×
سیاسی
شناسه خبر : 202406
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/14 ساعت 07:48
تخت روانچی: در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ایران است

تخت روانچی: در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ایران است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: براساس گزارش معاون وزیر خارجه در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است.

نورنیوز - گروه سیاسی: ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح نشست این کمیسیون با موضوع بررسی مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، گفت: براساس گزارش معاون وزیر خارجه در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است.

 رضایی در تشریح جلسه عصر سه‌شنبه ۱۳ آذر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران افزود: در این نشست مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و کاظم غریب آبادی معاون بین الملل وزیر امور خارجه مهمان کمیسیون بودند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: موضوع جلسه درباره مذاکرات اخیر وزارت خارجه با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان بود که در ژنو برگزار شد.

وی با بیان اینکه تخت روانچی و غریب آبادی گزارشی از مذاکرات اخیر ارائه داده و به پرسش‌های اعضا پاسخ دادند، گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدف از این گفت وگوها را صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی اعلام کرد و تاکید داشت که ما در ژنو مذاکره نکردیم بلکه صرفاً گفت وگو و تبادل نظر انجام شد. چرا که متن لازم برای مذاکره وجود نداشت.

رضایی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت که بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکردند و ما تلاش داشتیم که اول چارچوب کار را در گفت وگوها مشخص کنیم و هنوز با مذاکره خیلی فاصله داریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد که در این مرحله احساس کردیم که گفت وگو مفید است و راجع به مسائل مختلف اعم از موضوع هسته‌ای، مسائل فلسطین و لبنان صحبت کردیم و آنها هم دغدغه خود در ارتباط با اوکراین را مطرح کردند.

اسنپ بک فعال شود از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

رضایی تاکید کرد: طبق گفته تخت‌روانچی درباره اقدامات متقابل ایران در صورت احیای اسنپ بک، یکی از گزینه‌ها خروج از NPT بود.

وی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد که احتمالاً ما یک دور دیگر هم تبادل نظر با اروپا داشته باشیم و همه گفت وگوها در چارچوب مقررات و نظام بوده و بدون خوش‌بینی کاذب در گفت وگوها شرکت کرده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق گفته معاون سیاسی وزیر امور خارجه، گفت وگوها خلاف نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیست و با مجوز انجام شده است. همچنین تخت روانچی به این موضوع اشاره کرد که برای دور بعدی گفت وگوها هنوز زمانی تعیین نشده است.

گفت وگوها درباره موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود

رضایی گفت: معاون بین الملل وزیر امور خارجه هم به عدم شکل گیری مذاکره اشاره داشت و اینکه بیشتر گفت وگوها در موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود و البته درباره اقدامات تقابلی هم صحبت شد.

وی ادامه داد: غریب آبادی اعلام کرد که در این گفت وگوها از برخی اقدامات اخیر علیه کشورمان از جمله تحریم کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، بیانیه اخیر اروپا درباره جزایر ایرانی و قطعنامه شورای حکام انتقاد کرده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معاون بین الملل وزیر امور خارجه گفت که در ارتباط با موضوع هسته‌ای وارد جزئیات نشدند و تاکید کرد که اروپا به تعهد خودش بعد از خروج ترامپ از برجام عمل نکرد و قرار شد که گفت وگوها ادامه پیدا کند تا جزئیات مشخص شود.

رضایی با اشاره به سخنان غریب آبادی مبنی بر اینکه تجربه دور گذشته و مذاکره با غرب جلوی چشمان آنهاست و حتماً آن را مد نظر قرار خواهند داد، تاکید کرد: اعضا و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس مطالب خود را در این نشست درباره مذاکره با سه کشور اروپایی مطرح کردند.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون از برخوردهای گذشته اروپا و به ویژه اقدامات خباثت آلود آنها مانند همراهی با آمریکا در تحریم‌ها، بیانیه آنان در ارتباط با جزایر سه گانه ایرانی، تحریم‌های اخیر کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، اقدامات خصمانه دولت آلمان در محدودیت‌های ایجاد شده برای کنسولگری‌ها و ارتباطات ما و برخوردهای دول اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران انتقاد و تاکید کردند که لازم است از تجربه گذشته به ویژه در برجام عبرت گرفته شود.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان تاکید کردند که مذاکره برای مذاکره نباید باشد و باید منجر به منافع اقتصادی برای کشور و برای مردم شود، مردم را از شعارهایی مثل فشار حداکثری نباید ترساند و نباید در مذاکرات منفعلانه برخورد کرد.

وی افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی گفتند مذاکرات حتماً باید در چارچوب‌ها انجام بگیرد و نباید پیام ضعف به دشمن داده شود و باید با مجلس هم در این زمینه‌ها مشورت صورت بگیرد.

رضایی گفت: ابرهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی در جمع بندی این جلسه اعلام کرد که محورهای گفت وگو باید در چارچوب‌های پذیرفته شده و خطوط کلی نظام جمهوری اسلامی باشد و از گفت وگو درباره برخی موضوعات مثل حقوق بشر یا در واقع برخی پیشرفت‌های ما در موضوع هسته‌ای به جد پرهیز شود و در واقع گفت وگو و مذاکره در موضوع هسته‌ای صرفاً باید در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها انجام شود.

مذاکره با غرب باید از موضع اقتدار باشد

وی اظهارداشت: رئیس کمیسیون بیان کرد که گفت وگو با غرب باید از موضع اقتدار باشد و نباید در کشور ترامپ‌هراسی راه بیندازیم و از خوش‌بینی به غرب هم باید پرهیز کنیم.

رضایی خاطرنشان کرد: عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به این موضوع هم اشاره کرد که ظرفیت لازم در اروپا برای گفت وگو یا مذاکره وجود ندارد، چون آنها اختیاری از خودشان ندارند و در مذاکرات نباید دچار خطای سیاسی شویم و گفت وگوی بعدی باید با رعایت ملاحظات جدی کشور صورت بگیرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صعود عراق به پلی‌آف بین قاره‌ای با شکست دراماتیک امارات+ فیلم شادی هواداران
گزارش تصویری | تصاویری دیدنی از رقص شفق قطبی در آسمان شب
نجات معجزه‌آسای کودک شیرخوار در تربت‌حیدریه
گوترش: گسترش تروریسم در آفریقا به بحران انسانی دامن می‌زند
تکرار گزافه‌گویی‌های ترامپ علیه ایران در دیدار با محمدبن سلمان
نورنما | واژگونی خودرو در آفرود و لحظه له شدن سرنشینان!
پزشکیان: رعایت قوانین عفاف و حجاب باید از مدیران و کارکنان آغاز شود
پایان بازی ایران 0( 3)_ (4) 0 ازبکستان + فیلم ضربه پنالتی عجیب میلاد محمدی
آلودگی مهمان دائمی تهرانی‌ها می‌شود
مشکل اینترنت رفع شد
ارمغان طلایی غلامرضا فرخی برای کشتی فرنگی ایران + آمار مدال‌های طلای کاروان ایران
ایران: قطعنامه آمریکا نباید حقوق فلسطینی‌ها را نقض کند
خبر بد برای تیم ملی فوتبال
سفیر فرانسه : ویزای تجاری برای بازرگانان ایرانی صادر می‌کنیم
حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در جنوب لبنان
نقره کشتی ریاض به عبدی رسید
استخدام 100 نخبه از مناطق محروم کشور
اتحادیه اروپا: غزه بخشی اساسی از کشور فلسطین است
وعده معاون رئیس‌جمهور برای احیای دریاچه نئور
اتحادیه اروپا رویکرد تهاجمی‌تری علیه روسیه اتخاذ کند
نفوذ بی‌وقفه صهیونیست‌ها به جنوب سوریه
اسماعیلی باز هم جعفراف را برد و طلایی شد
کامیون مرگ جان 9 سرنشین پژو 405 را در جاده سراوان گرفت
فیدان خواستار ادغام همه گروه‌های مسلح در سوریه شد
انجمن صنایع لبنی:گران می‌کنیم، به کسی ربطی ندارد!
دستور ویژه برای اطفای حریق در چالوس با تمامی امکانات
نخستین مدال کشتی فرنگی به احمدی‌وفا رسید
پزشکیان: خنثی‌سازی روایت‌سازی‌های نادرست از مسئولیت‌های مهم سفرا است
بخش‌هایی از اینترنت جهانی از دسترس خارج شد/قطعی اینترنت مسیر ارمنستان
مرگ 9 کودک در آتش‌سوزی در یک خانه شخصی در قزاقستان
پروازهای چین به ژاپن لغو شد
اعلام شرایط پرداخت پاداش سالانه مدیران+ جزئیات
بازداشت سومین عضو شورای شهر کرمانشاه
فیلمی با موضوع جنگ 12 روزه در راه جشنواره فیلم فجر
عراقچی: خزر از منظر امنیتی، اقتصادی و انرژی اهمیت ویژه‌ای دارد
جاسوسی چین از قانونگذاران انگلیسی
قیمت پیش فروش سکه تمام چقدر است
تاکید رئیس جمهور بر ضرورت جلوگیری از افزایش سهم پرداختی مردم در نظام سلامت
ماجرای کنایه ملی‌پوش نوجوان به سردار آزمون چه بود؟
آمریکا گروهی را در ونزوئلا تروریستی اعلام کرده که وجود خارجی ندارد
اعلام اسامی داوران یک شانزدهم جام حذفی فوتبال
عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری/ هلاکت یک صهیونیست/تبریک جهاد اسلامی
قائم‌پناه: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد
پزشکیان به سفیر اتریش: تصویری منصفانه از ایران ارائه دهید
82 درصد ارزش بازار دارویی ایران در اختیار تولیدکنندگان داخلی است
امضای سند همکاری‌های اعضای شانگهای از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
فیش حقوقی آبان بازنشستگان کشوری منتشر شد
تاکید بیانیه پایانی اجلاس نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای بر خاتمه مفاد قطعنامه 2231
مخالفت اعضای «شانگهای» با اقدامات ضدایرانی غرب
مصدومیت محیط‌بان لرستانی در شلیک شکارچیان غیرمجاز
X
آگهی تبلیغاتی