هستند. باید به نسل ۳ و ۴ ارتقا پیدا کنند. دانشگاه نسل ۴ در درون جامعه است و حل مشکلات را انجام می‌دهد. و دانشگاه نسل ۵، ۱۰۰ سال بعد را می‌بیند. 

پزشکیان همچنین با بیان مطالبات و انتظارات خود از جنبش دانشجویی، افزود: انتظار ما این است که شما حق طلب باشید. حق طلب چپ و راست نمی‌شناسد. باید با هم بحث کنیم. قرار نیست من چون رئیس جمهور هستم، شب بخوابم و صبح یک چیزی به ذهنم برسد و جامعه را به هم بریزم. باید، مستند علمی، تجربه بین المللی، عقل و گروه کارشناسی پشتوانه تصمیم باشد. من حق ندارم به جامعه دستور بدهم.

وی اظهار کرد: شما می‌توانید در این راه به ما کمک کنید. آینده را شما می‌سازید. رفتن ساده است، اما می‌توانید بمانید و ایرانیِ سربلند و الهام بخش بسازید. در منطقه باید در جایگاه اول باشیم. چون ما چیزی از دیگران کم نداریم.

رئیس‌جمهور باردیگر دانشجویان را خطاب قرار داد و به آنها گفت: آینده برای شما است، آینده جایی نیست که من می‌گویم، آینده را شما می‌سازید، آن چیزی که دلتان بخواهد می‌توانید بسازید. رفتن، ساده است، می‌توانید بروید و زندگی خودتان را شروع کنید، اما می‌توانید بمانید و ایران را ایرانی سربلند با جایگاه اول و الهام‌بخش کنید تا در منطقه بتوان سربلندی و عزت ما ایرانیان را مشاهده کرد.

پزشکیان با تاکید براینکه ما چیزی از دیگران کم نداریم، اظهار کرد: هم نیروهای انسانی خوب و نخبه داریم و هم منابع زمینی و آسمانی در اختیار داریم؛ به همدیگر دل ببندیم و بپذیریم به علما، کارشناسان و نخبگان احترام بگذاریم.

وی تصریح کرد: نباید با لابی، رانت و اسم‌های مختلف به جایی برسیم که شایسته آن نیستیم و این آن چیزی است که باید در رسیدن به آن به هم کمک کنیم. به شما قول می‌دهم به کمک دانشگاه و به همراه اساتید و دانشجویان می‌توانیم این مملکت را با قدرت بسازیم اما باید بپذیریم الان گرفتار هستیم. 

رئیس‌جمهور در عین حال با تاکید براینکه ناامیدی معنا ندارد، گفت: ما مشکل داریم. اگر الان نتوانیم مصرف بالای گاز و انرژی را کنترل کنیم، زمستان نمی‌توانیم گاز خانه‌ها را تامین کنیم،‌ اما می‌توانیم آن را کنترل کنیم.

پزشکیان گفت: وقتی می گوییم به بخش خصوصی میدان دهیم، پس نباید هرجا به مشکل خوردیم گاز کارخانه تولیدی را  قطع کنیم. چرا گاز مراکز دولتی را قطع نمی کنیم اما گاز تولیدی ها را قطع می کنیم؟
اگر می خواهیم مملکت به جایی برسد، باید تولید تقویت شود و نباید کاری کنیم که تولید ضرر کند.

وی افزود: برای آنکه صداها بلند نشود گاز و برق کارخانه را قطع می‌کنیم و بعدا طوری برخورد می کنیم که گویا هیچ مشکلی وجود ندارد. اتفاقا مشکل وجود دارد، ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم ولی باید واقعیت را ببینیم و دست به دست هم بدهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وقتی بتوانیم با هم گفت‌وگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: اینکه برخی ها FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را نمی‌دانیم، بگوییم آن را قبول نداریم.

پزشکیان در همین راستا پرسشی مطرح کرد و افزود: از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سِر آنها آورده است؟ واقعیت تلخ است اما باید پذیرفت و برای آن راه حل پیدا کرد.

وی با بیان اینکه ما در مقابل هیچ قدرتی نمی خواهیم عقب نشینی کنیم، افزود: ما قدرتمند هستیم اما در عین حال باید خودمان را بالا بکشیم.

رئیس جمهور خطاب به دانشجویان، گفت: تا جایی که از دستمان بر آید بستر را آماده خواهیم کرد تا آزادانه حرف هایتان را بزنید و تشکیلات خود را داشته باشید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(2) - گوام(0) در مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا + گل دوم
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
X
آگهی تبلیغاتی