×
سیاسی
شناسه خبر : 201662
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/09 ساعت 17:24

مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق 3 به جای خود باقی است.

نورنیوز - گروه سیاسی: مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

 مهدی شوشتری با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در خصوص آتش‌بس لبنان اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به دنبال این بود که بعد از جنگ ۳۳ روزه به نوعی شکست خود را در مقابل حزب‌الله جبران و معادله بازدارندگی را ترمیم کند. در نتیجه به دنبال فرصت‌هایی بود که بتواند مقاومت را زمین‌گیر و نابود کند و این‌ها جزء اهداف رژیم هم در جنگ ۳۳ روزه و هم در جنگ جاری بود.

وی افزود: رژیم اهداف مختلفی را برای این جنگ اعلام کرده بود، اهدافی همچون نابودی کامل مقاومت، نابودی توان تسلیحاتی و نظامی حزب‌الله و ایجاد یک منطقه حائل به عمق چند کیلومتر در جنوب لبنان برای تأمین امنیت مرزها.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ادامه داد: به اذعان بسیاری از تحلیلگران داخلی و مقامات نظامی، امنیتی و سیاسی خود رژیم، ارتش و کابینه نتانیاهو نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند. در نتیجه دچار شکست بزرگی شدند.

شوشتری اضافه کرد: برخی از وزرای تندرو در داخل کابینه رژیم اعلام می‌کنند که به هیچ‌عنوان مصلحت و منفعت دولت رژیم صهیونیستی نبوده که وارد فرآیند مذاکره و توافق در لبنان شود و این را به‌عنوان پیروزی مقاومت و حزب‌الله و در نتیجه شکست رژیم می‌دانند.

وی تاکید کرد: طیفی از فرماندهان و مسئولین سابق نظامی و امنیتی که هیچ محدودیتی برای اظهار نظر ندارند، در دو روز گذشته به صراحت اعلام می‌کنند که این آتش‌بس، بالا بردن پرچم سفید و تسلیم در برابر مقاومت بوده است.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: برخی از نظرسنجی‌های شبکه‌های تلویزیونی و مؤسسات رژیم نیز نشان می‌دهد که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم مخالفت خود را با این آتش‌بس و توافق اعلام می‌کنند، به این معنا که ما نتوانسته‌ایم به اهداف خود برسیم.

شوشتری گفت: در این آتش‌بس، واقعیت‌های میدان بسیار تعیین‌کننده بود. حدود ۶۰ روز گذشته که یگان‌های ارتش رژیم وارد برخی مناطق جنوبی لبنان شدند با مقاومت جانانه‌ای مواجه شدند که تلفات سنگینی را در صفوف ارتش رژیم شاهد بودیم. بر اساس برخی آمار و اطلاعات اعلام شده توسط مقاومت، تا چند روز قبل بیش از ۱۰۰ کشته، بیش از هزار زخمی و خسارت‌های سنگینی در ادوات نظامی از جمله تانک‌های پیشرفته مرکاوای ۴ مشاهده شده است.

وی افزود: در جنگ زمینی رژیم نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و مثلاً بارها تلاش کردند شهر الخیام که شهری استراتژیک در جنوب شرق لبنان بود به‌عنوان یک نقطه پیروزی تصرف کرده و نشان دهند، اما موفق نشدند.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: در حوزه شلیک پرتابه‌ها، چه موشک‌ها و چه پهپادها، مشاهده شد که در تمام این دو ماه گذشته مقاومت توانست با اقتدار، عمق ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.

شوشتری خاطرنشان کرد: دو روز قبل از برقراری آتش‌بس، در یک روز حدود ۴۰۰ شلیک موشک انجام شد و این شرایطی ایجاد کرده بود که بیش از ۲ میلیون نفر در تیررس موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله و مقاومت بودند.

وی افزود: نتانیاهو خود اذعان کرد که من بین بد و بدتر انتخاب کردم، یعنی گزینه‌ای مطلوب نتانیاهو وجود نداشت و اجباری وجود داشت، به این معنا که این آتش‌بس نتیجه فشاری بود که مقاومت وارد کرده بود.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: آمریکا در ۱۴ ماه گذشته همه نوع حمایتی از نتانیاهو و از ادامه جنگ در غزه و لبنان کرده است. از این نظر نمی‌توان گفت بایدن و دموکرات‌ها به دنبال توقف جنگ بوده‌اند.

شوشتری تأکید کرد: در جنگ ۳۳ روزه، ورود زمینی ارتش رژیم به داخل لبنان ۱۰ یا ۱۵ کیلومتر بود، اما در دو ماه گذشته توانایی نفوذ به عمق را نداشت و حتی نتوانست یک نقطه را تثبیت کند و بدون دستاوردی به جنگ پایان داد.

وی تأکید کرد: پس از تثبیت شرایط در داخل رژیم، مخالفت‌ها با نتانیاهو افزایش پیدا خواهد کرد. سابقه آن را در جنگ‌های قبلی هم داریم. پس از جنگ ۳۳ روزه و شکست رژیم در مقابل مقاومت اسلامی لبنان، شاهد برکناری و سرنگونی دولت وقت رژیم بودیم و این پیش‌بینی هم توسط بسیاری از تحلیلگران انجام شده که با پایان جنگ در لبنان و ان‌شاءالله در غزه این وضعیت رخ می‌دهد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در خصوص عاقبت این آتش‌بس گفت: نتانیاهو و رژیم با یک آتش‌بس به دنبال پایان جنگ نیستند، اما سوال جدی این است که آیا بعد از گذشت مدتی و طبق این توافق خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان، فرصتی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم ایجاد خواهد شد که بتواند بار دیگر جنگی به راه بیندازد یا نه. شرایط میدانی در غزه هم بسیار تعیین‌کننده است.

شوشتری در خصوص شرایط تحقق آتش‌بس در غزه گفت: اگر مذاکرات سیاسی جدی برای آتش‌بس در غزه باشد، از شروط اصلی حماس و مقاومت فلسطینی تبادل اسرا، خروج اشغالگران رژیم از نوار غزه، لغو محاصره و ورود کمک‌های بشردوستانه خواهد بود.

وی اضافه کرد: فشارهایی در داخل رژیم وجود دارد تا گفت‌وگوها برای آتش‌بس در غزه ادامه پیدا کند، گفت‌وگوها جدی شوند و حتی امتیازهای سنگین داده شود.

شوشتری اضافه کرد: آتش‌بس لبنان اکنون برقرار است، اما همچنان جنگ در غزه جریان است و مقاومت در منطقه شمال نوار غزه با قوت و قدرت ایستادگی کرده است. پس از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم علیه غزه، گروه‌های مقاومت به‌عنوان جبهه‌های پشتیبان وارد حمایت از فلسطین شدند و هم مقاومت عراق، هم مقاومت یمن، و هم مقاومت لبنان، توانستند ضرباتی وارد کنند که همچنان ادامه دارد.

وی تأکید کرد: یکی از تهدیدها، تهدید از سوی ایران بود. در دو عملیات وعده صادق یک و دو که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، این توان و قدرت بالای ایران اثبات شد و نگرانی از اجرای عملیات وعده صادق سه در محاسبات رژیم و نتانیاهو وجود دارد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

ایرنا


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
X
آگهی تبلیغاتی