×
سیاسی
شناسه خبر : 201662
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/09 ساعت 17:24
مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق 3 به جای خود باقی است.

نورنیوز - گروه سیاسی: مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

 مهدی شوشتری با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در خصوص آتش‌بس لبنان اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به دنبال این بود که بعد از جنگ ۳۳ روزه به نوعی شکست خود را در مقابل حزب‌الله جبران و معادله بازدارندگی را ترمیم کند. در نتیجه به دنبال فرصت‌هایی بود که بتواند مقاومت را زمین‌گیر و نابود کند و این‌ها جزء اهداف رژیم هم در جنگ ۳۳ روزه و هم در جنگ جاری بود.

وی افزود: رژیم اهداف مختلفی را برای این جنگ اعلام کرده بود، اهدافی همچون نابودی کامل مقاومت، نابودی توان تسلیحاتی و نظامی حزب‌الله و ایجاد یک منطقه حائل به عمق چند کیلومتر در جنوب لبنان برای تأمین امنیت مرزها.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ادامه داد: به اذعان بسیاری از تحلیلگران داخلی و مقامات نظامی، امنیتی و سیاسی خود رژیم، ارتش و کابینه نتانیاهو نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند. در نتیجه دچار شکست بزرگی شدند.

شوشتری اضافه کرد: برخی از وزرای تندرو در داخل کابینه رژیم اعلام می‌کنند که به هیچ‌عنوان مصلحت و منفعت دولت رژیم صهیونیستی نبوده که وارد فرآیند مذاکره و توافق در لبنان شود و این را به‌عنوان پیروزی مقاومت و حزب‌الله و در نتیجه شکست رژیم می‌دانند.

وی تاکید کرد: طیفی از فرماندهان و مسئولین سابق نظامی و امنیتی که هیچ محدودیتی برای اظهار نظر ندارند، در دو روز گذشته به صراحت اعلام می‌کنند که این آتش‌بس، بالا بردن پرچم سفید و تسلیم در برابر مقاومت بوده است.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: برخی از نظرسنجی‌های شبکه‌های تلویزیونی و مؤسسات رژیم نیز نشان می‌دهد که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم مخالفت خود را با این آتش‌بس و توافق اعلام می‌کنند، به این معنا که ما نتوانسته‌ایم به اهداف خود برسیم.

شوشتری گفت: در این آتش‌بس، واقعیت‌های میدان بسیار تعیین‌کننده بود. حدود ۶۰ روز گذشته که یگان‌های ارتش رژیم وارد برخی مناطق جنوبی لبنان شدند با مقاومت جانانه‌ای مواجه شدند که تلفات سنگینی را در صفوف ارتش رژیم شاهد بودیم. بر اساس برخی آمار و اطلاعات اعلام شده توسط مقاومت، تا چند روز قبل بیش از ۱۰۰ کشته، بیش از هزار زخمی و خسارت‌های سنگینی در ادوات نظامی از جمله تانک‌های پیشرفته مرکاوای ۴ مشاهده شده است.

وی افزود: در جنگ زمینی رژیم نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و مثلاً بارها تلاش کردند شهر الخیام که شهری استراتژیک در جنوب شرق لبنان بود به‌عنوان یک نقطه پیروزی تصرف کرده و نشان دهند، اما موفق نشدند.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: در حوزه شلیک پرتابه‌ها، چه موشک‌ها و چه پهپادها، مشاهده شد که در تمام این دو ماه گذشته مقاومت توانست با اقتدار، عمق ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.

شوشتری خاطرنشان کرد: دو روز قبل از برقراری آتش‌بس، در یک روز حدود ۴۰۰ شلیک موشک انجام شد و این شرایطی ایجاد کرده بود که بیش از ۲ میلیون نفر در تیررس موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله و مقاومت بودند.

وی افزود: نتانیاهو خود اذعان کرد که من بین بد و بدتر انتخاب کردم، یعنی گزینه‌ای مطلوب نتانیاهو وجود نداشت و اجباری وجود داشت، به این معنا که این آتش‌بس نتیجه فشاری بود که مقاومت وارد کرده بود.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: آمریکا در ۱۴ ماه گذشته همه نوع حمایتی از نتانیاهو و از ادامه جنگ در غزه و لبنان کرده است. از این نظر نمی‌توان گفت بایدن و دموکرات‌ها به دنبال توقف جنگ بوده‌اند.

شوشتری تأکید کرد: در جنگ ۳۳ روزه، ورود زمینی ارتش رژیم به داخل لبنان ۱۰ یا ۱۵ کیلومتر بود، اما در دو ماه گذشته توانایی نفوذ به عمق را نداشت و حتی نتوانست یک نقطه را تثبیت کند و بدون دستاوردی به جنگ پایان داد.

وی تأکید کرد: پس از تثبیت شرایط در داخل رژیم، مخالفت‌ها با نتانیاهو افزایش پیدا خواهد کرد. سابقه آن را در جنگ‌های قبلی هم داریم. پس از جنگ ۳۳ روزه و شکست رژیم در مقابل مقاومت اسلامی لبنان، شاهد برکناری و سرنگونی دولت وقت رژیم بودیم و این پیش‌بینی هم توسط بسیاری از تحلیلگران انجام شده که با پایان جنگ در لبنان و ان‌شاءالله در غزه این وضعیت رخ می‌دهد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در خصوص عاقبت این آتش‌بس گفت: نتانیاهو و رژیم با یک آتش‌بس به دنبال پایان جنگ نیستند، اما سوال جدی این است که آیا بعد از گذشت مدتی و طبق این توافق خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان، فرصتی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم ایجاد خواهد شد که بتواند بار دیگر جنگی به راه بیندازد یا نه. شرایط میدانی در غزه هم بسیار تعیین‌کننده است.

شوشتری در خصوص شرایط تحقق آتش‌بس در غزه گفت: اگر مذاکرات سیاسی جدی برای آتش‌بس در غزه باشد، از شروط اصلی حماس و مقاومت فلسطینی تبادل اسرا، خروج اشغالگران رژیم از نوار غزه، لغو محاصره و ورود کمک‌های بشردوستانه خواهد بود.

وی اضافه کرد: فشارهایی در داخل رژیم وجود دارد تا گفت‌وگوها برای آتش‌بس در غزه ادامه پیدا کند، گفت‌وگوها جدی شوند و حتی امتیازهای سنگین داده شود.

شوشتری اضافه کرد: آتش‌بس لبنان اکنون برقرار است، اما همچنان جنگ در غزه جریان است و مقاومت در منطقه شمال نوار غزه با قوت و قدرت ایستادگی کرده است. پس از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم علیه غزه، گروه‌های مقاومت به‌عنوان جبهه‌های پشتیبان وارد حمایت از فلسطین شدند و هم مقاومت عراق، هم مقاومت یمن، و هم مقاومت لبنان، توانستند ضرباتی وارد کنند که همچنان ادامه دارد.

وی تأکید کرد: یکی از تهدیدها، تهدید از سوی ایران بود. در دو عملیات وعده صادق یک و دو که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، این توان و قدرت بالای ایران اثبات شد و نگرانی از اجرای عملیات وعده صادق سه در محاسبات رژیم و نتانیاهو وجود دارد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

ایرنا


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
X
آگهی تبلیغاتی