×
اقتصادی
شناسه خبر : 201181
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/06 ساعت 09:41
توقف خاموشی‌ها در کشور

وزیر نیرو خبر داد

توقف خاموشی‌ها در کشور

وزیر نیرو با بیان اینکه خاموشی‌ها فعلا اعمال نمی‌شود، گفت: در حال حاضر در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر نیرو گفت: در چند روز اخیر وضعیت تامین برق خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم از این رو خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمی‌شود.

عباس علی آبادی، وزیر نیرو در نشست علنی امروز- سه شنبه ۶ آذر ماه- مجلس شورای اسلامی در روند بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: روند تولید مصرف برق در ایران با دنیا تفاوت های اساسی دارد به طوری که علیرغم اینکه از سال ۵۷ تاکنون رشد جمعیت جهان مشابه کشور ما بوده است، اما رشد مصرف برق در جهان ۳/۴ و در ایران رشد تولید مصرف برق ۲۳ برابر شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: همچنین میانگین رشد مصرف پیک سالانه که طی ده سال گذشته حدود ۴/۷ دهم درصد بود در سال جاری با افزایش۶۵۰۰ مگاوات به ۸/۷ دهم درصد یعنی حدود دو برابر رسیده است.

وی تصریح کرد: روند افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها در دهه گذشته به ویژه در سال‌های اخیر متناسب با رشد مصرف نبوده است، به طوری که در پیک مصرف سال جاری این کمبود تا مرز ۲۰ هزار مگاوات ناترازی هم رسیده است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط ناترازی برق در ۹۰ روز حضورم در وزارت نیرو با همت همکارانم اقدامات مهم و فوری انجام شد و ۱۴ پروژه اصلی از جمله موارد زیر عملیاتی شده است.

علی آبادی تاکید کرد: انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی به صورت فشرده و آماده کردن نیروگاه‌ها و شبکه‌های انتقال و توزیع برق که بحمدالله روند شرایط آنها به خوبی پیش می‌رود و تاکنون تعمیرات بیش از ۴۰ هزار مگاوات نیروگاه به پایان رسیده است. این رکورد بسیار خوبی برای کشور است. 

وی با بیان این که تکمیل نیروگاه‌های ناتمام عملیاتی شده است، بیان کرد: لازم است تشکر کنم از تمام زحماتی که قبلاً کشیده شده است اما ما تلاش کردیم این نیروگاه‌های ناتوان را به مدار بیاوریم. تا الان ۱۵۰۰ مگاوات وارد مدار شده و امیدوار هستیم که تا پیک سال آینده هم ما بتوانیم ۱۵۰۰ مگاوات دیگر از این نیروگاه را در مدار تولید وارد کنیم. از شهریور امسال تاکنون حدود ۱۵ نیروگاه تجدید پذیر نیز وارد مدار شده و بیش از ۳۰۰۰ مگاوات دیگر نیز تا قبل از پیک سال آینده وارد مدار خواهد شد.

وی افزود: حدود یک میلیون و پانصد هزار کنتور هوشمند نیز قبل از پیک سال آینده نصب خواهد شد که کمک شایانی به مدیریت مصرف به ویژه مصرف‌کنندگان پر مصرف در واقع خواهد نمود، همچنین مدیریت‌های شبکه و حبس تولید برق نیز به میزان هزار مگاوات انجام خواهد شد.

علی آبادی تصریح کرد: اقدامات موثر دیگری از جمله موضوع مدیریت مصرف و تهیه پیوست فرهنگ‌سازی که از طریق شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی، صدا و سیما و رسانه‌ها نیز در دستور کار است که امیدوارم در کاهش رشد مصرف برق موثر باشد.

وی گفت: همچنین شناسایی مصرف کنندگان غیر مجاز به ویژه رمز ارزها که تاکنون ۸ برابر سال قبل نسبت به شناسایی آنها اقدام شده است و استفاده از ظرفیت واحدهای نیروگاهی صنعتی دولتی و غیره که از طریق انتقال توافقنامه در دست اجراست از مجموع این تلاش‌ها در حوزه تولید و مدیریت مصرف برق بوده است.

وزیر نیرو خاطر نشان کرد: از سوی دیگر در نظر است تا پیک سال آینده بیش از ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت و کاهش مصرف ایجاد شود، که می‌تواند گام موثری در کاهش ناترازی برق در سال آینده باشد. البته مجلس محترم شورای اسلامی با قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کمک ارزشمندی به صنعت برق نموده است که امیدواریم با ادامه این حمایت‌ها و تلاش‌ها شرایط مطلوب‌تری برای رونق فضای کسب و کار و مشارکت بخش خصوصی برای توسعه این صنعت فراهم شود.

علی آبادی با بیان اینکه چالشی که این روزها با آن مواجه هستیم، چالش تامین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان بوده است، گفت: رشد بسیار زیاد مصرف گاز خانگی در سال‌های اخیر موجب گردیده که کمبود گاز در زمستان نیز علیرغم آمادگی نیروگاه‌ها برای تولید برق کافی، عرصه را بر تولید برق تنگ نماید. کاهش سوخت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها از ابتدای سال جاری و ضرورت استفاده از ذخایر مخازن گازوئیل به عنوان سوخت جانشین جهت جبران آن منجر به کاهش مخازن سوخت گازوئیل گردیده که به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر، عملاً نمی‌توان از ظرفیت نیروگاه موجود که آمادگی کامل برای تولید برق اضافه‌تر بر نیاز مصرف‌کنندگان دارند، استفاده نمود و ناچاراً محدودیت‌های برنامه‌ریزی شده طی چند روز برای مشترکان عزیز اعمال گردید.

وزیر نیرو تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری ارزنده که توسط وزارت نفت به عمل آمد، گاز تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته و همچنین با تحویل سوخت مناسب گازوئیل به نیروگاه‌ها ضمن برطرف شدن محدودیت‌های تامین برق، ذخیره‌سازی گازوئیل در نیروگاه‌ها نیز در حال افزایش است و ان‌شاءالله با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت. مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نیز با بهینه‌سازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کپسول خوب در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب می‌توان از ظرفیت نیروگاه‌های مازوت نیز حداکثر استفاده را کرد بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد.

علی آبادی افزود: خوشبختانه در شرایط حاضر  کمبودی در تولید برق توسط نیروگاه‌ها نداریم و نیروگاه‌های ما در آمادگی کامل برای تولید برق هستند.

وی با بیان این که در حال حاضر در تامین و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم گفت: از سوی دیگر  ما هم اکنون در فصلی هستیم که باید نیروگاه ها را تعمیر و آماده کنیم. ولی به لطف خدا با شتابی که داده شد و اقداماتی که انجام شد، وضعیت به نحوی هست که ان‌شاءالله برای تأمین و تولید برق مشکلی وجود ندارد. این چند روز اخیر هم خوشبختانه وضعیت خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمی‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان