×
بین الملل
شناسه خبر : 201200
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/06 ساعت 11:28
جنگ تجاری ترامپ با تنظیم تعرفه‌های سنگین

خبرگزاری رویترز؛

جنگ تجاری ترامپ با تنظیم تعرفه‌های سنگین

رویترز نوشت: ترامپ تعرفه 25 درصدی را علیه واردات کالاها از کشورهای کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رویترز نوشت: دونالد ترامپ وعده داد تا تعرفه‌های سنگینی را علیه سه شریک بزرگ تجاری آمریکا، کانادا، مکزیک و چین اعمال خواهد کرد؛ اقدامی که در راستای عمل به وعده‌های انتخاباتی وی خواهد بود و می‌تواند منجر به جنگ تجاری شود.

این خبرگزاری افزود: رئیس جمهوری منتخب آمریکا که ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن) رسما کار خود را آغاز خواهد کرد، روز دوشنبه گفت که تعرفه ۲۵ درصدی را علیه واردات کالاها از کشورهای کانادا و مکزیک اعمال خواهد داد و تعرفه ها تا زمانی که این کشورها موضوعات مربوط به قاچاق کالاها به ویژه فنتانیل (ماده مخدر بسیار قوی) و مهاجرت مرزی را کنترل نکرده اند ادامه خواهد یافت؛ اقدامی که به نظر می رسد توافق تجارت آزاد را نقض می کند.

ترامپ در یکی از ویژه ترین اظهاراتش درباره چگونگی اجرای برنامه های اقتصادی خود از زمان پیروزی در انتخابات ۵ نوامبر (۱۵ آبان) با شعار «آمریکا اولویت اول» گفت که ۱۰ درصد تعرفه اضافی برای واردات از چین اعمال خواهد کرد.

رئیس جمهوری منتخب آمریکا در پیام رسان متعلق به خود موسوم به تروث سوشال نوشت: در ۲۰ ژانویه به عنوان یکی از فرمان های اجرایی خود همه اسناد لازم برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی برای همه کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک به آمریکا و «مرزهای باز» مضحک آنها امضا خواهم کرد.

بیش از ۸۳ درصد صادرات به آمریکا در سال ۲۰۲۳ از مکزیک و ۷۵ درصد از کانادا بوده است.

جنگ تجاری ترامپ با تنظیم تعرفه‌های سنگین
 

اعمال تعرفه مشکلاتی را برای شرکت های خارجی مانند بسیاری از خودروسازان آسیایی و تولید کنندگان قطعات الکترونیکی که از مرزهای ورودی ارزان قیمت مکزیک برای ورود به بازارهای آمریکا استفاده می کنند، به بار خواهد آورد.

به نظر می رسد تهدید ترامپ به اعمال تعرفه های سنگین مفاد توافق آزاد تجاری بین آمریکا مکزیک و کانادا را نقض می کند. این توافق که ترامپ آن را در سال ۲۰۲۰ امضا و به صورت قانون در آورد شامل تجارت عمدتا بدون عوارض گمرکی بین سه کشور بوده است.

کانادا و آمریکا در مذاکراتی که به امضای این توافق منجر شد تحریم هایی را علیه یکدیگر وضع کرده بودند. ترامپ بر اساس ماده ای از این توافق می تواند درباره آن در سال ۲۰۲۶ دوباره مذاکره کند. به موجب بند موسوم به «سان ست» (غروب) هریک از دو طرف می توانند از آن کنار بکشند یا درباره تغییراتی مذاکره کنند.

چین: جنگ تجاری برنده ندارد

لیو پنگیو (Liu Pengyu) سخنگوی سفارت چین در آمریکا در واکنش به تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه بیشتر بر چین گفت: پکن بر این باور است که روابط اقتصادی چین آمریکا و همکاری های دوجانبه، ماهیت منافع مشترک دارند و هیچ کس در جنگ تجاری یا جنگ تعرفه ها پیروز نیست.

سفارت چین همچنین به اقداماتی اشاره کرد که این کشور پس از نشست سال ۲۰۲۳ آمریکا و چین انجام داده است. پس از این نشست پکن موافقت کرد که صادرات اقلام مربوط به تولید ماده افیونی فنتانیل، عامل اصلی مصرف بیش از حد مواد مخدر در ایالات متحده را متوقف کند.

اقتصاددانان می گویند تعرفه های ترامپ احتمالا تبعاتی برای سیاست اقتصادی او خواهد داشت و نرخ عوارض وارداتی آمریکا را به سطوح بالای دهه ۱۹۳۰ باز خواهد گرداند، منجر به افزایش تورم، فروپاشی روابط تجاری آمریکا و چین، تحریک اقدامات تلافی جویانه و بی نظمی در زنجیره تامین خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آهن‌ربا به کمک درمان سرطان آمد
محققان ایرانی کپسول گیاهی کاهش اضطراب ساختند
3 واقعیتی که در مورد قهوه نمی‌دانید
استفاده از مغز انسان برای ایمنی خودروهای خودران
یک توصیه مهم؛ این‌گونه بخوابید تا قلب‌تان در امان باشد
دست‌یابی محققان به کشفی جذاب در سلول‌های انسان
واکنش شدید اسپانیا به تجاوز آمریکا به ونزوئلا
احتمال تغییر در بازار نفت جهان متاثر از تحولات ونزوئلا
شهادت 2 لبنانی درپی حملات امروز رژیم اسرائیل
کاهش عجیب سن ابتلا به اختلالات شناختی در ایران
هشدار سازمان غذا و دارو درخصوص رسیدهای خرید
نروژ : عملیات نظامی آمریکا مطابق با قوانین بین المللی نیست
ربایش رئیس جمهور ونزوئلا نقض قوانین بین المللی است
واکنش مفتی عمان به تجاوز آمریکا به ونزوئلا
پاپ: مصلحت مردم مقدم باشد
جایگاه ایران در ذخایر جهانی نفت کجاست؟
حمایت وزیر دفاع ونزوئلا از رئیس‌جمهور موقت
آیا استحمام با آب سخت ریزش مو را افزایش می‌دهد؟
زمان دقیق حضور مادورو و همسرش در دادگاه فدرال نیویورک اعلام شد
وعده عارف درخصوص ساخت مسکن محرومان
هافبک استقلال به میدان بازمی‌گردد
برلین از ارتش به دلیل قطعی برق گسترده درخواست کمک کرد
مدودف پیش‌بینی کرد: احتمال اجرای سناریوی ونزوئلا برای گرینلند
ایوان گیل: ونزوئلا تنها یک رئیس جمهور قانونی دارد
ولایتی: تهدیدات اخیر ترامپ نشان از نگرانی وی از آینده دارد
آخرین اخبار از وضعیت کارکنان سفارت ایران در ونزوئلا
دادستان کل کشور: پیگیر حق عامه مردم هستیم
ترامپ دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا را تهدید کرد
ضرغامی: بدشانسی اپوزیسیون، تحمیل رضا پهلوی به آنان است
ابراز نگرانی 6 کشور اروپایی و آمریکای لاتین در خصوص تحولات ونزوئلا
انجام یک عملیات ضدصهیونیستی در مرکز کرانه باختری
دستگیری عاملان قتل خیابانی در تربت‌جام
استقرار نیروهای نظامی در سراسر ونزوئلا
نقش سرویس‌های اطلاعاتی جهانی در ناآرامی‌های ایران
درخواست‌ها برای سلب میزبانی جام جهانی از آمریکا
دیدار ایران با پرتقال کی برگزار می‌شود؟
بولتون: تجاوز به ونزوئلا یک پیروزی توخالی برای آمریکاست
هاآرتض مدعی شد: گذرگاه رفح بازگشایی می‌شود
نورنما | 15دی، سالروز شهادت فرمانده نیروی هوایی ارتش تیمسار(منصور ستاری)
افزایش قیمت ارز پتروشیمی‌ها در راه است
خلع سلاح حماس؛ شرط ترامپ برای اجرای طرح بیست‌گانه!
به کدام افراد کالابرگ تعلق می‌گیرد؟
احمدزاده از سرخ‌پوشان جدا شد
هرج‌ومرج در ونزوئلا به نام ترامپ تمام می‌شود
ادعای عجیب روبیو درخصوص ونزوئلا!
تکذیب شد؛ پروازهای امارات طبق روال انجام می اشود
روایت سرلشکر موسوی از هدف دشمن در ناآرامی‌های اخیر
تولیدات جدید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در راه است
رمزگشایی از آنچه ترامپ «پیروزی» در ونزوئلا می‌نامد
رای مثبت کمیسیون تلفیق به کلیات بودجه 1405
X
آگهی تبلیغاتی