×
بین الملل
شناسه خبر : 202119
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/12 ساعت 12:45
دومینوی بی‌ثباتی در سوریه و الزامات پیش رو

نورنیوز بررسی کرد؛

دومینوی بی‌ثباتی در سوریه و الزامات پیش رو

خلاء قدرت و بی ثباتی در سوریه موجب تغییر توازن در منطقه و افزایش تنش‌ها میان قدرت‌های منطقه‌ای و توسعه ناامنی خواهد شد

نورنیوز-گروه بین الملل: سوریه به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک ویژه و قرار داشتن در کانون تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی غرب آسیا ،نقشی کلیدی در توازن قوا در منطقه دارد. وجود دولت قوی و مقتدر در سوریه و حفظ یکپارچگی این کشور برای جلوگیری از شکل گیری خلاء قدرت که لازمه حکمرانی موثر است از جمله ضرورتهایی است که عدم وجود آن می تواند به سرعت موجب ایجاد ناامنی بر بستر اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی در این کشور شود.

 خلا قدرت در سوریه فرصتی برای گروه‌های جدایی‌طلب، قومی و مذهبی فراهم می‌کند تا خواسته‌های خود را به صورت خشونت‌آمیز دنبال کنند. شکل گیری این روند که می‌تواند به تجزیه سوریه منجر شود تغییر توازن در منطقه را بدنبال خواهد داشت و پیامدهای آن افزایش تنش‌ها بین قدرت‌های منطقه‌ای و توسعه ناامنی و بی ثباتی خواهد بود.

حوادث اخیر در سوریه و حملات گسترده گروه تروریستی تحریر الشام به استان‌های شمالی این کشور،بدون شک با برنامه ریزی و هدایت جریان‌های منطقه ای و فرامنطقه ای که از بی ثباتی در منطقه منتفع می شوند، بوقوع پیوسته است. این رخدادها بار دیگر موجب شد که پس از ۵ سال آرامش نسبی در این کشور ،بار دیگر اهمیت حیاتی ثبات در سوریه برای امنیت کل منطقه به کانون‌ توجه تحلیل گران مسائل راهبردی باز گردد. 

یکی از اصلی ترین دلایل پیچیدگی بحرانهای دهه اخیر در سوریه ،مداخله قدرت‌های خارجی برای ایجاد بی ثباتی در منطقه و زمینه سازی برای حضور و ایفای نقش در روندهای سیاسی و امنیتی غرب آسیا بوده است.

طی سالهای اخیر ،رشد و توسعه قارچ گونه گروههای تروریستی تکفیری که به عنوان ارتش نیابتی آمریکا و برخی کشورهای منطقه عمل می کنند موجب شد ضمن ایجاد ناامنی و بی ثباتی در سوریه و عراق و کشتار صدهها هزار نفر از مردم بیگناه این کشورها، هزاران میلیارد دلار خسارت نیز به زیر ساختهای حیاتی دو کشور وارد شود.

دامنه تاثیرگذاری حضور و فعالیت گروههای تروریستی تکفیری صرفا به کشورهای عراق و سوریه محدود نشد و تاثیرات قابل توجه آن بر سایر کشورهای منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی نیز گسترش یافت.

تجربیات سالهای اخیر نشان داد که ایجاد بی ثباتی و ناامنی در سوریه می‌تواند به سرعت تنش را از  قلب خاورمیانه به سایر کشورهای منطقه و جهان منتقل کرده و منجر به بی‌ثباتی شود.

اثرات بی ثباتی در سوریه صرفا آثار امنیتی بدنبال ندارد بلکه بر سایر حوزه ها بویژه بر اقتصاد این کشور و کشورهای همسایه آسیب خواهد زد. تخریب زیرساخت‌ها، کاهش فعالیتهای اقتصادی، افزایش بیکاری و مهاجرت گسترده از جمله تبعات اقتصادی جنگ و ناامنی در سوریه است که کشورهای همسایه را نیز متاثر خواهد کرد.

ایجاد ناامنی در مرزهای سوریه با کشورهای همسایه به صورت قهری ضمن آن که بستر ساز جذب و سازماندهی عناصر تروریست خواهد شد،اقدامات مجرمانه دیگری چون قاچاق سلاح، مواد مخدر و ... را نیز تسهیل خواهد کرد.

تجربه سالهای اخیر نشان می دهد که ثبات سوریه یک ضرورت برای امنیت کل منطقه است. عدم توجه به این موضوع می‌تواند پیامدهای بسیار خطرناکی برای همه کشورهای منطقه به همراه داشته باشد. بنابراین، جامعه جهانی و به ویژه کشورهای منطقه باید با دور اندیشی و فاصله گرفتن از منافع کوتاه مدت با تشریک مساعی در برابر عملی شدن سیاستهای تنش زای کشورهای فرامنطقه ای بایستند و با حمایت از برقراری صلح و ثبات در سوریه از توسعه تروریسم در منطقه جلوگیری کنند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | چشم به راه...!
90 درصد شیرخشک کشور در داخل تأمین می‌شود
انتشار پنج قطعه موسیقی جدید برای روزهای جنگ رمضان
جهش دوباره نفت در پی تنش در تنگه هرمز؛ بازارها ملتهب شدند
اعتراف تل‌آویو: ایران تسلیم نمی‌شود؛ راهبرد جنگ شکست خورده است
بقائی: ما برای تامین منافع ملی ایران قائل به ضرب‌الاجل و اولتیماتوم نیستیم
نگرانی رسانه صهیونیستی از افزایش توان ایران و محور مقاومت
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
تهدید ارزی امارات به واشنگتن؛ «یوان» جایگزین دلار می‌شود؟
بقائی: فداکاری کادر درمان نماد ایستادگی در برابر قساوت دشمنان است
ضرورت تبدیل موفقیت‌های میدان به سرمایه سیاسی و اقتصادی
اژه‌ای: هیچ اغماضی در برخورد با جاسوسان و عوامل ضدامنیتی نخواهیم داشت
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
با بسته‌شدن گذرگاه رفح روند انتقال بیماران غزه متوقف می‌شود
در وسوسه جنگ و صلح
شمسایی: بازیکنان برای پرچم و نام ایران می‌جنگند، نه برای افراد
پشت پرده ادعای ایجاد خشکسالی در ایران و خاورمیانه با رادارها چیست؟
رابطه بین جنگ و مذاکره را قطع کنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 31 فروردین + جدول
سهمیه 60 لیتری بنزین امشب در کارت‌ها شارژ می‌شود
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم