×
اقتصادی
شناسه خبر : 202532
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/14 ساعت 23:52
هند کسوف مصنوعی ایجاد می‌کند

هند کسوف مصنوعی ایجاد می‌کند

سازمان فضایی هند با هدف ایجاد کسوف مصنوعی ماهواره به فضا پرتاب می‌کند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: یک ماموریت اروپایی که از دو ماهواره برای ایجاد کسوف مصنوعی در مدار زمین استفاده خواهد کرد، فردا در ساعت ۵:۴۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴:۱۲ به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد.

ماموریت پرتاب ماهواره‌ی پروبا-۳(Proba-۳) آژانس فضایی اروپا(ESA) که قرار بود امروز، چهارشنبه در ساعت ۵:۳۸ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(به وقت ایران) بر فراز یک وسیله نقلیه پرتاب ماهواره پولار هند(PSLV) از مرکز فضایی ساتیش داوان به فضا پرتاب شود با تعویق یک روزه مواجه شد و این پرتاب فردا انجام می‌شود.

آژانس فضایی اروپا و شرکای بخش خصوصی آن، توسعه این ماموریت ۲۰۰ میلیون یورویی را در سال ۲۰۱۴ آغاز کردند. این چهارمین پرواز از سری تلاش‌های مداری کم‌هزینه پروبا است که فناوری را به نمایش می‌گذارد.

سه ماهواره دیگر شامل پروبا-۱ که یک ماهواره رصدی زمین با ابزار ابرطیفی جدید بود که در سال ۲۰۰۱ پرتاب شد. پروبا-۲، یک فضاپیمای مطالعه خورشید با بیش از ۲۰ محموله فناوری و علمی بود که در سال ۲۰۰۹ پرواز کرد. پروبا-V که در سال ۲۰۱۲ برای نقشه‌برداری از پوشش گیاهی زمین با استفاده از تجهیزات علمی ابتکاری پرتاب شد. همه این پیشینیان هنوز در مدار زمین هستند.

پروبا-۳ از دو ماهواره تشکیل شده است که روی هم حدود ۱۲۱۰ پوند(۵۵۰ کیلوگرم) وزن دارند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این ماهواره در دورترین حالت در فاصله ۶۰۵۳۰ کیلومتری از زمین و در نزدیک‌ترین حالت در فاصله ۶۰۰ کیلومتر از زمین قرار می‌گیرد.

مقامات آژانس فضایی اروپا در شرح ماموریت پروبا-۳ نوشتند: پس از یک دوره آماده‌سازی کوتاه، این دو ماهواره از هم جدا شده و به یک مدار پشت سر هم امن وارد خواهند شد.  

سپس کار واقعی ماموریت آغاز خواهد شد که نمایشی از شکل‌گیری در حال پرواز است که مشابهش را قبلا هرگز ندیده‌ایم.

مقامات آژانس فضایی اروپا نوشتند: برای اولین بار در جهان، دو ماهواره با نام‌های کورونوگراف(Coronagraph) و فضاپیمای اوکالتر(Occulter) موقعیت خود را در فاصله حدودا ۱۵۰ متر به مدت شش ساعت در یک زمان حفظ می‌کنند. در واقع، این زوج یک ماهواره غول پیکر مجازی را تشکیل خواهند داد و این اتفاق به صورت مستقل و بدون اتکا به راهنمایی از زمین به دست خواهد آمد.

اوکالتر قرص خورشید را از دید کورونوگراف مسدود می‌کند و خورشید گرفتگی کاملی را برای فضاپیمای دوم ایجاد می‌کند. این به کورونوگراف اجازه می‌دهد تا تاج خورشید را که اتمسفر بیرونی داغ و غیرقابل درک خورشید است، مطالعه کند که معمولا در تابش خیره کننده ستاره ما گم می‌شود.

در مقایسه با یک گرفتگی کامل روی زمین، که هر یک از آنها فقط چند دقیقه طول می‌کشد و تنها حدود ۶۰ بار در قرن رخ می‌دهد، پروبا-۳ قادر خواهد بود تاج را به مدت شش ساعت در هر ۱۹ ساعت و ۳۶ دقیقه یک بار مطالعه کند.

پروبا-۳ که انتظار می‌رود حداقل دو سال به کار خود ادامه دهد، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا برخی از معماهای خورشید را حل کنند، از جمله اینکه چرا تاج خورشیدی بسیار داغ است و چگونه باد خورشیدی تا چنین سرعت‌های فوق‌العاده‌ای شتاب می‌گیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ شنیده شدن صدای انفجار در سیریک و قشم
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون
سیتی‌بانک: احتمال افت 20 درصدی قیمت طلا در تابستان
قیمت بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی مشخص شد