×
بین الملل
شناسه خبر : 201897
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/11 ساعت 09:14
چرا تروریست‌ها از لانه‌هایشان بیرون آمدند؟

صادق امامی*

چرا تروریست‌ها از لانه‌هایشان بیرون آمدند؟

بن‌بستی که تروریست‌های ادلب‌نشین با آن روبه‌رو بودند در کنار شرایط منطقه و تمرکز ارتش سوریه و متحدانش بر جنوب و شرق سوریه، بهترین فرصت برای ساماندهی سازمان رزم و عملیات علیه دولت سوریه را در اختیار تروریست‌های تحریرالشام قرار داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سوریه احتمالاً یک‌بار دیگر در دام فتنه‌ای پرهزینه افتاده است. تا عصر روز گذشته، تروریست‌های تکفیری - که بخشی از آنها مورد حمایت ترکیه‌اند - بیش از 60 درصد شهر حلب را تصرف کرده‌اند. تروریست‌های موسوم به جبهه تحریرالشام، چهارشنبه هفته گذشته، به فاصله چند ساعت پس از اجرای آتش‌بس میان لبنان و رژیم‌صهیونیستی و پس از تهدید سوریه توسط بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی، به مناطق تحت کنترل دولت سوریه در استان حلب حمله کردند. روز گذشته، ارتش سوریه در بیانیه‌ای «ورود» تروریست‌ها به «بخش‌های وسیعی» از محله‌های شهر حلب را تأیید کرد؛ اما گفت که آنها «نتوانستند مواضع خود را تثبیت کنند» چراکه درگیری‌ها ادامه دارد. هم‌زمان با تحرکات تروریست‌ها در شمال، خبرهای ضدونقیضی از آغاز عملیات‌ کردهای سوریه در رسانه‌ها منتشر شده است. مجموع این شرایط نشان می‌دهد سوریه، ساعت‌ها و روزهای سخت و تعیین‌کننده‌ای را پیش‌رو خواهد داشت. اما چه عواملی باعث شد تا به یک‌باره گروهک‌های تروریستی به میدان بیایند. در این‌باره می‌توان به 3 عامل اشاره کرد:

1.خودانگیختگی درونی

پس از پایان داعش در آبان‌ماه سال 1396، دولت سوریه تروریست‌های تحریرالشام یا همان جبهه‌النصره سابق را از سراسر کشور، به استان ادلب منتقل کرد. در سال 2018 در سوچی، مسکو و آنکارا توافقنامه‌ای را برای خلع سلاح تروریست‌ها و خروج آنها از این منطقه امضا کردند؛ اما با این حال آنکارا به تعهداتش پایبند نماند و قدمی در راستای خلع سلاح آنها برنداشت. در طول این سال‌ها، بلافاصله پس از تحرکات تروریستی‌ گروه‌های مورد حمایت ترکیه در این منطقه، ارتش سوریه مواضع آنها را هدف قرار می‌داد. بن‌بستی که تروریست‌های ادلب‌نشین با آن روبه‌رو بودند در کنار شرایط منطقه و تمرکز ارتش سوریه و متحدانش بر جنوب و شرق سوریه، بهترین فرصت برای ساماندهی سازمان رزم و عملیات علیه دولت سوریه را در اختیار تروریست‌های تحریرالشام قرار داد تا از این طریق، دامنه نفوذ خود را گسترش دهند تا در ادامه بتوانند دولت مرکزی را ساقط کنند.

2.توسعه‌طلبی ترکیه

آنکارا علی‌رغم وعده خلع‌سلاح تروریست‌ها در ادلب، نه‌تنها آنها را خلع سلاح نکرد که به بخشی از نیروهای این گروهک، آموزش‌های نظامی و حتی رسانه‌ای نیز داد. همچنین بخش قابل توجهی از تسلیحات پیشرفته مورد نیاز این گروهک یا از طریق آنکارا یا با واسطه‌گری این کشور در اختیار تروریست‌ها قرار گرفته است. ترکیه به دنبال دستیابی به استان حلب به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی سوریه قدیم است. این البته مسئله‌ای پنهان نیست؛ چراکه حدود 10 سال پیش روزنامه‌های «حریّت» و «تقسیم» ترکیه صراحتاً به آن پرداختند و نوشتند که رهبر ترکیه [اردوغان] می‌خواهد شمال سوریه، از منطقه حلب تا لاذقیه را به خاک خود ضمیمه و آن را استان هشتادودوم خود کند. زیاده‌طلبی‌های آنکارا البته محدود به سوریه نمی‌شود. این کشور با وجود گذشت نزدیک به 100 سال از واگذاری موصل به عراق در پی پیمان 1923 لوزان و توافق بعدی آن، همچنان به این استان عراق چشم طمع دارد و در مسائل داخلی عراق که به این استان مرتبط است، دخالت می‌کند. هرچند مقامات ترکیه، از عدم دخالت در عملیات تروریست‌های وابسته به آنکارا می‌گویند؛ اما واقعیت‌های میدانی این ادعاها را به چالش می‌کشد.

3.تبانی آمریکا، ترکیه و رژیم‌صهیونیستی

تحرکات تروریست‌ها - آن هم در این بازه زمانی - نمی‌تواند محدود به دو عامل فوق یعنی خودانگیختگی درونی تروریست‌ها یا حتی توسعه‌طلبی ترکیه باشد. این حمله از نظر پشتیبانی اطلاعاتی، عملیاتی و لجستیکی، فراتر از طراحی یک گروهک تروریستی است. پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» رژیم‌صهیونیستی با وعده نابودی حماس و بازگرداندن اسرا، دست به جنایت بزرگی در غزه زد؛ جنایتی که منجر به صدور حکم دستگیری نخست‌وزیر و وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی از سوی دادگاه لاهه شد. اگرچه رژیم به دلیل ورود سریع حزب‌الله به نبرد در شمال، به هیچ‌یک از دو هدف ادعایی خود نرسید اما از سکوت مجامع بین‌المللی در برابر جنایت‌هایش استفاده کرد و به لبنان حمله کرد تا بلکه بتواند ضربه سختی به حزب‌الله لبنان بزند و از این طریق، محور مقاومت را تضعیف کند. به‌طور حتم اگر رژیم صهیونیستی در لبنان به موفقیتی دست پیدا می‌کرد، به سراغ سوریه می‌رفت تا حلقه مهم اتصال ایران به مقاومت اسلامی در لبنان را از بین ببرد. عراق و یمن نیز انتخاب‌های بعدی صهیونیست‌ها در این جنگ بودند. اما حزب‌الله لبنان، هم نقشه رژیم صهیونیستی در جنوب را خنثی کرد و هم طراحی‌اش در شمال را. از این رو صهیونیست‌ها به جای باز کردن یک جبهه جدید و خطرناک، با مشارکت ترکیه و آمریکا (ناتو) از ابزار تروریست‌های وابسته به ترکیه بهره بردند تا از این طریق، ارتش سوریه را از یک‌سو درگیر بحران داخلی کنند و از سوی دیگر اگر نیاز شد، خودشان دست به اقدام بزنند. در طول بیش از یک‌سال جنگ، رژیم صهیونیستی چندین بار به سوریه حمله هوایی کرده تا مانع حمایت همه‌جانبه دمشق از محور مقاومت شود. تل‌آویو حتی از سوی متحدان عرب خود همچون امارات و اردن، پیشنهاد بازسازی سوریه و نابودی گروه‌های تروریستی در مقابل جدا شدن سوریه از محور مقاومت، به دمشق داده بود؛ اما بشار اسد این پیشنهادها را نپذیرفت تا یک ماه بعد از افشای این پیشنهاد، رژیم صهیونیستی با مشارکت ترکیه و آمریکا، با کمک تروریست‌ها، فشار برای اثرگذاری بر محور مقاومت را در دستور کار خود قرار دهند. هرچند روزهای سختی پیش‌رو است اما به‌طور حتم تروریست‌های وابسته به اردوغان، نمی‌توانند پروژه‌ای در این وسعت را به سرانجام برسانند.


نظرات

آخرین اخبار
شیرین‌کننده‌های مصنوعی چه تاثیری بر متابولیسم دارند؟
شیوع یک انگل روده‌ای در آمریکا + علت
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران
صندوق بین‌المللی پول: جنگ با ایران رشد اقتصاد جهان را کاهش داد
ارائه 167 هزار خدمت امدادی و درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید