×
سیاسی
شناسه خبر : 201622
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/09 ساعت 11:36
چشم انداز مبهم گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی

نورنیوز بررسی کرد؛

چشم انداز مبهم گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی

تجربیات گذشته و رفتارهای غیر سازنده اخیر اروپایی‌ها در روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی نمی تواند فضایی مبتنی بر اعتماد را بر گفتگوهای فی مابین حاکم کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: یکشنبه ۴ آذر ماه اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در تاریخ جمعه ٩ آذر در ژنو برگزار می شود.

اعلام این خبر واکنشهای زیادی را بدنبال داشت بویژه آن که این جلسه پس از اوج گیری اختلافات میان ایران و سه کشور اروپایی که پیشنهاد دهنده قطعنامه ضدایرانی در اجلاس اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بودند برگزار می شود.

عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پیش از برگزاری نشست میان نمایندگان ایران و سه کشور اروپایی در مورد چارچوب گفتگوها گفت: دیدار نمایندگان ایران و اروپا در ژنو در حقیقت یک جلسهٔ هم‌فکری است تا ببینیم آیا واقعاً راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.

وی خاطر نشان کرد ؛نسبت به این دیدار خوش‌بین نیستم؛ چون اطمینان ندارم که ایران با طرف درستی صحبت می‌کند یا نه. به‌نظر می‌رسد کشورهای اروپایی به‌ویژه انگلیس، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کرده‌اند.

«محمد جواد ظریف» معاون راهبردی رئیس جمهور و وزیر اسبق امور خارجه کشورمان هم واکنش مشابهی به  آغاز روند گفتگوهای میان معاونان وزارت امور خارجه ایران با کشورهای اروپایی داشت و اعلام کرد: اتحادیه اروپا باید از موضع برتری طلبی و کانون هنجار جهانی بودن خارج شود. واقعا اروپایی‌ها هنجار محور نیستند.

وی با اشاره به حمایت اروپا از جنایت‌های رژیم اسراییل در غزه و لبنان گفت: آنها در جایگاهی نیستند که خود را کانون تعیین هنجار برای دنیا بدانند. باید از این به قول خودشان «اسب بلندی» که سوار شده‌اند پیاده شوند و با دنیا به عنوان همتا برخورد کنند و بدانند اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آنها هستند.

 شب گذشته( پنج شنبه) و پیش از برگزاری جلسه گفتگو میان نمایندگان ایران و اروپا جلسه ای با حضورانریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی با مجید تخت روانچی معاون سیاسی و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزارت خارجه کشورمان برگزار شد که نحوه اطلاع رسانی دو طرف از این جلسه نشان می دهد که فضای حاکم بر نشست کاملا تحت تاثیر مناسبات سرد میان ایران و اروپا بوده است

انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در باره این جلسه گفت :گفتگوهای صریحی با مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه و کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی وزارت خارجه ایران داشتم.

وی اظهار داشت ؛در این دیدار درباره همکاری‌های ایران با روسیه، تنش‌های فعلی در خاورمیانه و اهمیت جلوگیری از تشدید تنش‌ها و نیز مسائل حقوق بشری گفت‌وگو کردیم.

وی افزود :مساله هسته ای ایران به راه حل دیپلماتیک نیاز دارد.

غریب‌آبادی معاون حقوقی و امور بین الملل کشورمان نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گزارشی از گفتگوی انجام شده ارائه و خاطر نشان کرد :با انریکه مورا گفت‌وگوی صریحی در مورد طیفی از موضوعات و همچنین چشم انداز مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم در پرتو تحولات جدید داشتیم.

وی با تاکید بر ضرورت خودبازیابی و دست برداشتن اروپا از رفتار غیرمسئولان افزود: به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه خود در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد.

غریب آبادی اظهار داشت :اروپا نباید مشکلات و اشتباهات خودش از جمله در رابطه با منازعه اوکراین را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند.

معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم اروپایی  در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند خاطرنشان کرد: اروپا  اکنون هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.

غریب آبادی افزود :اروپا در موضوع هسته‌ای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیت‌پذیری و اعتماد به نفس لازم، مدت‌هاست از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است.

 اگرچه جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت گفتگو برای ایجاد مفاهمه و حل و فصل اختلافات تاکید داشته است اما همان گونه که مقامات کشورمان قبل و در جریان گفتگو با مقامات اروپایی بیان نموده اند، تجربیات گذشته و رفتارهای غیر سازنده اروپایی‌ها در روابط دوجانبه، منطقه‌ای ای و بین المللی نمی تواند فضایی مبتنی بر اعتماد را بر گفتگوهای حاکم کند.

کشورهای اروپایی اگر مسیر گفتگو را برای رفع اختلافات فی مابین انتخاب کرده اند باید به صورت هم زمان با ایجاد تغییر عملی در رفتارهای غیر دوستانه خود نشان دهند که بدنبال گفتگو برای گفتگو نیستند و نمی خواهند که چون گذشته به عنوان طرف غیر صادق و بی عمل در مناسبات فی مابین دیده شوند


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترافیک سنگین در محورهای هراز و چالوس؛ 10 مسیر مسدود است
چه کالاهای به سبد کالابرگ الکترونیکی اضافه شدند؟
روزنامه آمریکایی: واقعیت‌های جنگ با ایران با تصورات ترامپ همخوانی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 فرودین 1405 +جدول
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 15 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
باران و برف در اغلب مناطق کشور
آغاز آموزش مجازی در سال 1405 از امروز+جزییات
آمار سئوال برانگیز وزارت دفاع آمریکا از تلفات ارتش این کشور در جنگ با ایران
پلتفرم ایکس صفحه جدید سردار موسوی فرمانده نیروی هوایی سپاه را بست
بولتون: ترامپ دنبال «اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است
انتقاد از حمله آمریکا به پل B1 در ایران؛ «هیچ توجیه نظامی معقولی وجود نداشت»
اظهارنظر تند رئیس ستاد ارتش آمریکا پس از اعلام استعفا
تلهٔ بزرگ خارک: چرا 50 هزار تکاور آمریکایی، «گروگان‌های آیندهٔ» تهران هستند؟
مقام اسبق آمریکایی: دولت‌های قبلی عواقب حمله به ایران را می‌دانستند
البرادعی: کسانی که به تسلیم ایران فکر می‌کنند از فرهنگ و باورهای مردم آن اطلاعی ندارند
خواهش سناتور آمریکایی از ایران:با خلبان ما بشردوستانه رفتار کنید
نشست شورای امنیت درباره قطعنامه تنگه هرمز باز هم به تعویق افتاد
افزایش بی‌سابقه قیمت بلیط‌های جام جهانی
سی‌ بی‌ اس: سرنشینان بالگرد آمریکایی در علمیات نجات جنگنده اف- 15ای زخمی شدند
پزشکیان: ملت‌های دوست و برادر در هنگامه سختی‌ها و تنگناها یکدیگر را باز می‌یابند
طوفان سهمگین شهر گوئیانگ در جنوب غربی چین را درنوردید
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4/ وحشت صهیونیست‌ها با حملات سنگین موشکی ایران
سفارت ایران: انگلیس در سمت درست تاریخ بایستد
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: ترامپ نمی‌داند چگونه به جنگ علیه ایران پایان دهد
جنگ طولانی در خلیج فارس حتمال بروز قحطی در جهان را به دنبال دارد
مقام روس: جنگ با ایران یک اشتباه ژئوپلیتیک جدی از سوی ایالات متحده و اسرائیل است
گزارش جدید نیویورک تایمز از وضعیت ذخایر موشکی ایران
زلزله 3.3 عسلویه را لرزاند
سناتور روس نسبت به عواقب تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه هشدار داد
شکاف در اردوگاه ترامپ بر سر برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا
نیروی دریایی سپاه: وقت برکناری فرمانده نیروی هوایی آمریکا رسیده
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید
ایران با خلبانان امریکایی به شیوه عصر حجر برخورد کند یا متمدنانه!
پرسش معنادار قالیباف دربارهٔ سهم تنگهٔ باب المندب در تجارت جهانی
نگرانی سناتور آمریکایی از تداوم جنگ با ایران
نظامیان صهیونیستی زیر ضربات مقاومت لبنان
3 دلیل تراکتور برای نرفتن به عربستان در نامه به AFC
نشریه آمریکایی از تلاش پنتاگون برای پنهان‌سازی تلفات جنگ با ایران پرده برداشت
واکنش پزشکیان به ادعای مذاکره آمریکایی‌ها
آیت الله فاضل لنکرانی به پویش «جانفدا برای ایران» پیوست
تشریح جزئیات روز سی و پنجم عملیات وعده‌ صادق 4