×
سیاسی
شناسه خبر : 202109
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/12 ساعت 15:06
عارف: بازرگانی ابزاری بهتر از سیاست برای توسعه دیپلماسی است

در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی؛

عارف: بازرگانی ابزاری بهتر از سیاست برای توسعه دیپلماسی است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توسعه روابط تجاری و دیپلماسی اقتصادی می تواند زمینه ساز دیپلماسی سیاسی باشد و اگر بازرگانی با کشورهای هدف تقویت شود، روابط سیاسی ما با دنیا نیز تسهیل می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد رضا عارف امروز (دوشنبه) در جلسه شورای سیاستگذاری هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران ( ایران اکسپو) که با حضور مقامات ارشد دولت در حوزه صادرات، صمت، میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد از طرح بزرگ دولت چهاردهم برای افزایش صادرات و ارتباط با بازرگانان و افراد ذی نفوذ اقتصادی در سراسر دنیا سخن گفت و گسترش این تعاملات را پیشرو تعاملات سیاسی با جهان دانست.

وی با بیان اینکه توسعه صادرات، از مهمترین برنامه‌های دکتر پزشکیان و دولت چهاردهم است، گفت: متاسفانه به دلیل شرایط خاصی که بر کشور حاکم بود، در دهه‌های اول و دوم پیروزی انقلاب، امرصادرات چندان جدی گرفته نشد البته که نخستین دلیل آن هم پایین بودن کیفیت کالاهای داخلی بود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: موضوع دیگری که باعث شد دولت‌ها چندان به دنبال صادرات نباشند، رفع نیازهای داخلی بود که اجازه صادرات نمی داد، همچنین کیفیت نامناسب بسته‌بندی نیز چالش مهمی برای صادرات بود، اما اکنون از این شرایط گذر کرده‌ایم، کیفیت تولیدات داخلی مناسب است و در بسته بندی هم انصافا جزو رده های یک رقمی دنیا هستیم.

راهبرد دولت وفاق؛ رسیدن به تراز تجاری مثبت

عارف در ادامه با بیان اینکه راهبرد اقتصادی دولت وفاق ملی، رسیدن به ترازمثبت در تجارت غیرنفتی است ، به مزیت‌های ایران در حوزه تجارت و صادرات اشاره کرد و گفت: اکنون در موقعیتی قرار داریم که کشورهای همسایه و کشورهای منطقه، بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است ، تعامل‌های منطقه ای قوی و مستحکم است در اتحادیه ها و پیمان‌های منطقه ای مهمی عضویت داریم و از آن طرف هم کشورهای منطقه دید و نگاه خوبی به کالاهای ایرانی دارند که همه این‌ها فرصت‌ها و زمینه‌های خوبی را برای افزایش صادرات فراهم کرده است، اما واقعیت این است که ما از حوزه تمدنی ایران به خوبی استفاده نکرده ایم.

وی افزود: تاکنون شش دوره نمایشگاه صادراتی ایران برگزار شده و مصمم هستیم که اردیبهشت ماه آینده هفتمین دوره آن را باشکوه و پرجاذبه برگزار کنیم، به دلیل ضیق وقت، مجبوریم بدون وقفه کار کنیم و اگرعقب ماندگی‌ای هم وجود دارد، باید به سرعت جبران شود، تیم‌های قوی، منسجم و با انگیزه باید برای برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه، باید پای کار باشند.

ایران واقعی را به دنیا نشان دهید

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح: متأسفانه کشورهای خارجی، ذهنیت منصفانه و درستی از واقعیت ایران امروز ندارند، اما برگزار کنندگان این نمایشگاه باید کاری کنند که فعالان اقتصادی ذی نفوذ، ذهنیت واقعی از کشورمان پیدا کنند، اما آنها باید به ایران بیایند تا امنیت و زیبایی‌های ایران را احساس کنند.

عارف افزود:‌ بازرگان خارجی، زمانی که به ایران می آید، تازه حس می کند که به چه کشور بزرگی سفر کرده است، اغراق نیست اگر بگوییم که «بازرگانی»، ابزاری بهتر از سیاست برای توسعه دیپلماسی سیاسی است، توسعه روابط تجاری و دیپلماسی اقتصادی می تواند زمینه ساز دیپلماسی سیاسی باشد و اگر بازرگانی با کشورهای هدف تقویت شود، روابط سیاسی ما با دنیا نیز تسهیل می‌شود.

وی گفت: راهبرد دولت چهاردهم در زمینه اقتصادی، برگزاری باشکوه چنین رویدادهایی و بخصوص زمینه سازی برای سفر تجار و فعالان اقتصادی به ایران است، اگر چه مخالف این نیستیم که شرکت ایران درنمایشگاه‌های خارجی، می تواند برای تجربه اندوزی مسئولان ما مفید باشد اما آمدن مهمان‌ها به ایران است که باعث گسترش روابط تجاری و معرفی واقعی ایران به دنیا می شود.

سرنوشت غمبار فرش

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با ابراز تأسف از سرنوشت صادرات فرش گفت: ۲۵ سال قبل، صادرات فرش ایرانی در دنیا ،بالای یک میلیارد دلار درآمد عاید کشور می کرد اما متأسفانه با اتخاذ راهبرد نامناسب باعث شد که امروز وضعیت فرش غمبار باشد .

عارف در ادامه با تأکید بر برگزاری میزگردهای تخصصی برای بررسی نقاط ضعف و قوت توسعه صادرات و معرفی برندهای ایرانی گفت: بخش خصوصی را پای کار بیاورید، بخش خصوصی باید مجری و دولت کارگزار باشد. بخش خصوصی موفقیت هایش را نشان داده است و ما باید به بخش خصوصی کمک کنیم، چرا که از هزاران سال قبل و از جمله در دوران رونق جاده ابریشم، تجار ایرانی از موفق ترین بازرگانان منطقه و دنیا بوده‌اند و همیشه به تجار ایرانی، حتی بیشتر از دولت ها اعتماد می شده است و اکنون وظیفه ما در دولت وفاق ملی آن است که با بخش خصوصی جلو برویم و دولت، مشکلات این بخش را باید رفع کند.

وی افزود: ما قصد داریم در هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی، ایران ایمن و ایران زیبا را به تصویر بکشیم و این فرصتی طلایی برای ماست.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه باید کمیته قدرتمندی برای برگزاری باشکوه این نمایشگاه متشکل از وزارتخانه ها و سازمان های مربوطه تشکیل شود، گفت: طوری برنامه ریزی کنید که نخبگان، دانشگاهیان و متخصصان ایرانی با علاقه در برنامه ها همکاری کنند، ما باید توانمندی صادراتی کشور را در این دولت ارتقاء دهیم.

عارف در ادامه با تأکید بر آسیب شناسی صادرات و به صورت موردی در زمینه فرش گفت: ما نیاز داریم تا راه رفته را آسیب شناسی کنیم که ببینیم که چه اتفاقی افتاد که در برخی از حوزه های صادراتی آنچنان موفق بنوده ایم که در خیلی از مواقع عوامل داخلی باعث این مشکلات شدند، کیفیت پایین برخی تولیدات یکی از مهمترین عوامل بوده است.

وی با بیان آنکه بحث های علمی و آموزشی در حاشیه نمایشگاه باید جدی گرفته شود گفت: این نمایشگاه می تواند یک آموزش عملی برای تمامی فعالان حوزه صادرات باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه ما باید در مورد کشورهای آسیای میانه و قفقاز که با آنها همکاری های نزدیک داریم فعالتر باشیم، گفت: با کشورهای عضو پیمان‌های بریکس و شانگهای وهمین‌طور کشورهای عربی و خصوصا عربستان که روابطمان بسیار گسترش یافته است، به صورت ویژه و جدی باید کار کنیم.

عارف در ادامه با تأکید بر اهمیت کشورهای همسایه گفت: ما به استانداران مرزی تأکید کرده ایم برای توسعه روابط منطقه ای برنامه بدهند. در این نمایشگاه پیشنهادمان این است که غرفه‌های استانی با همکاری استانداران و وزارت کشور همچون سال گذشته برگزار شود.

وی افزود: دانش بنیان ها و پارک های فناوری باید پای کار بیایند، همچنین سفارتخانه های ما در سراسر دنیا و خصوصاً در کشورهای هدف باید با جدیت فعال شوند. در دولت چهاردهم، سفارتخانه های ما باید در سراسر دنیا تجار بزرگی که نقش کلیدی در اقتصاد آن کشورها را دارند شناسایی کرده و دعوت کنند. آنها باید ایران بزرگ و توانمندی های کشور امن و زیبای ما را ببینند.

در بخش دیگری از این جلسه، وزیرصمت با بیان آنکه تا برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو دراردیبهشت ۱۴۰۴ زمان زیادی باقی نمانده است گفت: برای برگزاری بزرگترین رویداد تجاری ایران در دولت چهاردهم، باید با برنامه ریزی دقیق پیش برویم، در این دوره برای حضور دانش بنیان‌ها و صنایع های تک ایرانی تأکید زیادی داریم.

اتابک افزود: از سوی دیگر تلاش می کنیم تا برجسته ترین تجار و بازرگانان کشورها و مقامات اقتصادی خارجی را به نمایشگاه دعوت کنیم و برای موفقیت در این زمینه باید تقسیم وظایف مناسب و دقیقی بین وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها صورت گرفته و از همکاری نزدیک و فعالانه وزارت خارجه برخوردار باشیم.

محیط نمایشگاه، باید بانشاط باشد

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری نیز با توضیح در زمینه قدرت شگفت انگیز صنایع دستی در افزایش صادرات و ایجاد اشتغال داخلی گفت: چند روز قبل در شهرستان مینودشت با خانم هنرمندی ملاقات کردم که با بافت فرش‌های ابریشمی، به اشتغال ۳۰۰ نفر کمک کرده بود و چنین نمونه هایی قدرت بالای اشتغال زایی صنایع دستی حتی در دورترین نقاط کشور را نشان می دهد.

صالحی امیری در ادامه با تأکید بر جذابیت در برگزاری جابیت نمایشگاه‌ گفت: با این فرهنگ غنی، ما می‌توانیم گروه‌های هنری خودمان را در نمایشگاه ها دعوت کنیم تا محیط را بانشاط کنند.

وی افزود: ما برای این نمایشگاه بر دعوت رؤسای سازمان‌های صنایع دستی حاشیه خلیج فارس و همینطور کشورهای آسیای میانه و قفقار تمرکز خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم تا صنایع دستی با شکوه ایران را به آنها نشان دهیم، ما معتقدیم که این نمایشگاه، فرصتی طلایی برای صنایع دستی ایران است.

دستور معاون اول رئیس‌جمهور درباره درآمدهای حاصل از مولدسازی

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: عملکرد هیات مولدسازی و وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی در زمینه مولدسازی، به دقت مورد ارزیابی قرار گرفته و با تجربیات به دست آمده، راهکارهای تسریع در این حوزه تدبیر می‌شود.

در  سی و نهمین جلسه هیات عالی مولدسازی که در دفتر معاون اول رئیس جمهور و با حضور اعضای هیات عالی مولدسازی برگزار شد، درباره املاک مازاد سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه‌های «کشور، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش » تصمیم‌گیری شد.

این املاک در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، قم، مرکزی، کرمانشاه، گلستان، اردبیل، تهران، اصفهان، بوشهر، کردستان، خوزستان، سمنان، خراسان رضوی، البرز و ایلام، به عنوان املاک مازاد شناخته شده بودند که با فروش و یا تهاتر آنها، مولدسازی صورت می گیرد.

محمدرضا عارف در این جلسه دستور داد که دبیرخانه، گزارش دقیق و جامعی درباره میزان درآمدهای حاصله از مولدسازی و نقاط قوت و ضعف آن آماده کند تا با ارزیابی نتایج جلسات برگزار شده، راهکارهای تسریع و افزایش دقت و ارزش افزایی در این حوزه بررسی شود.

معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت: باید تلاش شود تا با معرفی سازوکارهای تشویقی، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی، رغبت بیشتری برای مولدسازی املاک مازاد خود داشته باشند.

عارف همچنین در این جلسه، بعد از معرفی املاک مازاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تامین مالی ساخت و یا تکمیل خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی گفت: هیات عالی مولدسازی در زمینه ساخت و تکمیل خوابگاه‌ها و خصوصا خوابگاه‌های دانشجویان متاهل نهایت همکاری را دارد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
رونمایی یمن از یک دستاورد امنیتی بزرگ
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
احضار مدیرعامل و مدیران پرسپولیس به کمیته اخلاق
جزئیات جدید تغییرات در قوانین بازنشستگی در قانون برنامه هفتم پیشرفت+جدول
استقبال حماس از صدور حکم بازداشت 37 مقام صهیونیست در ترکیه
ترامپ: برگزاری نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی ننگین است
سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه شد
منشور کوروش راهنمای حکمرانی
واکنش سفارت ایران در مکزیک به دروغ بزرگ رسانه آمریکایی
رمزگشایی اعتراف ترامپ
برنامه مسابقات فوتبال و والیبال امروز + ساعت بازی تراکتور
وزیر خارجه عراق:‌ به روابط خود با ایران احترام می‌گذاریم
هشدار بی‌سابقه نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی از نابودی صهیونیسم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 آبان+ وضعیت استان ها
تحویل جسد اسیر صهیونیست به صلیب سرخ در جنوب غزه
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
X
آگهی تبلیغاتی