×
فرهنگی
شناسه خبر : 202626
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 22:47
وزیر میراث‌فرهنگی: الحاق کشورها به «پرونده نوروز» همدلی با فرهنگ ایرانی است

وزیر میراث‌فرهنگی: الحاق کشورها به «پرونده نوروز» همدلی با فرهنگ ایرانی است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، الحاق کشورهای مختلف به پرونده ثبت‌جهانی نوروز را همگرائی و همدلی با فرهنگ ایرانی دانست.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سیدرضا صالحی‌امیری در پیامی به مناسبت الحاق مغولستان به پرونده آیین نوروز در یونسکو آورده است: پیوستن کشور مغولستان به میراث‌جهانی نوروز نشان دهنده ظرفیت تمدنی ایران بزرگ است. ثبت‌جهانی نوروز مقیاس فرهنگ نوروز را از سطح ملّی و منطقه‌ای به معیار جهانی تبدیل کرد. جایگاه جهانی نوروز هم برای کشور ایران و هم کشورهای همسایه ظرفیتی پایدار در جهت تقویت صلح و پایداری امروز جهان است. در حقیقت نوروز پیوند دهنده فرهنگ مشترک اقوام ایرانی درون کشور به عنوان وحدت ملّی، در مقیاس منطقه‌ای پیوند دهنده میراث معنوی مشترک ۱۳ کشور حوزه غرب آسیا و در مقیاس جهانی، ثبت سرمایه فرهنگی بی‌نظیر و تمدنی این منطقه مهم جهانی است.

در ادامه این پیام آمده است: به این دلائل ثبت جهانی نوروز و پیوستن کشور مغولستان به کشورهای حوزه جهانی نوروز اهمیت فراوان دارد. خاستگاه و بنیان نوروز سرزمین ایران است و در اهمیت آن همین بس که مجموعه‌ بی‌همتای تخت‌جمشید برای پاسداشت نوروز ساخته شده است. همین‌طور این جایگاه ممتاز نوروز و پیوند آن با ارزش‌ها و دانش مهندسی و معماری باعث خلق تخت‌جمشید با جایگاه والا و به عنوان میراث جهانی و باعث برجسته شدن ابعاد فرهنگی و گسترده شدن دامنه تمدن ایران شده است. الحاق کشورها به پرونده ثبت‌جهانی نوروز در حقیقت همگرائی با فرهنگ ایرانی است زیرا خاستگاه و منشاء فرهنگ نوروز سرزمین ایران است.

وزیر میراث‌فرهنگی افزود: نوروز بخش مهمی از ظرفیت فرهنگی کشور است و در بستر طبیعت بر مبنای نظام اعتقادی و گاه‌شماری شکل گرفته است و به مرور زمان به هویت و میراث‌فرهنگی تبدیل شده است. بر این اساس نوروز نماد آفرینش جهان یعنی آفرینش زمین، آسمان، آب، گیاهان، جانوران و انسان است. در حقیقت نوروز نماد آفرینش جهان است که پروردگار عالم آن را آفریده است و در بستر آن اندیشه‌های‌نو مردمان جهان در هر بهار در روند تحول و تکامل نظام‌های فرهنگی و اجتماعی همانند بهار طبیعت زنده و پویا می‌ماند. نوروز در تاریخ ایران همیشه جاودان است زیرا آنقدر در سنّت‌ها، تاریخ و حافظه فرهنگی ایرانیان نقش بسته که هویت ایرانی و نوروز طی زمان متقابلا به عنوان پشتوانه یکدیگر عمل می‌کردند که بعد از حضور اسلام نیز این جشن ملّی باستانی مشروعیت داده شد و آداب و رسوم اسلامی نیز با آن عجین و رنگ و بوی دیگری پیدا کرد. سرانجام در دهه‌های اخیر، با رویکرد علمی مبتنی بر توسعه پایدار هویت سرزمینی نوروز و آئین‌های وابسته به آن ثبت‌جهانی شد و امروز چنان گسترش یافته است که ۱۳ کشور غرب آسیا به صورت رسمی به نوروز ایرانی پیوسته‌اند.

به گزارش ایرنا، در نشست اخیر یونسکو با پیوستن مغولستان به پرونده آیین نوروز، تعداد کشورهای عضو این پرونده از ۱۲ به ۱۳ کشور افزایش یافت.


نظرات

آخرین اخبار
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا