نورنیوز - گروه اجتماعی : اگرچه رژیم گیاهخواری میتواند سرشار از میوهها و سبزیجات تازه باشد، اما گیاهخواران اغلب مقادیر زیادی از غذاهای فوقفرآوریشده مانند شکلات، غذاهای آماده، پیتزاهای منجمد و نوشابهها مصرف میکنند.
این تحقیق که توسط تیمی از کارشناسان به رهبری کالج سلطنتی لندن انجام شد، عادات غذایی نزدیک به ۲۰۰,۰۰۰ بریتانیایی را مورد بررسی قرار داد و میزان مصرف روزانه UPF آنها را ارزیابی کرد.
نتایج نشان داد که غذاهای فوقفرآوریشده حدود یکپنجم رژیم غذایی همه شرکتکنندگان را تشکیل میداد، اما گیاهخواران بیشترین وابستگی را به این غذاها داشتند.
بر اساس یافتهها، گیاهخواران بهطور قابل توجهی بیشتر از “مصرفکنندگان منظم گوشت قرمز” — که در این مطالعه به افرادی که بیش از یکبار در هفته گوشت قرمز میخورند تعریف شده بودند — غذاهای فوقفرآوریشده مصرف میکردند.
حتی وگانها، با وجود رژیمی غنی از میوهها، سبزیجات و حبوبات، به اندازه گوشتخواران به مصرف غذاهای فوقفرآوریشده وابسته بودند.
در مقابل، افرادی که بهندرت و بهطور متعادل گوشت قرمز میخوردند و پِسکِتارینها (افرادی که گوشت نمیخورند اما ماهی مصرف میکنند) کمترین وابستگی را به این نوع غذاها داشتند.
محققان همچنین افزایش مصرف شیرهای گیاهی فوقفرآوریشده و گوشتهای مصنوعی را در میان گیاهخواران، وگانها و پِسکِتارینها “نگرانکننده” دانستند.
آنها در مقالهای که در مجله EClinicalMedicine منتشر شده است، نوشتند:
«غذاهای فوقفرآوریشده که صرفاً از مواد مشتقشده از گیاه تولید میشوند، بهطور فزایندهای توسط صنعت UPF بهعنوان جایگزینهای سالم و پایدار تبلیغ میشوند تا مصرفکنندگان را به ترک رژیمهای مبتنی بر گوشت تشویق کنند.»