×
سیاسی
شناسه خبر : 202738
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/17 ساعت 08:22
پزشکیان: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند مطالبه کند

پزشکیان: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند مطالبه کند

رئیس جمهور گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند راحت‌تر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست می‌تواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، گفت: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

 مسعود پزشکیان روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ در مراسم روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف تهران، با بیان اینکه دنشجویان امید فردای کشور هستند، گفت: دانشجو وابسته به پُست و مقام نیست و می‌تواند راحت‌تر حرف خود را بزند و مطالبه کند، کسی که وابسته به قدرت و مقام نیست می‌تواند سخن حق را بگوید و از حق دفاع کند.

وی با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، افزود: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقوا، حرکت بدون خطا و اشتباه است، تاکید کرد: جایگاه امروز ما بخاطر این است که بدون مستندات علمی و شواهد مستند حرف زده ایم و عمل کرده ایم، ما باید براساس منطق و شواهد با هم گفت و گو کنیم و حرف مفت نزنیم.

پزشکیان افزود: تا نفهمیم مشکلات کشور دقیقا چیست، نمی توانیم مشکل را حل کنیم .

رئیس جمهوری با حضور در دانشگاه شریف تهران از نمایشگاه دستاوردهای این دانشگاه بازدید و با حضور در جمع برخی از اساتید این دانشگاه با آنان دیدار کرد.

مسعود پزشکیان به مناسبت شرکت در مراسم روز دانشجو تا ساعتی دیگر در جمع دانشجویان این دانشگاه حضور خواهد یافت و پس از شنیدن سخنان نمایندگان گروه های مختلف دانشجویی، در جمع آنان سخنرانی می کند.

رئیس جمهور با انتقاد از نحوه انتصابات در گذشته و نحوه انتخاب مدیران، گفت: آزمون و خطا در تعیین و انتخاب مدیران بخاطر این است که هدف ما مشخص نیست و نمی دانیم می خواهیم به کجا برویم، اگر راه و نقشه را بلد باشیم، با تغییر آدمها نباید مسیر ما عوض شود. متاسفانه با تغییر آدم ها و مدیران در مقاطع مختلف، کل سیستم مدیریت ما تغییر می کندو راه عوض می شود، این یعنی نقشه و هدف مشخص نداریم.

رئیس جمهور با اشاره به موضوع FATF که از سوی یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم. آمریکا آنجا نشسته و می‌فهمد که چه بلایی سر پولمان می‌آوریم، آمریکا می‌فهمد که کدام کشتی و کالا کجا می‌رود اما خود ما بخاطر اینکه FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود متوجه نمی‌شویم کجا رفته است .

وی تصریح کرد: فکر می‌کنید رژیم صهیونیستی چگونه افراد را ترور می‌کند، برای این است که همه چیز را خیلی راحت رصد و مشاهده می‌کند.

پزشکیان افزود: در خارج از کشور کسی نمی تواند به راحتی دلار به حساب شما واریز کند، باید معلوم باشد چه کسی و از کجا این پول را برای شما پرداخت کرده است، شما در بازار نمی‌توانید دلار را  هزینه کنید، همه اینها مشکل سیستمی است که ما در داخل کشور داریم. شما می‌توانید کمک کنید تا این مسائل را درست کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه اگر اساتید و دانشجویان به صحنه بیایند، ما می‌توانیم به کمک هم مشکلات را حل کنیم، گفت: ما برای انتصاب استاندار و فرماندار و بخشدار دنبال مدیرانی بودیم که باتجربه‌ و متخصص باشند، مشکل نداشته باشد و از مقبولیت برخوردار باشد، به این سادگی پیدا نمی‌کردیم و هر کس را انتخاب می‌کردیم، یک عده ایراد می‌گرفتند اما بالاخره با مشکلات مختلف و تلاش فراوان چند روز قبل آخرین استاندار را نیز معرفی کردیم و این هفته می‌خواهیم جلسه ای با استانداران برگزار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما براساس سلسله مراتب، بالا نیامده‌ایم، گفت: براساس اصل توسعه، شاخص‌های مورد نظر برای انتخاب مدیران توانمندی‌های فردی، توانمندی‌های اجتماعی و توانمندی‌های ساختاری است. در توانمندی‌های فردی می‌گویند، میانگین سواد در این روستا با آن روستا و این شهر با آن شهر چه اندازه است، یکی ۱۰ کلاس و دیگری ۱۵ کلاس میانگین سوادشان است، از نظر فردی کسی که ۱۵ کلاس سواد دارد، از فردی که ۵ کلاس سواد دارد بهتر است و اینکه با چند زبان آشنا است و به چه اندازه قدرت ارتباطی‌خوب دارد؟ 

رئیس جمهور با بیان اینکه این موارد را ارزیابی می‌کنند ‌و می‌گویند، افراد این منطقه از آن منطقه بهتر هستند، افزود: بعد به لحاظ ساختاری یا به اصطلاح توسعه اجتماعی موارد در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال مهندسان، پزشکان، صنوف مختلف با هم یک ساختاری تشکیل داده‌اند و یک هدف روشنی را برای خودشان تعریف کرده‌اند.

