×
سیاسی
شناسه خبر : 201332
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/07 ساعت 09:54
پزشکیان به دیدار داوری‌اردکانی رفت

پزشکیان به دیدار داوری‌اردکانی رفت

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور با دکتر داوری اردکانی دیدار کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس جمهوری به همراه سیدعباس صالحی شامگاه سه شنبه به دیدار رضا داوری اردکانی فیلسوف شهیر ایرانی رفت.

پزشکیان
 

این مراسم در ادامه برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رئیس جمهور با عنوان «دیدار با بزرگان» انجام می‌شود که در گام نخست مسعود پزشکیان به همراه سیدعباس صالحی به دیدار محمدعلی موحد رفتند.

در دیدار شب گذشته، رضا داوری اردکانی سوال درباره وضعیت کنونی کشور و چه باید کرد را با رئیس جمهور در میان گذاشت سوالی که در واقع به عنوان یک بحث علمی و فلسفی همواره در تحقیقات و پژوهش های داروی اردکانی مطرح شده است.

در ادامه این دیدار نیز شعر طنزی که در زمان انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ توسط دبیر بازنشسته اردکان که خواهرزاده استاد داوری اردکانی نیز است توسط دختر این فیلسوف در حضور رئیس جمهور خوانده شد.

استاد داوری اردکانی، ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ خورشیدی در اردکان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا دوره متوسط در زادگاهش سپری کرد، سپس به اصفهان رفت و دوران نوجوانی و جوانی خود را در آنجا گذراند و در ۱۳۳۰ خورشیدی از دانش‌سرای مقدماتی اصفهان دیپلم گرفت و در همان سال در وزارت فرهنگ استخدام شد و چند سال در مدارس شهرهای اردکان، اراک، قم و تهران تدریس کرد.

وی در طول سال‌های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ خورشیدی برای فراگیری مقدمات علوم دینی اسلامی به مدرسه صدر اصفهان رفت و بعد از آن تحصیلاتش را در رشته فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تا درجه دکتری ادامه داد و در ۱۳۴۶ خورشیدی از رساله خود با عنوان «حکمت عملی افلاطون و ارسطو و تأثیر آن در فلسفه سیاسی فارابی» به راهنمایی دکتر یحیی مهدوی دفاع کرد.

داوری اردکانی پس از پایان تحصیل در ۱۳۴۶ خورشیدی از آموزش و پرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه شروع به خدمت کرد. او در طول سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ خورشیدی در دانشگاه سوربن پاریس، در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ خورشیدی در انگلیس و در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ خورشیدی در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به مطالعه و پژوهش پرداخت.

این فیلسوف ایرانی در ۱۳۶۲ خورشیدی به درجه استاد تمامی دانشگاه تهران نائل آمد و در این سال‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی، بنیاد ایران‌شناسی و شورای عالی یونسکو در ایران مسئولیت‌هایی داشت که این‌ها بخشی از جایگاه علمی این شخصیت فرهنگی به شمار می‌آیند.

داوری اردکانی در زمینه تالیف کتاب، مقاله، سخنرانی و طرح‌های پژوهشی بسیار پر کار بوده به گونه‌ای که ۶۰ عنوان کتاب تالیف و چند عنوان کتاب هم ترجمه کرده است که از مهم‌ترین کتاب‌هایش می‌توان به این آثار اشاره کرد: نقد فرهنگ توسعه نیافتگی (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۹؛ کرونا، بلایی طبیعی یا تاریخی (نشر کتاب برتر، ۱۳۹۹)؛ درباره علوم انسانی (انتشارات پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، ۱۳۹۸)؛ خرد و توسعه (انتشارات سخن، ۱۳۹۷)؛ اکنون و آینده ما (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۶)؛ فلسفه، سیاست و خشونت (انتشارات هرمس، چاپ اول: ۱۳۸۵)؛ فلسفه و انسان معاصر (مؤسسه توسعه دانش و پژوهش، ۱۳۸۳)؛ فلسفه تطبیقی (انتشارات ساقی ۱۳۸۳ و در ۱۳۹۱ توسط انتشارات سخن تجدید چاپ شد)؛ اندیشه و تمدن غربی (انتشارات ساقی، ۱۳۸۰)؛ سیری انتقادی در فلسفه کارل پوپر (مؤسسه اندیشه اسلامی، چاپ اول: ۱۳۷۹)؛ فرهنگ، خرد و آزادی (انتشارات ساقی ۱۳۷۸).

از افتخارات داوری اردکانی به کسب نشان درجه یک دانش از رئیس‌جمهوری وقت در ۱۳۸۴ خورشیدی، دریافت عنوان استاد نمونه کشور در سال‌های ۷۶-۱۳۷۵، انتخاب به عنوان چهره ماندگار فرهنگی کشور در ۱۳۸۱، کسب عنوان فارابی‌شناس برجسته ایران (مفاخرپژوه برجسته) و دریافت تندیس ویژه فارابی از رئیس جمهوری وقت در نخستین جشنواره بین‌المللی فارابی در ۱۳۸۶، کسب عنوان فیلسوف فرهنگ و تجلیل از طرف مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و چندین نهاد علمی و پژوهشی کشور در ۱۳۸۷ خورشیدی می‌توان اشاره کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مشاهده یک قلاده یوزپلنگ در توران شاهرود
رگبار و رعد و برق پایان هفته در البرز
هشدار بیمه مرکزی درباره کلاهبرداری تلفنی با عناوین جعلی بیمه‌ای
ایران؛ سمفونی اقلیم‌ها در سرزمینی خاموش
وضعیت بحرانی سدهای تهران
تاکر کارلسن: تبلیغ جنگ با ایران نشانه بی‌توجهی به فروپاشی آمریکاست
واکنش وزارت اطلاعات در پی تروریستی اعلام کردن سپاه از سوی اتحادیه اروپا
ایران خودرو، دولت را تهدید کرد
31 فلسطینی دیگر به شمار شهدای غزه افزوده شدند
فرستاده پوتین وارد میامی آمریکا شد
وزش باد شدید در راه پایتخت؛ مراقب سقوط اجسام و درختان باشید
انفجار گاز خانگی در اهواز 5 کشته بر جای گذاشت/حادثه انفجار اهواز منشا امنیتی نداشته است
علت برخاستن دود گسترده در پرند مشخص شد
اولین سرودی که در حضور امام خمینی (ره) اجرا شد
اسلامی: بدون سلاح هسته‌ای هم قادر به دفاع از کشور هستیم و بازدارندگی لازم را داریم
شهادت یک لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی
دستگیری 300 نفر در اغتشاشات اسلام‌شهر
نشنال‌اینترست: متاسفانه متحدان ایران در انتخابات عراق پیروز شدند
چه خبر از پرونده افزایش قیمت ایران خودرو؟
نوری المالکی: انتخاب نخست‌وزیر عراق غیرقابل مداخله است
خبری خوش برای فرهنگیان بازنشسته؛ پاداش‌تان پرداخت شد
افزایش شمار مصدومان انفجار بندرعباس به 14 نفر و یک کشته + فیلم
بیانیه آملی‌لاریجانی در حمایت از سپاه پاسداران
تایید دو اساسنامه دولت توسط شورای نگهبان
قیمت بنزین سوپر کمی تعدیل شد
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه + نقش تغذیه در درمان آلزایمر
نگرانی آمریکا از یک تغییر در ارتش چین
ساماندهی 3698 خودروی رهاشده در سطح معابر شهری پایتخت
سپاه شایعه ترور سردار تنگسیری را تکذیب کرد
انهدام 5 مقر مخفی داعش در صحرای
ساپینتو: ناراحت و تنها هستم، ولی تسلیم نمی‌شوم
ایران توان هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را دارد
اعلام همبستگی انجمن علمای یمن با ایران
مجلس خبرگان رهبری، تروریستی اعلام کردن سپاه توسط اتحادیه اروپا را محکوم کرد
انفجار گاز در اهواز؛ مرگ چهار نفر و تخریب دو ساختمان
زمان برگزاری رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه اعلام شد
ماموریت اقتصادی ترامپ در عراق با هدف کنترل نفت و گاز
بازسازی بازار رشت با مشارکت بازاریان و حمایت قضایی آغاز شد
اعتراضات بزرگ مردمی در آمریکا علیه عملیات مهاجرتی آیس
امکان لغو روش دوم خرید کالابرگ از امروز فعال شد
شورای نگهبان: اتحادیه اروپا باید عواقب سخت ماجراجویی خود را بپذیرد
آغاز مجدد ثبت سفارش و واردات تلفن همراه
2 زمین لرزه شهر اردکان و بخش خانه زنیان شیراز را لرزاند
پیگیری وضعیت هنرمندان موسیقی بازداشت‌شده آغاز شد
فروش بلیت و انحصار پخش زنده جشنواره فیلم فجر در «آیگپ»
گزارش تصویری | تجدید میثاق هیئت دولت با آرمان‌های امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + امیرخانی از بیمارستان مرخص شد
گزارش تصویری | حضور رهبر معظم انقلاب در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران
نسل تازه فجر؛ آزمون بزرگ فیلم‌اولی‌ها
رایزنی های مصر برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای