×
اقتصادی
شناسه خبر : 201446
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/08 ساعت 08:01
چرا صدای ضبط شده خودمان را نمی‌پسندیم؟

چرا صدای ضبط شده خودمان را نمی‌پسندیم؟

دانشمندان با انجام آزمایش روی نمونه صدای افرادی مختلف از سراسر جهان علت تنفر مردم از صدای ضبط شده خودشان را مشخص کردند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: بسیاری از افراد از شنیدن صدای ضبط‌شده‌ی خود تنفر دارند. دلایل فیزیولوژیکی این امر نسبتاً ساده است: تولید صدا در دیافراگم وقتی آغاز می‌شود که هوا از ریه‌ها بیرون رانده می‌شود. هوا با سرعت زیادی از کنار تارهای صوتی عبور می‌کند و موجب می‌شود آن‌ها صدها بار در ثانیه ارتعاش کنند.

این فرآیند فرکانس‌های صوتی ایجاد می‌کند که از گلو عبور می‌کنند و سپس توسط زبان و دهان شکل می‌گیرند تا صدا ایجاد شود.  نحوه دریافت این صدا به دو دسته تقسیم می‌شود: انتقال ازطریق هوا و انتقال ازطریق استخوان.

هدایت از طریق هوا همان روشی است که اکثر صداها ازجمله صدای ضبط‌شده خودمان را از آن طریق می‌شنویم.

امواج صدا در هوا حرکت می‌کنند و وارد کانال گوش می‌شوند و پرده گوش را به لرزه درمی‌آورند که این ارتعاشات را به استخوان‌های کوچک گوش میانی منتقل می‌کند. سپس ارتعاشات به حلزون گوش داخلی منتقل می‌شود و در آنجا به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل و به مغز فرستاده می‌شود.

هدایت ازطریق استخوان (یعنی همان روشی که صدای خود را در زمان واقعی می‌شنویم) به‌طورکلی گوش میانی را دور می‌زند. طی این فرایند، ارتعاشات صوتی از طریق استخوان‌های جمجمه به حلزون گوش منتقل می‌شود.

بااین‌حال، عجیب است که صدای خود را ناخوشایند احساس کنید؛ در حالی که این صدا بخشی از وجود شماست. دانشمندان معتقدند دلیل اینکه ممکن است از صدای خودمان خوشمان نیاید، ترکیبی از عوامل فیزیولوژیکی نحوه‌ی درک صدا توسط اعضای شنوایی ما و فشارهای روان‌شناختی و اجتماعی مرتبط با نحوه‌ی صحبت‌کردن افراد است.

صدای فعال صحبت‌کردن فرد، یعنی صدایی که دیگران هنگام صحبت کردن او می‌شنوند، بر نحوه‌ی برداشت و ارزیابی آن فرد توسط دیگران تأثیر می‌گذارد. این موضوع می‌تواند باعث شود دیگران درباره ویژگی‌های اجتماعی فرد مانند هوش، ثروت، قابلیت اعتماد، توافق‌پذیری، ثبات عاطفی و شایستگی قضاوت‌ کنند.

دکتر برایان نوین، متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن در مرکز مراقبت‌های بهداشتی استنفورد می‌گوید صدا هم ابزاری برای ابراز خودمان و هم ابزاری برای معرفی ما به دنیای بیرون است و مردم ممکن است از روی صدای ما به سرعت قضاوت کنند. این امر می‌تواند به‌طورخاص برای افراد تراجنسیتی یا افراد دارای جنسیت غیردوگانه به خصوص اگر احساس کنند صدای آن‌ها با هویت جنسیتی‌شان هماهنگ نیست، آزاردهنده باشد. در این موارد، هماهنگی صوتی می‌تواند مفید باشد.

اغلب اوقات، استراتژی‌هایی که توسط متخصص گفتاردرمانی ارائه می‌شود تا به فرد کمک کند یاد بگیرد چگونه می‌تواند انتخاب واژه‌ها، لحن و انتخاب نوای گفتار خود را تغییر دهد، می‌تواند به او کمک کند تا این هماهنگی را بدون نیاز به جراحی به دست آورد.

افرادی مانند خبرنگاران، مدیران، سیاستمداران، چهره‌های رسانه‌ای، افراد مشهور یا معلمان که به‌طور حرفه‌ای از صدا استفاده می‌کنند،  به دلایل متفاوتی صدای خود را تغییر می‌دهند. هدف آن‌ها این است که صدای خود را طوری تنظیم کنند که به بهترین شکل ممکن تصویر حرفه‌ای‌شان را نشان دهد.

برخی از خبرنگاران و گویندگان زن گاهی اوقات کمی تن صدای خود را پایین می‌آورند؛ زیرا این باور در جامعه وجود دارد که صداهای بم‌تر پایین‌تر نشان‌دهنده اقتدار است. اغلب اوقات، این اتفاق طی «گلوتال فرای» انجام می‌شود. گلوتال فرای یا ووکال فرای یکی از شیوه‌های تولید صدا است که در آن تارهای صوتی به شکلی بسیار آرام و شل به هم نزدیک می‌شوند و ارتعاش می‌کنند.

تغییر صدای افراد می‌تواند از راه‌های مختلفی ازجمله با تغییر نحوه‌ی تنفس یا نحوه‌ی پشتیبانی از آن توسط دیافراگم، تا تغییر نحوه‌ی شکل‌دهی صداها با استفاده از لب‌ها، زبان، سقف دهان و دندان‌ها انجام شود. بسیاری از افراد می‌توانند صدای خود را تغییر دهند و این ابزار در بدن ما انعطاف‌پذیری بالایی دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد