×
سیاسی
شناسه خبر : 202290
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/13 ساعت 11:28
عراقچی: نشست اکو فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات منطقه ای و جهانی است

عراقچی: نشست اکو فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات منطقه ای و جهانی است

وزیر امور خارجه ایران گفت: نشست اکو فرصتی است تا با همتایان خود از کشورهای عضو و دبیرکل اکو آخرین تحولات سازمان را مورد تبادل نظر قرار دهیم.

 نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ایران گفت: تقویت بیشتر اکو و گسترش همکاری‌های اقتصادی مورد تاکید است و اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فرصتی مهم برای تبادل نظر در این خصوص است.

 سید عباس عراقچی روز سه شنبه در بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد افزود: جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته ریاست دوره ای سازمان اکو را عهده دار بوده و با جدیت اهتمام خود را بر پیشبرد اهداف مهم این سازمان بزرگ منطقه ای در راستای توسعه وفاق و تعالی مردم منطقه و اکو معطوف داشته است.

وی اضافه کرد: این نشست فرصتی است تا با همتایان خود از کشورهای عضو و دبیرکل اکو آخرین تحولات سازمان را مورد تبادل نظر قرار دهیم.

وزیر امور خارجه ایران گفت: خراسان رضوی علاوه بر جاذبه های طبیعی دارای ظرفیت های فراوان اقتصادی، تجاری، گردشگری، کشاورزی، ملی و منطقه ای است و امید است وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مدت اقامت در مشهد شاهد بخشی از این ظرفیت‌ها باشند.

عراقچی افزود: همسایگی خراسان رضوی با ترکمنستان و افغانستان و نقش کلیدی در اتصال کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی با آب‌های آزادی در جنوب ایران بر اهمیت این استان افزوده است.

وی ادامه داد: این اجلاس فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات منطقه ای و جهانی است، بیش از یک سال است در منطقه و جهان شاهد جنایات افسار گسیخته و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان هستیم و در روزهای اخیر و پس از آتش بس در لبنان نیز شاهد تحرکات گروه های تکفیری با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم که نیازمند هوشیاری کشورهای منطقه و واکنش موثر و فوری جهانی است.

وزیر امور خارجه گفت: امروز در نشست اصلی وزیران امور خارجه اکو در خصوص راه های تقویت بیشتر سازمان اکو و تقویت همکاری های اقتصادی نیز تبادل نظر می شود.

عراقچی ضمن ابلاغ سلام رییس جمهوری به مهمانان این اجلاس، از تولیت آستان قدس رضوی و استاندار خراسان رضوی و سایر مقامات استانی برای میزبانی این اجلاس تشکر کرد.

به گزارش ایرنا، در نشست نهایی دومین روز این اجلاس «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان، دبیرکل اکو و وزیران امور خارجه کشورهای ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان حضور دارند.

دیروز در نخستین روز این اجلاس سفیران، معاونان وزیر امور خارجه و کارشناسان کشورهای عضو اکو در نشستی که تا بعد از ظهر به طول انجامید، پیش نویس اسناد همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را تنظیم کردند تا در نشست امروز مورد بررسی و تصویب وزیران امور خارجه قرار گیرد.

همچنین قرار است امروز درخواست های مشهد در حوزه های مختلف در این شورا بررسی و به تصویب رسیده و در قالب «بیانیه مشهد» در حاشیه این شورا قرائت شود.

زیارت حرم مطهر رضوی، بازدید از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، برپایی نمایشگاه محصولات هایتک و دانش‌بنیان خراسان رضوی در محل استقرار وزیران و هیات های خارجی از برنامه های جنبی بیست و هشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو بود.

برگزاری بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، برای روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی برنامه ریزی شده است.

اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.

دبیرکل اکو: نیازمند همکاری‌های منطقه‌ای برای تغییرات اقلیمی هستیم

دبیرکل اکو با بیان آنکه باید با تغییرات اقلیمی مقابله کنیم که در این خصوص به حمایت وزرا نیاز داریم، افزود: تغییرات اقلیمی را در پیش داریم و این موضوع نیازمند همکاری های منطقه‌ای هست.

‌ اسد مجید خان،‌ دبیر کل اکو امروز سه شنبه در سخنرانی اجلاس اکو در یکی از هتل های مشهد اظهار کرد: باید روش هایی را پیدا کنیم و با موسسات بین المللی برای تامین مالی همکاری هایمان رابطه داشته باشیم.

وی با بیان آنکه باید با تغییرات اقلیمی مقابله کنیم که در این خصوص به حمایت وزرا نیاز داریم، افزود: تغییرات اقلیمی را در پیش داریم و این موضوع نیازمند همکاری های منطقه‌ای هست. بیش از ده سال است که نتوانستیم نشستی برای وزرای مربوطه برگزار کنیم که این مسئله خطراتی به همراه دارد.

دبیر کل اکو ادامه داد: گردشگری یکی از ابزارهای مهم برای ما است. برگزاری اجلاس اکو نشان دهنده نقش تاریخی و جغرافیایی فرهنگ ها و شهرهاست.

وی در خصوص سند چشم انداز 2025 گفت: رویکرد آینده نگر در بیانیه مشهد آمده است. در بیانیه مشهد برای ایجاد منطقه ای تاب آور صحبت کردیم. هدف ما این است که تقویت همکاری ها را داشته باشیم.

دبیر کل اکو تصریح کرد: به تمایل چندباره افغانستان برای شرکت در اکو اشاره می کنم. امیدواریم فرایندی پیدا کنیم تا این کشور را داشته باشیم و همکاری خوبی در منطقه داشته باشیم.


کلید واژگان
عراقچیاکوتبادل نظر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میانگین سن بازنشستگی در صندوق کشوری اعلام شد
رهایی قاتل از دار مجازات پس از 2 سال
دردسر دوگانه سازها
نوسان‌های غافلگیرکننده ترامپ
تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله
صبح نو چرا مذاکرات بی‌نتیجه است؟
دیدار زلنسکی و جولانی و توافق بر سر احیای روابط دیپلماتیک
دستور ترامپ برای تحقیق درباره «سه خرابکاری» در سازمان ملل
تراکتور به دنبال تثبیت صدرنشینی، پرسپولیس به دنبال فرار از بحران
اگر اسنپ‌بک فعال شود دیگر گفت‌وگو معنایی ندارد
مسئول وضعیت فعلی کسانی هستند که از برجام خارج شدند
عیارسنجی یک ادعای بی‌پایه درباره واگرایی اجتماعی در ایران
پزشکیان: باور داریم که دیپلماسی تنها راه رفع بی‌اعتمادی است
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 3 مهر+ وضعیت استان ها
نتانیاهو رسما خواستار خلع سلاح در جنوب غرب سوریه شد
پزشکیان: بازگشت تحریم‌ها ناخوشایند است، اما پایان راه نیست و در برابر آنها تسلیم نمی‌شویم
دبیرکل سازمان ملل: جهان در آستانه عصر جدید انرژی ایستاده است
رایزنی غریب آبادی با سفرای چین و روسیه درباره قطعنامه 2231
مقام اروپایی:‌امیدواریم به راه حل دیپلماتیک در ارتباط با ایران دست یابیم
ویتکاف: آمریکا مایل به مذاکره با ایران است
پزشکیان: اگر اسنپ‌بک اتفاق بیفتد، گفت‌وگو دیگر معنایی ندارد
ادعای «روبیو» علیه ایران
وزیر خارجه اسپانیا: کشتار غیرنظامیان غزه نقض آشکار قوانین بین‌المللی است
صعود فوتسال ایران به مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا
روایت لاریجانی از تبیین جنگ و آرامش دادن به مردم توسط رهبر معظم انقلاب
شاهکار نیروهای مسلح یمن در حمله به سرزمین‌های اشغالی
رئیس جمهوری آرژانتین سازمان ملل را به سوءاستفاده از قدرت متهم کرد
گسل‌های ایران فعال شدند
عارف: دبیرکل سازمان ملل همه مواضع ما را قبول دارد
نورنما | عجیب‌ترین کتاب‌فروشی دنیا با قدمت 100 میلیون سال در چین
فعال شدن امکان جستجو با صدا و دوربین در گوگل
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای عزت و اقتدار ملت ایران را به گوش جهانیان رساند
شناسایی 213 گلوگاه فساد در کشور
خطیب: گنجینه اطلاعات تسلیحاتی اسرائیل را مستند کردیم
یورش بیش از 1000 صهیونیست به مسجد الاقصی در روزهای اخیر
لاوروف و روبیو در سازمان ملل دیدار کردند
دیدار روسای جمهور ایران و فرانسه با یکدیگر /مکرون: توافق با ایران همچنان امکان‌پذیر است
روسیه: ترامپ می‌خواهد کل جهان انرژی آمریکا را بخرند
مصر دست رد به پیشنهادهای اروپا زد
درخشش ستاره‌های ایرانی در لیگ امارات
وعده ترامپ به سران عربی: کرانه باختری به اراضی اشغالی ملحق نمی شود
رویترز: تحریم‌های غرب تأثیر قابل توجهی بر جریان نفت ایران نداشته‌ است
سازمان ملل: اخبار ورود مواد غذایی به غزه فریب است
اصابت پهپاد به اراضی اشغالی با وجود استقرار سامانه دفاع لیزری/تلفات بی‌سابقه‌+فیلم
برد المپیاکوس با دبل مهدی طارمی در جام حذفی یونان+فیلم
موافقت عراق با ایجاد دو گذرگاه جدید در مرزهای ایران و عربستان
عراقچی: غرب صلاحیت توسل به اسنپ‌بک را ندارد
پاداش پای سکو 200 میلیون تومان
رسانه‌های عربی درباره سخنان پزشکیان در سازمان ملل چه گفتند؟
عارف: دانشگاه‌ها همکاری‌های ارزشمندی را با مراکز دفاعی آغاز کرده‌اند
X
آگهی تبلیغاتی