×
بین الملل
شناسه خبر : 202256
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/13 ساعت 09:46

توافق فتح و حماس برای اداره نوار غزه

المیادین از توافق فتح و حماس برای اداره آینده نوار غزه خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه المیادین از توافق اولیه جنبش فتح و حماس در مذاکرات قاهره برای اداره آینده نوار غزه خبر داده است.

 بر اساس این توافق، کمیته‌ پشتیبانی امور نوار غزه مدیریت این باریکه را بر عهده دارد و مرجع آن دولت تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.

براساس سند توافقی که المیادین به دست آورده، این کمیته از نظام سیاسی کرانه باختری، قدس اشغالی و غزه پیروی می کند و تشکیل آن موجب جدایی غزه از سایر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی نخواهد شد.

کمیته پشتیبانی از غزه متشکل از ۱۰ تا ۱۵ عضو از شخصیت‌های ملی فلسطینی خواهد بود که دارای صلاحیت و شایسته هستند.

به گفته المیادین، فعالیت این کمیته پس از برگزاری نشست همه جناح‌های و گروه های فلسطینی در قاهره برای دستیابی به توافق نهایی در مورد تشکیل آن آغاز می‌شود.

المیادین افزود که کار در گذرگاه های نوار غزه با طرف اسرائیلی و منطبق بر سازوکاری است که پیش از اکتبر ۲۰۲۳ جریان داشته است.

این تحولات پس از آن صورت می گیرد که روز دوشنبه یک مقام ارشد جنبش حماس از پیشرفت مثبت در گفت‌وگوهای این جنبش با جنبش فتح در قاهره درباره مدیریت نوار غزه خبر داد.

یک مقام ارشد جنبش حماس در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد: دیدارهای جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش فتح در خصوص مدیریت امور نوار غزه در قاهره، شاهد تحولات مثبت مهمی بوده است.

وی گفت: چندین کشور عربی از تشکیل کمیته‌ای به منظور مدیریت نوار غزه حمایت می‌کنند.

این مقام حماس ادامه داد: جنبش‌های حماس و فتح توافق کردند که این کمیته، حرفه‌ای و مستقل باشد و افراد وابسته به ۲ جنبش در آن حضور نداشته باشند.

وی با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله بر کار کمیته نظارت خواهد کرد، افزود: در این کمیته کارشناسانی در امور دولتی و اداری از شخصیت‌های داخل نوار غزه حضور خواهند داشت.

مقام ارشد حماس ادامه داد: هیئت‌های فتح و حماس به فرمول‌بندی‌ها و دیدگاه‌هایی دست یافتند که به اختلافات بر سر مواردی که مانع اعلام رسمی تشکیل کمیته می‌شد، پایان داد و موارد باقیمانده، مورد اختلاف دو طرف نخواهد بود، زیرا این موارد، اجرایی است و مورد اختلاف نیست.

وی همچنین اعلام کرد: اختلافات بر سر موضوع مدیریت اموال امدادی و بازسازی پایان یافت.

پیشتر یک منبع مسئول در جنبش حماس از توافق با جنبش فتح درباره تشکیل یک کمیته تکنوکرات برای اداره نوار غزه و حل پیامدهای جنگ خبر داد.

این منبع جنبش حماس تاکید کرد کمیته مذکور پس از صدور فرمانی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز به کار خواهد کرد.

منبع مذکور افزود: این کمیته توسط شخصیت‌های تکنوکرات اداره خواهد شد و هزاران کارمند از اهالی غزه نیز با آن همکاری خواهند کرد.

به گفته منبع مذکور، کمیته تکنوکرات اداره غزه پس از پایان جنگ، کاملا فلسطینی خواهد بود، براساس اصول و چارچوب‌های فلسطینی فعالیت خواهد کرد و تحت سلطه و کنترل طرف‌های خارجی نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، مصر پیشنهاد داده بود که یک هیات برای مدیریت نوار غزه به نام «کمیته اجتماعی برای حمایت از مردم نوار غزه» تشکیل شود که وظیفه مدیریت امور مدنی، ارائه و توزیع کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح هم مرز با مصر و آغاز بازسازی غزه را بر عهده خواهد داشت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
X
آگهی تبلیغاتی