×
سیاسی
شناسه خبر : 200907
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/04 ساعت 11:49
روسیه: چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست

بیانیه سفارت روسیه در تهران در خصوص تحرکات تروییکا در شورای حکام

روسیه: چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست

سفارت روسیه در تهران در واکنش به قعطنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تاکید بر غیرسازنده بودن این اقدام تصریح کرده است: به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آن‌ها همخوانی ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سفارت روسیه در ایران با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی در تلاشند تا در سطح جهانی تنش‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران را افزایش دهند، در بیاینه‌ای نوشت: در روز ۲۱ نوامبر، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای پرداخت که به موضوع تضمین‌ها در ایران مربوط می‌شود. این پیش‌نویس به ابتکار کشورهای بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایالات متحده تهیه شده است، کشورهایی که در مدت بسیار طولانی در تلاشند تا در سطح جهانی و به ویژه در آژانس، تنش‌ها را در خصوص برنامه هسته‌ای ایران افزایش دهند. در پس این تلاش‌ها به وضوح تمایل آنها برای معرفی تهران به عنوان تهدیدی اصلی در خاورمیانه به هر روشی و در نتیجه منحرف کردن توجه جهانی از بحران غزه دیده می‌شود.

در ادامه این بیانیه آمده است: قابل توجه است که در میان نویسندگان مشترک این قطعنامه، کشورهایی قرار دارند که به طور عمد به نقض‌های جدی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پرداخته و از انجام تعهدات خود در توافق هسته‌ای (برجام) خودداری کرده‌اند و همچنین تلاش‌های چندجانبه برای احیای این توافق را مختل کرده‌اند. به نظر می‌رسد که این کشورها امیدوارند که جامعه بین‌المللی فراموش کند که چه عواملی باعث رکود عمیق این توافقات مهم شده است. کشورهای اروپایی عضو برجام، با همکاری نزدیک با واشنگتن، به شدت در حال "تخریب تصویر" تهران هستند و تمام مسئولیت‌ها را به دوش آن می‌گذارند. واضح است که اگر برجام امروز همچنان جاری بود، هرگونه تردید در مورد برنامه هسته‌ای ایران به طور خودکار برطرف می‌شد. اما ظاهرا این وضعیت برای برخی در غرب که از تنش‌های پیرامون ایران بهره‌برداری سیاسی می‌کنند، مطلوب نیست و آنها به تکرار تهدیدات واهی ناشی از فعالیت هسته‌ای صلح آمیز ایران ادامه می‌دهند.

روسیه این قطعنامه را به عنوان حرکتی در جهت نادرست تلقی کرده و در بیانیه سفارت این کشور تصریح شده که روشن است که اهداف مبتکران این قطعنامه کاملاً متفاوت بوده و هیچ ارتباطی با عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای ندارد. با اینکه کشورهای غربی ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد موفق به تصویب این "محصول" شدند، اما در واقعیت تنها ۱۹ از ۳۵ کشور عضو شورای حکام به آن رأی مثبت دادند. سایر کشورها، که شامل کشورهای اکثریت جهانی هستند، یا به آن رأی ممتنع یا رأی منفی دادند.

این بیانیه می‌افزاید: روسیه به طور قاطع این قطعنامه را رد کرد و آن را کاملاً نامناسب و غیرمؤثر در ایجاد تعامل سازنده بین طرف ایرانی و آژانس دانست. در واقع، این اقدام انگلوساکسون‌ها و «دوگانه اروپایی» به منظور تضعیف این تعامل طراحی شده است. این واقعیت که متن پیش‌نویس این سند، قبل از انتشار گزارش‌های مربوطه آژانس، در میان کشورهای عضو شورای حکام توزیع شده و همزمان با سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و دیدار او با مقامات جمهوری اسلامی ایران و بازدید از تأسیسات هسته‌ای به همراه بازرسان آژانس، منتشر شده، گواه این موضوع است.

سفارت روسیه در تهران با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آن‌ها همخوانی ندارد، تاکید کرد: آن‌ها آماده‌اند هر اقدامی انجام دهند تا سیاست "فشار حداکثری" خود را در قبال ایران توجیه کنند، سیاستی که با خروج آمریکا از "توافق هسته‌ای" در سال ۲۰۱۸ آغاز شد. در واقع، این رویکرد مخرب مدت‌هاست که اعتبار خود را از دست داده و تنها به افزایش تضادها و تنش‌ها منجر می‌شود.

در پایان این بیانیه طرف روسی ابراز امیدواری کرده است که این موضوع توسط ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز درک شود و نباید به کشورهای که به دلایل سیاسی و به در راستای احساسات ایران هراسی خود عمل می‌کنند، اجازه داده شود که بر آژانس تسلط یابند. قابل توجه است که در سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به ایران، وی بر ادامه تعامل سازنده با تهران تأکید کرد. مسکو امیدوار است که او به این مسیر ادامه دهد و به قطعنامه‌های جانبدارانه‌ای که از نظر قانونی اعتبار ندارند، توجه نکند.


نظرات

آخرین اخبار
کاهش خطر ابتلا به بیش‌فعالی با تغذیه با شیر مادر
توصیه‌های مهم به مادران باردار برای حضور در تجمعات
گرمازدگی؛ وضعیت اورژانسی که نباید ساده گرفت
آستان قدس: محل تدفین رهبر شهید پس از تصمیم بیت اعلام می‌شود
سقوط محبوبیت نتانیاهو در تازه‌ترین نظرسنجی
تاریخ انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه تعیین شد
زمان اقامه نماز رهبر شهید اعلام شد
علیرضا افتخاری «جاودانگی» را به رهبر شهید تقدیم کرد
هشدار پلیس فتا به زائران مراسم وداع
آتش‌سوزی مرگبار در بلژیک؛ 5 نفر جان باختند
اعلام تعطیلی واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه در سه استان
بارزانی در مراسم تشییع رهبر شهید حاضر می‌شود
پکن خواستار لغو فوری تحریم‌های خصمانه علیه ایران شد
سخنگوی ارتش: ارتش در آماده‌باش کامل است
احتمال خروج آمریکا از عربستان
یاسر آسانی در تمرین استقلال حاضر شد
آماده‌باش برای خطر سیلاب و سقوط سنگ در جاده‌های 7 استان
افزایش آمار قربانیان زمین‌لرزه در ونزوئلا به بیش از 2200 نفر
عارف: راهبرد اصلی در مراسم تشییع «رهبر شهید»، سلامت مردم است
نامه ایران به شورای امنیت در پی تهدید مقام معظم رهبری
دیوارنگاره «آقای شهید ایران» رونمایی شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های کشور و بارش پراکنده باران
مفقود شدن خدمه بالگرد آمریکایی در دریای عرب
آکسیوس: آمریکا ادعا کرده اسرائیل را در لبنان مهار خواهد کرد
جی‌دی ونس: مذاکرات دوحه به‌خوبی پیش می‌رود
ترامپ: «آنروا» در غزه آینده جایی ندارد
برنامه ارائه خدمات پستی از 11 تا 17 تیر چگونه است؟
کنگو 1-2 انگلیس؛ بازگشت باشکوه هری‌کین و صعود سه شیرها+ فیلم‌گل ها
تیموریان: میزبان اجازه صعود به ما نداد
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت پدر محمدباقر ذوالقدر
پرواز تهران–بمبئی پس از 5 ماه از سر گرفته می‌شود
پزشکیان: اگر رهبری دستور می‌دادند مذاکره نشود قطعاً اطاعت می‌کردیم
پرونده عامل زیر گرفتن 7 مأمور فراجا به دیوان عالی کشور رفت
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
هشدار درباره تداوم گرد و خاک تا پایان هفته در اصفهان
موسیقی «الوداع» در رثای رهبر شهید امّت تولید شد
رامین رضاییان: قهرمانی در آسیا بهترین هدیه به مردم خواهد بود
وزیر کشور: تشییع «شهید ایران» نقطه عطفی در تاریخ انقلاب خواهد شد
لغو اعزام کشتی های آلمانی به تنگه هرمز؛ مین روبی متوقف شد
3 شرط ایران برای خرید کالا از شرکت‌های آمریکایی
رعدوبرق فرودگاه مونیخ را فلج کرد
رونمایی از سند دروغ آمریکا به روسیه درباره عدم گسترش ناتو
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: اسرائیل مهم‌ترین دارایی راهبردی آمریکاست!
کودک گمشده رامیان سالم به آغوش خانواده بازگشت
پرواز 30 دقیقه‌ای در انگلیس با حادثه مرگبار پایان یافت
پارلمان اسرائیل به محدودیت پخش اذان رأی داد!
حمله با سلاح سرد به نیروهای حراست بیمارستان یاسوج + تعداد مصدومان
27 ایستگاه استقبال از زائران در تهران فعال می‌شود
درخواست فوری فوتبال ایران از AFC
کاخ سفید: ترامپ به توافق با ایران امیدوار است