×
بین الملل
شناسه خبر : 201965
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/11 ساعت 13:48
اسرائیل برای غزه برنامه های رادیکالی دارد

گاردین؛

اسرائیل برای غزه برنامه های رادیکالی دارد

روزنامه گاردین نوشت:نتایج نظرسنجی های انجام گرفته نیز حاکی است همانگونه که گروه های راست افراطی باور دارند، حملات باید ادامه یابد. در این میان نیز نتانیاهو همچنان به تهدید شدید علیه حزب الله ادمه داده و گروه شبه نظامی لبنانی نیز وضعیت جاری را پیروزی بزرگ برای خود توصیف می کند.

نورنیوز-گروه بین لملل:  روزنامه گاردین در مطلبی با اشاره به توافق آتش‌بس در لبنان، ضمن ابراز امیدواری به تداوم این وضعیت نوشت: اکنون تمرکز کابینه رادیکال اسرائیل بر جنگ در غزه بیشتر شده و مانع تراشی ها برای توقف این درگیری ۱۴ ماهه افزایش می‌یابد.

به گزارش  این روزنامه پرشمارگان انگلیسی، توافق آتش‌بس هفته گذشته میان اسرائیل و حزب الله برای مردم لبنان، یک مرهم بزرگ است. نبردی ۱۴ ماهه که با حملات ۷ اکتبر حماس آغاز شد و با بمباران‌های تلافی جویانه اسرائیل علیه غزه و لبنان، ویرانی و آوارگی گسترده‌ای برجای گذاشت. اما اکنون ظاهری از آرامش وجود دارد که امید می رود طولانی هم بشود.

گاردین می نویسد: اگرچه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل این توافق را پیروزی برای خود دانسته و اعلام کرده است که اسرائیلی‌های فراری از موشک‌های حزب‌الله می توانند نه الان، اما با خیال راحت به خانه‌های خود بازگردند. اما اسرائیلی هایی که خانه‌هایشان در شمال است، فکر نمی کنند که این آتش‌بس با میانجی گری آمریکا دائمی باشد.

نتایج نظرسنجی های انجام گرفته نیز حاکی است همانگونه که گروه های راست افراطی باور دارند، حملات باید ادامه یابد. در این میان نیز نتانیاهو همچنان به تهدید شدید علیه حزب الله ادمه داده و گروه شبه نظامی لبنانی نیز وضعیت جاری را پیروزی بزرگ برای خود توصیف می کند.

به نوشته این رسانه، کابینه راست‌گرای تندرو و متخاصم اسرائیل نیز احتمالا تمرکز خود را بر روی حملات در غزه افزایش خواهد داد و مانع تلاش‌ها برای توقف جنگ در آنجا خواهد شد. چراکه نتانیاهو و متحدانش بیشتر به اندوخته سیاسی خود اهمیت می دهند تا آزادی اسرای در دست حماس. اکنون نیز به رغم تهاجم وحشیانه اسرائیل که منجر به کشته شدن بیش از ۴۴ هزار فلسطینی و ویرانی باریکه غزه شده، جنگ در این منطقه برخلاف لبنان، هنوز به پایان نرسیده است.

به باور نویسنده این مطلب، نتانیاهو برای بقا، حفظ ائتلاف خود و دوری از پذیرش شکست های امنیتی حملات ۷ اکتبر، به پیروزی کامل در برابر حماس نیاز دارد. از همین رو حاضر نیست در برابر هیچ یک از شروطی که حماس برای توقف جنگ، خروج کامل نیروها و آزادی اسرای فلسطینی ارائه داده، کوتاه بیاید.

نگارنده خاطرنشان کرد که شکی وجود ندارد اسرائیل برای غزه برنامه های رادیکالی دارد. این روزنامه با رجوع به گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی و ناظران خارجی، تشریح کرده است: این برنامه‌ها شامل کاهش جمعیت فلسطینی‌ها به صورت داوطلبانه و یا اجباری از بخش‌های وسیعی از شمال و مرکز غزه و ایجاد مناطقی شبیه به کرانه باختری اشغالی تحت کنترل نظامی اسرائیل است.

هرچند مقامات اسرائیل رسما چنین طرح هایی را تکذیب کرده اند، اما تخریب‌های گسترده و ساخت سریع دالان ها، اردوگاه‌ها و جاده‌های حائل، به نظر می رسد با هدف هموار کردن مسیر برای شهرک های یهودی نشین صورت گیرد و اهدفی که دال بر همین موضوع باشد.

روزنامه هاآرتص چاپ اسرائیل نیز پیش از این جزئیاتی از این طرح ها افشا کرد و از سوی نتانیاهو به دلیل آنچه که جسارت به خرج داده مجازات شد.

گاردین در پایان خاطرنشان کرد که پس از توافق آتش‌بس در لبنان، وضعیت از هر زمان دیگری روشن تر است و نتانیاهو دو گزینه پیش رو دارد؛ از سر گیری شهرک سازی و جنگ همیشگی در غزه یا آزادی اسرا و پایان جنگ.

به گزارش ایرنا، بنابراین سوال این است که آیا نخست وزیر اسرائیل به عنوان یک مظنون به جنایات جنگی و حامیانش، کدام گزینه را انتخاب می کنند؟ نویسنده خود در پاسخ به این پرسش می نویسد: بعید است آنها اخلاقیات را در نظر بگیرند و جنگ را در برابر آزادی اسرا خاتمه دهند. آنها نه به اخلاق فکر می کنند و نه به انسانیت. بنابر این رنج مردم غزه و اسرای دربند ادامه دارد. از دید آنها پایانی برای پایان دشمنی وجود ندارد، آنها فقط خشونت مدام را می خواهند.


نظرات

آخرین اخبار
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد