×
فرهنگی
شناسه خبر : 201151
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/05 ساعت 21:30
هنرمندان فلسطینی دوسالانه هنر در غزه را برگزار می‌کنند

هنرمندان فلسطینی دوسالانه هنر در غزه را برگزار می‌کنند

جنایات‌های گسترده رژیم صهیونیستی نتوانسته است هنرمندان فلسطینی از پای دربیاورد و آن‌ها قصد دارند نمایشگاهی به شکل «دوسالانه» برگزار کنند.

نورنیوز- گروه فرهنگی: برگزاری دوسالانه غزه توسط هنرمندان فلسطینی به‌عنوان عملی برای نشان دادن مقاومت و بقا معرفی شده و این پروژه شامل نمایش آثار در غزه و ارسال آن‌ها از خطوط محاصره اسرائیل برای نمایش در سراسر جهان است.

حدود ۵۰ هنرمند از غزه آثار خود را در این منطقه تحت محاصره به نمایش خواهند گذاشت و در عین حال به دنبال گالری‌هایی در خارج از کشور برای میزبانی از این نمایشگاه‌ها هستند اما چالش اصلی آن‌ها رساندن آثارشان به دید جهانیان است، چراکه باید از خطوط محاصره اسرائیل عبور کنند.

حدود یک‌ چهارم از این هنرمندان موفق شدند اوایل جنگ وارد مصر شوند. برخی از هنرمندانی که در غزه باقی مانده‌اند تلاش می‌کنند آثارشان را با کمک امدادگرانی که به‌صورت پراکنده اجازه عبور از خطوط محاصره را دارند، ارسال کنند. عده‌ای نیز آثار خود را به شکل دیجیتالی از طریق عکس‌ها و ویدیوها ارائه خواهند داد، در حالی که برخی دیگر با هنرمندان غربی همکاری خواهند کرد.

یکی از برگزارکنندگان این دوسالانه گفت: «بزرگ‌ترین رویدادهای هنری دنیا دوسالانه‌ها هستند که مهم‌ترین هنرمندان جهان را گرد هم می‌آورند تا مهم‌ترین مسائل دنیا را از طریق هنر بیان کنند. برای ما، اکنون مهم‌ترین هنرمندان جهان، هنرمندان غزه هستند. این دوسالانه همچنین بیانیه‌ای است که نشان می‌دهد این رویداد تکرار خواهد شد و دو سال دیگر، غزه و هنرمندانش همچنان پابرجا خواهند بود.»

این ایده به‌ عنوان دلیلی هنری برای ادامه زندگی در برابر تلاشی برای سلب انسانیت از فلسطینیان غزه شکل گرفته است. این پروژه در ابتدا از گفت‌وگو میان هنرمندانی آغاز شد که به دنبال یکدیگر بودند تا مطمئن شوند دوستانشان هنوز زنده‌اند و درباره اینکه چگونه نه‌تنها زنده بمانند، بلکه تحت بمباران و کمبود شدید غذا به خلق هنر ادامه دهند، تبادل نظر می‌کردند.

یکی از آثار هنری در این دوسالانه، مجسمه‌ای است با عنوان «دلم برایت خیلی تنگ شده» از خالد حسین، که در دیرالبلح، غزه ساخته شده است. این اثر دو چهره بزرگ را نشان می‌دهد؛ یکی با چشمان بسته به بالا متمایل است و دیگری عمودی ایستاده و گونه چهره اول را می‌بوسد.

هنر+در+غزه
تسنیم شطات، یک جوان ۲۶ ساله از خان یونس که به ارائه این ایده کمک کرد و یکی از برگزارکنندگان آن خواهد بود، گفت: «جنگ چیزهای زیادی را از ما و مردم غزه دزدید و همچنان به دزدیدن ادامه می‌دهد، با این حال دنیا در سکوت به تماشا نشسته است. ما می‌خواهیم نهادهای بین‌المللی این آثار را به نمایش بگذارند. ما داستان‌هایی را که دنیا از آن‌ها آگاه است تعریف نمی‌کنیم، بلکه از تولد دوباره در میان تاریکی و بی‌عدالتی و از زندگی در میان مرگ سخن خواهیم گفت.»

برگزارکنندگان می‌گویند اگر میزبان خارجی برای برگزاری این دوسالانه پیدا شود، این رویداد به شکلی بی‌سابقه در تاریخ معاصر برگزار خواهد شد: هنرمندانی که تحت محاصره و گرسنگی هستند، توانسته‌اند نمایشگاهی در سطح جهانی برپا کنند.

هنر+در+غزه
به گزارش گاردین، محمد الحاج، هنرمند ۴۲ ساله و معلمی که اکنون در اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه پناه گرفته است، تلاش می‌کند حتی در شرایطی که او و اطرافیانش برای تأمین نیازهای اساسی در مضیقه هستند، به طراحی ادامه دهد. او می‌گوید: «کمبود غذا و آب وجود دارد، هیچ سرپناهی نیست و در آستانه زمستان هستیم. در عین حال، با کمبود قلم، رنگ و ابزار نقاشی مواجه هستم. حتی اگر این ابزارها پیدا شوند، چندین برابر قیمت عادی فروخته می‌شوند. از طریق هنر، ما به دنیا این پیام را می‌دهیم که هنوز زنده‌ایم و تا زمانی که هنوز نفس می‌کشیم، می‌توانیم بر هر آنچه در اینجا اتفاق می‌افتد، نور بتابانیم.»

الحاج که زمانی استودیویی در شهر غزه داشت، همه آن را از دست داده و از یک اردوگاه چادری به اردوگاهی دیگر نقل مکان می‌کند. او قصد دارد آثارش را که بیشتر طراحی‌های نمادین درباره رنج فلسطینیان است، از طریق همکاری با هنرمندان کرانه باختری که آثارش را بازآفرینی می‌کنند یا با عکاسی با کیفیت بالا و ارسال الکترونیکی برای چاپ روی تخته‌ها صادر کند.

هنر+در+غزه
در همان ابتدای جنگ، در اکتبر سال گذشته، خانه روفایده سهویل بمباران شد و خانواده او مجبور شدند راه خود را از زیر آوار بیرون بیاورند تا بسیاری از دوستان و همسایگان خود را بیابند که در خیابان در منطقه ریمال شهر غزه شهید شده بودند.

سهویل که قبل از جنگ معلم و مدرس هنر بود، گفت: «این تجربه به بمباران ختم نمی‌شود. این لحظات آمیزه‌ای از ترس، شوک و درماندگی را به همراه دارند و زخم‌ها مدت زیادی طول می‌کشد. او در این بمباران، ۱۷ سال کار هنری و کتابخانه‌ای با نزدیک به هزار کتاب را از دست داد و از آن زمان تاکنون در حال جایجایی بوده و از بمباران فرار کرده و هفت بار آواره شده است.»

سهویل، ۳۷ ساله، چشم انداز دوسالانه غزه را فرصتی برای شروعی تازه به عنوان یک هنرمند می‌داند.

پروژه دوسالانه غزه در مراحل اولیه خود است و به مداخله یک گالری هنری یا موزه ملی در خارج از کشور برای تحقق آن بستگی دارد. اما هنرمندان فلسطینی خوشبین‌ هستند و معتقدند همه آثار هنرمندان بیرون خواهند آمد و نور را خواهند دید و از موانع، مرزها و قوانین عبور خواهند کرد و تمام جهان آنها را خواهند دید. این قدرت هنر است.

هنر+در+غزه
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
موج43 عملیات وعده صادق4 با رمز یا شدید العقاب/با شلیک موشک‌های خرمشهر، قدر، عماد، خیبرشکن
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله
بقایی: هیچ خصومتی با مردم و کشورهای منطقه نداریم
توقف تولید در چند کشور خاورمیانه توسط توتال
روایت رسانه‌های روس از پیام رهبر انقلاب
شهید شمخانی؛ مبارزی که همیشه در سنگر بود
سرلشکر عبدالهی: دشمنان را وادار به پذیرش تاوان جنایات خود خواهیم کرد