×
سیاسی
شناسه خبر : 202383
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/13 ساعت 20:58
کمالوندی: حسابرسی مواد در ایران با اغراض سیاسی انجام می‌شود

کمالوندی: حسابرسی مواد در ایران با اغراض سیاسی انجام می‌شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که حسابرسی مواد هسته‌ای از سوی آژانس در ایران، با مطامع و اغراض سیاسی انجام می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهراء(س)، گفت: با وجود اقدامات و دستاوردهای فراوانی که در صنعت هسته‌ای کشور به‌دست آمده است؛ شاهد هیاهوی گسترده دشمنان هستیم و این شرایط سبب شده تا صدای ما در دنیا کمتر شنیده شود.

وی افزود: علم روابط بین‌الملل، علم بررسی قدرت‌ها بوده و میزان قدرت، تعیین‌کننده‌ی جایگاه کشورها محسوب می‌شود.

کمالوندی توضیح داد: مولفه‌های قدرت نظیر قدرت نظامی، اقتصادی، رسانه‌ای و... در دنیا به رسمیت شناخته می‌شود اما فناوری از مولفه‌های مهم قدرت ایران است؛ این مولفه به سایر مولفه‌ها نیز کمک می‌کند. به عبارتی، مولفه تکنولوژی در سایر حوزه‌ها اثرگذار است و قدرت صنعت هسته‌ای به عنوان یک فناوری مهم به‌ویژه در خارج از کشور بسیار بسیار مورد توجه قرار دارد. صنعت و فناوری هسته‌ای، قدرت‌آفرین بوده و موجب اقتدار می‌شود و ما توانسته‌ایم با تکیه بر علم و دانش، آب سنگین باکیفیتی تولید کنیم که هر لیتر آن ۱۲۰۰ دلار ارزش دارد و همچنین موفق به تولید مشتقات دوتره شده‌ایم که هر میلی‌گرم آن در بازارهای جهانی هزاران دلار ارزش‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: سرعت تحولات در فناوری هسته‌ای ایران بسیار زیاد است و دشمنان به دنبال ایجاد مانع بر سر صنعت و فناوری کشور ما هستند.

کمالوندی با اشاره به قطعنامه‌ی اخیر صادر شده علیه ایران در شورای حکام، عنوان کرد: بلافاصله پس از صدور قطعنامه، نسبت به فعال‌سازی ماشین‌های پیشرفته سانتریفیوژ اقدام کردیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه دشمنان پرونده هسته‌ای ایران را بسیار پیچیده و سیاسی کرده‌اند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر لزوم آگاهی‌بخشی در زمینه نقش فناوری هسته‌ای در زندگی عموم مردم، گفت: فناوری هسته‌ای و دستاوردهای آن در تمام شئون زندگی مردم تاثیرگذار است. اگر می‌خواهیم از نظر اقتصادی، فناوری و نیز اقتدارآفرینی در جایگاه‌های برتر باشیم، باید به صنعت و فناوری هسته‌ای توجه ویژه‌ای شود. در عرصه‌ی جهانی و بین‌المللی باید قوی باشید زیرا به اندازه قدرت هر کشور به آنان حق اعطا می‌شود.

وی افزود: موقعیت ایران از نظر ژئوپلتیک بسیار خاص است و به هر بهانه و دلیلی به دنبال تسلط به این منطقه و بخش از جهان هستند.

کمالوندی گفت: تحریم‌ها و فشارهای غربی سبب شد تا به خودکفایی در صنعت هسته‌ای دست یابیم؛ زیرا در سال‌های گذشته ابزارها و تجهیزات موردنیاز این صنعت را یا به ما نمی‌فروختند یا با قیمت بسیار بالایی به دست ما می‌رسید. با این وجود، دشمنان همواره با سیاه‌نمایی به دنبال این بوده‌اند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای بوده است.

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و مراجع عظام، به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. اما آن‌ها به دنبال ایجاد هیاهو و جنجال هستند و موضوعات کوچک نظیر مکان‌های ادعایی را نیز در این راستا و با تکیه بر اهداف و مسایل سیاسی مطرح می‌کنند. یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حسابرسی مواد هسته‌ای است اما در خصوص ایران این کار با مطامع و اغراض سیاسی دنبال می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی کشورها به لحاظ سیاسی به دنبال تضعیف ایران در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی هستند و می‌خواهند میان دولت و ملت شکاف ایجاد کنند و برای به نتیجه رسیدن این طرح، تاکنون اقدامات فراوانی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: دانش هسته‌ای به عنوان حوزه میان‌رشته‌ای ارزش فداکاری و تلاش دارد زیرا فناوری هسته‌ای در عرصه‌های گوناگون نقش‌آفرین است و می‌تواند نیازهای مختلف صنایع کشور را برطرف سازد.

وی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید انواع رادیودارو، گفت: هر آنچه از انواع رادیودارو در جهان تولید می‌شود، اکنون در داخل کشور  با کیفیت مطلوب تولید می‌کنیم و در زمینه تولید برخی از انواع این داروها، در رتبه‌های نخست جهان قرار داریم. فناوری هسته‌ای و دستاوردهای به‌دست آمده در این حوزه می‌تواند اقتصاد ایران را پویاتر کند؛ زیرا این صنعت موجبات برکت را برای کشور فراهم می‌سازد و وابستگی ما را کاهش می‌دهد و بر قدرت ما می‌افزاید.

وی با اشاره به لزوم آشناسازی مردم کشور به‌ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان با دانش و فناوری هسته‌ای، خاطرنشان کرد: باید همه مردم کشور با مزایای فناوری هسته‌ای از جمله برق هسته‌ای آشنا شوند. تنها در یک‌سال گذشته با میزان برق تولیدشده در نیروگاه اتمی بوشهر، از مصرف حداقل ۱۳ میلیون بشکه نفت خام و معادل حدود ۹۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی شده و نیز در نتیجه‌ی تولید این نیروگاه، هر سال شاهد عدم انتشار حدود ۷ میلیون تن انواع گازهای آلاینده‌ی زیست‌محیطی بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: دانش‌آموزان دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها را باید با مزایای این صنعت و فناوری آشنا ساخت. البته این کار آغاز شده و در حال توسعه آن هستیم. همچنین اقدامات رسانه‌ای قابل‌توجهی در زمینه‌ی آشنایی عموم مردم با دستاوردهای هسته‌ای کشور صورت گرفته و ادامه خواهد یافت.

در ادامه این نشست، اساتید دانشگاه ضمن طرح برخی سؤالات، بر لزوم همکاری جامعه علمی کشور با سازمان انرژی اتمی ایران، تاکید کردند.

گفتنی است، در پایان این نشست اساتید دانشگاه و مراکز علمی مختلف کشور، ضمن حضور در راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده، از آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو و سامانه پرتودهی تهران نیز بازدید کردند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
ثبت مشاهده 6 یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی میاندشت
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ
پیام تبریک وزارت خارجه به مناسبت انتخابات شیلی
تعطیلی موزه لوور در پاریس
موافقت آمریکا با تضمین‌های امنیتی مشابه ناتو به اوکراین
مهاجرانی: انتصابات دولت بر اساس شایسته‌سالاری انجام می‌شود
جدول لیگ ایران در پایان مسابقات امروز
نورنما | سرعت و دقت یک مرغ مار گردن
2 شهید و 6 زخمی در غزه طی 24 ساعت گذشته
چگونه از میزان اعتبار کالابرگ خود مطلع شویم؟
مربی دروازه‌بان‌های استقلال در پایان بازی با خیبر زخمی شد
مجارستان: تشدید تنش با روسیه برای اروپا آسیب زاست
مدارس فارس فردا سه شنبه 25 آذرماه غیرحضوری شد
کی‌یف: پیشرفت واقعی در مذاکرات صلح اوکراین حاصل شد/مقام آمریکایی: مذاکرات مثبت بود
باشگاه خیبر از داور بازی با استقلال شکایت کرد
مدارس شهرستان جیرفت فردا سه شنبه تعطیل شدند
رویترز: روسیه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا موافقت کرده است
ساپینتو: پنالتی خیبر را نادرست می‌دانم/ رحمتی: خیبر مقابل استقلال شایسته بُرد بود
عارف: دولت از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند
عربستان مناطق مرزی یمن را هدف توپخانه قرار داد
زلنسکی درخواست خروج نیروهای اوکراینی از دونباس را رد کرد
سیل در مراکش 41 کشته برجای گذاشت
پیام شدیداللحن کاخ سفید به نتانیاهو
راهکار جدید دولت برای بازار خودرو چیست؟
کاهش 40 درصدی مصرف بنزین بعد از سه‌نرخی شدن
دیدار غریب‌آبادی با معاون دبیرکل سازمان ملل در ریاض
خبرگزاری فرانسه خبر داد: اصرار آمریکا بر واگذاری شرق دونباس به روسیه
انصارالله یمن: ترور رائد سعد نقض آتش‌بس است
قالیباف: شهید مدرس معیار همیشه زنده برای اداره مجلس است
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار هواشناسی
عواقب طرح کاهش مهریه از قول وزیر رفاه
ابلاغ مصوبه افزایش شرط سن ورود به دانشگاه فرهنگیان
روز شلوغ مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در هفته پژوهش و فناوری
گزارش تصویری | تشدید و افزایش حضور نظامی آمریکا در اطراف مرزهای ونزوئلا
X
آگهی تبلیغاتی