×
سیاسی
شناسه خبر : 201662
تاریخ انتشار :

مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق 3 به جای خود باقی است.

نورنیوز - گروه سیاسی: مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

 مهدی شوشتری با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در خصوص آتش‌بس لبنان اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به دنبال این بود که بعد از جنگ ۳۳ روزه به نوعی شکست خود را در مقابل حزب‌الله جبران و معادله بازدارندگی را ترمیم کند. در نتیجه به دنبال فرصت‌هایی بود که بتواند مقاومت را زمین‌گیر و نابود کند و این‌ها جزء اهداف رژیم هم در جنگ ۳۳ روزه و هم در جنگ جاری بود.

وی افزود: رژیم اهداف مختلفی را برای این جنگ اعلام کرده بود، اهدافی همچون نابودی کامل مقاومت، نابودی توان تسلیحاتی و نظامی حزب‌الله و ایجاد یک منطقه حائل به عمق چند کیلومتر در جنوب لبنان برای تأمین امنیت مرزها.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ادامه داد: به اذعان بسیاری از تحلیلگران داخلی و مقامات نظامی، امنیتی و سیاسی خود رژیم، ارتش و کابینه نتانیاهو نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند. در نتیجه دچار شکست بزرگی شدند.

شوشتری اضافه کرد: برخی از وزرای تندرو در داخل کابینه رژیم اعلام می‌کنند که به هیچ‌عنوان مصلحت و منفعت دولت رژیم صهیونیستی نبوده که وارد فرآیند مذاکره و توافق در لبنان شود و این را به‌عنوان پیروزی مقاومت و حزب‌الله و در نتیجه شکست رژیم می‌دانند.

وی تاکید کرد: طیفی از فرماندهان و مسئولین سابق نظامی و امنیتی که هیچ محدودیتی برای اظهار نظر ندارند، در دو روز گذشته به صراحت اعلام می‌کنند که این آتش‌بس، بالا بردن پرچم سفید و تسلیم در برابر مقاومت بوده است.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: برخی از نظرسنجی‌های شبکه‌های تلویزیونی و مؤسسات رژیم نیز نشان می‌دهد که بین ۷۰ تا ۹۰ درصد مردم مخالفت خود را با این آتش‌بس و توافق اعلام می‌کنند، به این معنا که ما نتوانسته‌ایم به اهداف خود برسیم.

شوشتری گفت: در این آتش‌بس، واقعیت‌های میدان بسیار تعیین‌کننده بود. حدود ۶۰ روز گذشته که یگان‌های ارتش رژیم وارد برخی مناطق جنوبی لبنان شدند با مقاومت جانانه‌ای مواجه شدند که تلفات سنگینی را در صفوف ارتش رژیم شاهد بودیم. بر اساس برخی آمار و اطلاعات اعلام شده توسط مقاومت، تا چند روز قبل بیش از ۱۰۰ کشته، بیش از هزار زخمی و خسارت‌های سنگینی در ادوات نظامی از جمله تانک‌های پیشرفته مرکاوای ۴ مشاهده شده است.

وی افزود: در جنگ زمینی رژیم نتوانست حتی یک نقطه را تثبیت کند، درگیری‌ها همچنان ادامه داشت و مثلاً بارها تلاش کردند شهر الخیام که شهری استراتژیک در جنوب شرق لبنان بود به‌عنوان یک نقطه پیروزی تصرف کرده و نشان دهند، اما موفق نشدند.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه تأکید کرد: در حوزه شلیک پرتابه‌ها، چه موشک‌ها و چه پهپادها، مشاهده شد که در تمام این دو ماه گذشته مقاومت توانست با اقتدار، عمق ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.

شوشتری خاطرنشان کرد: دو روز قبل از برقراری آتش‌بس، در یک روز حدود ۴۰۰ شلیک موشک انجام شد و این شرایطی ایجاد کرده بود که بیش از ۲ میلیون نفر در تیررس موشک‌ها و پهپادهای حزب‌الله و مقاومت بودند.

وی افزود: نتانیاهو خود اذعان کرد که من بین بد و بدتر انتخاب کردم، یعنی گزینه‌ای مطلوب نتانیاهو وجود نداشت و اجباری وجود داشت، به این معنا که این آتش‌بس نتیجه فشاری بود که مقاومت وارد کرده بود.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: آمریکا در ۱۴ ماه گذشته همه نوع حمایتی از نتانیاهو و از ادامه جنگ در غزه و لبنان کرده است. از این نظر نمی‌توان گفت بایدن و دموکرات‌ها به دنبال توقف جنگ بوده‌اند.

شوشتری تأکید کرد: در جنگ ۳۳ روزه، ورود زمینی ارتش رژیم به داخل لبنان ۱۰ یا ۱۵ کیلومتر بود، اما در دو ماه گذشته توانایی نفوذ به عمق را نداشت و حتی نتوانست یک نقطه را تثبیت کند و بدون دستاوردی به جنگ پایان داد.

وی تأکید کرد: پس از تثبیت شرایط در داخل رژیم، مخالفت‌ها با نتانیاهو افزایش پیدا خواهد کرد. سابقه آن را در جنگ‌های قبلی هم داریم. پس از جنگ ۳۳ روزه و شکست رژیم در مقابل مقاومت اسلامی لبنان، شاهد برکناری و سرنگونی دولت وقت رژیم بودیم و این پیش‌بینی هم توسط بسیاری از تحلیلگران انجام شده که با پایان جنگ در لبنان و ان‌شاءالله در غزه این وضعیت رخ می‌دهد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در خصوص عاقبت این آتش‌بس گفت: نتانیاهو و رژیم با یک آتش‌بس به دنبال پایان جنگ نیستند، اما سوال جدی این است که آیا بعد از گذشت مدتی و طبق این توافق خروج نیروهای اشغالگر از جنوب لبنان، فرصتی داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رژیم ایجاد خواهد شد که بتواند بار دیگر جنگی به راه بیندازد یا نه. شرایط میدانی در غزه هم بسیار تعیین‌کننده است.

شوشتری در خصوص شرایط تحقق آتش‌بس در غزه گفت: اگر مذاکرات سیاسی جدی برای آتش‌بس در غزه باشد، از شروط اصلی حماس و مقاومت فلسطینی تبادل اسرا، خروج اشغالگران رژیم از نوار غزه، لغو محاصره و ورود کمک‌های بشردوستانه خواهد بود.

وی اضافه کرد: فشارهایی در داخل رژیم وجود دارد تا گفت‌وگوها برای آتش‌بس در غزه ادامه پیدا کند، گفت‌وگوها جدی شوند و حتی امتیازهای سنگین داده شود.

شوشتری اضافه کرد: آتش‌بس لبنان اکنون برقرار است، اما همچنان جنگ در غزه جریان است و مقاومت در منطقه شمال نوار غزه با قوت و قدرت ایستادگی کرده است. پس از عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم علیه غزه، گروه‌های مقاومت به‌عنوان جبهه‌های پشتیبان وارد حمایت از فلسطین شدند و هم مقاومت عراق، هم مقاومت یمن، و هم مقاومت لبنان، توانستند ضرباتی وارد کنند که همچنان ادامه دارد.

وی تأکید کرد: یکی از تهدیدها، تهدید از سوی ایران بود. در دو عملیات وعده صادق یک و دو که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام دادند، این توان و قدرت بالای ایران اثبات شد و نگرانی از اجرای عملیات وعده صادق سه در محاسبات رژیم و نتانیاهو وجود دارد.

مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق ۳ به جای خود باقی است و روی اصل حق ایران برای پاسخگویی تردیدی وجود ندارد، اما به هر صورت مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه و زمان پاسخ تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهند کرد.

ایرنا


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نتانیاهو به پناهگاه رفت
تعطیلی یک هفته‌ای مسابقات فوتبال تهران
صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیروهای مسلح در خیابان معلم تهران
تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو
آسمان کشور تا ساعت 14 روز شنبه بسته است
عراقچی: دعوت به خویشتن‌داری را نمی‌پذیریم
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد
فرار خبرنگار و فیلمبردار فاکس نیوز حین پخش زنده
خلبان یکی از دو جنگنده رژیم صهیونیستی که ساقط شد زن بود
بیانیه سپاه پاسداران در پی انجام عملیات وعده صادق 3
گزارش تصویری | حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
آغاز دور جدید عملیات «وعده صادق 3»؛ ایران قلب سرزمین‌های اشغالی را موشک‌ باران کرد+ تصاویر
ارتش: 8 جنگنده رژیم صهیونیستی و چندین پهپاد متجاوز سرنگون شدند
ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟
سایت هسته‌ای «یو سی اف» مورد حمله قرار گرفت
امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد
راهنمای بقا در شرایط جنگی در پنج قدم
مهدی کروبی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
ره‌گیری موفق پرتابه‌ها در آسمان تهران
شلیک به فرمول موازنه
ساقط شدن پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان قم
پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد
فعال‌شدن پدافند هوایی در مرکز تهران+ فیلم
محدوده ستارخان همین الان+فیلم
واکنش اعضای تیم ملی فوتبال به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی
اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
حمله رژیم صهیونیستی به محدوده سایت فردو +فیلم
شهادت دریابان شمخانی تکذیب شد
حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی در حوالی چیتگر +فیلم
فعال شدن پدافند پارچین در شرق تهران +فیلم
دقایقی قبل؛ انفجار و مشاهده دود در منطقه گرمدره +فیلم
به درخواست ایران امشب شورای امنیت سازمان ملل تشکیل می‌شود
سرلشکر پاکپور: به‌زودی درهای جهنم به روی رژیم کودک‌کش گشوده می‌شود
راه‌آهن: هیچ اختلالی در حرکت قطارها نداریم
فراجا هشدار داد: از جابجایی موشک‌ها فیلم نگیرید
عراقچی: ایران از اروپا انتظار دارد صهیونیست‌ها را محکوم کنند
واکنش محسن چاوشی به حمله دیشب رژیم صهیونیستی: لگد کردی، لگد می‌شی ...
آیت‌الله جوادی آملی: سنگ را از همان‌جا که آمده، برگردانید
دادستانی کل هشدار داد: انتشار محتوای مخل امنیت روانی جامعه جرم است
ایران هیچ حمله پهپادی انجام نداده است
فرماندهان شهید ایران را بیشتر بشناسید
پاسخ سنگین ایران در راه است؛ شهادت تنی چند از فرماندهان سپاه+فیل
درخواست مردم همدان از نیروهای مسلح
در شرایط جنگی حواسمان به علائم هشدار دهنده روان کودکان باشد
بمباران سنگین اطراف تبریز توسط رژیم صهیونیستی +فیلم
ویتکاف خواهان دیدار با عراقچی شد؛ ایران نپذیرفت!
توقف واریز و برداشت در پلتفرم‌های طلا با دستور بانک مرکزی
مجمع روحانیون مبارز: ذات رژیم صهیونیستی دشمن صلح است
پزشکیان: پاسخ ما دشمن را پشیمان می‌کند
آمار غیررسمی شهدا و زخمی شدگان در حملات دیشب اسرائیل به ایران
X
آگهی تبلیغاتی