×
سیاسی
شناسه خبر : 202561
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 11:12
احمدی: دولت در سال آینده قابلیت واردات بنزین به اندازه نیاز را دارد

احمدی: دولت در سال آینده قابلیت واردات بنزین به اندازه نیاز را دارد

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس مخالف افزایش قیمت بنزین است چراکه محدودیت واردات بنزین حذف شده و دولت می‌تواند در سال آینده به میزان نیاز بنزین وارد کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: موسی احمدی با اشاره به مصوبه مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره مجوز به دولت برای واردات بنزین در سال آینده گفت: مجلس جزء ۱ بند (ت) تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تصویب کرد که به موجب آن به شرکت‌های دولتی تابعه وزارت نفت اجازه داده شده تا با رعایت اصل ۵۳ قانون اساسی، نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآورده‌های نفتی تا سقف ردیف‌های در نظر گرفته شده اقدام کنند.

وی یادآور شد: دولت در لایحه بودجه تقدیمی به مجلس، ۶۵ هزار میلیارد تومان از محل تهاتر خارجی و ۶۵ هزار میلیارد تومان از محل تهاتر داخلی برای واردات بنزین در نظر گرفته بود. مجلس سقف ۱۳۰ هزار میلیارد تومان را در ردیف حفظ کرده و تاکید دارد هیچ افزایش قیمتی برای بنزین لحاظ نشود و در عین حال محدودیت واردات بنزین نیز حذف شده است؛ بنابراین، دولت می‌تواند در سال آینده به هر میزان که نیاز باشد بنزین وارد کند.

رییس کمیسیون انرژی یادآور شد: دولت طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها مکلف است قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح کند. قیمت فروش داخلی بنزین، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید و گاز مایع را به گونه‌ای تعیین کند که کمتر از ۹۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس نباشد؛ این قانون در طول برنامه‌های پنجم و ششم توسعه به‌طور کامل اجرا نشده است و دولت اختیار تعیین قیمت را دارد.

وی همچنین گفت: ماده ۴۶  برنامه هفتم نیز به موضوع مدیریت و نحوه مصرف بنزین، نفت، گاز و سایر حامل‌های انرژی شبکه حمل و نقل کشور تأکید داشته و به تنوع در سبد سوختی کشور و سازوکارهایی برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و جلوگیری از قاچاق سوخت پرداخته است. براساس این ماده، به منظور رفع ناترازی بنزین و ایجاد تنوع در سبد سوختی کشور، سازمان برنامه و بودجه مکلف است با همکاری وزارتخانه‌های مرتبط، برنامه جامع تامین و تخصیص حامل‌های انرژی شبکه حمل و نقل کشور را تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند. این برنامه جامع باید حداکثر ظرف ۶ ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون تهیه شود.

احمدی افزود: هدف‌گذاری برنامه هفتم این است که تولید روزانه بنزین به ۱۲۹ میلیون لیتر برسد که در حال حاضر، تولید بنزین در کشور به این هدف نزدیک است لذا باید تمرکز دولت بر توسعه سایر سوخت‌ها، کنترل مصرف بنزین و افزایش تولید برای کنترل قیمت باشد.

رییس کمیسیون انرژی اضافه کرد: در برنامه هفتم حکم مهمی مبنی بر ایجاد سازمان راهبردی در زیرمجموعه دولت برای موضوع انرژی آمده است. هدف از تشکیل این سازمان، ایجاد هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و مدیریت ناترازی انرژی در بخش‌های مختلف است. این سازمان موظف به پیگیری اجرای طرح‌های بهینه‌سازی انرژی و تعیین میزان و نحوه تخصیص یارانه‌های انرژی در هر بخش است.

به گزارش ایسنا، احمدی در جمع بندی گفت: این تصمیمات به منظور بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تامین نیازهای اساسی مردم اتخاذ شده است لذا امیدوارم با اجرای صحیح این مصوبات، مشکلات موجود در زمینه تامین بنزین و ارز مورد نیاز برطرف شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
انتقاد اژه‌ای از رواج واژگان «تندرو» و «کندرو» در ادبیات سیاسی
توقیف ساعتی 40 هزار دستگاه خودرو متخلف
لاریجانی : توطئه آمریکایی-صهیونیستی پشت جنگ اخیر بود
بسته شدن 3 پنجره نقل‌وانتقالاتی مس رفسنجان با اعلام رسمی فیفا
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه برکناری
رقابت 14 فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره جهانی فیلم فجر
بازتاب عملکرد درخشان کشتی ایران در سایت اتحادیه جهانی
مجلس با یک فوریت لایحه «جنایات بین‌المللی» موافقت کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 آذر 1404+ جدول
هوای تهران همچنان در وضعیت قرمز
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (133) « تاکستان»
ترامپ: طرح صلح اوکراین به 22 بند کاهش یافت
پاکستان ادعای افغانستان مبنی بر حمله به این کشور را رد کرد
ترامپ: چین با تسریع خرید کالاهای آمریکایی موافقت کرد
سقف تازه بلیت هواپیما 6.9 میلیون
حماس: ساکنان غزه بر اثر بارش باران در چادرها گرفتار شده‌اند
ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به محورهای شمالی کشور
ویتکاف در مسیر دیدار با پوتین؛ جزئیات تازه از طرح صلح 28 ماده‌ای
شرایط لبنان و سیاست حزب‌الله
گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر امور‌خارجه ونزوئلا
ایران تهدید هسته‌ای نیست؛ اقدامات آمریکا سیاسی است
انتخابی اخلاقی در برابر اقتصاد رانتی
نقشه جدید رژیم صهیونیستی برای کرانه باختری
بسیج؛ کنشگری مردمی در عصر شبکه‌ای
ترامپ: به پیشرفت‌هایی درباره اوکراین دست یافتیم
اوکراین در مسیر پذیرش اجتناب‌ناپذیر طرح صلح ترامپ
راز ریزش ده‌میلیونی یارانه‌بگیران ایران
اقتصادنگار | اوضاع شیر تو شیر محصولات لبنی!
نشست سه جانبه در قاهره برای اجرای مرحله دوم آتش بس غزه
X
آگهی تبلیغاتی