×
بین الملل
شناسه خبر : 201984
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/11 ساعت 15:32
انعکاس تحولات سوریه در روزنامه‌های ترکیه

انعکاس تحولات سوریه در روزنامه‌های ترکیه

تحولات سوریه در رسانه‌های ترکیه با توجه به اهمیت آن و نیز نقش‌آفرینی دولت ترکیه در این زمینه بازتاب قابل توجهی داشت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: بحران جنگ در سوریه که از روز چهارشنبه بار دیگر و در پی  پیشروی گروه‌های تروریستی به مناطق مرکزی این شهر اوج گرفت، در بسیاری از رسانه‌‌های خبری جهان و منطقه بازتاب یافت. روزنامه‌های ترکیه هم به بررسی این رویداد از زوایای مختلف پرداختند. 

روزنامه ینی‌شفق (yenisafak) در گزارش‌های متفاوت به بررسی تحولات میدانی و سیاسی درگیری‌ها پرداخت و با تیتر «همه چیز در سه روز تغییر کرد» به استقبال تحولات رفت. در بخشی از گزارش این روزنامه به ادعاهای کودتا در دمشق اشاره و درباره دلایل سقوط حلب اشاره شده است. 

روزنامه جمهوریت (CUMHURİYET) با تیتر «چشم‌ها گرد شد» تحولات سوریه و سرعت سقوط حلب به دست نیروهای مخالف و تروریست‌ها را مورد بررسی قرار داده است. در گزارش این روزنامه که با تصویری از سقوط مجسمه بشار اسد در شهر حلب منتشر شده است، به تازه‌ترین تحولات سوریه و نیز گفت‌وگوی هاکان فیدان وزیر امور خارجه این کشور با همتای روس خود پرداخته شده است. 

روزنامه آیدین‌لیک وطن (AYDINLIK VATAN) تیتر نخست خود را به درگیری‌های سوریه اختصاص و از طرح آمریکا برای متحدسازی تحریر‌الشام و شماری از احزاب کرد مخالف ترکیه خبر داده است. در بخشی از گزارش این روزنامه می‌خوانیم: «سازمان های تروریستی در سوریه بار دیگر با هدف «اسرائیل دوم» بسیج شدند. در حالی که هیات تحریر الشام مناطق تحت کنترل خود را به سمت حلب و حما و لاذقیه گسترش داد، PKK/PYD (دو حزب کرد مخالف ترکیه) نیز از رقه به حلب آمد. گام بعدی ایالات متحده و اسرائیل ایجاد یک اداره مشترک بین این دو است.  

روزنامه حریت (HÜRRİYET )هم تیتر و عکس نخست خود را به تحولات سوریه اختصاص داده و تیتر «در حلب پرچم افراشتند» به حضور نیروهای ارتش آزاد سوریه در این شهر پس از هشت سال پرداخته است. این روزنامه در گزارش خود تحولات میدانی در حلب را مورد بررسی قرار داده و هدف نهایی گروه‌های تروریستی را از حمله به حلب و حما و حمص، اشغال دمشق دانسته است. 

روزنامه ملیت (MİLLİYET) هم سه موضوع مهم دررابطه با تحولات سوریه را مورد بررسی قرار داده است: ۱)در میان مکان هایی که تروریسم در آن مستقر است، «تل رفعت» و «منبج» به عنوان اهداف طرح عملیات تکمیلی ترکیه برجسته هستند که پس از تصرف حلب توسط HTS (تحریرالشام) این سازمان تروریستی کارایی خود را در این دو منطقه افزایش داد. ۲)این احتمال وجود دارد که روسیه و سوریه عملیات بمباران سنگینی را علیه HTS انجام دهند در این ارضی ۳.۵ میلیون نفر زندگی می کنند و در صورت بمباران احتمال ایجاد موج جدیدی از مهاجرت وجود دارد و ترکیه در حال اتخاذ تدابیر احتیاطی برای توقف حرکت احتمالی مهاجرت در داخل سوریه است. ۳) ترکیه تحرکات گروه‌های تروریستی در نبل‌ والزهرا و مناطق صنعتی حلب را که ارتش سوریه از آن‌ها عقب‌نشینی کرده است به دقت زیر نظر دارد. 

روزنامه آکشام (AKŞAM) هم در صفحه نخست خود با تیتر «روز بحرانی در حلب» به بررسی تحرکات گروه‌های تروریستی در این شهر سوریه پرداخت.


نور نیوز
نظرات

آخرین اخبار
نایب‌قهرمانی تیم والیبال ایران در تورنمنت چهارجانبه اوفا
همزمان با هفته دولت؛ بهره برداری چهار هزار و 198 واحد نهضت ملی مسکن در قم
پیش بینی بورس فردا سه شنبه 3 شهریور
نتایج نظرسنجی انتخابات اسرائیل اعلام شد؛ پیشتازی رقیب نتانیاهو
راهکارهای طلایی برای نجات مواد غذایی یخچال در زمان قطعی برق
بسته حمایتی ویژه صنایع آسیب‌دیده ابلاغ شد
ایران و ازبکستان؛ دیدار دوستانه در 2 مهر
مفتی سابق سوریه به حبس ابد محکوم شد
پایان حضور ائتلاف آمریکا در عراق؛ حاکمیت کامل در 30 سپتامبر
هشدار درباره یک بحران ملی؛ ایران برای موج سالمندی آماده نیست
هشدار مهم درباره قیمت طلا؛ احتمال ریزش قیمت در روزهای آینده
جنگ اقتصادی با ایران؛ پروژه نجات کارنامه بسنت؟
اتفاق متفاوت در بازداشتگاه اوین؛ دفاع مجازی یک دانشجوی ارشد از پایان‌نامه
هشدار هلال‌احمر درباره غرق‌شدگی؛ کدام استان‌ها بیشترین حادثه آبی را دارند؟
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری تهران و مشهد +لینک ثبت‌نام
کیف پول ایران جایگزین کارت‌به‌کارت می‌شود؟ جزئیات طرح جدید بانک مرکزی
قیمت افغانی امروز 2 شهریور 1405؛ هر افغانی وارد کانال 3 هزار تومان شد
جنایت خانوادگی در تهران؛ پسر جوان به قتل پدرش با 5 ضربه چاقو اعتراف کرد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ جهش 12.5 میلیونی سکه در 2 روز
نورنما | ربات انسان نما رکوردهای انسان را زد!
جنگ رسانه‌ای استقلال و پرسپولیس؛ چرا دوتیم به جان هم افتادند؟
رایزنی نظامی اوگاندا و بوروندی برای اعزام نیرو به غزه
هفت کیلو طلا چگونه به سرقت رفت؟
پزشکیان: برای خدمت به مردم جناحی عمل نمی‌کنیم
شهادت بسیجی اهل سنت در شیرآباد زاهدان
کاهش 54 درصدی بار 16 بیماری با طرح پرستار پیگیر
پخش زنده هندبال ایران و کویت؛ ساعت بازی و شبکه پخش
توپ گل جنجالی مارادونا 2.5 میلیون پوند فروخته شد
چه کسی برنده آزمون بزرگ ایران و آمریکا خواهد بود؟
عمار حکیم: انحصار سلاح به معنای انحلال حشد الشعبی نیست
هوای تهران از فردا خنک‌تر می‌شود
اعتراض دانشمند ایرانی‌تبار به جنگ آمریکا علیه ایران
حمایت ویژه از طرح‌های فناورانه زنجیره‌ای
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ دلار از مرز 202 هزار تومان عبور کرد
نیروگاه خورشیدی 80 مگاواتی در یزد افتتاح شد
زمان بازی تیم ملی ایران و ازبکستان اعلام شد
نورویدئو | وقتی مسئولان فقط از بحران می‌گویند، چه چیزی ساخته می‌شود؟
قیمت مرغ امروز دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
110 سری جهیزیه در هفته دولت به نوعروسان کمیته امداد اهدا می‌شود
جدول قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 2 شهریور
دفترچه سوالات و کلید اولیه کنکور 1405 منتشر شد+ لینک
از آزادی زندانیان تا گسترش خدمات اجتماعی
یک‌چهارم تخت‌های بیمارستانی خالی است
شب‌های خطرناک تهران؛ بیش از 130 نفر در تصادفات شبانه جان باختند
پذیرش بدون آزمون دانشجویان زن در ارشد علوم قضایی
برنامه بانک مرکزی برای تأمین ارز
تجمعات قانونی می‌شوند؛ جزئیات وعده جدید وزارت کشور
استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها
ثبت‌نام آزمون سامفا آغاز شد
جهانگیر: خصوصی‌سازی باید به یک پروژه کلان ملی تبدیل شود