×
اقتصادی
شناسه خبر : 201053
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/05 ساعت 11:23
حذف دلار از معاملات ایران و روسیه/اتصال شبکه بانکی میر و شتاب ایران

فرزین خبر داد:

حذف دلار از معاملات ایران و روسیه/اتصال شبکه بانکی میر و شتاب ایران

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دلار را از معاملات ایران و روسیه حذف کرده ایم و بر اساس ریال و روبل با هم کار می‌کنیم، گفت: امیدواریم با دیگر کشورها نیز در این مسیر گام برداریم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد: برای مقابله با تحریم‌های ناعادلانه علیه ایران، اقدامات بانکی خوب و بزرگی انجام شده است.

«محمدرضا فرزین» امروز (دوشنبه) در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت این مطلب را بیان کرد.

وی که در خصوص تعاملات بانکی ایران با دیگر کشورها سخن می گفت، اظهار داشت: از آنجا که با تحریم روبه‌رو هستیم بیشترین چالش را در این حوزه داشته ایم اما با تلاش های صورت گرفته موفق شدیم تعاملات خود را حفظ کنیم و باید در ادامه نیز آن را بیشتر کنیم.

فرزین گفت: سامانه ای مرتبط با «ACUMER» (سامانه پیام‌رسان اتحادیه پایاپای ارزی) طراحی کردیم که این اتحادیه از سال ۱۹۷۴ میلادی در این قاره ایجاد شد، اگرچه فعالیت چندانی نداشت اما در سال های اخیر دبیرخانه این اتحادیه را فعال کردیم تا در مدیریت تحریم از این ابزار حداکثر استفاده را انجام دهیم و با کشورهای هند و پاکستان و سایر اعضا که عضو هستند تعاملات خود را به پیش ببریم.

رئیس کل بانک مرکزی بیان‌داشت: نخستین کار ما این بود که به جای سوئیفت برای اعضا، یک پیام رسان بانکی جدید با نام «ACUMER» را راه اندازی کردیم که اکنون کار می کند و امکان تبادل کل اطلاعات بانکی را فراهم کرده است. از استانداردهای سوئیفت هم در آن استفاده شده و سوئیفت را کنار گذاشته ایم و این سیستم از ۱۰ مهر ۱۴۰۳ عملیاتی شده و امیدواریم آن را توسعه دهیم.

گسترش همکاری‌ها با بریکس

وی به توسعه همکاری ها در بریکس اشاره کرد و گفت: با نظام مالی غرب و اروپا هم تجارتمان کم شده و روابط بانکی ما نیز کاهش یافته است و به دنبال توسعه روابط با بریکس هستیم.

فرزین ادامه‌داد: از ابتدای کار بریکس که دبیرخانه در روسیه مستقر بود، در همه جلسات شرکت و تلاش کردیم همکاری خود را با اعضای بریکس گسترش دهیم.

وی اظهار داشت: استراتژی بریکس تا سال ۲۰۲۵ بر چهار محور بنا شده که فرصت را برای ما فراهم می کند تا حداکثر استفاده را ببریم.

فرزین، نخستین محور را افزایش سهم ارزهای محلی در معاملات اعضای بریکس عنوان کرد و گفت: چین و روسیه به این سمت حرکت کرده اند و ایران نیز حرکت های خوبی شروع کرده تا تسویه را با ارزهای بریکس انجام دهد.

رئیس‌کل بانک مرکزی، تقویت همکاری اعضا در نظام پرداخت را دومین محور برشمرد و گفت: سیستم جدیدی در بریکس برای پرداخت طراحی شده که پلتفرم تسویه برای پرداخت های برون مرزی بوده و در مرحله مقدماتی است. این سیستم در چارچوب ارزهای محلی و پول های دیجیتال بانک مرکزی است و پیام رسان آن نیز مبتی بر دی.ال.تی است که به ما کمک می کند تسویه خود را از این طریق با دیگر کشورها انجام دهیم.

اتصال شبکه بانکی میر روسیه و شتاب ایران

وی، اتصال شبکه بانکی میر روسیه و شتاب ایران را دیگر دستاورد نظام بانکی ایران خواند و گفت: فعلا در فاز نخست سامانه هستیم و در حال کار است، اگر چه کند است اما تلاش داریم این بخش را توسعه دهیم و امیدواریم در زمستان اسباب اجرای فاز دوم را که خرید گردشگران روس در ایران با کارت های میر از پایانه های فروشگاهی ایران است را فراهم کنیم.

فرزین گفت: فاز سوم، بهره مندی ایرانی ها از سیستم پوز در روسیه است که امیدواریم ابتدای سال آینده محقق شود و با سایر کشورها هم بتوانیم این روند را ادامه دهیم.

وی در خصوص مبنای تسویه در این حالت در کشورهای مقصد گفت: نرخ ارز بازار توافقی و شناور ایران را روس‌ها پذیرفته اند و قرار است تبدیل ارزهای گردشگران بر اساس این بازار توافقی انجام شود.

این مقام مسئول در خصوص پیمان پولی با روس‌ها گفت: دلار را از معاملات خود حذف کرده ایم و بر اساس ریال و روبل با هم کار می‌کنیم و امیدواریم با دیگر کشورها نیز در این مسیر گام برداریم.

رئیس بانک مرکزی گفت: امروز شبکه شتاب ما با دسترسی ۹۹ درصدی و زمان پردازش کمتر از ۲ ثانیه یکی از قوی ترین زیرساخت های پرداخت ما است.

فرزین گفت: پیشگامی ما در ریال دیجیتال و بازار ارز توافقی آغاز شده و طراحی لازم صورت گرفته و کار خود را شروع کرده است.

وی اظهار داشت: با توجه به توسعه هوش مصنوعی، باید ارزیابی سریع از وضعیت جاری داشته و برای سال های آینده برنامه داشته باشیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی در بخش دیگری در خصوص کریپتوکارنسی ها یا ارزهای دیجیتال گفت: از آنجا که ارزهای دیجیتال پر ریسک هستند، سیستم بانکی به آهستگی در این سمت حرکت حرکت کرده است.

فرزین با مطرح کردن پرسش هایی که میزان ریسک بالا در این حوزه را نشان می دهد، گفت: مطابق آخرین آمارها ۲۱۸ کارگزار در این حوزه با تراکنش ۳۵ همت داریم که تاثیر بر بازار می گذارند؛ بنابراین با سیاست احتیاطی باید در حوزه ورود کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: مقرارت این حوزه به دلیل تاثیر بالا بر بازار مالی باید تدوین شود در ۶ ماه گذشته جلسات زیادی گذاشته ایم و با دستگاه های مختلف گفت و گو کردیم.

وی افزود: دستگاه های مختلف باید ورود کنند و مقرراتی تدوین شده است که به‌زودی از هیات عالی عبور می‌کند و اعلام خواهد شد و خیال ما را هم در کشور به عنوان مقام پولی کشور راحت خواهد کرد.

بانکداری باز از اولویت‌های ماست

فرزین در خصوص «بانکداری باز» هم گفت: این یکی دیگر از اولویت های ما است و به دنبال این هستیم که بانکها چارچوب خوبی برای کار با فین تک ها داشته باشند.

وی در خصوص شبکه پرداخت بانکی هم اظهار داشت: سیستم پرداخت با حساب چندان توسعه نیافته است و در کنار کیف پول دیجیتال و ریال دیجیتال، به دنبال متنوع کردن سیستم های پرداخت هستیم.

رئس‌کل بانک مرکزی افزود: ما در حوزه نظارت در بانک مرکزی دچار مشکل هستیم و علاوه بر بانک ها، صرافی ها و حوزه های مختلف زیر نظر ما هستند و باید مدل نظارتی مشخصی برای آنها داشته باشیم و هر بانکی استاندارد مشخص خود را داشته باشد.

فرزین بیان‌داشت: نظارت ما با هوشمندی فاصله دارد و این نقدی است که جامعه نیز به ما دارد که باید اصلاح شود.

وی در خصوص حملات سایبری گفت: در چند سال اخیر حملات زیادی به ما توسط دشمنان انجام شده است؛ هرچند اقداماتی برای مقابله انجام شده اما کافی نیست و حوزه ای است که باید در آن از کارشناسان استفاده کنیم و اعتماد به نظام بانکی را افزایش دهیم.

فرزین در خصوص هوش مصنوعی خاطرنشان‌کرد: در شورای پول و اعتبار از نخستین روز حضورم مرکزی برای هوش مصنوعی ایجاد کردیم.

وی اضافه‌کرد: هوش مصنوعی ابزاری است که برای رسیدن به اهداف خود به آن نیاز داریم و نظارت ما را هم بهتر خواهد کرد و امیدواریم در قالب این همایش ها بتوانیم این حوزه را ارتقا دهیم.ش


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (1)- پرسپولیس (0) | مصاف در دژ فلک الافلاک + گل اول خیبر
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
X
آگهی تبلیغاتی