×
سیاسی
شناسه خبر : 201631
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/09 ساعت 13:10
خبرگزاری فرانسه: ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است

خبرگزاری فرانسه: ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که آژانس انرژی هسته‌ای سازمان ملل در گزارشی ادعا کرده است که ایران هزاران سانتریفیوژ جدید نصب کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: این گزارش در آستانه گفت‌وگوهای برنامه‌ریزی‌شده امروز جمعه هیات ایرانی با نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو منتشر می‌شود. رایزنی و تبادل‌نظر درخصوص آینده مذاکرات در پرتو تحولات جدید و دورنمای سناریوهای محتمل برای رسیدن به یک توافق در خصوص موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران در دستورکار این نشست خواهد بود.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه مشاهده کرده است، آژانس هسته‌ای سازمان ملل تأیید کرده است که ایران حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ جدید برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کرده است. طبق این گزارش، ایران به آژانس اطلاع داده بود که قصد دارد حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ را در سایت‌های خود در فردو و نطنز برای غنی‌سازی اورانیوم تا پنج درصد تغذیه کند که بالاتر از حد ۳.۶۷ درصدی است که تهران در سال ۲۰۱۵ با آن موافقت کرده بود.

گزارش آژانس در شرایطی مطرح می‌شود که رسانه انگلیسی «رویترز» پیشتر مدعی شد که ایران به آژانس اطلاع داده که قصد دارد برای غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص پنج درصد، به هشت آبشار سانتریفیوژ آی‌آر-۶ که اخیرا در فوردو نصب شده است، اورانیوم تزریق کند.

در گزارش این نهاد ناظر عنوان شده که بیش از ۶۰۰۰ سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم اضافی در حال حاضر در محل نصب شده‌اند و در حالت آنلاین قرار دهد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط رویترز مشاهده شده، منظور ایران از افزودن هزاران سانتریفیوژ را در پاسخ به قطعنامه‌ای که هفته گذشته شورای حکام ۳۵ کشوری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به درخواست بریتانیا، فرانسه، آلمان و آمریکا، تصویب کرد، توضیح می‌دهد.

این تحولات در حالی است که «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «از اول اعلام کرده بودیم اگر سه کشور اروپایی راه تعامل را نپسندند و مقابله و صدور قطعنامه را دنبال کنند ما حتما بلادرنگ اقدام متقابل انجام خواهیم داد.»

وی افزود: «این کار همان لحظه و زمان رای‌گیری اجرایی شد و گازدهی چندهزار سانتریفیوژ پیشرفته را که در راستای اجرای برنامه توسعه صنعت هسته‌ای است آغاز کردیم و آنها را در مدار فعالیت قرار دادیم.»

اسلامی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده در مقابل زور و فشار و رفتار غیرحقوقی و غیرقانونی هرگز عقب‌نشینی نمی‌کند. اینکه ما شفاف فعالیت کنیم و آن‌ها نادیده بگیرند و یک‌طرفه با بهانه‌جویی و با اتهام‌پراکنی بخواهند به کشور فشار بیاورند جواب‌ معکوس خواهند گرفت.»

از طرفی، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «خوزه مانوئل آلبارس بوئنو» وزیر امور خارجه اسپانیا اظهار داشت: «در برابر اقدام کشورهای اروپایی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی وارد مدار می‌شوند.»

او همچنین در نشستی جداگانه با اشاره به دیدار مقامات ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه تصریح کرد: «دیدار مذاکره‌کنندگان ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه در حقیقت یک جلسه طوفان فکری است تا ببینیم آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.»

به گزارش ایسنا، عراقچی افزود: «نسبت به این دیدار خوش‌بین نیستم چرا که مطمئن نیستم ایران با طرف درستی صحبت می‌کند یا نه. به نظر می‌رسد کشورهای اروپایی به‌ویژه بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کرده‌اند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «ایران همچنان در محدوده معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی مانده و همچنان به دنبال همکاری است. ما در حال حاضر قصد نداریم غنی‌سازی بیش از ۶۰ درصد را انجام دهیم و این تصمیم ما در حال حاضر است. مایلم مجددا تأکید کنم که ما خط همکاری را برای حل شرافتمندانه این مشکل انتخاب کرده‌ایم.»


نظرات

آخرین اخبار
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است