×
سیاسی
شناسه خبر : 202605
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 18:46
آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز

آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز

کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی: تجارب ملی و بین‌المللی، با حضور هیاتی از سازمان انرژی اتمی ایران در سمرقند آغاز به کار کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدرضا کاردان معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور که در رأس هیاتی به ازبکستان سفر کرده، در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی سمرقند، سخنرانی کرد و به ارایه بیانیه کشورمان پرداخت.

پیشرفت‌های چشمگیر فناوری هسته‌ای ایران در ۵ دهه گذشته

این کنفرانس بین‌المللی در چهار پنل تخصصی برگزار می‌شود که محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور؛ در پنل تخصصی شماره یک شرکت کرد.

کاردان با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد:‌ در پنج دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه علوم و فناوری هسته‌ای از چرخه سوخت هسته‌ای تا تولید رادیوداروهای نجات‌بخش داشته و این دستاوردها با وجود تحریم‌های شدید غیرقانونی و یکجانبه محقق شده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهد خود به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای تاکید می‌کند و در این مسیر از تقویت همکاری میان کشورهای عضو برای به اشتراک گذاشتن دانش، تخصص و بهترین شیوه‌ها حمایت می‌کند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: فناوری هسته‌ای باید ابزاری کلیدی در پاسخ جمعی ما به چالش‌های جهانی باشد. هدف ما در مسیر پیشبرد علوم و فناوری هسته‌ای؛ دستیابی به توسعه پایدار و آینده‌ای روشن‌تر برای همه است.

کاردان تصریح کرد: می‌توانیم از ظرفیت فناوری هسته‌ای برای اعتلای ملت‌هایمان و خدمت به بشریت استفاده کنیم. جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی می‌خواهد که از طریق مشارکت و هم‌افزایی متقابل، یک شبکه همکاری فنی و آموزشی هسته‌ای ایجاد کنند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در بخش پرسش و پاسخ در مورد نقش مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشورمان در سیاست‌گذاری هسته‌ای در ایران عنوان کرد: مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ایران همچون سایر مراکز نظام در سراسر جهان از ابتدایی‌ترین مراحل در تدوین قواعد، اسناد راهنما و استانداردهای مرتبط نقش دارد و در تمامی این مراحل همچون مکان‌یابی تا مرحله برچینش ایفای نقش می‌کنیم. بنابراین همانند هر کشور دیگری مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ایران نقش مهمی را در سیاست‌گذاری هسته‌ای ایران در زمینه‌های ایمنی و امنیت هسته‌ای ایفا می‌کند.

تاثیر فراوان انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد: انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک تاثیر فراوان دارد.

وی افزود: روند توسعه فناوری هسته‌ای از سال‌های قبل آغاز شده و اکنون کشورهای جدیدی در تلاش هستند تا وارد این عرصه شوند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به علاقه‌مندی کشورها به این مساله عنوان کرد: در شرایط کنونی بین‌المللی که تنش‌ها رو به افزایش است باید از تنش بیشتر خودداری کرد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد: انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک تاثیر فراوان دارد.

گروسی با اشاره به فناوری‌های نوین هسته‌ای که از بهره‌وری و کارآیی بالاتری برخوردارند؛ عنوان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده ایفای نقش برای بهره‌مندی صحیح کشورها از این دستاوردها است.

وی عنوان کرد: ازبکستان در تلاش است تا همانند کشورهایی نظیر امارات، عربستان و ... برنامه‌ریزی کند تا بتواند گام‌های اساسی و دقیقی در زمینه رسیدن به اهداف خود در توسعه پایدار انرژی هسته‌ای بردارد.

دیدار نماینده سازمان انرژی اتمی ایران با رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری ازبکستان

محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور در حاشیه برگزاری این کنفرانس در سمرقند با عظیم احمد خادژایف، رییس سازمان انرژی هسته‌ای ازبکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار عظیم احمد خادژایف ضمن اشاره به ریشه‌های تاریخی و روابط دیرینه و دوستانه دو کشور، از آمادگی ازبکستان برای توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این دیدار با اشاره به دوستی تاریخی مردم دو کشور، ضمن اشاره به توانمندی‌های هسته‌ای کشورمان از رییس سازمان انرژی هسته‌ای ازبکستان برای آشنایی با توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران دعوت کرد.

به گزارش ایرنا، گفتنی است این کنفرانس در چهار پنل تخصصی نقش سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حمایت از استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی و تضمین ایمنی تاسیسات هسته‌ای در انطباق با استانداردها و الزامات بین‌المللی؛ جنبه‌های زیست محیطی و اجتماعی استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی در کشورهای سازمان همکاری اسلامی برای دستیابی به توسعه پایدار؛ معرفی و توسعه فناوری‌های هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در کشورهای سازمان همکاری اسلامی به عنوان یک انگیزه مهم برای توسعه علمی و فناوری؛ اولویت‌های کلیدی در آموزش و پرورش و نوآوری و یکپارچه‌سازی فناوری برای توسعه صلح‌آمیز انرژی اتمی برگزار شده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
X
آگهی تبلیغاتی