پزشکیان با طرح این پرسش که آیا اکنون پزشکان، مهندسان، بازاریان و صنعتگران ما به طرف یک هدف روشنی می روند، یا هر کسی به یک طرف حرکت می کند؟، افزود: جامعه‌ای که طبقات آن، شکل و ساختار مناسب پیدا کردند، با برنامه و هدفمند است، در مقایسه با جامعه‌ای که افراد آن تنها هستند؛ آن جامعه رشدیافته‌تر از این جامع است. حالا شما در نظر بگیرید که در جوامع ما چقدر این توانمندی‌های اجتماعی شکل گرفته است.

وی تاکید کرد: تا دلتان بخواهد آدم‌هایی را که اصلاً در ساختار نیستند آورده‌ایم و به آنها مسئولیت و مدیریت داده‌ایم که اصلاً در این سیستم به صورت اصولی بالا نیامده‌اند، بعد از مدتی به او می‌گویم خداحافظ ، خوش آمدی! کار را خراب کرده ای و باید فرد دیگری بیاید و مسئولیت بگیرد.

پزشکیان با انتقاد از عملکرد برخی از سیاست گذاران برای حل مسائل و مشکلات کشور، گفت: بدترین حالت این است که سیاست‌گذاران ما اینگونه نگاه می‌کنند که پس از دو یا سه سال، فرد دیگری بیاید تا ببینیم او چه کار می‌کند، معنی این حرف این است که ما نمی‌دانیم به کجا می‌خواهیم برویم.

وی افزود: عده‌ای را می آوریم و به آنها اختیار می‌دهیم هرکاری دلشان خواست انجام بدهند، سپس می گوییم نشد! اگر نقشه را بلد باشیم نباید با تغییر افراد راه عوض شود، مشخص است که راه را درست تشخیص نداده ایم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه از همان روز اول گفتم که چشم انداز و سیاست های مقام معظم رهبری هدف ما است، اظهار کرد: اینکه براساس سند توسعه، ایران کشوری توسعه یافته و جایگاه اول در علم، فناوری و اقتصاد در منطقه باشد چشم انداز زیبایی است. ما مملکتی می خواهیم که در منطقه بهترین باشد، نه اینکه هر روز جایگاه آن کاهش یابد.

پزشکیان با بیان اینکه با قهر کردن نمی شود مملکت را اصلاح کرد، افزود: نباید هر روز شاهد دعوای چپ و راست در کشور باشیم، هرکسی مدعی است، می توانیم بستر را برای او مهیا کنیم تا برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد و کمک کند.

پزشکیان با توصیه به جوانان و دانشجویان برای خواندن کتاب ۱۹۸۹ را درباره سقوط امپراطوری روسیه در اروپای شرقی، خطاب به آنان گفت: مملکت مال شماست. باید دست به دست هم بدهیم و مملکت را به چشم اندازی برسانیم که مقام معظم رهبری ترسیم کرده است. طبیعی است که برای رسیدن به آن چشم انداز، فرد نخبه و کاردان باید بیاید و آدم بی‌عرضه کنار برود. ما تلاش می‌کنیم این اتفاق بیفتد. 

رئیس دولتِ وفاق ملی با بیان اینکه ارتباط‌ با دانشگاه را افزایش خواهیم داد، تصریح کرد: دانشگاه‌های ما نسل ۲ هستند. باید به نسل ۳ و ۴ ارتقا پیدا کنند. دانشگاه نسل ۴ در درون جامعه است و حل مشکلات را انجام می‌دهد. و دانشگاه نسل ۵، ۱۰۰ سال بعد را می‌بیند. 

پزشکیان همچنین با بیان مطالبات و انتظارات خود از جنبش دانشجویی، افزود: انتظار ما این است که شما حق طلب باشید. حق طلب چپ و راست نمی‌شناسد. باید با هم بحث کنیم. قرار نیست من چون رئیس جمهور هستم، شب بخوابم و صبح یک چیزی به ذهنم برسد و جامعه را به هم بریزم. باید، مستند علمی، تجربه بین المللی، عقل و گروه کارشناسی پشتوانه تصمیم باشد. من حق ندارم به جامعه دستور بدهم.

وی اظهار کرد: شما می‌توانید در این راه به ما کمک کنید. آینده را شما می‌سازید. رفتن ساده است، اما می‌توانید بمانید و ایرانیِ سربلند و الهام بخش بسازید. در منطقه باید در جایگاه اول باشیم. چون ما چیزی از دیگران کم نداریم.

رئیس‌جمهور باردیگر دانشجویان را خطاب قرار داد و به آنها گفت: آینده برای شما است، آینده جایی نیست که من می‌گویم، آینده را شما می‌سازید، آن چیزی که دلتان بخواهد می‌توانید بسازید. رفتن، ساده است، می‌توانید بروید و زندگی خودتان را شروع کنید، اما می‌توانید بمانید و ایران را ایرانی سربلند با جایگاه اول و الهام‌بخش کنید تا در منطقه بتوان سربلندی و عزت ما ایرانیان را مشاهده کرد.

پزشکیان با تاکید براینکه ما چیزی از دیگران کم نداریم، اظهار کرد: هم نیروهای انسانی خوب و نخبه داریم و هم منابع زمینی و آسمانی در اختیار داریم؛ به همدیگر دل ببندیم و بپذیریم به علما، کارشناسان و نخبگان احترام بگذاریم.

وی تصریح کرد: نباید با لابی، رانت و اسم‌های مختلف به جایی برسیم که شایسته آن نیستیم و این آن چیزی است که باید در رسیدن به آن به هم کمک کنیم. به شما قول می‌دهم به کمک دانشگاه و به همراه اساتید و دانشجویان می‌توانیم این مملکت را با قدرت بسازیم اما باید بپذیریم الان گرفتار هستیم. 

رئیس‌جمهور در عین حال با تاکید براینکه ناامیدی معنا ندارد، گفت: ما مشکل داریم. اگر الان نتوانیم مصرف بالای گاز و انرژی را کنترل کنیم، زمستان نمی‌توانیم گاز خانه‌ها را تامین کنیم،‌ اما می‌توانیم آن را کنترل کنیم.

پزشکیان گفت: وقتی می گوییم به بخش خصوصی میدان دهیم، پس نباید هرجا به مشکل خوردیم گاز کارخانه تولیدی را  قطع کنیم. چرا گاز مراکز دولتی را قطع نمی کنیم اما گاز تولیدی ها را قطع می کنیم؟
اگر می خواهیم مملکت به جایی برسد، باید تولید تقویت شود و نباید کاری کنیم که تولید ضرر کند.

وی افزود: برای آنکه صداها بلند نشود گاز و برق کارخانه را قطع می‌کنیم و بعدا طوری برخورد می کنیم که گویا هیچ مشکلی وجود ندارد. اتفاقا مشکل وجود دارد، ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم ولی باید واقعیت را ببینیم و دست به دست هم بدهیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه وقتی بتوانیم با هم گفت‌وگو کنیم دعوایی وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: اینکه برخی ها FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را نمی‌دانیم، بگوییم آن را قبول نداریم.

پزشکیان در همین راستا پرسشی مطرح کرد و افزود: از تجار و بازرگانان بپرسید که فقدان FATF چه بلایی سِر آنها آورده است؟ واقعیت تلخ است اما باید پذیرفت و برای آن راه حل پیدا کرد.

وی با بیان اینکه ما در مقابل هیچ قدرتی نمی خواهیم عقب نشینی کنیم، افزود: ما قدرتمند هستیم اما در عین حال باید خودمان را بالا بکشیم.

رئیس جمهور خطاب به دانشجویان، گفت: تا جایی که از دستمان بر آید بستر را آماده خواهیم کرد تا آزادانه حرف هایتان را بزنید و تشکیلات خود را داشته باشید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
فلیک به رکورد طلایی 50 برد در بارسا رسید
سخنگوی کرملین: وضعیت اوکراین و موضع آن در مذاکرات هر روز در حال بدتر شدن است
رای گیری شورای امنیت دربارهٔ تعویق تحریم‌های ایران
علی‌اف: تصویب «مسیر ترامپ» یکی از نتایج کلیدی نشست واشنگتن بود
لاریجانی: مکانیسم ماشه اجرا شود، همکاری با آژانس متوقف می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی