×
بین الملل
شناسه خبر : 202613
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 19:53
موافقت حماس با پیشنهاد مصر برای تشکیل کمیته مدیریت نوار غزه

موافقت حماس با پیشنهاد مصر برای تشکیل کمیته مدیریت نوار غزه

جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) موافقت خود را با پیشنهاد مصر مبنی بر تشکیل کمیته مدیریت نوار غزه از طریق سازوکارهای فراگیر ملی اعلام کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش پایگاه خبری فلسطین آنلاین، هیات جنبش حماس امروز پنجشنبه در پایان سلسله دیدارهایی که در قاهره پایتخت مصر به منظور دستیابی به وحدت ملی در بین فلسطینیان متمرکز بود، موافقت خود را با پیشنهاد مصر برای تشکیل «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه از طریق سازوکارهای جامعی که منعکس کننده مشارکت ملی فلسطینیان است، اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، هیات حماس با نمایندگان جنبش فتح درباره تشکیل کمیته‌ای برای مدیریت نوار غزه به عنوان بخشی از اقدامات جهت اجرای توافقات جامع ملی با هدف تقویت وحدت و پایان دادن به اختلافات گفت و گو کرد.

هیات حماس بر تعهد خود به ادامه تلاش‌های ملی برای دستیابی به راه حل‌هایی که مشارکت بین طرف‌های فلسطینی را تقویت کند، تاکید و از نقش مصر در حمایت از آشتی بین گروه‌های فلسطینی قدردانی کرد.

برپایه این گزارش، یک سند مربوط به توافق بین فتح و حماس برای تشکیل کمیته حمایت از مردم غزه منتشر شده است که بر اساس آن، کمیته یاد شده امور نوار غزه را در زمینه‌های مختلف از جمله بهداشت، آموزش، اقتصاد، کشاورزی و امداد مدیریت خواهد کرد. این کمیته با هدف متحد کردن تلاش‌های گروه‌های فلسطینی و رسیدگی به اثرات جنگ اخیر و نظارت بر روند بازسازی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین کار خواهد کرد.

این سند توافق تاکید دارد که کمیته یاد شده از ۱۰ تا ۱۵ شخصیت ملی مستقل فلسطینی که از صلاحیت و پاکدستی برخوردارند تشکیل می‌شود، مشروط بر اینکه این کمیته تابع قوانین فلسطین و تحت نظارت و کنترل مقامات رسمی باشد.

این توافق اشاره دارد که کمیته «کمیته حمایت از جامعه» در نوار غزه پس از اجماع نهایی میان گروه‌های فلسطینی در نشستی که با حضور احزاب مختلف فلسطینی و با تصمیم رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار می‌شود، کار خود را آغاز خواهد کرد.

این کمیته تا زمانی که دلایلی که منجر به تشکیل آن شده است از بین نرود یا برگزاری انتخابات عمومی یا توافق بر سر فرمول جایگزین به کار خود ادامه خواهد داد.

بر اساس این توافق، کمیته یاد شده با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین گذرگاه‌های نوار غزه را مدیریت می‌کند، ضمن اینکه گذرگاه رفح را بر اساس توافقنامه ۲۰۰۵ بازگشایی می‌کند و همچنین صندوق بین‌المللی بازسازی [غزه] را برای ضمانت شفافیت تحت نظارت کشورهای کمک‌کننده تشکیل می‌دهد.

در این سند توافق آمده است که تشکیل کمیته یاد شده با هدف حفظ یکپارچگی سرزمین‌های اشغالی و رد هرگونه اقدامی که نوار غزه را از سایر اراضی فلسطین جدا کند، می‌باشد.

این توافق منعکس کننده تلاش‌های مستمر برای دستیابی به وحدت ملی فلسطین و متحد کردن مدیریت نوار غزه در چارچوب اتحاد سیاسی و اجرایی برای مقابله با چالش‌های کنونی است.


کلید واژگان
حماسمصرنوار غزه
نظرات

آخرین اخبار
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد
بهبود معیشت مردم در فهرست ضروریات اساسی دولت
حمله AFC به پیشنهاد جنجالی فیفا
پیشنهاد جبران قطعی برق صنایع با تعطیلی هفتگی؛ کارگران چه می‌گویند؟
پیشروی ارتش روسیه در اوکراین
سرایا اولیاء الدم خواستار قطع روابط عراق با عربستان پس از حملات اخیر شد
ماجرای بسته اضطراری زمستانی ترامپ برای اوکراین
ذخیره خون کشور در دوران جنگ به 10 روز رسید؛ مشارکت مردم ناجی بیماران شد
حکمت اشراق و راز ماندگاری هویت ایرانی
بهره‌برداری از مسیر راه‌آهن چابهار ـ زاهدان تا پاییز انجام می شود
خبر مهم برای بازار خودرو؛ واردات 70 تا 75 هزار خودرو در دستور کار دولت
آخرین وضعیت ارتباطات در مرز مهران؛ اینترنت رایگان برای زائران اربعین
آخرین آمار اربعین 1405؛ کاهش 85 درصدی جان‌باختگان تصادفات زائران
شرط استقلال برای حفظ آسانی؛ حذف بند فسخ از قرارداد
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم