×
بین الملل
شناسه خبر : 202490
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/14 ساعت 15:05
اف-14‌های ایران به‌روز شده‌اند

نشنال اینترست؛

اف-14‌های ایران به‌روز شده‌اند

رسانه آمریکایی در یادداشتی درباره استفاده ایران از جنگنده‌های «گرومن اف-14 تام‌کت» ساخت شرکت گرومن این کشور نوشته، ناوگان تامکت‌هایی که هنوز تهران آن‌ها را به پرواز درمی‌آورد، طی چند دهه برای کارآیی داشتن در عصر جدید هوانوردی تغییر و تحول یافته‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی نوشته به‌رغم قصد واشنگتن برای محدود و تضعیف کردن نیروی هوایی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران توانست طی چند دهه به طور موفقیت‌آمیزی با مهندسی معکوس، جنگنده‌های اف-۱۴ تام‌کت را متناسب با نیازهای عصر جدید هوانوردی بهبود ببخشد.

رسانه آمریکایی در یادداشتی درباره استفاده ایران از جنگنده‌های «گرومن اف-۱۴ تام‌کت» ساخت شرکت گرومن این کشور نوشته، ناوگان تامکت‌هایی که هنوز تهران آن‌ها را به پرواز درمی‌آورد، طی چند دهه برای کارآیی داشتن در عصر جدید هوانوردی تغییر و تحول یافته‌اند.

در این یادداشت که در نشریه نشنال اینترست منتشر شده، آمده است: «اف‌-۱۴ تام‌کت» بیش از پنج دهه پیش، برای اولین بار به کار گرفته شد. در حالی که این جنگنده‌ها با هواپیماهای جدیدتر نسل بعدی آن در آمریکا جایگزین شده‌اند، هنوز در ایران به کار گرفته می‌شوند.

رساه آمریکایی نوشته تهران که اصلی‌ترین دشمن آمریکاست، این جنگنده‌ها را اوایل انقلاب اسلامی و پیش از سقوط شاه ایران وارد کرده بود. ناوگان تام‌کت‌هایی که هنوز از سوی تهران به پرواز در می‌آیند، طی چند سال تغییر و تحول یافته‌اند تا مناسب استفاده در عصر جدید هوانوردی باشند.

دلیل محبوبیت اف-۱۴

طبق این گزارش، تام‌کت‌ها محصول جانبی برنامه «جنگنده تاکتیکی آزمایشی نیروی دریایی آمریکا» در سال ۱۹۵۰ بود. طبق این دستورالعمل، نیروی دریایی و هوایی آمریکا ماموریت داشتند از وسیله واحدی برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده در ماموریت‌های هر ۲ نیرو استفاده کنند.

به عبارت دیگر، این وسیله جدید باید به عنوان یک جنگنده بمب‌افکن و رهگیر عمل می‌کرد. کارخانه صنایع دفاعی «نورث‌روپ گرومن» در نهایت، برای تولید این محصول قرارداد بست که نمونه اولیه آن هواپیمای اف-۱۴ بود که تبدیل به جنگنده‌ای هوا به هوا شد که قابلیت پرواز با سرعتی بیش از ۲.۲ ماخ را داشت.

در ادامه این مطلب آمده است: تام‌کت‌ها قرار بود مرگ‌بار باشند. هر یک از این جنگنده‌ها به آتشبار «ام-۶۱ای-۱» شرکت جنرال الکتریک مجهز بود که گلوله‌های ۲۰ میلی‌متری شلیک می‌کرد. این جنگنده همچنین به هشت جایگاه حمل تسلیحات و مهمات، از حمله موشک‌های کوتاه‌بر، میان‌برد و دوربرد هوا به هوای «ای‌آی‌ام-۹»، «ای‌آی‌ام-۵۴» و «ای‌آی‌ام-۷» مجهز بود.

علاوه بر این این اف-۱۴ تامکت قادر به حمله مهمات هوا به زمین مانند بمب‌های خوشه‌ای «سی‌بی‌یو» و بمب‌های «راک‌آی» است.

نشنال اینترسنت نوشت: تام‌کت به دلیل برخورداری از توانمندی‌های برجسته و حرفه‌ای، فورا، به جنگنده‌ای مطلوب تبدل شد. این جنگنده،‌ به‌ویژه، برای خلبان‌های ایرانی ایده‌آل محسوب می‌شد، چراکه به طور موثری عملکرد جنگنده‌های «میگ-۲۵ فاکس‌بت» متعلق به دوره اتحادیه جماهیر شوروی را به چالش می‌کشید که طی دهه ۷۰ میلادی برفراز ایران به پرواز در می‌آمدند.

سپس، «ریچارد نیکسون» رئیس‌جمهور وقت آمریکا که در دوران ریاست‌جمهوری خود به دنبال متحدانی در منطقه آسیا بود، در نهایت، ترجیح داد که ۷۹ جنگنده تام‌کت را به ایران در غرب آسیا بفروشد.

مهندسی معکوس موفق اف-۱۴

به گزارش ایسنا، نشنال اینترست پایان این مطلب با اشاره به توانمندی‌های دفاعی ایران برای بهره‌گیری از این جنگنده‌های متناسب با چالش‌ها و نیازهای روز هوانوردی و رزمی نوشت: از سقوط حکومت پهلوی در ایران، آمریکا به دنبال محدود کردن ناوگان هوایی جمهوری اسلامی ایران بود. طی چند سال، ایران به طور موفقیت‌آمیزی توانست موانع ایجاد شده توسط واشنگتن را با مهندسی معکوس قطعات این جنگنده‌ها از طریق تهیه این قطعات، دور بزند.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ آتش سوزی و عقب نشینی کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