×
بین الملل
شناسه خبر : 201906
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/11 ساعت 09:32
سرمایه‌گذاری 25 میلیارد دلاری عربستان سعودی در قاره آفریقا

رستم ضیائی*

سرمایه‌گذاری 25 میلیارد دلاری عربستان سعودی در قاره آفریقا

محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان سعودی در جریان اجلاس «سران آفریقای جدید» در خلال رویداد «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده 2024» که در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد از سرمایه‌گذاری 25 میلیارد دلاری عربستان سعودی در قاره آفریقا طی 10 سال آینده خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: الجدعان با تأکید بر اهمیت این سرمایه‌گذاری‌ها بیان کرد: «این اقدام نه‌تنها به تقویت روابط اقتصادی میان عربستان و کشورهای آفریقایی کمک خواهد کرد، بلکه در مسیر توسعه پایدار قاره آفریقا نیز مؤثر خواهد بود.» او همچنین به پروژه‌های در حال اجرا اشاره کرده و بیان داشت ۵ میلیارد دلار از این سرمایه‌گذاری‌ها در حال اجرایی است.

 وزیر دارایی عربستان همچنین به برخی از ابتکارات راهبردی این کشور در راستای بهبود شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی قاره آفریقا اشاره کرده و اعلام داشت: « تخصیص ۱۰ میلیارد دلار توسط بانک صادرات و واردات عربستان (EXIM Bank) باهدف تسهیل دسترسی کشورها و شرکت‌های آفریقایی به منابع مالی در طول ده سال آینده از جمله این اقدامات است».

او افزود که تاکنون ۱.۵ میلیارد دلار از این اعتبار به پروژه‌های مرتبط تخصیص‌یافته و این سرمایه‌گذاری به‌عنوان بخشی از سیاست توسعه اقتصادی عربستان در راستای تقویت همکاری‌های فرامرزی و ارتقای سطح توسعه پایدار در کشورهای آفریقایی محسوب می‌شود.

محمد الجدعان به بررسی چالش‌های اقتصادی کشورهای آفریقایی پرداخته و بیان داشت: «پایداری بدهی‌ها یکی از مشکلات اساسی نظام بانکی کشورهای آفریقایی است.

در این راستا، عربستان سعودی، در حال رایزنی با صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برای کمک به این کشورها در مدیریت و ساماندهی بدهی‌های خود است.» وی همچنین به اهمیت فناوری و استارتاپ‌ها در رشد اقتصادی آفریقا اشاره کرده و اعلام نمود قاره آفریقا با داشتن ۶۰ درصد جمعیت زیر ۳۰ سال، به‌عنوان یک هاب نوآوری و استارتاپ در حال ظهور محسوب می‌شود و رشد اکوسیستم استارتاپ‌ها نویدبخش آینده‌ای روشن برای اقتصاد آفریقاست.

به گزارش Arab News، الجدعان با اشاره به عزم جدی عربستان برای ایجاد و تقویت روابط پایدار و بلندمدت با کشورهای آفریقایی، بیان داشت: «روابط این کشور با قاره آفریقا تنها به جنبه‌های اقتصادی محدود نمی‌شود، بلکه دارای ابعاد فرهنگی و تاریخی مشترکی نیز است».

عربستان سعودی در راستای چشم‌انداز طرح توسعه اقتصادی ۲۰۳۰ به دنبال تنوع‌بخشیدن به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. این کشور به‌وسیله سرمایه‌گذاری در قاره آفریقا و حمایت از پروژه‌های زیرساختی و اقتصادی، تلاش می‌کند به بازارهای جدید و فرصت‌های تجاری دست یابد. این اقدامات به عربستان امکان می‌دهد تا در شرایط ناپایدار قیمت نفت، ثبات اقتصادی بیشتری را حفظ کند.
 

* کارشناس اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع)


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ بالاخره به آرزوی جایزه صلح خود رسید!
اروپا و اوکراین به دنبال آماده کردن طرح 12 ماده‌ای برای پایان جنگ
کسب 2 مدال طلا توسط نمایندگان کشتی کشورمان
کاخ سفید: دیدار ترامپ و پوتین به تعویق افتاد
رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی برکنار شد
هشدار لهستان به پوتین
کشف 20 شی باستانی در دورود
رئیس جدید سازمان حج و زیارت: زائر زندانی در عربستان نداریم
دستگیری سارق 60 میلیاردی طلا و ساعت
اعلام محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمالی کشور در پایان هفته
قالیباف: اجرای پیمان امنیتی ایران و عراق، مقدمه امنیت پایدار دوجانبه است
تعیین سفیر قطر در سوریه پس از 14 سال
پزشکیان: در مسیر ساخت آینده ایران تسلیم هیچ محدودیتی نخواهیم شد
صالحی: تلاش ما حضور حداکثری فیلمسازان در جشنواره فیلم فجر است
ریزش 102 دلاری اونس جهانی طلا در یک روز
زخمی شدن 2 نظامی اسرائیلی در نوار غزه
بارسا (6) - المپیاکوس (1) | بارسلونا طوفانی جلو میرود+ گل ششم
زمان ثبت‌نام از داوطلبان عضویت در شوراها مشخص شد
انگلیس «تحریرالشام» را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد
زلزله سپیدان فارس 8 مصدوم بر جای گذاشت/مدارس فردا مجازی شد
سانحه تلخ قطار مسافربری در اتیوپی با 14 کشته و ده‌ها زخمی
شیخ نعیم قاسم: سلاح حزب‌ الله بخشی از قدرت لبنان است/ اسرائیل به دنبال صلح نیست
نورنما | کشف 31 حلقه فیلم دیده‌نشده‌ از دوران قاجار
«بوشهر» قطب رادیوداروی ایران می‌شود
فشار پیدا و پنهان ترامپ!
ترامپ باز هم حماس را تهدید کرد
گلبال ایران بر بام آسیا ایستاد
سخنگوی پنتاگون هم به مادر خبرنگار توهین کرد
زمان سفر بن‌سلمان به آمریکا مشخص شد
هشدار به بحران امنیت غذایی در افغانستان
اعلام تمهیدات ترافیکی برای فوتبال استقلال
ترامپ و معامله‌گرایی استراتژیک در قفقاز
پزشکیان: تسریع در اتصال شبکه ریلی ایران و عراق، پیوندهای اقتصادی منطقه را تحکیم می‌کند
کنسرت سیروان خسروی لغو شد
عارف: هدف دولت ارائه مسئولیت تصدی‌گری به بخش خصوصی است
آنچه باید از ماجرای امروز مترو تهران آموخت
حقوق مهرماه بازنشستگان کشوری و فولاد پرداخت شد
هاشمیان ماندنی شد؟
واگذاری زمین در تهران ممنوع شد
پزشکیان بیان کرد: کاهش تجارت ایران، هدف غربی‌ها از فعال‌سازی اسنپ‌بک
153 تُن بمب بر سر انسانیت
برنامه کوتاه‌مدت اقتصادی با تمرکز بر کالابرگ
جزئیات تازه از مرگ دانش‌آموز شیرازی/مدرسه هیچ اقدام تنبیهی انجام نداده است
مرگ دو عمانی ارتباطی با آب معدنی ایرانی ندارد
برد آسان پسران زیر 18 سال والیبال در بازی‌های آسیایی
دیدار پاپ با قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک
سپاهان1-0 الهلال| در نهایت فرصت‌سوزی مهاجم سپاهان به گل ختم شد + خلاصه بازی
چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟
آغاز صدور ویزای کارگری برای اتباع افغانستانی
پیشنهادهای تازۀ ایران به یونسکو
X
آگهی تبلیغاتی