×
سیاسی
شناسه خبر : 202605
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 18:46
آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز

آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز

کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی: تجارب ملی و بین‌المللی، با حضور هیاتی از سازمان انرژی اتمی ایران در سمرقند آغاز به کار کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدرضا کاردان معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور که در رأس هیاتی به ازبکستان سفر کرده، در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی سمرقند، سخنرانی کرد و به ارایه بیانیه کشورمان پرداخت.

پیشرفت‌های چشمگیر فناوری هسته‌ای ایران در ۵ دهه گذشته

این کنفرانس بین‌المللی در چهار پنل تخصصی برگزار می‌شود که محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور؛ در پنل تخصصی شماره یک شرکت کرد.

کاردان با اشاره به پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد:‌ در پنج دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه علوم و فناوری هسته‌ای از چرخه سوخت هسته‌ای تا تولید رادیوداروهای نجات‌بخش داشته و این دستاوردها با وجود تحریم‌های شدید غیرقانونی و یکجانبه محقق شده است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهد خود به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای تاکید می‌کند و در این مسیر از تقویت همکاری میان کشورهای عضو برای به اشتراک گذاشتن دانش، تخصص و بهترین شیوه‌ها حمایت می‌کند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: فناوری هسته‌ای باید ابزاری کلیدی در پاسخ جمعی ما به چالش‌های جهانی باشد. هدف ما در مسیر پیشبرد علوم و فناوری هسته‌ای؛ دستیابی به توسعه پایدار و آینده‌ای روشن‌تر برای همه است.

کاردان تصریح کرد: می‌توانیم از ظرفیت فناوری هسته‌ای برای اعتلای ملت‌هایمان و خدمت به بشریت استفاده کنیم. جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی می‌خواهد که از طریق مشارکت و هم‌افزایی متقابل، یک شبکه همکاری فنی و آموزشی هسته‌ای ایجاد کنند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در بخش پرسش و پاسخ در مورد نقش مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشورمان در سیاست‌گذاری هسته‌ای در ایران عنوان کرد: مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ایران همچون سایر مراکز نظام در سراسر جهان از ابتدایی‌ترین مراحل در تدوین قواعد، اسناد راهنما و استانداردهای مرتبط نقش دارد و در تمامی این مراحل همچون مکان‌یابی تا مرحله برچینش ایفای نقش می‌کنیم. بنابراین همانند هر کشور دیگری مرکز نظام ایمنی هسته‌ای ایران نقش مهمی را در سیاست‌گذاری هسته‌ای ایران در زمینه‌های ایمنی و امنیت هسته‌ای ایفا می‌کند.

تاثیر فراوان انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد: انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک تاثیر فراوان دارد.

وی افزود: روند توسعه فناوری هسته‌ای از سال‌های قبل آغاز شده و اکنون کشورهای جدیدی در تلاش هستند تا وارد این عرصه شوند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به علاقه‌مندی کشورها به این مساله عنوان کرد: در شرایط کنونی بین‌المللی که تنش‌ها رو به افزایش است باید از تنش بیشتر خودداری کرد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در کنفرانس بین‌المللی چشم‌اندازهای استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد: انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در توسعه پایدار انرژی‌های پاک تاثیر فراوان دارد.

گروسی با اشاره به فناوری‌های نوین هسته‌ای که از بهره‌وری و کارآیی بالاتری برخوردارند؛ عنوان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده ایفای نقش برای بهره‌مندی صحیح کشورها از این دستاوردها است.

وی عنوان کرد: ازبکستان در تلاش است تا همانند کشورهایی نظیر امارات، عربستان و ... برنامه‌ریزی کند تا بتواند گام‌های اساسی و دقیقی در زمینه رسیدن به اهداف خود در توسعه پایدار انرژی هسته‌ای بردارد.

دیدار نماینده سازمان انرژی اتمی ایران با رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری ازبکستان

محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور در حاشیه برگزاری این کنفرانس در سمرقند با عظیم احمد خادژایف، رییس سازمان انرژی هسته‌ای ازبکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار عظیم احمد خادژایف ضمن اشاره به ریشه‌های تاریخی و روابط دیرینه و دوستانه دو کشور، از آمادگی ازبکستان برای توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

محمدرضا کاردان، معاون سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این دیدار با اشاره به دوستی تاریخی مردم دو کشور، ضمن اشاره به توانمندی‌های هسته‌ای کشورمان از رییس سازمان انرژی هسته‌ای ازبکستان برای آشنایی با توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران دعوت کرد.

به گزارش ایرنا، گفتنی است این کنفرانس در چهار پنل تخصصی نقش سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حمایت از استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی و تضمین ایمنی تاسیسات هسته‌ای در انطباق با استانداردها و الزامات بین‌المللی؛ جنبه‌های زیست محیطی و اجتماعی استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی در کشورهای سازمان همکاری اسلامی برای دستیابی به توسعه پایدار؛ معرفی و توسعه فناوری‌های هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز در کشورهای سازمان همکاری اسلامی به عنوان یک انگیزه مهم برای توسعه علمی و فناوری؛ اولویت‌های کلیدی در آموزش و پرورش و نوآوری و یکپارچه‌سازی فناوری برای توسعه صلح‌آمیز انرژی اتمی برگزار شده است.


نظرات

آخرین اخبار
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد