×
بین الملل
شناسه خبر : 201539
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/08 ساعت 20:08
بدبینی نتانیاهو به طرح «آمریکایی و عربی» برای مدیریت غزه

نیویورک‌تایمز؛

بدبینی نتانیاهو به طرح «آمریکایی و عربی» برای مدیریت غزه

نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی و صهیونیستی نوشت: «اسرائیل همچنان نسبت به ایده‌های آمریکایی و عربی برای اداره غزه پس از جنگ بدبین است.»

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه آمریکایی به نقل از مقام‌های صهیونیست و آمریکایی گزارش کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی نسبت به طرح «آمریکایی و عربی» برای مدیریت غزه بدبین باقی مانده و به باور او، «سپردن مدیریت غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین، محکوم به شکست است.»

 همزمان با شدت گرفتن گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره «تلاش‌های فزاینده» ادعایی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا برای رسیدن به آتش‌بس در غزه و تبادل اسرای صهیونیستی نزد حماس، مجددا مسئله «غزه پس از جنگ» به سوژه تحلیل و گزارش‌ رسانه‌ها تبدیل شده است.

در همین راستا، نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی به نقل از منابع آمریکایی و صهیونیستی نوشت: «اسرائیل همچنان نسبت به ایده‌های آمریکایی و عربی برای اداره غزه پس از جنگ بدبین است.»

مقامات مذکور که هویت آن‌ها فاش نشده است به این نشریه آمریکایی اعلام کردند: «نتانیاهو معتقد است که طرح‌های وارد کردن تشکیلات خودگردان فلسطین برای اداره غزه محکوم به شکست است و حماس به سرعت کنترل خود را دوباره به دست خواهد گرفت.»

نیویورک‌تایمز در ادامه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کرد که به باور آن‌ها «حماس در تلاش است تا پس از توافق آتش‌بس در قدرت باقی بماند.»

تلاش سران رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی از کشورهای عربی برای تغییر ساختار سیاسی در غزه در حالی است که براساس آخرین رأی‌گیری برگزار شده در این باریکه، حماس، گزینه منتخب فلسطینیان برای مدیریت غزه بوده است.

از طرفی، به اذعان نشریات آمریکایی، پس از عملیات طوفان الاقصی «انفعال محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان در برابر نسل‌کشی در غزه و کشتار فلسطینیان توسط اسرائیل» به کاهش محبوبیت نه چندان زیاد تشکیلات در بین فلسطینیان انجامیده است.

با این وجود، نیویورک‌تایمز نوشت: «به نظر می‌رسد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قبل از تغییر موضع خود در مورد مذاکرات با حماس، منتظر روی کار آمدن ترامپ است. در حالی که ترامپ از اسرائیل خواسته است که جنگ در غزه را "تمام" کند، بعید است که با تهدید به توقف کمک های نظامی، نتانیاهو یا ارتش اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.»

بحث درباره آینده غزه و نحوه مدیریت این باریکه «بدون حماس» پس از آتش‌بس ادعایی درحالی مطرح می‌شود که به اذعان وزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت»، لبنان بدون حزب‌الله و همچنین غزه بدون حماس قابلیت تحقق ندارد.

کارشکنی نتانیاهو در روند مذاکرات

اما به اذعان «گادی آیزنکوت»، وزیر جنگ مستعفی کابینه رژیم صهیونیستی، نتانیاهو پس از رد پیشنهاد مورد تأیید سران رژیم صهیونیستی و حماس در ۲۷ مه، با ارائه شروط بیشتر، درحال کارشکنی در روند مذاکرات است.

وزیر جنگ مستعفی کابینه رژیم صهیونیستی در جریان گفت‌وگو با روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد: «یک خطای بزرگ و نقصی جدی در عدم تحقق طرح بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) وجود دارد چرا که وی در ۲۷ مه گذشته سندی را به کابینه جنگ ارائه کرد که ۵ اصل اساسی داشت که عبارت بودند از: ۱- بازگشت اسیران در برابر زندانیان فلسطینی ۲- آتش‌بس دائم ۳- عقب‌نشینی از غزه ۴- بازسازی ۵- بازگشایی گذرگاه‌ها و این توافقی بسیار سخت برای اسرائیل بود.»

وی در ادامه افزود: «همه در این مساله اشتراک داشتند که پس از موفقیت‌های نظامی باید به سمت آزادی اسیران حرکت کرد اما دو یا سه روز پس از ارائه این پیشنهاد نخست وزیر نسبت به آن نگران شد چرا که تحت فشار سیاسی قرار گرفت و نتیجه آن عقب‌نشینی از این پیشنهاد شد، حماس نیز در پاسخ به آن در ۲ ژوئیه موافقت خود را اعلام کرده و هنوز بر اجرای آن اصرار دارد.»

آیزنکوت ادامه داد: «اما نتانیاهو پس از آنکه این فرصت را برای توافق از دست داد تصمیم گرفت شروط بیشتری قرار دهد اما واقعیت آن است که ما پس از ۱۴ ماه هنوز نتوانسته‌ایم اسیران خود را آزاد کنیم و این برای جامعه و سران اسرائیلی شرم‌آور است.»

پرونده تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی بیش از یک سال است که با وجود مذاکرات مکرر با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا متوقف شده است. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم چندین پیشنهاد برای پایان دادن به جنگ غزه و دستیابی به توافق تبادل اسرا میان دو طرف را ناکام گذاشت. مقاومت فلسطین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۲۵۵ صهیونیست را به اسارت گرفت که رژیم صهیونیستی جسد چند تن از آنها را به اضافه ۵ اسیر زنده در دو عملیات نظامی جداگانه در رفح و النصیرات در جنوب و مرکز غزه پس گرفت و چند اسیر دیگر را هم در عملیات تبادل اسرا در ماه نوامبر ۲۰۲۳ آزاد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
افزایش جزئی قیمت طلا در بازار تهران
پیروزی قاطع والیبال نشسته ایران مقابل ژاپن در قهرمانی جهان
آزمون وکالت آبان امسال برگزار می‌شود
پزشکیان: نباید هیچ خللی در دسترسی مردم به داروهای اساسی و حیاتی ایجاد شود
نوراینفو | راز مصرف صحیح قهوه؛ چرا 90 درصد افراد آن را اشتباه می‌نوشند؟
پیامک جنجالی بین دو نیمه؛ علت تعویض ارلینگ هالند مشخص شد
آخرین وضعیت اختلال بانکی؛ خدمات بانک ملی از سر گرفته شد
راز آمادگی خیره‌کننده لیونل مسی در 39 سالگی؛ رژیم غذایی مسی چیست؟
کشتی‌گیر سابق در دام پلیس؛ جزئیات قتل مرگبار در قمارخانه خاورشهر
نوراینفو| حمله گرمایی یا خستگی گرمایی؟ این علائم را نادیده نگیرید!
واکنش قرارگاه خاتم به تحرکات آمریکا در تنگه هرمز
وزیر آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای مجاز به افزایش سلیقه‌ای شهریه نیست
نورنما | سیدی که تا آخر بر آنچه که حق بود ایستاد
آغاز مرحله چهارم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 3 استان
قتل پدر با کارد آشپزخانه؛ جزئیات تازه از جنایت نیمه‌شب در مشهد
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 23 تیر 1405
اروپا از هرمز چه می‌خواهد که نمی‌گوید؟
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد
سعید صبری درگذشت
پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان فعلاً امکان‌پذیر نیست
اقدام جدید و خصمانه انگلیس علیه سپاه پاسداران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 22 تیر 1405 + جدول
چهارمین حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع موشکی و پهپادی ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند