×
سیاسی
شناسه خبر : 202687
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/16 ساعت 16:41
ادعای جدید آمریکا : توانمندی‌های هسته‌ای ایران افزایش یافت

ادعای جدید آمریکا : توانمندی‌های هسته‌ای ایران افزایش یافت

اداره اطلاعات ملی آمریکا در ادامه اداها های خود این بار مدعی افزایش سطح توانمندی‌های هسته‌ای ایران و همکاری با روسیه شد

نورنیوز-گروه سیاسی: اداره اطلاعات ملی آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود درباره توانمندی‌های هسته‌ای، موشکی و پهپادی ایران ادعاهایی را درباره افزایش سطح توانمندی‌های هسته‌ای ایران و همکاری‌های دفاعی آن با روسیه مطرح کرد.

 اداره اطلاعات ملی آمریکا در تازه‌ترین ارزیابی خود درباره ایران، مدعی شد که تهران در حال حاضر، آماده ساختن سلاحی هسته‌ای نیست اما در حال انجام دادن فعالیت‌هایی است که «در صورتی که تصمیم به این کار بگیرد، آن را در موقعیت بهتری برای تولید یک سلاح اتمی قرار می‌دهد».

در این گزارش همچنین ادعا شده است که ایران، احتمالا، از طریق بیش از پیش نزدیک شدن به عبور از آستانه گریز هسته‌ای به حملات متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی و فشارهای غرب را پاسخ خواهد داد.

با وجود آن‌که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت برنامه هسته‌ای ایران، صرفا صلح‌آمیز است، ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران همچنین از سوی آمریکا و شرکا و متحدان آن تکرار می‌شود.

بخش انگلیسی شبکه صدای آمریکا گزارش داد که در این ارزیابی اطلاعاتی ادعا شده، ایران از ژوئیه سال میلادی جاری به افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۲۰ درصد و ۶۰ درصد و تولید و فعال کردن شمار بیشتری از سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه داده است.

در بخش دیگری از این گزارش هشدار داده شده است که مقامات ایرانی، بیش از پیش به «اظهارات علنی درباره فواید تسلیحات اتمی» تمایل نشان می‌دهند.

این در حالی است که مقامات ایرانی، به‌رغم اشاره به توانمندی‌های ایران برای فعالیت‌های پیشرفته هسته‌ای، بر صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران تاکید داشته‌اند.

از طرفی، در گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یکی از سختگیرانه‌ترین فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی خود را در ایران انجام می‌دهد، ادعای غرب مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران اثبات نشده است.

صدای آمریکا در ادامه نوشت که در این گزارش جامعه اطلاعات آمریکا آمده است: تهران در صورتی که تصمیم (به تولید تسلیحات اتمی) بگیرد، زیرساخت‌ها و تجربه لازم برای تولید سریع اورانیوم در سطح تسلیحاتی در چند تاسیسات زیرزمینی را دارد. مقامات ایرانی می‌دانند که این موضوع تهدیدات تولید تسلیحات اتمی را باورپذیرتر می‌سازد.

در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده است: ذخایر فعلی اورانیوم غنی‌شده ایران بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز برای اهداف غیرنظامی است و تهران در صورتی که کل ذخایر اورانیوم آن بیشتر غنی‌سازی شود، قادر به تولید بیش از ۱۲ سلاح اتمی است.

این رسانه آمریکایی نوشت: در ارزیابی اطلاعاتی آمریکا درباره توانمندی‌های ایران که ژوئیه گذشته منتشر شد نیز، اشاره شده بود مقامات تهران راحت‌تر درباره استفاده از تسلیحات اتمی صحبت می‌کنند. اما در این گزارش تازه، مطرح شده که تهران آماده مقابله با فشارهای غرب یا دیگر تهدیدات از طریق فعالیت‌های هسته‌ای بیشتر است.

در این گزارش ادعا شده است: ایران، احتمالا، نصب یا راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتر، افزایش بیشتر ذخایر اورانیوم خود، غنی‌سازی اورانیوم تا ۹۰ درصد یا تهدید به خروج از معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) را بررسی خواهد کرد.

صدای آمریکا در ادامه نوشت: تحلیلگران جامعه اطلاعاتی آمریکا می‌گویند نگرانی‌های آن‌ها درباره ایران فراتر از تسلیحات اتمی است و توانمندی‌های موشکی و پهپادی ایران را نیز شامل می‌شود.

در ارزیابی اطلاعاتی واشنگتن ادعا شده است که ایران «احتمالا، در به کار گرفتن درس‌های حمله موشکی و پهپادی خود به اسرائیل در آوریل و استفاده عملیاتی روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین است».

جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین با تکرار ادعای غرب درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه در این گزارش مطرح کرد: انتظار می‌رود که تهران از داده‌های عملکرد موشک‌های بالستیک کوتاه بردی که به روسیه ارسال کرده است، پس از استفاده عملیاتی از آن‌ها استفاده کند.

ادعای ارسال موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین در حالی مطرح شده است که مقامات ایران این ادعا را رد کرده و گفته‌اند همکاری‌های نظامی با روسیه در چارچوب روابط دفاعی ۲ کشور و بی‌ارتباط به جنگ اوکراین است.

ایران با تاکید بر این که برخلاف مداخله نظامی آشکار غرب در جنگ اوکراین با ارسال گسترده تسلیحات به این کشور، از هیچ یک از طرفین جنگ حمایت نمی‌کند، آمادگی خود را برای میانجیگری به منظور رسیدن به راهکاری سیاسی برای این مناقشه اعلام کرده است.

صدای آمریکا گزارش داد که در این گزارش اطلاعاتی ادعا شده است کمک‌های روسیه به ایران می‌تواند فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های ماهواره‌بر را افزایش داده و بازه تولید موشک‌های قاره‌پیما را برای ایران کوتاه‌تر کند.

به گزارش ایسنا، در گزارش اطلاعات محرمانه دیگری نیز که پنج‌شنبه منتشر شد، ادعاهای دیگری درباره همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه مطرح شده و آمده است: ایران، احتمالا، در حال آموزش دادن به سربازان روسی و کمک به آن‌ها در زمینه استفاده از عملیات‌های پهپادی است. مسکو و تهران همچنین، درباره احداث خط تولید مشترک تولید پهپادهای انتحاری در روسیه توافق کرده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد