×
سیاسی
شناسه خبر : 202406
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/14 ساعت 07:48
تخت روانچی: در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ایران است

تخت روانچی: در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ایران است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: براساس گزارش معاون وزیر خارجه در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است.

نورنیوز - گروه سیاسی: ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح نشست این کمیسیون با موضوع بررسی مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، گفت: براساس گزارش معاون وزیر خارجه در صورت فعال شدن اسنپ بک، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌های ما است.

 رضایی در تشریح جلسه عصر سه‌شنبه ۱۳ آذر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران افزود: در این نشست مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و کاظم غریب آبادی معاون بین الملل وزیر امور خارجه مهمان کمیسیون بودند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: موضوع جلسه درباره مذاکرات اخیر وزارت خارجه با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان بود که در ژنو برگزار شد.

وی با بیان اینکه تخت روانچی و غریب آبادی گزارشی از مذاکرات اخیر ارائه داده و به پرسش‌های اعضا پاسخ دادند، گفت: معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدف از این گفت وگوها را صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی اعلام کرد و تاکید داشت که ما در ژنو مذاکره نکردیم بلکه صرفاً گفت وگو و تبادل نظر انجام شد. چرا که متن لازم برای مذاکره وجود نداشت.

رضایی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت که بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکردند و ما تلاش داشتیم که اول چارچوب کار را در گفت وگوها مشخص کنیم و هنوز با مذاکره خیلی فاصله داریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد که در این مرحله احساس کردیم که گفت وگو مفید است و راجع به مسائل مختلف اعم از موضوع هسته‌ای، مسائل فلسطین و لبنان صحبت کردیم و آنها هم دغدغه خود در ارتباط با اوکراین را مطرح کردند.

اسنپ بک فعال شود از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

رضایی تاکید کرد: طبق گفته تخت‌روانچی درباره اقدامات متقابل ایران در صورت احیای اسنپ بک، یکی از گزینه‌ها خروج از NPT بود.

وی ادامه داد: معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد که احتمالاً ما یک دور دیگر هم تبادل نظر با اروپا داشته باشیم و همه گفت وگوها در چارچوب مقررات و نظام بوده و بدون خوش‌بینی کاذب در گفت وگوها شرکت کرده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق گفته معاون سیاسی وزیر امور خارجه، گفت وگوها خلاف نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی نیست و با مجوز انجام شده است. همچنین تخت روانچی به این موضوع اشاره کرد که برای دور بعدی گفت وگوها هنوز زمانی تعیین نشده است.

گفت وگوها درباره موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود

رضایی گفت: معاون بین الملل وزیر امور خارجه هم به عدم شکل گیری مذاکره اشاره داشت و اینکه بیشتر گفت وگوها در موضوع هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بود و البته درباره اقدامات تقابلی هم صحبت شد.

وی ادامه داد: غریب آبادی اعلام کرد که در این گفت وگوها از برخی اقدامات اخیر علیه کشورمان از جمله تحریم کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، بیانیه اخیر اروپا درباره جزایر ایرانی و قطعنامه شورای حکام انتقاد کرده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معاون بین الملل وزیر امور خارجه گفت که در ارتباط با موضوع هسته‌ای وارد جزئیات نشدند و تاکید کرد که اروپا به تعهد خودش بعد از خروج ترامپ از برجام عمل نکرد و قرار شد که گفت وگوها ادامه پیدا کند تا جزئیات مشخص شود.

رضایی با اشاره به سخنان غریب آبادی مبنی بر اینکه تجربه دور گذشته و مذاکره با غرب جلوی چشمان آنهاست و حتماً آن را مد نظر قرار خواهند داد، تاکید کرد: اعضا و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس مطالب خود را در این نشست درباره مذاکره با سه کشور اروپایی مطرح کردند.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون از برخوردهای گذشته اروپا و به ویژه اقدامات خباثت آلود آنها مانند همراهی با آمریکا در تحریم‌ها، بیانیه آنان در ارتباط با جزایر سه گانه ایرانی، تحریم‌های اخیر کشتیرانی و شرکت هواپیمایی، اقدامات خصمانه دولت آلمان در محدودیت‌های ایجاد شده برای کنسولگری‌ها و ارتباطات ما و برخوردهای دول اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی ایران انتقاد و تاکید کردند که لازم است از تجربه گذشته به ویژه در برجام عبرت گرفته شود.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان تاکید کردند که مذاکره برای مذاکره نباید باشد و باید منجر به منافع اقتصادی برای کشور و برای مردم شود، مردم را از شعارهایی مثل فشار حداکثری نباید ترساند و نباید در مذاکرات منفعلانه برخورد کرد.

وی افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی گفتند مذاکرات حتماً باید در چارچوب‌ها انجام بگیرد و نباید پیام ضعف به دشمن داده شود و باید با مجلس هم در این زمینه‌ها مشورت صورت بگیرد.

رضایی گفت: ابرهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی در جمع بندی این جلسه اعلام کرد که محورهای گفت وگو باید در چارچوب‌های پذیرفته شده و خطوط کلی نظام جمهوری اسلامی باشد و از گفت وگو درباره برخی موضوعات مثل حقوق بشر یا در واقع برخی پیشرفت‌های ما در موضوع هسته‌ای به جد پرهیز شود و در واقع گفت وگو و مذاکره در موضوع هسته‌ای صرفاً باید در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها انجام شود.

مذاکره با غرب باید از موضع اقتدار باشد

وی اظهارداشت: رئیس کمیسیون بیان کرد که گفت وگو با غرب باید از موضع اقتدار باشد و نباید در کشور ترامپ‌هراسی راه بیندازیم و از خوش‌بینی به غرب هم باید پرهیز کنیم.

رضایی خاطرنشان کرد: عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به این موضوع هم اشاره کرد که ظرفیت لازم در اروپا برای گفت وگو یا مذاکره وجود ندارد، چون آنها اختیاری از خودشان ندارند و در مذاکرات نباید دچار خطای سیاسی شویم و گفت وگوی بعدی باید با رعایت ملاحظات جدی کشور صورت بگیرد.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
موج 88 وعده صادق اجرا شد/ضربات مهلک سپاه به اهداف تروریست‌های آمریکایی- صهیونی
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست
پیام فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه در پی شهادت سردار تنگسیری
سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا: واشنگتن همچنان به دنبال گفت وگو با ایران است
جزئیات قطعی موقت برق در برخی مناطق تهران اعلام شد/برق مناطق شرق تهران وصل شد
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی تلفات این رژیم در جنگ رمضان را اعلام کرد
فایننشال تایمز: ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی