×
اقتصادی
شناسه خبر : 201179
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/06 ساعت 09:37
تولید گاز ایران افزایش یافت/ 130میلیون لیتر گازوئیل صادر کردیم

محسن پاک نژاد خبر داد

تولید گاز ایران افزایش یافت/ 130میلیون لیتر گازوئیل صادر کردیم

وزیر نفت از افزایش 25 میلیون لیتری گاز در کشور خبر داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر نفت با بیان اینکه تولیدگاز ۲۵ میلیون متر مکعب و فرآورده های اصلی ۵ میلیون لیتر افزایش یافته است، گفت: این موفقیت به واسطه زحمات همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران و سه ماه گذشته محقق شده است.

محسن پاک‌ نژاد در جلسه علنی امروز سه‌شنبه - ۶ آذرماه - مجلس شورای اسلامی درباره گزارش کمیسیون انرژی مجلس درخصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور اظهار داشت: وزارت نفت در بدو استقرار دولت چهاردهم، نسبت به شناسایی گلوگاه‌های اصلی اقدام و در این زمینه برنامه‌ریزی جامعی انجام داد.

وزیر نفت درباره برخی از اقدامات انجام شده افزود: افزایش تولید گاز خام به طور متوسط بیش از ۲۵ میلیون متر مکعب گاز در روز در حوزه بالادست در طی سه ماه گذشته به واسطه زحماتی است که همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران انجام دادند.

وی اضافه کرد: تولید فراورده‌های اصلی که شامل نفت کوره و نفت گاز در پالایشگاه‌ها می‌شود با افزایش خوراک تحویلی به پالایشگاه‌ها و اصلاح شرایط فرآیندی آن سبب شد حدود ۵ میلیون لیتر اضافه شود.

پاک‌ نژاد تاکید کرد: ناوگان حمل سوخت یکی از گلوگاه‌های انتقال نفت و گاز وارداتی از بنادر جنوبی به سمت شمال کشور بوده که افزایش یافته است و نفت و گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نیز به همین دلیل با افزایش روبه رو بوده است.

وزیر نفت تاکید کرد: برنامه ریزی برای سوآپ گاز از جمله راهکارهایی که می‌شد حداقل در فصول سرد سال تحویل گاز به نیروگاه‌ها را افزایش دهیم، انجام شده و درحال نهایی شدن است. همچنین برنامه ریزی برای واردات نفت گاز هم به نحوه مطلوب انجام شده و این میزان در زمان مشابه به مراتب افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: در زمینه تولید گاز با وجود تعمیرات به تعویق افتاده پالایشگاه‌ها و سکوهای گازی در شهریور، مهر و آبان ماه، با برنامه ریزی دوباره با شناسایی گلوگاه‌های تولیدی از جمله کوتاه کردن زمان تعمیرات و افزایش تولید برخی از چاه‌ها با انجام اصلاحات در دستور کار قرار گرفت.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مصرف، نیروگاه‌های حرارتی هستند

 وی اظهار داشت: وظیفه اصلی وزارت نفت انجام اقدامات لازم جهت استخراج نفت و گاز خام و سپس فرآوری و پالایش آنها با هدف تولید فرآورده‌های مورد نیاز کشور است. بخشی از این محصولات تولیدی صادر می‌شوند و بخش دیگر نیز در بخش‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وزیر نفت یکی از مهم‌ترین بخش‌های مصرف، نیروگاه‌های حرارتی دانست که علاوه بر گاز طبیعی از نفت کوره و نفت گاز نیز بر حسب ضرورت باید استفاده کنند.

وی تصریح کرد: بنابراین سبد سوخت نیروگاه‌های حرارتی شامل سه نوع سوخت گاز، نفت گاز و نفت کوره است که میزان و چگونگی مصرف هر کدام از آنها تابعی از میزان گاز مورد استفاده در بخش خانگی و تجاری است. 

وی یادآور شد: در مواقعی که مصرف گاز خانگی به دلیل برودت هوا افزایش پیدا می‌کند، گاز کمتری برای سایر بخش‌ها در دسترس قرار می‌گیرد و مؤلفه‌های سبد سوخت نیروگاهی به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که سوخت مایع بیشتری مصرف شود. به همین دلیل نیز باید ذخایر نفت گاز و نفت کوره همواره در سطح پایدار و متناسب با میزان مصرف قرار داشته باشد تا بتوانیم در این گونه موارد از این ذخایر استفاده کنیم.

سطح ذخایر نفت کوره در وضعیت مناسبی قرار دارد

وزیر نفت ادامه داد: خوشبختانه سطح ذخایر نفت کوره در وضعیت مناسبی قرار گرفته است و در این رابطه چه در جهت تامین و چه در جهت تحویل به نیروگاه‌ها هیچ مشکلی وجود ندارد. درباره نفت گاز نیز بر حسب تجارب قبلی در سنوات گذشته در نیروگاه‌ها در چنین روزهایی ذخایر باید بیش از ۳ میلیارد لیتر باشد تا شرایط پایدار و مطمئنی را در دوران سرد سال از نظر مصرف نیروگاهی داشته باشیم.

از ابتدای سال ۱۴۰۳ سطح ذخایر مطلوب نبوده است

وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ سطح این ذخایر در وضعیت مطلوبی نبوده و حدود ۲۹۰ میلیون لیتر بوده که عددی بسیار پایین برای ورود به سال ۱۴۰۳ بوده است، تصریح کرد: این عدد حدود ۸۲۰ میلیون لیتر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کمتر بوده و فاصله زیادی تا ۳ میلیارد لیتر مورد نیاز برای شرایط پایدار نیروگاهی است.

پاک‌نژاد اظهار کرد: با توجه به سطح پایین ذخایر نفت گاز نیروگاهی، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اوایل مردادماه یعنی یک ماه قبل از استقرار دولت چهاردهم طی ابلاغیه‌ای نیروگاه‌ها را به مصرف نفت کوره(مازوت) به میزان ۴۰ میلیون لیتر در روز از ۱۰ مرداد مکلف کرده است و این شرایط کماکان بر اساس ابلاغیه این دبیرخانه ادامه دارد.

وی اضافه کرد: مفهوم این ابلاغیه به این معنا است که حتی در تابستان هم که شرایط تحویل گاز به گونه‌ای بوده که شرایط نسبتا مناسبی داشته، ولی بازهم باید نیروگاه‌ها از نفت کوره تا سقف ۴۰ میلیون لیتر در روز استفاده می‌کردند. هدف این ابلاغیه تنظیم سبد سوخت نیروگاهی در راستای افزایش سطح ذخایر نفت و گاز و رساندن آن به حدی مطلوب و پایدار پیش از شروع فصل سرد سال جاری بوده است.
 
وی عنوان کرد: در واقع به هر میزانی که نفت کوره در نیروگاه‌های بخاری مصرف شود، گاز کمتری تحویل نیروگاه‌ها می‌شود و این گاز در نیروگاه‌های گازی به عنوان جایگزین گازوئیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این ترتیب سوخت نفت گاز در نیروگاه‌ها امکان افزایش ظرفیت ذخیره سازی پیدا می‌کند.

به رغم کاهش ذخایر نفت و گاز نیروگاهی، ۱۳۰ میلیون لیتر گازوئیل صادر شده است

پاک نژاد با بیان اینکه از روز ۱۰ مرداد تاکنون نیروگاه‌ها به صورت متوسط ۲۲ میلیون لیتر نفت گاز مصرف کردند که این موضوع متناسباً باعث کاهش ذخایر نفت گاز نیروگاهی شده است، عنوان کرد: با وجود سطح پایین ذخایر نفت گاز حدود ۱۳۰ میلیون لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان طی ماه‌های تیر و مرداد صادر شده که این صادرات به نوعی است که ما امروز برای جبران آن باید عدد بیشتری را به عنوان قیمت واردات بپردازیم.

وزیر نفت تاکید کرد: در نظر گرفتن همه موارد در ۳۱ مرداد ماه سال جاری موجودی نفت و گاز نیروگاهی چیزی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بوده است که در مقایسه با ۳ میلیارد لیتری که شرایط پایدار ذخایر نفت گاز اصل و همچنین نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کمتر بوده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود
قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه اول شهریور + جدول
پرهیز رژیم صهیونیستی از تشدید تنش با ترکیه؟!
موج تازه حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
فشار تحریم‌ها ایران را به سمت بومی‌سازی دفاعی سوق داد
بی‌پاسخ ماندن جنایات، راه را برای تهدید همه ملت‌های آزاده باز می‌کند
ضرب‌الاجل آموزش‌وپرورش برای آماده‌سازی مدارس و اعلام سوابق تحصیلی
ویژگی‌های پزشک کامل
رحمانی نایب قهرمان کشتی آزاد جوانان جهان شد
آغاز فصل تازه ماجراجویی ستاره ایرانی با پیراهن الوصل
کارنی: کانادا تسلیم فشار آمریکا نمی‌شود
دو فینالیست برای ایران در کشتی آزاد جوانان جهان
برد شباب الاهلی با حضور سه ستاره ایرانی
زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
خانواده شهدا سرمایه‌های راهبردی کشور برای حل مسائل جامعه هستند
دوحه حمله اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
چهار توصیه امنیتی آیت‌الله نوری همدانی به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی
تحول در شهرک‌های صنعتی با ورود فناوری و نوآوری
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره کاهش تنش‌های منطقه
طرح ساماندهی معابر کلید خورد؛ برخورد با اشغال پیاده‌روها و خیابان‌ها
نقشه راه اقتصاد کشور
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا یکشنبه اول شهریور
فرانسه، آسمان اوکراین را در اختیار می‌گیرد؟
گام تازه بندر پارسیان برای پشتیبانی از صنایع بزرگ کشور
فارن پالسی: نتیجه محتمل، شکست راهبردی آمریکا است
وقتی شاگرد تیلور هم حریف ملی‌پوش ایران نشد