×
سیاسی
شناسه خبر : 201662
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/09 ساعت 17:24
مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق 3 به جای خود باقی است.

نورنیوز - گروه سیاسی: مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

 مهدی شوشتری با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در خصوص آتش‌بس لبنان اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به دنبال این بود که بعد از جنگ ۳۳ روزه به نوعی شکست خود را در مقابل حزب‌الله جبران و معادله بازدارندگی را ترمیم کند. در نتیجه به دنبال فرصت‌هایی بود که بتواند مقاومت را زمین‌گیر و نابود کند و این‌ها جزء اهداف رژیم هم در جنگ ۳۳ روزه و هم در جنگ جاری بود.

وی افزود: رژیم اهداف مختلفی را برای این جنگ اعلام کرده بود، اهدافی همچون نابودی کامل مقاومت، نابودی توان تسلیحاتی و نظامی حزب‌الله و ایجاد یک منطقه حائل به عمق چند کیلومتر در جنوب لبنان برای تأمین امنیت مرزها.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ادامه داد: به اذعان بسیاری از تحلیلگران داخلی و مقامات نظامی، امنیتی و سیاسی خود رژیم، ارتش و کابینه نتانیاهو نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند. در نتیجه دچار شکست بزرگی شدند.

شوشتری اضافه کرد: برخی از وزرای تندرو در داخل کابینه رژیم اعلام می‌کنند که به هیچ‌عنوان مصلحت و منفعت دولت رژیم صهیونیستی نبوده که وارد فرآیند مذاکره و توافق در لبنان شود و این را به‌عنوان پیروزی مقاومت و حزب‌الله و در نتیجه شکست رژیم می‌دانند.

وی تاکید کرد: طیفی از فرماندهان و مسئولین سابق نظامی و امنیتی که هیچ محدودیتی برای اظهار نظر ندارند، در دو روز گذشته به صراحت اعلام می‌کنند که این آتش‌بس، بالا بردن پرچم سفید و تسلیم در برابر مقاومت بوده است.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: برخی از نظرسنجی‌های شبکه‌های تلویزیونی و مؤسسات رژیم نیز نشان می‌دهد که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم مخالفت خود را با این آتش‌بس و توافق اعلام می‌کنند، به این معنا که ما نتوانسته‌ایم به اهداف خود برسیم.

شوشتری گفت: در این آتش‌بس، واقعیت‌های میدان بسیار تعیین‌کننده بود. حدود ۶۰ روز گذشته که یگان‌های ارتش رژیم وارد برخی مناطق جنوبی لبنان شدند با مقاومت جانانه‌ای مواجه شدند که تلفات سنگینی را در صفوف ارتش رژیم شاهد بودیم. بر اساس برخی آمار و اطلاعات اعلام شده توسط مقاومت، تا چند روز قبل بیش از ۱۰۰ کشته، بیش از هزار زخمی و خسارت‌های سنگینی در ادوات نظامی از جمله تانک‌های پیشرفته مرکاوای ۴ مشاهده شده است.

وی افزود: در جنگ زمینی رژیم نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و مثلاً بارها تلاش کردند شهر الخیام که شهری استراتژیک در جنوب شرق لبنان بود به‌عنوان یک نقطه پیروزی تصرف کرده و نشان دهند، اما موفق نشدند.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: در حوزه شلیک پرتابه‌ها، چه موشک‌ها و چه پهپادها، مشاهده شد که در تمام این دو ماه گذشته مقاومت توانست با اقتدار، عمق ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.

شوشتری خاطرنشان کرد: دو روز قبل از برقراری آتش‌بس، در یک روز حدود ۴۰۰ شلیک موشک انجام شد و این شرایطی ایجاد کرده بود که بیش از ۲ میلیون نفر در تیررس موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله و مقاومت بودند.

وی افزود: نتانیاهو خود اذعان کرد که من بین بد و بدتر انتخاب کردم، یعنی گزینه‌ای مطلوب نتانیاهو وجود نداشت و اجباری وجود داشت، به این معنا که این آتش‌بس نتیجه فشاری بود که مقاومت وارد کرده بود.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: آمریکا در ۱۴ ماه گذشته همه نوع حمایتی از نتانیاهو و از ادامه جنگ در غزه و لبنان کرده است. از این نظر نمی‌توان گفت بایدن و دموکرات‌ها به دنبال توقف جنگ بوده‌اند.

شوشتری تأکید کرد: در جنگ ۳۳ روزه، ورود زمینی ارتش رژیم به داخل لبنان ۱۰ یا ۱۵ کیلومتر بود، اما در دو ماه گذشته توانایی نفوذ به عمق را نداشت و حتی نتوانست یک نقطه را تثبیت کند و بدون دستاوردی به جنگ پایان داد.

وی تأکید کرد: پس از تثبیت شرایط در داخل رژیم، مخالفت‌ها با نتانیاهو افزایش پیدا خواهد کرد. سابقه آن را در جنگ‌های قبلی هم داریم. پس از جنگ ۳۳ روزه و شکست رژیم در مقابل مقاومت اسلامی لبنان، شاهد برکناری و سرنگونی دولت وقت رژیم بودیم و این پیش‌بینی هم توسط بسیاری از تحلیلگران انجام شده که با پایان جنگ در لبنان و ان‌شاءالله در غزه این وضعیت رخ می‌دهد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در خصوص عاقبت این آتش‌بس گفت: نتانیاهو و رژیم با یک آتش‌بس به دنبال پایان جنگ نیستند، اما سوال جدی این است که آیا بعد از گذشت مدتی و طبق این توافق خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان، فرصتی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم ایجاد خواهد شد که بتواند بار دیگر جنگی به راه بیندازد یا نه. شرایط میدانی در غزه هم بسیار تعیین‌کننده است.

شوشتری در خصوص شرایط تحقق آتش‌بس در غزه گفت: اگر مذاکرات سیاسی جدی برای آتش‌بس در غزه باشد، از شروط اصلی حماس و مقاومت فلسطینی تبادل اسرا، خروج اشغالگران رژیم از نوار غزه، لغو محاصره و ورود کمک‌های بشردوستانه خواهد بود.

وی اضافه کرد: فشارهایی در داخل رژیم وجود دارد تا گفت‌وگوها برای آتش‌بس در غزه ادامه پیدا کند، گفت‌وگوها جدی شوند و حتی امتیازهای سنگین داده شود.

شوشتری اضافه کرد: آتش‌بس لبنان اکنون برقرار است، اما همچنان جنگ در غزه جریان است و مقاومت در منطقه شمال نوار غزه با قوت و قدرت ایستادگی کرده است. پس از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم علیه غزه، گروه‌های مقاومت به‌عنوان جبهه‌های پشتیبان وارد حمایت از فلسطین شدند و هم مقاومت عراق، هم مقاومت یمن، و هم مقاومت لبنان، توانستند ضرباتی وارد کنند که همچنان ادامه دارد.

وی تأکید کرد: یکی از تهدیدها، تهدید از سوی ایران بود. در دو عملیات وعده صادق یک و دو که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، این توان و قدرت بالای ایران اثبات شد و نگرانی از اجرای عملیات وعده صادق سه در محاسبات رژیم و نتانیاهو وجود دارد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

ایرنا


نظرات

آخرین اخبار
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود