×
سیاسی
شناسه خبر : 202184
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/12 ساعت 17:57
پزشکیان: رعایت حقوق انسان‌ها می‌تواند گره‌گشای همه مشکلات کشور باشد

پزشکیان: رعایت حقوق انسان‌ها می‌تواند گره‌گشای همه مشکلات کشور باشد

رئیس‌جمهور با انتقاد از برخوردهای سلیقه‌ای با قانون، گفت: برخوردهای سلیقه‌ای و خودخواهانه ما باعث دل‌زده کردن مردم از دین خواهد شد و رعایت حقوق انسان‌ها می‌تواند گره‌گشای همه مشکلات کشور باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: نخستین جلسه هیات پیگیری و نظارت بر اجرای قانون اساسی در دولت چهاردهم امروز دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ با حضور «مسعود پزشکیان» برگزار شد.

رئیس‌جمهور در ابتدای این جلسه با بیان اینکه مبنای ما در کشور باید بر منطق حق، عدالت و تبعیت نکردن از هوای نفس استوار باشد، به دستور العمل‌های متعالی که از باورهای دینی و سابقه تاریخی سرزمینی ما برای اجرای صحیح قانون در کشورمان به جای مانده است، اشاره کرد و افزود: اگر ما تنها به فرموده‌های امام علی(ع) در نهج البلاغه و یا توصیه‌های حضرت امام حسین(ع) مبنی بر اجرای عدالت و قسط بر اساس روش‌های دینی و قرآنی عمل کرده بودیم، امروز در کشور دچار اختلاف و درگیری میان یکدیگر نبودیم.

پزشکیان عمل نکردن به این توصیه‌ها را مهم‌ترین عامل بدبینی مردم دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم که روندها را اصلاح و مراقب باشیم که دل مردم را نشکنیم زیرا ترمیم آن دیگر به آسانی امکان‌پذیر نخواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به نزول آیه ۱۵۹ سوره آل عمران پس از جنگ احد و یاری نرساندن مردم به رسول خدا در اوج سختی‌ها، گفت: خداوند بعد از آن که مسلمانان رسول الله را تنها گذاشتند، آیه نازل می‌کند و می‌گوید که برای آنان استغفار کن و حتی از آن‌ها مشورت بگیر، اما در جامعه امروز ما هر کسی که مرتکب تنها یک خطا شود را منزوی می‌کنیم و همه خدمات گذشته او را نادیده می‌گیریم. آیا این به معنی تبعیت از دستورالعمل‌های دینی و اخلاق است؟

پزشکیان با بیان اینکه قانون اساسی امروز میثاق مشترک بین همه ما در کشور است، گفت: یکی از مشکلات امروز برخورد سلیقه‌ای با قانون است. اگر همه قانون اساسی را به عنوان یک میثاق مشترک مبنا قرار دهیم، هیچ اختلافی در کشور نخواهیم داشت.

رئیس جمهور با انتقاد از برخوردهای سیلقه‌ای با قانون، اظهار کرد: برخوردهای سلیقه‌ای و خودخواهانه ما باعث دل‌زده کردن مردم از دین و باورهای اعتقادی قلبی آنان خواهد شد. در بسیاری از موضوعات با مردم صادق نیستیم و به باورهای خود عمل نمی‌کنیم. رعایت حقوق انسان‌ها می‌تواند گره‌گشای همه مشکلات کشور باشد.

پزشکیان در بخش پایانی سخنان خود، اعتقادات دینی مردم را یکی از ارزنده‌ترین باورها در دنیا برشمرد و تصریح کرد: به اعتقاد من، ما بهترین باور را در کشور خود داریم. دین و اعتقاد مردم از رفتار مسئول کشور بروز و ظهور می‌یابد و ما باید تلاش کنیم که روز به روز رفتار خود را بهتر کنیم و به عزت و سربلندی کشور بیاندیشیم. وظیفه من در دولت آن است که خدمت‌گزار مردم باشم زیرا ذخیره عمل صالح در این دنیا، راضی نگه داشتن مردم است.

قانون اساسی ایران متکی بر خواست مردم است

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور، قانون اساسی کشور را یکی از مترقی‌ترین قوانین اساسی در دنیا برشمرد و گفت: مهندسی نظام جمهوری اسلامی به لحاظ ساختار متکی بر اراده و خواست مردم است و یکی از مهم‌ترین فصول قانون اساسی، فصل حق مردم است.

وی با بیان اینکه قانون اساسی کشور مبتنی بر موازین حقوق اسلامی و نظام‌بین‌المللی است، افزود: البته در این سال‌ها کاستی‌هایی نیز وجود داشته است که باید تلاش کنیم با استفاده از اصل ۱۱۳ قانون اساسی که رئیس جمهور را عالی‌ترین مقام پس از رهبری و مسئول اجرای قانون می‌داند، آن‌ها را جبران کنیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ چرا ناگهان از جان خودش گفت؟
اسپانیا - فرانسه؛ فینال زودرس جام جهانی 2026 در راه است
شبکه امداد مترویی تهران در راه بهره‌برداری تا پایان سال
پشت پرده حضور رامین رضاییان در اسپانیا؛ آیا ستاره استقلال به تیم رونالدو می‌رود؟
چرا ترامپ ناگهان از جان خود گفت؟ پیام پنهان پس از تشییع میلیونی رهبر شهید
نورنما | سناریوی ترسناک در چین
حسین؛ پیام‌آور کرامت انسان
ابَر سرمایه تشییع قائد شهید
کالابرگ تیر 1405 شارژ شد+ جزئیات
آتش‌بس در لبنان و دشواری‌های پیش‌‌رو
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 20 تیر 1405+ جدول
پرونده جنایی عجیب؛ راز زیر گرفتن شوهر پس از انتقال خانه فاش شد
تداوم گرمای هوا و گرد و خاک در استان یزد
آماده‌سازی هتل‌های قصرشیرین برای میزبانی از زائران اربعین
آمار هولناک زلزله ونزوئلا؛ بیش از 4 هزار کشته و 16 هزار زخمی
ترافیک سنگین در هراز و مسیرهای تهران
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب شنبه 20 تیر و بامداد فردا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: هزار موشک آماده شلیک است
پایان تفاهم یا آغاز دیپلماسی اجبار؛نقشه جدید واشنگتن برای بازگشت به میز مذاکره چیست؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 20 تیر 1405 + وضعیت استانها
هشدار پژوهشگران: آسم شدید تنها یک بیماری تنفسی نیست
هشدار متخصصان: دندان قروچه سلامت دندان و ایمپلنت را تهدید می‌کند
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد