×
بین الملل
شناسه خبر : 201946
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/11 ساعت 15:26
تحولات شتابان شام/ ارتش سوریه تروریست‌ها را متوقف خواهد کرد؟

تحولات شتابان شام/ ارتش سوریه تروریست‌ها را متوقف خواهد کرد؟

اوج‌گیری شتابان درگیری در سوریه، امکان رسیدن به تحلیلی درست و جامع از شرایط داخلی سوریه و نیز تاثیر آن در منطقه را دشوار می‌سازد و پس از گذشت سه روز از تهاجم سریع نیروهای گروه تروریستی‌ تحریر‌الشام به شهرهای حلب و حماه، در حال حاضر رسانه‌ها از تسریع و تثبیت مقاومت ارتش سوریه در برابر این حملات خبر می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: گروه تروریستی تحریرالشام شامگاه چهارشنبه حمله گسترده‌ای را به برخی از شهرهای سوریه آغاز کردند. تحریر الشام که نسخه به روز شده جبهه النصره در سوریه است با استفاده از ضعف عملیاتی ارتش سوریه و به همراه گروه‌های دیگر مخالف دولت سوریه توانستند بخش‌هایی از شهرهای بزرگ این کشور مانند حلب را به اشغال خود درآورد. در حال حاضر خبرهای ضدونقیض و واکنش‌های متعددی به این حمله در حال انتشار و اعلام است. ارتش سوریه با پشتیبانی روسیه، حملات هوایی گسترده‌ای به مواضع تروریست‌ها انجام داده و در حال حاضر خبرها از عقب‌نشینی تروریست‌ها از حماه و حلب خبر می‌دهند. ارتش سوریه اعلام کرده است که با تمام قوا در برابر پیشروی تروریست‌ها ایستاده و از مردم خواسته است به شایعات توجه نکنند.

حضور بشار اسد در اتاق جنگ

با توجه به تحولات میدانی سوریه، بشار اسد رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه در نشستی اضطراری با مقامات ارشد نظامی و امنیتی این کشور در خصوص آخرین تحولات نظامی به ویژه کنترل گروه‌های مسلح تروریستی بر بخش‌هایی از استان «حلب» و پیشروی به سمت حومه «حماه» نشست اضطراری برگزار کرد.

در این نشست درباره آغاز عملیات نظامی و تدابیر امنیتی در کشور نیز بحث و تبادل نظر شد. وزارت دفاع سوریه نیز اعلام کرد که روند مقابله با این حمله تروریستی با موفقیت و قاطعیت تمام ادامه دارد و ارتش به زودی برای بازپس گیری همه مناطق و آزادسازی آنها از تروریسم، یک ضد حمله انجام خواهد داد.

بیانیه وزارت دفاع سوریه درباره وضعیت میدانی حماه

وزارت دفاع سوریه از اعزام نیروهای نظامی کمکی و تجهیزات سنگین و راکت‌انداز بیشتر به حومه شمالی حماه خبر داد.در بیانیه وزارت دفاع سوریه آمده است که نیروی هوایی این کشور و روسیه به صورت مشترک، حملات علیه محورهای مختلف حرکت تروریست‌های فراری و مقرهای آنها در حومه حماه را تشدید کرده‌اند و حملات هوایی با دقت به اهداف اصابت کرده است و طی آن، ده‌ها تروریست کشته و زخمی شدند.
خبرنگار شبکه المیادین نیز لحظاتی پیش اعلام کرد که ارتش سوریه، مواضع خود را در شهرک بویضه در شمال «طیبه الامام» در حومه شمالی حماه را بازپس گرفت. وزارت دفاع سوریه، صبح امروز نیز اعلام کرده بود که نیروهای مسلح این کشور دیشب در شمال «حماه» با تقویت خطوط دفاعی خود با گروه‌های تروریستی مقابله کرده و جلوی پیشروی آن‌ها را گرفته‌اند و چند منطقه را بعد از بیرون کردن تروریست‌ها امن کرده‌اند که مهم‌ترین این مناطق «قلعه المضیق» و «معردوس» است.

واکنش‌ها به حملات تروریست‌ها در سوریه

«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در تماس تلفنی با محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات متحده عربی تحولات اخیر سوریه را بررسی کرد. اسد و محمد بن زاید آل نهیان همچنین در این تماس تلفنی درباره دیگر موضوعات منطقه‌ای با یکدیگر گفت وگو کردند. رئیس جمهور سوریه در این گفت وگو بر ادامه دفاع سوریه از ثبات و تمامیت ارضی خود در مقابل گروه‌های تروریستی و حامیان آنها تاکید کرد.

اسد گفت: سوریه با کمک دوستان و همپیمانان خود می‌تواند گروه‌های تروریستی را هر چند پس از حملات شدید تروریستی، سرکوب کند.

محمد بن زاید آل نهیان نیز در این تماس بر ایستادگی امارات در کنار سوریه و پشتیبانی از آن در راستای حفظ تمامیت ارضی و ثبات آن تاکید کرد.

«حسین اکبری» سفیر ایران در سوریه رخدادهای اخیر این کشور را با شکست اسرائیل در لبنان مرتبط دانسته و گفته است: تجهیزات پیشرفته تروریست‌ها حاکی از وجود ارتباط و پشتیبانی کشورهای اروپایی و سایرین بوده و هدف انتقام از سوریه به دلیل حمایت این کشور از محور مقاومت و حزب‌الله است. به گفته سفیر ایران در سوریه، ایالات متحده به دنبال اعمال فشار امنیتی بر دولت دمشق در استان‌های جنوبی نیز است.

ایالات متحده آمریکا هم در اولین واکنش به تحولات سوریه با صدور بیانیه‌ای ضمن اتهام‌زنی به دیگر طرف‌های حاضر در سوریه آورد: «ما از نزدیک وضعیت سوریه را زیر نظر داریم و در ۴۸ ساعت گذشته با پایتخت‌های منطقه در تماس بوده‌ایم. امتناع مداوم نظام اسد (رئیس‌جمهور سوریه) از مشارکت در روند سیاسی مندرج در قطعنامه ۲۲۵۴ و اتکای آن به روسیه و ایران، شرایطی را ایجاد کرد که اکنون در حال گسترش است، از جمله فروپاشی خطوط نظام اسد در شمال غرب سوریه. کاخ سفید همچنین ادعا کرد: «در عین حال، ایالات متحده هیچ ارتباطی با این حمله که توسط تحریر الشام که یک سازمان تروریستی تعیین‌شده است، ندارد.

در این بیانیه همچنین آمده است: «ایالات متحده، همراه با شرکا و متحدان خود، خواستار کاهش تنش، حفاظت از غیرنظامیان و گروه‌های اقلیت و یک روند سیاسی جدی و معتبر است که می‌تواند یک بار برای همیشه با یک راه‌حل سیاسی مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ به این جنگ داخلی پایان دهد. ما همچنین به دفاع و حفاظت کامل از پرسنل و مواضع ارتش ایالات متحده ادامه خواهیم داد، که برای اطمینان از اینکه داعش هرگز نمی‌تواند دوباره در سوریه زنده شود، ضروری است.

پیش از این اظهارات هم یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، مدعی شد که تحولات اخیر سوریه دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده را نیز غافلگیر کرده و واشنگتن در این حملات هیچ نقشی نداشته است.

نگرانی از تحولات میدانی هم واکنش اتحادیه عرب به تحولات سوریه بود و «جمال رشدی»، سخنگوی رسمی «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب گفت: با نگرانی شدید تحولات میدانی سوریه را دنبال کرده و بر لزوم احترام به تمامیت ارضی، حاکمیت و امنیت سوریه تاکید می‌کنیم.

وی نگرانی ابوالغیط را «در مورد تحولات پی درپی که سوریه چند روزی است شاهد آن بوده و اثرات آن بر غیرنظامیان» را بیان کرد زیراکه احتمالات زیادی از جمله وقوع هرج و مرج را به دلیل سوء استفاده گروه‌های تروریستی از این وضعیت برای از سرگیری فعالیت‌های خود ایجاد می‌کند. وی بر تعهد دبیرخانه کل اتحادیه عرب به همه عناصر موضع سیاسی در مورد وضعیت سوریه همانطور که در تصمیمات شورای اتحادیه عرب در سطوح مختلف آن آمده است، تاکید کرد.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، در تماس تلفنی ضمن حمایت قاطع از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه و پشتیبانی از دولت و ارتش این کشور در مقابله با گروه‌های تروریستی، پیگیری موضوع در چارچوب روند آستانه و لزوم هماهنگی بین جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه به عنوان سه کشور ضامن این روند را حائز ضروری دانستند.

وزیر امور خارجه ایران با یادآوری مسئولیت جامعه جهانی در مقابله با پدیده شوم تروریسم، تحرکات اخیر گروه‌های تروریستی در خاک سوریه را بخشی از طرح رژیم صهیونیستی و آمریکا برای ناامن‌سازی منطقه غرب آسیا دانست و بر ضرورت هوشیاری و هماهنگی هر چه بیشتر ایران، روسیه و کشورهای منطقه، به‌ویژه همسایگان سوریه برای خنثی‌سازی این توطئه خطرناک و مقابله با اقدامات تروریست‌ها در سوریه و منطقه تاکید کرد.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز ضمن بیان ارزیابی خود از تحولات اخیر در سوریه، هماهنگی همه طرف‌ها برای مقابله با تروریسم و نیز استمرار رایزنی‌های نزدیک بین ۲ کشور را ضروری دانست.

«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم پیش از این تعرض برخی عناصر تروریستی مسلح به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب را به شدت محکوم کرد. بقائی با اشاره به مفاد کنوانسیون ‌۱۹۶۳ روابط کنسولی مبنی بر منع هرگونه تعرض به اماکن کنسولی، تاکید کرد که نقض این کنوانسیون از جانب هیچ فرد، گروه یا دولتی پذیرفته نیست. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران این تعرض را مورد پیگیری جدی حقوقی و بین‌المللی قرار خواهد داد. بقائی در پاسخ به سوالی راجع به وضعیت کارکنان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب گفت: سرکنسول و کلیه اعضای سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حلب در سلامت کامل هستند.

لاوروف همچنین در گفت وگو با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه درباره «وضعیت نوظهور در سوریه» گفت‌وگو کرده و نگرانی جدی خود از توسعه خطرناک اوضاع در جمهوری عربی سوریه پیرامون تشدید تنش نظامی در استان‌های حلب و ادلب ابراز کردند. وزیران خارجه روسیه و ترکیه همچنین بر نیاز به هماهنگی اقدامات مشترک به منظور تثبیت وضعیت در جمهوری عربی سوریه، در درجه اول با استفاده از پتانسیل روند  آستانه تأکید کردند.

«محسن المندلاوی» معاون اول پارلمان عراق همزمان با تشدید درگیری‌ها میان ارتش سوریه و تروریست‌ها گفت: ما درباره خطر تحرکات تروریستی در سوریه و پیامدهای آن هشدار می‌دهیم.

وی افزود: شکست رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه، دلیل فعال شدن مجدد تروریسم به منظور جداسازی عرصه‌های حمایت از فلسطین است. ما بر ضرورت اجرای عملیات پیشگیرانه برای جلوگیری از بازگشت تروریسم به عراق تأکید می‌کنیم.

تحولات در میدان سوریه

یک منبع نظامی سوری گزارش‌های منتشر شده توسط صفحات مجازی و پلتفرم‌های وابسته به سازمان‌های تروریستی مسلح مبنی بر ورود آنها به روستاهای حومه شمالی حماه از جمله السقیلبیه، حیالین، محرده، اللطامنه، حلفایا، طیبه الإمام، معان، صوران و بقیه روستاهای مجاور را تکذیب کرد. این منبع تاکید کرد که ارتش یک خط دفاعی تقویت شده را سازماندهی کرده و برای دفع هرگونه حمله احتمالی آمادگی کامل دارد.

جنگنده‌های سوریه هم چندین حمله هوایی به تجمعات شبه‌نظامیان النصره در ادلب و نیز مقر استقرار نیروهای گردان توپخانه تروریست‌ها در راموسه در غرب حلب، انجام دادند. همچنین اعلام شد که ده‌ها تروریست در حمله به یکی از کاروان‌های آنها در نزدیکی حلب کشته شدند. نیروهای هوایی سوریه و روسیه همچنان در تداوم حملات خود به مواضع تروریست‌های جبهه النصره و سازمان‌های وابسته به آن، تجمعات، تحرکات و خطوط تدارکاتی تروریست‌ها را هدف قرار دادند که منجر به کشته شدن ۳۰۰ شبه‌نظامی مسلح دیگر در ۲۴ ساعت گذشته شد. ارتش سوریه ضمن تکذیب عقب‌نشینی خود از حماه، تاکید کرد که یگان‌های نیروهای مسلح این کشور در مواضع خود در حومه شمالی و شرقی استان حماه مستقر هستند.

پیش از این هم منابع رسانه‌ای از استقرار نیروها و تجهیزات ارتش سوریه در جاده بین‌المللی درعا – دمشق و وقوع درگیری‌هایی در حومه حمص و دمشق خبر داده بودند. نیروها و تجهیزات ارتش سوریه در جاده بین‌الملل M5 میان درعا و دمشق مستقر شده‌اند. همچنین ارتش سوریه ۲ ایست‌بازرسی نظامی و امنیتی را در ورودی جنوب دمشق در منطقه «نهر عیشه» ایجاد کرد. یک منبع امنیتی نیز به الجزیره گفت که ارتش سوریه در حال تقویت حضور نیروهای خود در جنوب کشور برای مقابله با هرگونه تحرک تروریست‌ها و عناصر تروریستی در درعا برای حمایت از عناصر تروریستی در جبهه شمالی حلب و حومه آن است. همزمان شبکه العربی نیز گزارش داد که درگیری‌هایی میان نیروهای ارتش سوریه و تروریست‌ها در حومه حمص و دمشق در جریان است.

گمانه‌زنی‌ها درباره وضعیت رهبر تحریرالشام

خبرگزاری اسپوتنیک روس بامداد یکشنبه و به نقل از منابع ویژه در ادلب خبر داد مقر فرماندهی «هیئت تحریر الشام»، جبهه‌النصره سابق در ادلب واقع در شمال سوریه هدف حمله قرار گرفته است  وگمان می‌رود «ابومحمد الجولانی» سرکرده این گروه تروریستی در این مکان حضور داشته است. این مقر توسط جنگنده‌های روسیه و سوریه هدف قرار گرفته است. به گفته این منابع ویژه، آنچه که به عنوان «دفتر امنیتی» هیئت تحریر الشام شناخته می‌شود، اطراف مقر تخریب‌شده را تحت محاصره امنیتی قرار داده و از نزدیک شدن اعضای گروه و غیرنظامیان جلوگیری می‌کند.

خبرگزاری فلسطینی سما هم به نقل از رسانه‌های اسرائیل اعلام کردند که خبر کشته شدن ابومحمد الجولانی سرکرده گروه تحریرالشام (جبهه النصره) در حمله جنگنده‌های روسی تایید شده است. پیش از این نیز برخی از رسانه‌های محور مقاومت از جمله تلویزیون العهد عراق گزارش دادند که خبرهایی از حمله جنگنده‌های ارتش روسیه و سوریه به محل استقرار «ابومحمد الجولانی» فرمانده گروه  هیأت تحریر الشام به گوش می‌رسد.

برخی رسانه‌ها نیز در گزارشی تأیید نشده مدعی شدند که به همراه الجولانی، افسران ارشد اطلاعاتی ترکیه و اوکراین نیز در محل بمباران حضور داشتند.

شبکه النجبای عراق نیز به نقل از یک مقام امنیتی بلندپایه در دمشق که به نامش اشاره نکرد، افزود: دقایقی پیش، کشته شدن ابومحمد الجولانی سرکرده گروهک  هیأت احرار الشام در حملات مشترک سوریه و روسیه تأیید شده است. تاکنون گروه هیأت تحریر الشام واکنشی نسبت به اخبار منتشر شده درخصوص کشته شدن سرکرده خود نداشته است.

این گزارش در حال تکمیل است


نظرات

آخرین اخبار
مرگ ناگهانی فایتر UFC در 34 سالگی؛ آلن ناسیمنتو در خواب درگذشت
آزادراه تهران - شمال یک‌طرفه شد؛ ترافیک سنگین در محدوده تونل‌های 17 و 18
آخرین قیمت سکه و طلا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
اتفاق عجیب در اسرائیل؛ برکناری فرمانده ارتش در برنامه زنده تلویزیونی
ترامپ به داد اینفانتینو می‌رسد
برکناری دادستان منطقه کلمبیا در پی اختلاف با ترامپ
طرح نابودی مقاومت شکست خورد؛ تفاهم ایران و آمریکا، اسرائیل را مهار کرد
سازمان ملل: جولای خونین‌ترین ماه 2026 برای غزه بود
خبر خوش برای تولیدکنندگان؛ قطعی برق صنایع تهران کاهش یافت
جزییات نحوه پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی؛ اعلام زمان بندی از سوی وزیر کار
سقوط ذخایر انرژی آمریکا؛ آیا نفت به 150 دلار می‌رسد؟
اصلاحات اقتصادی را از کجا باید آغاز کرد؟
زمان شارژ کالابرگ مرداد 1405 اعلام شد؛ جدول زمان واریز
ادعای نیویورک‌تایمز دربارۀ جزئیات مذاکرۀ ایران و عمان برای تنگۀ هرمز
بازار کار در پی جنگ چهل‌روزه
وداع باشکوه مردم قشم با شهدای چاه‌تنگو
بازگشت محدودیت‌های ترافیکی در محورهای اصلی مازندران
حزب‌الله: ترامپ ناخواسته نقش مهم ایران را در عرصه جهانی پذیرفت
حمله وحشیانه قاچاقچی چوب به جنگلبان در چالوس
تا پایان می‌ایستم؛ استعفا در کار نیست
استیضاح سرمربی کره جنوبی در پارلمان؛ بازخواست درباره حذف از جام جهانی
وضعیت آب و هوای چهارمحال و بختیاری تا پایان هفته
سیل مرگبار در افغانستان؛ 29 نفر جان باختند و 129 تن زخمی شدند
واکنش تند البرادعی به نتانیاهو: غزه را ویران کردید و حالا از «آزادی» می‌گویید!
پزشکیان: به دنبال گسترش جنگ نیستیم اما از ایران با تمام توان دفاع می‌کنیم
تهران میزبان میلیون‌ها عاشق حسینی
قیمت دلار امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
بحران امنیتی در انگلیس؛ افشای اطلاعات شخصی 114 هزار نیروی پلیس
قیمت جدید گوشت گوسفندی و گوساله امروز 13 مرداد اعلام شد
آخرین وضعیت سدهای تهران؛ فقط یک سد بیش از 90 درصد آب دارد
پشت پرده غائله سازی جدید در خصوص استعفای پزشکیان
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 13 مرداد 1405 + جدول جدید
حادثه دریایی در نزدیکی عمان ؛ یک کشتی هدف قرار گرفت
سنای آمریکا طرح موقت تأمین بودجه دولت را تصویب کرد
آخرین وضعیت تردد در جاده های شمالی و مرزهای اربعینی
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز سه شنبه 13 مرداد 1405/ بمب از راه رسید؟
آخرین اخبار و گزارش‌ها از جنگ ایران و آمریکا امروز سه شنبه 13 مرداد ماه
تردد زائران از مرز مهران از مرز 2.4 میلیون نفر عبور کرد
سازمان ملل: از میانجیگری پاکستان و قطر استقبال می‌کنیم
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه13 مرداد+ وضعیت استان ها
کاهش خطر زوال عقل با یک تغییر ساده؛ غذا را فقط در 8 ساعت بخورید
عقب افتادن تکامل مغز انسان از سرعت توسعه هوش مصنوعی
دگرگونی ساختار مغز با آلزایمر
کمین 170 میلیون سیاه‌چاله در گورستان راه شیری!
زنگ خطر آموزش‌های دانشگاهی علوم پایه و مهندسی به صدا درآمده است؟
شارژ لیزری پهپادهایی که فرود نمی‌آیند
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان