×
بین الملل
شناسه خبر : 202371
تاریخ انتشار :

فالح فیاض: تحرکات تروریست‌‌ها دامن ترکیه را هم می‌گیرد

رئیس سازمان حشد الشعبی شب گذشته در گفتگویی تلویزیونی با شبکه «العراقیه» به توضیح درمورد مواضع حشد الشعبی درخصوص اتفاقات اخیر سوریه به ویژه شهر حلب پرداخت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «فالح فیاض»، رئیس سازمان حشد الشعبی شب گذشته در گفتگویی تلویزیونی با شبکه «العراقیه» به تشریح مواضع حشد الشعبی درخصوص حوادث سوریه پرداخت.

 رئیس سازمان حشدالشعبی در رابطه با نحوه فعالیت حشد الشعبی گفت: «حشد الشعبی سازمانی رسمی است که تحت نظر نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح فعالیت می‌کند. برخی منابع از ورود حشد به سوریه خبر داده بودند. این موضوع باعث ارائه تصویر نامفهوم از عراق را نشان می‌دهد.»

وی در خصوص موضع عراق در قبال اوضاع سوریه افزود: «نخست وزیر عراق با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه تماس گرفت و به او وعده حمایت داد. البته این حمایت به معنی ورود و ارسال نیرو به خاک سوریه نیست؛ مگر اینکه این مسئله تحت عنوان مسئولیتی بین‌المللی و قانونی با هماهنگی سازمان ملل متحد صورت پذیرد.

الفیاض افزود: حشد الشعبی خارج از عراق فعالیت نمی‌کند و تنها زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح به وظیفه خود عمل می‌کند. ما نسبت به اتفاقات و حوادث سیاسی و توطئه‌هایی که انجام می‌گیرد مطلع هستیم و گوش به فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح هستیم.»

وی در خصوص سوال «کریم الحمادی» مجری و مدیر شبکه العراقیه در رابطه با حضور برخی گروه‌های حشد الشعبی در سوریه چیست؟ گفت:«ما گروه‌های حشدالشعبی نداریم. دسته بندی ما بر اساس تیپ و گردان و لشکر است. حشد الشعبی به خودی خود تصمیم نمی‌گیرد و تصمیمات باید مورد تایید نخست وزیر و مرجعیت نجف باشد. فرزندان حشد در کل عراق حاضر هستندو هر تروریستی که بخواهد وارد عراق شود باید با آنها مواجه شود. این نیروها در استان‌های صلاح الدین، نینوا، الانبار، کرکوک و دیاله هستند. نصف این افراد  فرزندان استان‌هایشان هستند.»

فالح+فیاض

رئیس سازمان حشد الشعبی درباره مقایسه‌ای که میان تحولات سوریه و عراق در سال 2014 و 2024 صورت می‌گیرد نیز اضافه کرد: «ما از حوادث سابق درس گرفتیم اما باید محتاط باشیم. من از همه می‌خواهم که احساس مسئولیت کنند، چون (حوادث اخیر سوریه) به امنیت عراق مربوط می‌شود.»

«فالح فیاض» در رابطه با سوالی پیرامون ماهیت اعتراضات در سوریه گفت:«نمی‌توانیم وجود مخالفان سیاسی در سوریه را نفی کنیم. هر کس این حرف را می‌زند کور است و حوادث را نمی‌بیند. انقلابیون وجود دارند، اما تروریست‌ها از سمت ادلب و حلب به جمع آن‌ها اضافه شدند. گروه‌هایی که وجود دارند از سمت جامعه بین‌المللی به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند. احرار الشام و جبهه النصره را همه تروریست می‌دانند. این تروریست‌ها بسته به منافعشان تغییر موضع می‌دهند. لذا این مسئله چالش امنیتی برای ترکیه هم ایجاد خواهد کرد.»

رئیس سازمان حشدالشعبی درخصوص تاثیر اتفاقات اخیر سوریه بر روابط عراق و ترکیه نیز گفت: «روابط بسیار خوبی در تمامی زمینه‌ها با ترکیه داریم، اما اتفاقاتی که در حال رخ دادن است بر روابط دو کشور تاثیر می‌گذارد. راه حل سریع این بحران توقف پیشروی تروریست‌ها است و راه حل راهبردی این است که به سراغ حل مسئله سوریه برویم. لکن کشورهایی وجود دارند که هیچ یک از این راه حل‌ها را دنبال نمی‌کنند بلکه در پی تبدیل پرونده سوریه به یک موضوع لاینحل هستند.»

«فالح فیاض» درخصوص وجود تهدیدات اسرائیل علیه عراق گفت: «در حال حاضر تهدیدی از سمت اسرائیل متوجه عراق نیست. شاید یک ماه پیش این مسئله وجود داشت، اما اکنون تهدیدی وجود ندارد.»

رئیس سازمان حشد سپس درباره اوضاع اقتصادی که مردم سوریه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند نیز افزود: «قانون قیصر همه راه‌ها را برای تعامل با سوریه بسته است. هر کشوری با سوریه تجارت کند از سمت دولت آمریکا تحریم می‌شود.»

پس از آغاز حمله گروهک‌های تروریستی مورد حمایت از جانب اسرائیل، آمریکا و ترکیه و همچنین اشغال استان‌های حلب و ادلب، دولت عراق بدون هیچ تاملی دستور داد نیروهای حشد الشعبی، ارتش، پلیس و سایر نیروهای امنیتی در مناطق مرزی سوریه و عراق مستقر و در حالت آماده باش کامل قرار بگیرند.

برخی کارشناسان و تحلیلگران حوزه عراق بر این امر واقف هستند که وضعیت تحولات کنونی سوریه برخلاف تحولات سال 2014، از توان و قدرت کمتری برای اثرگذاری بر صحنه سیاسی و امنیتی عراق برخوردار است؛ با این حال نیروهای امنیتی و دفاعی در عراق باید نسبت به فتنه‌هایی که ممکن است در این کشور فرصت ظهور و بروز پیدا کنند، هوشیار باشند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
X
آگهی تبلیغاتی