نورنیوز- گروه سیاسی: برخی از وزراء در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شده و به سوالات آنان پاسخ دادند.
مهاجرانی: استاندار البرز ابقا خواهد شد
سخنگوی دولت گفت که استاندار البرز ابقا خواهد شد.
فاطمه مهاجرانی اعلام کرد که استاندار البرز ابقا خواهد شد.
عراقچی: نشست وزرای خارجه آستانه در دوحه برگزار میشود
وزیر امور خارجه با اعلام اینکه ابتدای هفته آینده نیز به قطر خواهم رفت از برگزاری نشست وزرای خارجه آستانه در دوحه به علت حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در اجلاس دوحه خبر داد.
عباس عراقچی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت اعلام کرد: انشاءالله روز جمعه به بغداد سفر خواهم کرد و دیدارهایی خواهم داشت. ابتدای هفته آینده نیز به قطر خواهم رفت تا در اجلاس دوحه فروم شرکت کنم.
وی گفت: در دوحه، نشست وزرای خارجه آستانه به علت حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در اجلاس دوحه برگزار میشود؛ البته قطر در این نشست حضور نخواهد داشت و چون این وزرا در دوحه هستند، نشست را آنجا برگزار میکنیم.
رفیعزاده: آزمون استخدامی دولت ۲۳ آذر برگزار میشود
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی ۲۳ آذر ماه برگزار می شود.
علاءالدین رفیع زاده گفت: سامانهای راهاندازی کردیم و کلیه دستگاهها تا آخر آذر فرصت دارند اطلاعات کلیه کارکنان شرکتیشان را وارد این سامانه کنند. با پایان این مهلت ما بر اساس تحلیلهای کارشناسی در این باره تصمیمگیری میکنیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم اتفاقات خوبی بیفتد.
رفیع زاده در عین حال طرح ساماندهی کارکنان دولت را مسئلهای جدا از این سامانه دانست و گفت: این طرح توسط نمایندگان مجلس تهیه شده و مسیر قانونی خودش را طی میکند. ما معتقدیم که طرح مذکور اشکالات عدیدهای دارد و قطعا دولت را در مرحله اجرا دچار مشکل میکند. تلاش خواهیم کرد مسیر کارشناسی شدهای را دنبال کنیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به آزمون استخدامی وزارت بهداشت و درمان گفت: فعلا مقدماتش در دست آماده شدن است و احتمالا دو ماه زمان میبرد، اما آزمون دستگاههای اجرایی ۲۳ آذر برگزار میشود.
کاظمی: رئیسجمهور نگاه ویژهای به نظام تعلیم و تربیت دارد
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: رویکرد دولت چهاردهم محرومیت زدایی از فضاهای آموزشی و کیفیت به آموزش کشور است.
علیرضا کاظمی بیان کرد: مرجع تصویب کننده تاثیر قطعی معدل شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در خصوص هر نوع تغییری شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم می گیرد.
وی اظهار کرد: یکی از نگاه های خوب آقای پزشکیان در این دوره که تاکنون بی سابقه بوده، تمرکز بر مسائل نظام تعلیم و تربیت است. بارها اعلام کردند و تاکنون شش جلسه اختصاصی برگزار شده است. آخرین جلسه دیشب بود. رئیس جمهور بر دو موضوع توسعه عدالت اجتماعی با رویکرد محرومیت زدایی از فضاهای آموزشی و کیفیت به آموزش کشور تاکید داشتند. در این چارچوب اجرایی، روش هایی در حال طراحی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: هنوز قانون حجاب ابلاغ نشده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باره آخرین وضعیت قانون حجاب و عفاف گفت:رفت و آمدهایی بین دولت و مجلس در جریان است و هنوز ابلاغ نشده است.
عباس صالحی گفت: نسخههای مختلفی از حجاب و عفاف مطرح است، همین امروز هم در هیات دولت صحبت داشتیم که گفتگوهای تکمیلی را انجام بدهیم.
وی افزود: باید گفتگو شود تا زمینههای اجرایی بهتری رای آن پیدا کرد
صالحی امیری: سه ثبت جهانی داشتیم
وزیر میراث و گردشگری از سه ثبت جهانی توسط جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
رضا صالحی امیری ، اظهار کرد: ما سه ثبت جهانی داشتیم اول جشن مهرگان که یونسکو آن را ثبت جهانی کرد. این جشن که در ماه آغازین پاییز شروع میشود میان ما و تاجیکستان ثبت مشترک شد.
وی یادآور شد: ما در گذشته ۲۶ اثر ناملموس فرهنگی داشتیم که با سه ثبت اخیر به مرز ۲۹ اثر ثبت شده رسیدیم.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: در مورد نوروز هم مغولستان به عنوان سیزدهمین کشور به آن پیوست.
صالحی امیری ادامه داد: ساز رباب هم دیگر اثری بود که در یونسکو ثبت شد.
کمک ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از حضور کارشناسان ژاپنی در ایران برای کمک به احیای دریاچه ارومیه خبر داد.
شینا انصاری گفت: قرار شد ژاپن در احیای دریاچه ارومیه به ایران کمک کند
سیمایی صراف: با تشکلهای دانشجویی از طیفهای مختلفی جلسه داشتم
وزیرعلوم تحقیقات و فن آوری با بیان اینکه جلسات مختلفی با تشکلها از طیفهای مختلفی داشتیم یادآور شد که این تشکلها پیشنهادات متعددی داشتند که آنها را شنیدیم .
حسین سیماییصراف با اشاره به در پیش رو بودن روز دانشجو اظهار کرد: در این ماه جلسات مختلفی با تشکلها داشتم که از طیفهای مختلفی بودند و پیشنهادات متعددی هم داشتند که آنها را شنیدیم و پیگیری نیز خواهیم کرد.
وی افزود: از همه همکاران در دولت به ویژه همکاران دانشگاهی دولت هم خواسته ایم که خودشان و معاونین آنان در دانشگاهها در این ایام حضور داشته باشند و پاسخگوی پرسشهای دانشجویان باشند. رئیسجمهور و معاون اول هم بر این موضوع تاکید دارند.
وزیر علوم یادآور شد: همچنین تلاش داریم پارکهای علم و فناوری توسعه یابد تا سطح اشتغال برای فارغالتحصیلان ما در دانشگاهها بالاتر رود.
همتی: ۵ میلیون نفر تحت پوشش بیمه های تکمیلی هستند
وزیر اقتصاد و امور دارایی تاکید کرد: موضوع بیمه های تکمیلی بحث پیچیدهای است و اکنون ۲۵ میلیون نفر تحت پوشش بیمه های تکمیلی هستند.
عبدالناصر همتی بیان کرد: بحث بیمه های تکمیلی بحث بسیار پیچیدهای است. به خصوص درباره بیمه های تکمیلی درمانی که از اول برای هزینههای بیمارستانی طراحی شد، اما جذابیت آن یکباره بالا رفت و ۲۵ میلیون نفر اکنون تحت پوشش بیمههای تکمیلی هستند، بنابراین باید تمام ابعاد بررسی شود.
معاون علمی رئیس جمهور: نمایشگاه «ایران ساخت» ۲۳ آذر برگزار میشود
معاون علمی رییسجمهور گفت: نمایشگاه «ایران ساخت» هفته آینده برگزار می شود.
حسین افشین گفت: اعتبار مالیاتی به همه شرکتهای دانشبنیان و همه شرکتهایی که میتوانند از اعتبار مالیاتیشان برای تحقیق و توسعه استفاده کنند تعلق میگیرد قطعا به تعهداتی که در قانون مندرج است، عمل میکنیم.
وی از برگزاری نمایشگاه «ایران ساخت» در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: از دانشگاهها، اساتید و دانشجویان دعوت میکنیم با مراجعه به این نمایشگاه تجهیزات مورد نیازشان را با تخفیف از این نمایشگاه خریداری کنند.
دبیری خبر داد: بررسی ۲۹ لایحه اولویتدار دولت در مجلس با محوریت مسائل معیشتی
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران ۲۹ لایحه اولویتدار را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است که هدف آن پرداختن به مسائل معیشتی و اجتماعی مردم است.
شهرام دبیری اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران ۲۹ لایحه اولویتدار را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است که هدف آن پرداختن به مسائل معیشتی و اجتماعی مردم است. این لایحهها شامل موضوعاتی از جمله هدفمند کردن یارانهها، بهبود حمل و نقل عمومی و جلوگیری از خشونت علیه زنان است.
وی افزود: مهمترین موضوع در این لایحهها، هدفمند کردن یارانههاست. در این راستا، پیشنهاد شده که کارت سوخت به نام افراد صادر شود و نه به نام خودرو، تا عدالت بیشتری در توزیع یارانهها برقرار شود. همچنین، دولت قصد دارد یارانههای دهکهای بالا را به تدریج قطع کند تا منابع بیشتری به دهکهای پایین اختصاص یابد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور تأکید کرد: دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. این موضوع به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانهها مورد توجه قرار گرفته است.
بهروزآذر: درباره قانون عفاف و حجاب سعی میکنیم همه جوانب را بسنجیم
معاون زنان رئیس جمهور تاکید کرد: در خصوص قانون عفاف و حجاب سعی می کنیم مسیری که در چارچوب قانون است پیش ببریم و دغدغه همه مردم و گروه های ذی نفع باید دیده شود.
زهرا بهروزآذر بیان کرد: به مناسبت روز دانشجو دیروز در دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور یافتم. گفت وگویی با نمایندگان تشکل های دانشجویی خواهم داشت. ۶۱ درصد ورودی دانشگاه ها زنان هستند. زنان امروز عرصه علم و فناوری را راهبری می کنند و امیدواریم همین گونه بتوانند بدرخشند.
وی در ادامه در خصوص قانون عفاف و حجاب بیان کرد: سعی می کنیم مسیری که در چارچوب قانون است پیش ببریم. دغدغه همه مردم و گروه های ذی نفع باید دیده شود. افرادی که تا الان صدای شان شنیده نشده شنیده شود. خیلی ها ابراز نگرانی می کنند که اثر منفی داشته باشد. باید از وجوه مختلف نگاه کنیم و سعی می کنیم همه جوانب را بسنجیم.
دستور رئیسجمهور به مرکز ملی فضای مجازی برای بررسی طرح رفع فیلترینگ
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طرح دولت برای رفع فیلترینگ در شورای سران مطرح و بحثهای جدی درباره آن شکل گرفت. رئیس جمهور به مرکز ملی فضای مجازی ماموریت داد تا این طرح را از زوایای مختلف بررسی کند.
«سید ستار هاشمی» افزود: فضای مجازی فقط بعد فنی ندارد و ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به دنبال آن است. مرکز ملی فضای مجازی با حضور دستگاههای مختلف در حال برگزاری جلسات هستند و در کنار این طرح، طرحهای دیگر ارسالی نیز مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی گفت: یکی از اتفاقات خوب این است که اکنون وجه اشتراکی خوبی شکل گرفته است، اما بههر حال در برخی موارد اختلاف نظرهایی وجود دارد که دوستان تلاش میکنند تا همگرایی اتفاق بیفتد.
هاشمی تاکید کرد: در این مورد ضرورت دارد که وفاق و همگرایی اتفاق بیفتد، چرا که چنین تصمیماتی که در لایه کارشناسی و همراه با وفاق و همگرایی اتخاذ شود،دیگر بازگشت پذیر نیستند.
وزیر ارتباطات در ادامه بیانداشت: از منظومههای ماهوارهای برای ایجاد ارتباطات در مناطق صعبالعبور استفاده میشود، اما حقوق سرزمینی باید در این زمینه رعایت شود.
وی درباره تماسها و پیامکهای مزاحم گفت: این تماسها نسبت به قبل کمتر شده و بررسی آنها در دستور کار قرار دهد. در سازمان تنظیم مقررات یکسری سامانه وجود دارد که کارشان مقابله با تخلفها است.
این خبر تکمیل می شود